Ferus

Medlemmer
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ferus

  1. Ja det nye Forerunner 405 cx beregner kalorieforbruget ud fra pulsen.

    Den person der har lovet dig at forerunner 405 (den gamle) kan måle kalorieforbrug ved spinning, har ikke forstand på uret. Den gamle model kan måle et anstændigt kalorieforbrug ved løb og cykling uden bakker eller andre påvrikninger, men slet ikke ved sportsgrene som Tennis, løb på trapper og stort set alle andre sportsgrene den ikke er kodet til.

  2. bla bla bla, man bruger armene til at holde balancen, det er givet, men jeg kan umuligt forestille mig en situation, hvor ens armstyrke er en begrænsende faktor i løb :laugh:

    Jeg har set en idræts-phd-afhandling om netop armenes funktion i sprint. De har sandsynligvis større betydning end du lige regner med

  3. Ok. Det hjælper meget.

    Plyometrisk træning kan indirekte øge dit kraft udviklingspotentiale... og kan være en måde at få noget progression i vægttræningen hvis den er stagneret i længere tid... Dette burde dog sjældent ske for andet ind styrke athleter og sports folk med meget fokus på vægttræning f.eks. kuglestøder og selvfølgelig folk med dårlig programlægning.

    Generelt bør man ikke prøve nye ting af tæt på vigtige sæson mål og derfor vil jeg ikke anbefale plyometrisk træning. Dernæst er der mange andre muligheder for at sætte gang i progression på vægttræningen igen... Her på sitet er der masser af styrke athleter der ved rigtigt meget om hvordan man kan få øget sin maks styrke..så det er bare med at spørge løs hvis man vil have hjælpe.

    Eksplosiv styrke er noget upræcist begreb... og har været diskuteret herinde i en anden post...I dit tilfælde er power et mere præcist begreb at bruge for forklare hvordan råstyrke indvirker på din sport.

    skal smutte nu.. men vender tilbage med resten af forklaringen.

    Tak for dit svar. Jeg har langt fra udnyttet mit styrkepotentiale grundet længere tids hypertrofitræning, så på baggrund af din forklaring, er der ingen grund til at anvende plyometrisk træning. Med eksplosiv styrke mener jeg; den største kraft der kan udvikles på så kort tid som muligt i bevægelsesbanen, inklusiv ydre kraftpåvirkning. Er ikke bekendt med begrebet power, men vil se på det :)

    ThSeremet: Jeg svarer dig i PM

    TLunau: Tak for de to links. Var ikke bekendt med studiet fra pubmed. Jeg kan altid se fulde længde på uni :) Kan sikkert få nogle iddeér fra "Periodized strength training...", men må have in mente at det er en gammel én!

  4. Tak for svaret. Ser ud til jeg dropper plyometrisk træning

    Kunne en programopbygning bygge på følgende?:

    - Først DE på de to hovedhovedøvelser Row og Bench Press. Eks 6x3-4@80%4RM

    - Dernæst ME på de to hovedøvelser

    - Til sidst noget RM træning for de to hovedøvelser, samt øvelser for resten af kroppen.

    evt. adskille DE- og ME-dage fra hinanden

    (Mangler stadig fra første post: "udsætter plyometrisk træning en grænse hvor intensiteten ufrivilligt nedsættes?")

  5. Hej

    Jeg skal snart igang med at øge min eksplosive styrke i kajakroning med henblik på den korteste distance 200m. Jeg har 2,5-3 måneder til jeg skal toppe, og vil høre om det er en god idé at implementere plyometrisk træning i programmet i Cable One-arm Row eller Cable Semi Suppinated Row.

    Jeg har via mit studie arbejdet lidt med plyometrisk træning med henblik på 100m løb. Her kom jeg frem til at aktiveringen af den myotatiske refleks, ved træning, kunne mindske reaktionstiden til det nye afsæt og dermed ground reaction time, hvorved stretch shortening cycle (den elastiske energi i muskel-sene komponentet) udnyttes optimalt.

