Kapper86

Medlemmer
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kapper86

  1. Hej MOL

    Jeg har igennem længere tid lagt mærke til, at hvis jeg tæller mine pulsslag i hvile, kan jeg ikke mærke hver 4,5,6. slag - det svinger lidt op og ned, men det er ikke enkeltstående, det sker hver gang jeg mærker pulsen.

    Jeg løber og cykler meget, og har aldrig mærket noget under cykling, men under løb får jeg en sjælden gang imellem ondt i hjertet (en kraftig trykkende fornemmelse), så jeg stopper op, holder lidt pause, og det er væk resten af turen. Den trykkende fornemmelse kommer ikke ved intensiv træning, den anden dag, var det efter 5 min roligt løb.

    Jeg har aldrig fået tjekket mit hjerte, men har en tid ved lægen snart, for at få tjekket det, da jeg er nervøs for om der kan ske noget under et længere varigt intensivt løb.

    Er der nogen, der har erfaring med dette fænomen, eller bud på en diagnoser jeg kan undersøge, så lægen ikke bare fortæller mig, at det er normalt - hvilket selvfølgelig vil være det bedste, hvis det er det!

    Mvh Kasper

  2. Du kan lave Thomas' test, som kan vise om adductorerne er overaktive: Hun nævner det ikke i filmen, men hvis adductorerne er overspændte vil det resultere i det modsatte af, hvad hun siger om tractus iliotibialis. Altså at benet føres indad i stedet for udad.

    For at teste om abductorerne er for svage, kan du evt. lave en Trendelenburg.

  3. Er jeg selv 17 år for 2 år siden kunne jeg løbe 11,10sek på 100 meter uden træning kun fodboldtræning. Men du skal styrketræne lidt mere og spsie kretin det virker på nogen jeg kender :) held og lykke :)

    Ikke for at tage dine resultater fra dig eller noget..Men jeg tror næppe dine tider bliver målt korrekt, hvis du som 15-årig uden træning kunne løbe 11.10 på 100m. Med den tid vil du slå drenge i 17-års gruppen, som har været til ungdoms EM og træner hver dag..

    Men hvis dine tider er sande, burde du starte til atletik og vinde det hele..

  4. Du maa gerne uddybe hvorfor du synes den er taabelig? Det er i bund og grund CDK diaeten/Atkins som nok er en af de stoerste Diaeter i verden.

    Kan ikke bruge dit indlaeg til noget som helst?

    Jeg erindrer et svar fra Heliotropen, som jeg lige fandt frem igen. Det passer fint med min holdning. Yderligere forstår jeg stadig ikke hvor pointen ligger i at begynde på en kur, man ikke ved hvordan gennemføres?? Jeg cykler heller ikke på min cykel, uden at vide hvilken vej pedalerne skal trykkes...

    "Jeg kunne skrive meget om dette emne, især efter at havde debateret emnet tit med Dr Ellis på dragondoor. Pga af klokkeslettet og det fakt at jeg snart skal op til spinning, vil jeg dog gøre deg gøre det ultra kort, og hurtigt:

    Nu ved jeg ikke hvad du mener med "Ketosis teorien", men ja, det er et fakt at falder blodsukkeret så meget, at hjernen ikke får nok energi fra sin foretrukne fødekilde glucose, så er den tvunget til at adjustere sig til en nødtilstand, hvor den overlever på ketoner; Er diæter der bygger på ketosis så "platvulgære luderkure for fede kvinder" JA, ihvertfald 99,9999% af disse:

    - Størelsen af vægttabet / fedttabet, er stadig styret af størelsen på den negative energiballance. - Derimod vil man smide tons af vand, da dette blides mere hyppigt til kulhydrat end til protein og fedt, og dette sammen med kæmpetabet af glycogen, og måske muskelmasse, får tåberne til at tro at de "sveder" kg af som aldrig før, ja de pisser faktisk fed :lol: :lol: :lol: (NOT) - en DEXA enhed kan hurtigt afsløre at fedttabet vil være præcist det samme, om end ikke til den gunstige diæts fordel.

    - Du vil ligegyldt hvad div. folk end postulere, miste mere energi, især mentalt energi, end på en ellers gunstig diæt; kulhydrat er stadig hjernens foretrukne brændstof, og den foretrækker altså sine 150g glukose om dagen frem for alverdens ketoner.

