Aquablade

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Aquablade

  1. Ja groft sagt er der er 3 typer svømmere:

    Sprinteren (Korte, sprint orienterede distancer: 25m , 50m , 100m) - Mig! :4thumbup:

    Mellemdistancesvømmeren (Distancerne varierer primært fra 100m - 400m)

    Langdistancesvømmeren (Holder generelt sine distancer indenfor 400m - 1500m)

    (jeg tager forbehold for de svømmere som er så f*cking gode, at de kan svømme alting fantastisk :bigsmile:)

    Jeg er en forholdsvis stor dreng da jeg er meget sprinter-minded, altså deffor fokuserer jeg meget på muskelmasse og hurtighed (eksplosion). Jeg er 17 år, vejer 82 kg og 1,86 m høj.

    Mit dilemma ligger i min styrketræning, som jeg overholder til punkt og prikke 4 gange om ugen. Jeg er af den tro at man altid skal eksplodere, om man enten presser eller trækker i de forskellige øvelser. Og så langsomt tilbage til startpunktet.

    og endelig kommer spørgsmålene:

    1) Er det en dum idé at eksplodere så vidt muligt i hvert sæt uanset reps? Selvfølgelig med langsom tilbagevending til startpunktet. Træner jeg kun mine "hurtige" muskler og / eller er dette ligegyldigt da jeg er sprinter?

    2) Burde jeg køre langsomt i stedet og først give den mere intensivitet og eksplosion når vi endelig kommer til sprint-styrkepassene?

    Tusind tak for jeres svar! I må meget undskylde hvis indlægget her er lidt "crude" udformet, men var lidt i tvivl om hvorvidt mine spørgsmål skulle stilles ;)

    Aquablade;)

  2. Jeg er træt af at høre folk prædike om at jeg burde spise færre æg, end det passer mig. (2 om dagen)

    Æg smager fantastisk og har de der gode proteiner der giver store muller :)

    Men den dumme blomme....dårligt smager den og så er den tør, og kolesterolholdig! Sorterer den dog alligevel ikke fra da jeg synes det er spild. Burde jeg spise færre æg for at undgå et hjertestop imorgen?

    Har 7 svømmepas og 4 styrkepas om ugen + diverse...

    Kan det passe at jeg skal droppede mine elskede kogte æg eller blot ty til æggehvider? For det er da træls at høre folk komme med påstande om hvorvidt jeg indtager sunde mængder eller ej! I kender det sikkert godt ;)

    Aquablade.

  3. Velkommen til alle der kigger på dette spørgsmål:

    Har nævnt i en tidligere tråd at jeg svømmer på eliteplan. Ligenu supplerer jeg tiden i bassinet med en del vægtræning:

    4 x 1 time, hvor et helt program tager 2 timer, så jeg kører et halvt hver gang, fordelt ligeligt på ugens dage. Mit problem er bare at jeg finder mit nuværende vægtprogram alt for 'standard'. For et halvt år siden kørte jeg (under en helt anden træner) mange forskellige programmer, bla. indeholdene øvelser der forbedrer eksplosiviteten i musklerne samtidig med at jeg oplevede forøgelse i muskelmassen. Der skal det tilføjes at jeg forbedrede mig væsentligt i bassinet, da jeg proklamerer mig selv ultimativ kort-distance sprinter!

    Mit problem er bare, at vi alle i min klub kører det samme program, lang- eller kortdistance, og mig bekendt ville en bedre løsning vel være at træne eksplosivitet og øgning af muskelmasse med sprinterne, dvs. forholdsvis få gentagelser med intensiveret kraft og konstant vægtøgning, mens langdistance skulle fokusere på flere gentagelser med lavere vægt? Bare en teori, jeg er usikker på, men det er jo også defor jeg skriver den på træningsforummet nr. 1! :D

    Mit program ser således ud: (afhængigt af uger skifter det ved basisøvelserne mellem: 3 x 8 reps - 3 x 10 reps - 4 x 12 reps)

    Bænkpres - basis

    Squat - basis

    Læg (siddende) - basis

    Biceps Curl - basis

    Triceps Curl (liggende) - basis

    Rowing - supplerende øvelse - 3 x 20 reps - 3 x 10 (oftest)

    Extensions (forlår) - basis

    Flexion (baglår) - basis

    Benstrækninger - basis

    Pulldown - basis

    Er det optimalt? - Håber på kompetente svar :D tak!

