peter_F.I.

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by peter_F.I.

  1. Jeg har lidt svært ved at forstå mine anatomi & fysiologi timer, er der nogle der kan anbefale nogle bøger, eller andre gode bøger vedr. træning osv.

    jeg har selv brugt bogen "muskel og styrketræning" af frederic delavier. den kan bestilles på nettet hos gad.dk og koster 269 kroner. Den har meget nøje beskrivelse af 100 styrketræningsøvelser, og virkelig gode illustrationer af kroppen og de muskler man træner.

    må jeg spørge hvor du tager din uddannelse ?

    held og lykke, håber du kan bruge tippet // peter

  2. PTpoul>. jeg er ganske enig med dig i at man skal se på det totale energiforbrug (inkl. afterburn), og ikke kun på det man forbrænder under træningen. Men det var sådan set overhovedet ikke det teksten handlede om. Teksten beskrev bare konceptet jo større muskelmasse, jo større mulighed for forbrænding, og dermed ment, planlæg træningen så du både arbejder med at bygge muskler op, og sørg for at lave noget fedtforbrænding.

    Maxpower> den anaerobe tærskel ligger mellem 80 og 90 % af maxpuls (80 er mere sansynligt end 90 for almindelige mennesker). Hvorfor konditionstræningen bør ligge mellem 70-80 % for at kunne holde den kørende længst, men samtidig få mest afterburn.

    Det er tæt på ligegyldigt hvad man forbrænder under træningen. Hvis din tese holdt vand ville 100m løbere ikke have lavere kropsfedt% end marathon løbere. Det er rimeligt useriøst at se enøjet på andelen af fedt der forbrændes under træningen som det vigtigeste. Man skal se på dne totale mængde også i restitutions fasen. Pump er ok for forbrænding, men er kun godt ifht øgning af muskelmasse (målet hér) når man er helt ny i styrketræning. Ellers er intensiteten alt alt for lav!
  3. Hej Carsten, også et velkommen til herfra.

    Indledningsvis må jeg sige at hvis flere af de mennesker som jeg lægger programmer for som fitness instruktør havde din begejstring for træning, så ville vi se væsentlig flere resultater i vores centre.

    Jeg er helt enig med Morten i at der ikke for almindeligt raske mennesker er nogle sundhedsricisi ved konditionstræning, med mindre man falder af udstyret og på den måde pådrager sig skade.. :crazy:

    Dit træningsniveau (puls) virker også umiddelbart også sundt nok, måske nogengange lidt højt. Med de informationer som du har leveret i dit indledende opslag skulle din puls ligge mellem 139 og 160 (65-85 % af maxpuls)

    Jeg må dog nok også tilslutte mig holdningen med at du skal tage nogle hviledage i løbet af ugen, Eller dele din træning på i styrketræning den ene dag og konditionstræning den anden. Kroppen har brug for hvile, og for at motivationen ikke pludselig skal svinde ind, er det meget godt at glæde sig til sin træning også.

    Det eneste der egentlig bekymrer mig er hastigheden du taber dig med. 10 kilo på 7 uger, virker umiddelbart som lige i overkanten i mine ører.

    Normalt anbefaler vægttabsspecialister at man taber sig ½-1 kilo om ugen. dette for at vægttabet bliver varigt, og væskebalancen også opretholdes. Hvis det bare er væske du taber, så ryger det hurtigt på igen.

    Den nemmeste måde at regulere hastigheden af vægttabet på er ganske simplet ved at træne mindre. Hold en extra dags pause i løbet af ugen, så kroppen har mulighed for at hvile, Dine muskler har mulighed for at restituere sig, og din hjerne kan tage en slapper.

    Hvad siger du og morten til denne kategori ?

    Hilsen Peter

  4. Okay. skal vi allesammen lige tage træningsfysiologi-hatten på og se hvad der sker.

    Fedt forbrændes i musklerne, og dette kan kun ske når der samtidig er itl tilstede i forbrændingsprocessen, dermed ment når vi træner på 70-80 (85 for nogle) af vores max. Jo flere muskler man bygger op jo mere fedt er man i stand til at forbrænde. Efter princippet, jo større motor, jo mere brændstof kan den forbrænde.

    Så hvis man vil af med noget af fedtet, men samtidig bygge muskler op er man nødt til at køre en form for kombinationstræning. Vægttræning samtidig med fedtforbrænding.

    Mit råd er derfor. Kør dit program som det er nu. kør 8-10 gentagelser (med kilo derefter). Hvis du kan løbe, så løb på dine hviledage. ellers er konditionscyklen et alternativ men løb er klart den bedste forbrænder.

    Så skal man dog lige huske: du kan ikke træne specifikt for at fjerne fedt bestemte steder på kroppen, sorry. Du kan ikke undgå at når du konditionstræner at der ryger lidt muskler også. Det er totalt surt sjov, men der er sgu ikek rigtig noget at gøre ved det.

    har du i øvrigt overvejet at snuppe en pump time engang imellem. superfed time, god forbrænding samtidig med god muskeltræning.