    - Rationalet for ketosis er normalt, at man sænker insulinfølsomheden, noget disse postulerende personer stadig ikke fatter, er at dette er HELT urelevant under negativ energiballance, faktisk kan det her være en negativ faktor. - Hvor meget udnytter man sin postshake, når de dyre carbs pludselige bliver værdiløse, carbs man ikke engang må indtage, for så bliver man sparket ud af ketosis igen. Musklerne har brug for et minimalt insulin respons, for at kunne optage aminosyre, om der så er tale om genopbygning fra træningen, eller direkte opbygning af muskelmasse, dette er hovedgrunden til at man ikke mærker "pump" på samme måde under en ketogen diæt. :roll:

    - Selve rationalet MOD de ketogenediæter, falder dog altid på det fakt, at de vigtigste, og største mængder af mikronæringsstoffer, forefindes i gunstige kulhydratkilder. Cutter man disse kulhydatkilder væk, ødelægger man altså en hver chance for at bibeholde en konstant sund kost og livsstil.

    Suma sumarum:

    Hvorfor i alverden skulle man vælge at svine sig selv til med sådanne usunde,- unaturlige og dybt ubehagelige tiltag,- når man kan opnå præcist det man vil, med en sund, energikontrollere og balanceret kost uden ubehag, enda med fuld træningsevne? Altså opnå bedre resultater uden alverdens selvpineri!

    M.V.H

    Helio

    PS; jeg beklager kvaliteten af indlæget, men det er skrevet langt over min senge tid, med playboy kanalen kørende i baggrunden :lol:"

    Kapper

  5. Er der nogen herinde som har erfaring med ketosis? Jeg startede sidste mandag. Roeg i ketosis onsdag, og har vaeret i ketosis hver dag (testet med ketostix) indtil idag torsdag (8 dage i keto). Jeg er kun gaaet fra 220 lbs til 214 lbs, hvilket er omkring 3kg. I starten pissede jeg konstant (som er normalt), Saa ved ikke hvor meget af det som er vand. Men efter de foerste par dage tisser jeg ikke saa meget mere men mit vandindtag er ca. det samme.

    Min kost har en del sodium i da det er svaert saa jeg overvejer om jeg bare har retainet en del vand ?!

    Jeg ligger paa under 2000 kcal om dagen, under 30g carbs. Normalt mellem 10-30. 200g protein og PROEVER at holde fedt paa 150g men er ofte kun 100g. Jeg er 185cm hoej og vejede 100kg ved start.

    I denne weekend har jeg min foerste carb up periode, nogen som ved om jeg skal koere det i 24/48 timer? Hvor mange carbs maa jeg indtage? Skal jeg holde fedt paa et minimum imens, og hvad med kalorier?

    Hvorfor kører du IMO sådan en tåbelig diæt?? Og især, hvis du ikke engang ved hvordan den skal udføres ordentligt?

  6. Hey mol

    Jeg har lige været i praktik, og har i praktikken haft en svært overvægtig patient enkelte gange.

    I gruppen (fys) blev der snakket om, om pt reelt spiste langt mere end han gav udtryk for osv.

    En enkelt fortalte noget om at pt muligvis kunne have en hormonsygdom i fedtcellerne, som gjorde at man havde sværere ved at tabe sig. Er der nogen af de kyndige hoveder på mol, som har læst noget litteratur om dette? Og har et link?

    Pt var testet for nedsat thyroideahormon skjoldbruskkirtlen, hvilket pt ikke led af.

    Yderligere fortalt pt mig, at pt havde fået konstateret nedsat mandligt kønshormon for nogle år tilbage, hvilket pt gav skylden på sin diabetes. Selvfølgelig er hovedårsagen nok det massive sukkerindtag, men er der nogen der har noget litteratur på det andet?

    Kapper

  7. Åbenbart ingen med erfaring på den her kur - men så kan jeg da komme med min.

    Jeg smed 2,9 kg på 11 dage og nåede langt om længe ned på en vægt, som jeg ikke har kunnet komme under i mere end 5 år.

    Ideen bag diæten er at kroppen har ophobet en masse kemikalier og affaldsstoffer, i ens fedtdepoter, som organismen har svært ved at forbrænde naturligt. Derfor skal man i den 11 dages periode holde sig fra en del fødevarer, samtidig med at man skal spise en bestemt mængde af forskellige fødevaregrupper. Jeg spiste mellem 1500-2000 kalorier om dagen - samme mængde som jeg også normalt indtager, men formåede alligevel at smide kg.