    Aquablade

  4. Dit energi indtag må være enormt siden du kan tage på når du dyrker 20 timers svømning om ugen + 6 timer styrke!! Har du nogen anelser om hvor stort dit kcal indtag er?

    Hmm jeg har selv prøvet at regne indtaget ud nogle gange, men det er vist lige så ustabilt som min vægt. Vil gætte på mellem 2500-3500 kcal/dag

    Nogle gange spiser jeg 3 skåle yoghurt med havregryn lige efter hinanden og nogle gange en sandwich, så jeg har droppet det med at tælle :blink:

    Jeg vil også gerne sige tusind tak for alle de gode svar på dette indlæg, og jeg undskylder at mine motiver ikke har været mere klare:

    - Jeg vil gerne tage mere muskelmasse på og omdanne mere fedt til muskler, men samtidig skal jeg bruge tonsvis af kulhydrater fordi jeg svømmer så ofte, så spørgsmålet er om det kan lade sig gøre, når jeg samtidig skal holde en nogenlunde vægt? (omkring 80 kg)

    Den er tricky det ved jeg. hit me eksperter! og tak!

    Aquablade :wink:

  5. Hej alle entusiaster! Spritny på boardet står jeg her, og prøver at finde rundt i hele denne herlighed. Og jeg er vild med det!

    Er desuden også fuldstændig besat af en sportsidiot, og intet betyder mere for mig end optimal træning. Jeg svømmer på eliteplan en 20 timer om ugen samt styrke og vægtræning, sammenlagt ca. 6 timer, og jeg har siden jeg begyndte at træne seriøst døjet med en masse svære problemer!

    Jeg spiser nemlig alt for meget...af det rigtige! Jeg er knap 17, er 1,86 høj og vejer ca. 81 kg

    Som nævnt før er jeg fuldstændig besat af hvor optimal min træning kan være, så det forudsætter jo planlægning ned til mindste detajle.

    I en periode levede jeg af pasta med kødsovs og rugbrød m. leverpostej, og dertil skal det siges at den kost næsten var 100% fedtfri. Vitaminerne kom fra piller, og vægten fløj i vejret fordi jeg spiste uhæmmet meget af sund mad. Alt usundt var bandlyst i denne og nummer 2 periode. Vejede ca. 85 kg, nogenlunde stabilt.

    Derefter kom jeg ind i en ustabil Kakao/proteinpulver-fase i godt et år, hvor jeg fokuserede udelukkende på proteinen, og stadig rimelig mange kulhydrater i min kost. Vægten faldt en smule ned på 83 men stadig fedt den steg og var samtidig rimelig ustabil. Da pulveret slap op, købte jeg ikke en ny spand, da jeg følte jeg fik rigeligt med protein gennem normal kost. Erstattede noget fedt med muskelmasse i denne fase.

    3. og sidste fase er jeg så i gang med nu. Da jeg også træner 4 timer mere nu, end jeg har gjort før i de 2 andre perioder, kan jeg også tillade mig at spise lidt usundt engang imellem, f.eks. en chokoladebolle. Dog stadig i minimale mængder. Ligenu vejer jeg mellem 80-83 kg, dog altid tættest på 81 kg. Håber jeg har taget mere muskelmasse på, men det er rimelig svært at definere netop nu. Lige nu plejer jeg at drikke en liter skummetmælk efter et vægttræningspas, og spiser meget salat og frugt, hvilket jeg altid har været glad for, og jeg spiser mere normal kost samt mere varieret.

    Jeg ved selvfølgelig at jeg ikke er så præcis i min beskrivelse, og har slet ikke fået målt fedtprocent eller noget, men ville gerne høre en mening fra folk der også interesserer sig for dette, og måske høre hvad i tror kunne være den bedste løsning?

    - Jeg bruger ekstremt meget energi og har brug for kulhydrater

    - Mit stofskifte er lavt når jeg ikke træner

    - Jeg skal have knap 100g protein pr dag

    - Jeg tager forholdsvis let på og har svært ved at holde vægten

    - Fedtprocent ca. 10-12%

    Hvis nogle kunne kombinere nogle af disse facts til nogle gode råd eller tips, så ville jeg være evigt taknemmelig! Og lover at prøve dem ;)

    Aquablade :wink: