Kid A

Medlemmer
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kid A

  1. Haha! Ej der skal vidst en HEL del mere løb indover hvis det skal være en løbelog. Men løbet køre sku ret godt for tiden, så den fortsætter nok med at præge loggen :P

    Ja, skal love for at det køre godt.. Hvornår begynder du at gå igen?

  2. Cool, fedt mål du har dig uanset hvilken vej du sender din ansøgning.

    Du virker til at have godt fod på din træning, især din alder taget i betragtning. Jeg kan kun tilslutte mig hvad Augustinus har skrevet til dig - orientering tager lang tid at lære. Mener helt klart at du gør dig selv en kæmpe tjeneste ved allerede nu at lægge din (primære)fokus der. Kan godt se at du allerede tidligere har skrevet at du gerne vil træne det osv. Har også set dine issues omkring at kunne nå det med skole Etc.

    - Men det er altså alfa omega at kunne begå sig på et kort - uanset hvad slags soldat man gerne vil være og der er stor forskel på de forskellige kort typer, terræn mm.

    Held og lykke med din træning og dine mål.

  3. Dårligt formuleret, prøver lige igen :)

    Går du på asfalt, stier eller trials? Tænker bare at det må være markant svære at holde teknik i svært terræn fremfor på en lige vej og plan vej.

    Vil gerne lige understrege at ideen om at forbedre teknikken i forbindelse med march virker rigtig god og der er umiddelbart en masse at hente. Så det er ren nysgerrighed.

  4. March: 4km af 60/60. Vægt 20kg. Ialt 6km

    Hej 321 - et forståelses spørgsmål 60/60 - er det interval angivelser, det regner jeg med, men er ikke sikker ? :)

    Og spørgsmål nr 2 - hvor hårdt går du til den, såfremt det er intervaller ?

    God log, imponerende mængde træning - ikke mindst din alsidighed.

  5. Hej KRF

    Jeg ved at jeg er ny herinde i loggen, ihvertfald når det gælder indlæg, men har fuldt med i noget tid.

    Det ser godt ud :)

    Hvis jeg må være lidt direkte. Har du Aalborg eller Kongsøre i tankerne som dit mål ?

  6. Hvad ligger dine 1000 m bryst tider på, hvis du fyrer den helt af? Og hvad ligger de på hvis du skal disponerer lidt?

    Tak for sidst iøvrigt - send en PM hvis du kan gætte hvem jeg er, foretrækker at være anonym herinde :)

  7. Ok, det lyder også rigtigt fornuftigt. Jeg er ikke specifikt inde i hvad der kræves i Kongsøre, men der er jo nogle helt fastsatte krav som du jo kan implementere i din træning.

    Du har sikkert allerede set det, men der er flere "loggere" herinde der har samme mål som dig - tænker også at du kan hente rigtigt meget brugbar viden og erfaring som du ikke selv skal ud og lære på den hårde måde.

  8. Evt nogle gode ider. Kommentarer. Målet er at søge imd om godt 2 år måske 3 pga anden uddannelse. Det er kun et midlertidigt program her i sommeren.

    Hvad er planen på sigt? Tænker når du skriver det er midlertidigt over sommeren?...

    Syntes din styrketræning er lidt hus forbi hvis jeg skal være helt ærlig, men det kommer an på om det er mere lyst betonet for dig lige nu?

    God træning :)

  9. Stine

    Problemet med dit indlæg og mange andres her er at de er for fagligt unuanceret. Dit indlæg forsøger at simplificer noget komplekst,...det er der sådan set ikke nogen grund til. Det der istedet kunne være rigtig godt på en hjemmeside som motion-online, som i nogen grad er med til at præg fitness kulturen, er indlæg der er oplysende i forhold til problematikkerne ved crossfit. Du giver udtryk for en lala holdning

    Jeg kender en række crossfit træner som kan se masser af problematik ved crossfit. De er bevidst om dette i deres undervisning og i dagens programlægning. Kirken er et godt eksempel på et sted hvor man tænker sig om.

    Nogen steder laves crossfit med hovedet under armen. Mange steder. Fordi folk ikke har de faglig nuancere til at se problematikkerne.

    Her er et par forslag til ting man skal være obs på.

    Ryg problematik.

    Da der laves mange løft hvor hoften er bøjet skal man være obs.

    1. Hvor tilvænnet man er til øvelsen. Det er en af de stor problematikker ved crossfit. I de fleste programmer (f.eks. bodybuilding) lave man en jævnlig og rimelig jævn forøgning af vægten. Ofte vil man i nogen crossfit sammenhæng den ene uge forsøg sig med teknik i dødløft, for den næste uge at kører dødløft med mange repetetioner og tidspress.. Kroppens væv har ikke nogen chance for at være tilvænnet den ny belastning. Ej hellere kan man forvente at en tekniske er stabil nok til at man under træthed vedligeholde den = stor chance for krumning af ryggen. Der ingen kontrol med hvem der laver hvad hvornår.. kun at teknikken ikke er helt hen i vejret. dvs. at ovenstående scenarie ikke er urealistisk.

    2. Hvor krum ryggen er. En hver krumning giver et ulige tryk på rygsøljen der kan forudsage en diskosprolaps. Man kan tilvænnes til at løfte med krum ryg. Det kræver en kontrolleret progrediering af belastningen. Er rygsøljen lige kan den dog holde til langt større belastninger.

    Skulder problematikker.

    Læs pouls indlæg igen.

    I forhold til specificitet, så hjælper jeg jævnligt en gut til at blive bedre til crossfit. Fokuset er ikke den normale crossfit træning men istedet:

    1. Høj frekvens af teknik træning i alle mulige typer øvelser. Herunder i særdeleshed VL træning.

    2. Styrke og muskelmasse forøgelse igennem basis øvelser der kendt for at give all around styrke. dødløft, squat, bænk, militarie press, barbell row, chin ups, pull ups,

    3. Vo2max træning. Med en rimelig volume til at der ikke forekommer en stagnering i forbedringerne

    4. Jævnlig testning af ovenstående parameter

    5. Sjældent WODS og AMRAPs med fokus på høj rep træning.

    Når udøverne skal peak til en konkurrence ændres fokus 4-6 uger før men fokus på punkt 4.

    Hvorfor? fordi den egentligt crossfit træning ikke er specifik nok i forhold til at forbedre ens evner til at dyrke crossfit.

    Crossfit er ikke god all around fitness træning.. Sry do say

    Hvad crossfit er godt for.

    1. Motivaiton. Crossfit er et genialt til at motivere folk. Det er og bliver den største fordel ved crossfit.

    2. Krops komposition med fokus på vægttab. De fleste wods der er karakteriseret ved mange gentagelser er fremragende til at øge metabolismen således at man forbrænder en masse energi på dagen og de efterfølgende dage. Intensitet og den lav volume gør at de negativ aspekter der ses på muskelmassen og styrken ved normal konditionstræning ikke er nær så skadelig. For de fleste utrænet (rent styrke/muskelmasse mæssigt) vil man ofte se en forbedring i styrke og muskelmasse.

    Rune B - godt indlæg, men du skriver...

    Hvad crossfit er godt for.

    "1. Motivaiton. Crossfit er et genialt til at motivere folk. Det er og bliver den største fordel ved crossfit.."

    Ja, det er garanteret motiverende for rigtigt mange mennesker at dyrke crossfit, men det er vel ikke særligt specielt lige for crossfit ? der er masser af ting, som motiverer folk (løb, moutainbike, BB, yoga, sportsforeninger etc.) så jeg kan ikke lige se hvordan det er "genialt". Crossfit motiverer ikke personligt mig, det skal dog ikke opfattes som om at jeg ikke anerkender at man kan bruge træningsformen til at komme i god form, ingen tvivl om det.

    For mig at se er crossfit gammelt vin på nye flasker.. men men - det er jo bare min ydmyge mening.

  10. nu syntes jeg vi skal passe på ikke at tag modet helt for ham

    fordi, det kan godt lade sig gøre, jeg kender selv flere der er udd. jægere og blev det lige efter deres værnepligt fordi det er det de ville og 100% gik efter. og det er alrid for tidligt at træne op til det man kan jo ikke blive for god til o-løb skydning og svømning. jeg er selv 18 år og har selv trænet til det næsten hele mit liv.. DET ER IKKE FOR AT VÆRE FLABET men jeg skal nok blive det

    - Du har ret -

    Der er ganske givet flere jægersoldater, der er blevet optaget ved korpset lige efter deres værnepligt. Men.. det har været efter den gamle værmepligt på 9 el. 10 måneder. Nu - som du nok ved, så er værnepligten enten 4 mdr. i HBU'en med en undtagelse, de 8 mdr. i livgarden. (ja og så er der HESK, men forfanden... de rider på heste..)

    Der er 1 der har gennemført patruljen direkte fra HBU'en, men mig bekendt ikke flere og der er ingen, som er gået direkte igennem PTR+ASP KUR direkte fra HBU'en.

    - Fuck janteloven, jeg syntes det er fedt at du siger du bliver jæger, men husk - det forpligter.

    /Kid A

  11. Nej, det skal man ikke - en grundform er rigeligt.

    Udover det - når du vil træne MARCH træning. Så lad være med at løbe, men gå rent faktisk turen. Det er det du skal træne. Løb og march træning er to forskellige ting. Din træning med rygsæk bør starte med 15-20 kg på ryggen og derefter kan du gradvist gå flere km. Du skal ikke tage mere end 25 kilo på ryggen. Det ender med en overbelastning uden nogen grund.

    A