    Jeg er meget interesseret i at høre noget mere om disse kemikalier og affaldsstoffer, som kun bliver forbrændt ved at man en dag kun drikker vand og en anden dag noget andet..?

    Er der tale om nogen specifikke stoffer - i og med at diverse "helseforfattere" altid referer til udtrykket affaldsstoffer, og intet specifikt - måske fordi det bare er noget fis de fyrer af?

  8. Hey folks!

    Jeg elsker æg og tun, og endnu mere hvis de er blandet til tun eller æggesalater. Det er så dejlig let at smække på en par rugbrødder.

    Her på det sidste har jeg brugt "Miracle Whip light" som 'sovs' eller hvad man nu skal kalde det :). Men det er ikke helt fedtfattig og/eller sundt i længden.

    Er der nogen af jer der også laver disse salater, som har nogle gode forslag til hvad man kunne bruge som "grunder"?

    Hilsen KarlS

    Jeg bruger fromage frais eller græsk yoghurt.

  9. Tak for jeres svar. Det var lidt mine egne hypoteser.. =)

    Det interessante er at kikke på varmeafgivelsen og varmetilførslen afhængigt af vejrets temperatur.

    Den totale varmeafgivelse (som er et udtryk for det antal forbrændte kcal), vil altid være det samme ligegyldigt hvilken temperatur det er, sålænge arbejdet er ens.

    Varmeafgivelsen afhænger af fordampningen af vand fra lunger og hud og varmeafgivelsen ved stråling og konvektion (vinden afkøler).

    Hvis det er meget koldt i vejret vil varmeafgivelsen bestå hovedsageligt af stråling fra den varme krop til de kolde omgivelser og ved at den kolde vind afkøler huden.

    Hvis det er varmt vil varmen afgives ved fordampning (sved).

    Det passer dog ikke helt det jeg skrev med at varmeafgivelsen altid er den samme.. Ens hudtemperatur er ca. 33grader, og hvis vi forestiller os at du løber i 35grader varme, vil du ikke kunne afgive varme ved konvektion, men du modtager derimod ekstra varme.

    Denne ekstra varme skal afgives igennem fordampningen, altså sveden.

    Hvilket vil sige at det er bedst rent kalorietabsmæssigt at løbe i en temperatur der overstiger din egen huds, hvilket dog næppe forekommer ofte i DK..

  10. Okok, point taken.

    Jeg holder mig stadig til, at i hvertfald en omgang tabata om ugen, det virker som en super ide.

    Hvilke intervaller skal jeg løbe på løbebanen?

    Mandag: Forsøge at nå så langt som muligt med halvanden minut pr. om gang (ville give 3200), af 3-4 om gange (udenfor)

    Onsdag: 100m sprint, 300m jog x 4-6 (udenfor)

    Fredag: tabata (på løbebånd)

    Lørdag eller søndag: 3-4 km jog

    ?

    Mandag: Jeg tror du vil død meget hurtigt, hvis du øger dit tempo fra 5.27min/km (2200m) til 3.45min/km (3200m), i mine ører er det alt for stor øgning, og du vil garanteret ikke kunne holde særlig lang tid. Jeg ville løbe en tempotur på ca. 5 km i ca. 6.20min/km.

    Onsdag: Du vil kun komme til at løbe få minutter i højt tempo med det pas der. Jeg ville løbe fx 3 * 1000m med 3 min pause i ca. 5.50min/km.

    Tabata, skal jeg ikke kunne udtale mig om..

    Lørdag/søndag: Hvis målet er at komme i så god form som muligt uden at få en tåbelig skade, synes jeg ikke du skal presse benene ekstra med en joggetur, som du alligevel stort set intet får ud af. Hvis målet er aktiv restitution, ville jeg cykle en kort tur i stedet for.

  11. baglårs curl = waste off time

    RDL + GHR = evil :devil:

    jeg savner power clean.

    Selvom jeg har svært ved at stå imod dit fremragende argument ;) mener jeg nu stadig at øvelsen er ganske udemærket til eksplosiv udvikling, hvor teknikken kan nedprioteres lidt i forhold til dødløft.

    Men ja, jeg ville også køre noget power clean.

  12. Hej

    Det kan være svært at tabe sig. Jeg har selv gået fra 107 kg. til 85 kg. Jeg fulgte disse meget enkle kostregler.