    Hej allesammen...

    Jeg er for nylig begyndt at styrketræne efter et par års pause, sys jeg trængte til at blive starmmet lidt op :)

    Jeg kører følgende program:

    Mandag & Fredag

    Squat

    Dødløft

    incline dumbell press

    Dumbell press

    one arm rows

    Hammer Curls

    Dips

    og så mave (Crunches, Incline sit ups, Incline knee raises, incline reverse crunch)

    Onsdag

    Squat

    Dødløft

    bænkpress

    Military press

    Yates rows

    Hammer Curls

    Dips

    og så mave (Crunches, Incline sit ups, Incline knee raises, incline reverse crunch)

    Jeg spiser sundt.. Masser af ris, kød, kartofler, pasta, tun, kød og frugt og napper en protein shake efter træning og også en når de dage jeg ikke træner...

    Men mit problem er at jeg har gået i den tro at når man bare trænede og spiste sundt osv, så ville ens fedt blive lavet om til muskler, men jeg kunne læse flere steder efter en søgning på google at det ikke er tilfældet, desværre havde jeg ikke nær så meget held med at finde ud af hvad jeg så skulle gøre

    Jeg vil gerne øge min muskelmasse, men jeg vil samtidig også gerne af med det fedt jeg har på maven og på brystet.

    Har i nogle råd? jeg kan vel ikke begynde at cutte når jeg ikke har så meget muskelmasse endnu? Skal jeg bygynde med noget motionscykel træning, de dage jeg ikke styrketræning eller skal jeg bare fortsætte som jeg gør nu?

  5. Hej Kim B

    hmm,, hvis du har mulighed for at hæve din bænk så der kommer en hældning på ryglænet så er du godt på vej :4thumbup:

    Skrå bænkpres enten med stang eller håndvægte, skrå flyes med håndvægte.

    disse øvelser rammer primært den øverste del af den store brystmuskel.

    hældningen skal bare være mindre end 60 grader (fra horisontal niveau) ellers bliver det mere skulder end bryst.

    Hvis ikke din bænk har funktionen så den kan hæves kan man stille den ene ende op på en forhøjning så som en ølkasse (findes som regelt i kælderen) eller andet godt, Hav naturligvis i tankerne at den skal kunne bære vægten.

    Håber det kan hjælpe. God fornøjelse.

    Hej alle

    Jeg har trænet i 3 år.

    Har altid haft en stor brystkasse. Dog har det altid sat sig i nedre region. Jeg kunne godt tænke mig nogle øvelser som kan stramme brystet op så det ikke siddeer for neden det hele. Skulle jo helst ikke have patter :-)

    Jeg træner ikke i et center men i min kælder. Har derfor kun frie vægte og bænkpres.

  6. Det er vist en lidt firkantet udlægning..

    Nu er det godt nok længe siden jeg decideret har konditionstrænet, men da jeg konditionstrænede, lå jeg som regel på 90% i gennemsnit over en time (190 beats/min, makspuls=205, hvilepuls=45). Tror det er meget individuelt..

    Som sædvanligt: Jeg er ikke altvidende, hvis jeg tager fejl, så ret mig venligst :bigsmile::smile:

    jeg skal ikke bedømme om du tager fejl,, jeg fortæller bare det videre som jeg har lært igennem min uddannelse som Fitness Instruktør.

  7. Hej Skovtrold

    For at træne konditionstræning kan du lægge din puls inden for 2 kategorier.

    Du kan vælge at træne mellem 60-70 % og dermed få en mere udholdenhedsbaseret træning, eller du kan lægge den mellem 70-80 % og træne tempo og kondition.

    Hvis du går over 80 % kommer man tæt på den anaerobe tærskel, hvilket betyder at din krops iltleverance til musklerne, ikke kan følge med over længere tid.

    Så derfor. Læg din puls omkring 75% til den løbetur du har som efter min hovedregning tager dig ca 30-40 minutter..

    håber du kan bruge svaret. :bigsmile:

    Løber lidt en gang imellem, vil gerne øge konditionen til kampsport, har puls ur (nettos -150 kr)

    Meget varierede tider, mest fordi jeg har en hund med som skal stoppe og tisse (så prøver jeg at holde mig igang med høje knæ) eller en ven med som løber langsommere (så har jeg ankel og håndvægte på)

    :4dog:

    Uden forstyrrelser er det en 12-13 km/t på 7-8 km. ture har jeg regnet ud.

    Har hørt at man skal løbe på omkring 80% af sin max. puls for at træne konditionen, er det rigtigt ?

    Jeg ender tit på 70-80, burde jeg presse den op på 80-90 ? eller 75-85 ?