    Mine bekymringer ved at implementere plyometrisk træning til 200m kajakroning går på at jeg ikke er sikker på at pagajisættet er kraftigt nok til at udløse den myotatiske refleks og om det overhovedet er en fordel med hurtigere reaktionstid - Er dette tilfældet, vil der så være andre grunde til at træne plyometrisk træning? Har endividere hørt et rygte om at plyometrisk træning udsætter en grænse hvor intensiteten ufrivilligt nedsættes - er der noget om dette?

    Bonusspørgsmål: Flere landsholdsroere træner råstyrke. Kan ikke se at dette er en fordel da udførslen af øvelserne heraf er relativ langsom. Hvad siger i til dette?

  6. Måske har du hørt at det er en fordel at træne hypertrofi idet større muskelmasse giver en højere forbrænding? Hvis det er dét du vil opnå med vægttræning, så tilføj omkring 30 minutter vægttræning før du går igang med cardio, og læg vægt på de store muskelgrupper og øvelser

  7. Hejsa.

    Jeg skal bruge noget hjælp. Min computer synes ikke at ville køre det med følge progam til forerunner. Elller det kan den godt men når jeg sætter uret i holderen skriver den "runtime error......" Har i nogen erfarringer med det? Jeg skal lige sige at jeg anvender vista

    Jeg havde samme problem. Du skal opdatere fra deres hjemmeside

  8. Jeg tænkte på hvis jeg nu vejer 80 kilo og kan tage 10 dips med en 20-kilo-skive hængende om livet tager jeg så i virkeligheden 100 kilo i dips (80+20) 10 gange? jeg ved godt at underarmene måske skal trækkes fra men de kan da ikke vejej meget?

    og hvis dette er rigtigt lyder det så ikke underligt at jeg trodsalt "kun" tager 65-70 kilo i bænkpres?

    Ja du skal trække underarmene fra, men også omtrent halvdelen af overamene, da disse ikke bevæges med lige så stor lodret strækning som torsoen. Derudover er det også noget hårdere med en "dødvægt" hængdende ved benene, som man ikke kan kippe med (nemmere med vægtvest)

  9. Genoplivning!

    Har læst mange ekspert- og- brugeranmeldelser om Garmin Forerunner 305 og Polar RS800G3. Der er stor begejstring for forerunners stærke gps-signal. MEN: Er jeg alene om at mene at disse to gps-modtagere er langsomme når det gælder måling af acceleration i forhold til forerunner 201/301?

    Forerunner 201/301, registerer efter min mening hurtigt en øgning/fald i hastighed og stabiliserer sig lynhurtigt på den nye hastighed (1-2sek), hvor det med 305'eren kan tage 20 sekunder, alt efter før- og- efter-hastighed.

    Hvordan er det med Forerunner 405 og dette problem?

  10. Kreatin monohydrate (KM)

    Kreatin pyruvate (KP)

    Kreatin citrate (KC)

    Dikreatin malate (2KMM)

    Trikreatin (3KMM)

    Kre alkalyn

    Kreatine Ethyl Ester (KEE)

    ALPHA LIPOIC ACID (ala)

    Ovenstående er forskellige former for kreatin jeg har hørt om. Synes kun jeg har stødt på KM i danske webshops. Ville det være en fordel at tage nogle af disse forskellige typer kreatin, istedet for udelukkende KM?

  11. det er sådan set ikke en nyhed

    Fruktose optages uafhæmgigt af insulinsignalering og kan dermed sandsynligvis overloade cellerne med sukker, hvilket efterfølgende fører til akut og sandsynligvis også mere langvarige reduktioner i insulin følsomheden.

    Det er i srligt høj grad et problem hvor en stor del af sukrosen i sodavand, op mod halvdelen er erstattet af High-Fructose Corn Syrup (HFCS), så når man drikker en liter cola i USA får man cirka 40 g fruktose, hvilket er for meget...

    Skal vi passe på med ikke at spise for meget frugt om dagen? Selv spiser jeg meget tørret frugt som svesker, abrikoser, rosiner og tørrede pærer

  12. Det er et meget almindeligt problem i kajakroning.

    Som Jørgen siger, har det ikke noget med blodmangel at gøre, når benet sover.