    1: Reducer indtaget af kulhydrater. Dvs. ingen slik, sodavand, kartofler, pasta, hvidt brød, kager og ris.

    2. Ingen Alkohol

    3. Nul fastfood

    4. Masser af vand

    5. Nul grisekød. Det er fedt og ulækkert

    6. Masser af frugt og grøntsager

    7. Spis fisk hver dag

    Ud fra dette indlæg kunne man få tanken af, at du havde været overvægtig i hvert fald i din egne øjne?

    Hvilket undrer mig, når du senere skriver som jeg har quotet nedenfor at du har fulgt principperne i 48år?

    Jeg kan derfor kun udlede at dine principper og kostplan ikke fungerer siden du har været overvægtig?

    En sidebemærkning må være, at fastfood smager sku godt, du skulle prøve det :)

    Er enig med dig i at du ikke taber dig ved at melde dig ind hos vægtkonsulenterne eller læse Lene Hanssons kogebøger. Det er dig der skal gøre arbejdet med at tabe dig. Jeg er 48 og har nu levet på denne måde altså principperne i 48 år. Altså længe før vægtkonsulenter og Lene Hannsson.
  13. Jeg ved ikke hvad du insinuerer, "Kapper86". Jeg gør det blot helt klart, at der ikke er nogen kunst overhovedet i at have en six pack medmindre der følger en ordentlig slat muskelmasse med ved siden af - hvilket sjældent er tilfældet :smile:

    Ud fra dit indlæg kunne man bare få den tanke at det var langt langt sværere at æde sig stor, frem for at holde en lav fedtprocent..Et hurtigt blik over den danske befolkning viser dog klart, at det i hvert fald ikke er det med at spise os slanke, som vi er bedst til...derfor er det måske ikke så let at få en sixpack, som du giver udtryk for. Jeg ved godt at det ikke er målet for den brede befolkning at være trimmede, men synes du stiller det meget skarpt op.

  14. Ja, man kan bestemt få en six-pack uden at gå i fitnesscenter. Six pack i sig selv er ene og alene en indikator for lav fedtprocent, og er på ingen måde nogen kunst for en person der ikke prioriterer muskelmasse i øvrigt. Enhver person der ikke blev genetisk forbandet af guderne kan med et absolut minimum af kostkontrol og evt. lidt lette kropsvægt øvelser eller hop og dans opnå den famøse strandform hvor der fremvises BRUTAL 14.5 inch cannons, MASSIVE 20 inch tree trunks, MONSTER 40 inch chest med dertilhørende absolutely brutal ability til at reppe i kropsvægtøvelser grundet den stort set ikke-eksisterende kropsmasse i øvrigt

    Det ville jo også være en skam hvis diverse trekanter i små sexede tanktops oppe i centeret ikke kunne føle sig tilpas overlegne, hvis der ikke var nogen skinny fyre imellem...Så får de også samlet lidt mod på vej hen til løbebåndet, som muligvis for lov til at bevæge sig med 10km/t ;)

  15. En sauna skal ligge på 90-100 grader, og jeg kan derfor ikke se noget problem ved 50 grader.

    Nu vil jeg jo ikke mene at man kan sammeligne de to ting, da vand leder varme meget bedre end luft gør. Du kan jo fx umuligt holde din hånd nede i 90-100 grader varmt vand.

    Jeg læste en gang et studie om hvordan at sauna badning efter hård løbetræning kunne øge ens løbeøkonomi, om muligt det samme kunne ske her? Det skal lige siges at forsøgspersonerne gik i sauna 4 gange ugentligt i 30min i en 95 grader varm sauna..hvilket er temmeligt meget..Leder lidt videre efter studiet.

  16. For hvem?? En grov omregning af vegetabilsk olie som fedt, ris/pasta/grønsager som kulhydrater og Kalv/okse/kyllingekød som protein, giver, ved en 25/55/20 % fordeling af fedt/kulhydrat/protein, følgende resultat:

    300 gram vegetabilsk olie = 3000 kcal.

    3 kg. grønsager = 1500 kcal.

    1378 gram ris/pasta = 5100 kcal.

    1600 gram kød = 2400 kcal.

    I alt 6278 gram mad = 12.000 kcal. => 8 måltider á 785 gram.

    Det burde ikke være helt umuligt.

    Yderligere skriver EB at han kun spiser tre gange dagligt..så han skal satme æde igennem...