    Som Mauchenberg skriver, kan det ofte afhjælpes ved at sidde med mere strakte ben. Men dette er ikke en god løsnig, da der så ikke kan udføres det optimale tryk på fodsparket, samt twist i overkroppen.

    Lad være med at vænne dig til at sidde på skum osv.. Erfaringen siger at det er begyndere som har problemer med dette (eller hvis man lige har været i vinterhi). Så må du nøjes med nogle kortere ture til at starte med, indtil din røv kommer i træning.

    EDIT: Er du medlem af DKF kan du poste svaret på deres forum, og få flere svar fra ligesindede. www.kano-kajak.dk "Aktuel info" -> "Debat, køb og salg"

  13. Tror ikke det er så vildt sundt kun at spise proteinpulver, mælk, frugt og vitaminpiller, hvis det strækker sig over flere dage.. Få en stavblender, og blend noget havregryn, kød, kartofler osv osv.

  14. Jeg har selv trænet biceps og triceps samme dag og det gav godt. Men det var et 4-split:

    dag1 Bryst, Mave

    dag2 Ryg

    dag3 Ben, Skulder

    dag4 Biceps, Triceps, Mave

    dag5 pause

    Er også selv gået over til 3-split, for at få højere frekvens, og bryder mig ikke om ideén med biceps og triceps på samme dag her. Min grund, er at jeg ikke synes der er nok hvile imellem. Fx, vil triceps i DIT split blive trænet sekundært på dag2 og primært på dag3, hvilket jeg ikke bryder mig om - But who knows, måske virker det anyways. I et 3-split hælder jeg til push/pull-split.

    Edit:

    I dette push n' pull-split, er der dog ok restitution mellem muskelgrupperne:

    dag1 Bryst, Ryg

    dag2 Ben, skulder

    dag3 Biceps, Triceps, Mave

    Kan også fortælle at mit nuværende 3-split ser ud som følgende:

    dag 1 Bryst, Triceps, Mave

    dag 2 Ryg, Biceps

    dag 3 Ben, Skulder, Mave

    Edit igen:

    Ser først nu at du kun har tænkt dig at træne 3 dage om ugen med 2 døgns restitutionstid mellem passene. Så er det en anden sag! Personligt hælder jeg til mere frekvent træning. Men har du lyst til at prøve kræfter med systemet alligevel, så go for it.

  15. Jeg er i gang med genoptræning af mit knæ/lår og har faktisk overvejet at prøve noget kajak af, for at få gang i noget kredsløbstræning. Det er mit indtryk, at det ikke belaster knæene så meget som almindelig roning?

    Har dog desværre endnu ikke fundet et center med kajak-ergometer (findes det overhovedet??) - eller skal man ned i nærmeste kano/kajakklub?

    Nej det belaster ikke knæet så meget som almindelig roning. Mange idrætsfolk er skiftet til kajak, pga af skade i understellet.

    Jeg tror kun der findes kajak-ergometre i kajakklubber. Det kræver meget mere teknik end et almindeligt ro-ergometer, så man vil ikke få så meget ud af træningen på et kajakergometer hvis man er begynder. Desuden er kajak lidt mere styrkepræget end roning, som derimod er mere præget af kondition.

    BTW: der ligger også en kajakklub i Odense.

  16. Vil sige 1-2 dåser om dagen er i overkanten. Tun er store rovfisk og derfor indeholder de en del usunde stoffer, så det vil være fornuftigt ikke at spise alt for meget tun. Men om du spiser det i olie eller vand kommer an på hvad du synes om smagen og så om du vil tage på eller tabe dig. Tun i olie giver noget mere energi, så nok ikke det smarteste at vælge i forbindelse med vægttab.

    Tun er en stor fisk ja, men det er de allermindste tunfisk, som havner i dåserne! Derfor kan man f.eks. se at blyindholdet i tun på dåse, er markant mindre, end i de store tunfisk. På trods af det, vil jeg ikke selv spise mere end 1 dåse tun pr. dag. Jeg ville holde mig til tun i vand, da den olie, der anvendes ikke er af sundeste karakter. Men smagen er dog bedst i olie :) (Man kan eventuelt selv hælde lidt sund olie ud over dem i vand)