Ratpack

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ratpack

  1. Uret er købt medio maj 2012, dvs. der er fuld 2-års garanti tilbage på nær 14 dage. Uret sælges, da min kæreste alligevel ikke ønsker at løbe med pulsur.... Uret er brugt 2-3 gange.

    I kender sikkert uret, så jeg vil ikke beskrive det nærmere udover at nævne, at det er helt som nyt. For nærmere information om uret kan du via Google finde mange anmeldelser af uret - bl.a. Aktiv Trænings anmeldelse.

    Nypris for uret inkl. flowlink er 1500 kr. Jeg sælger det for 1200.

    Hvis du gerne vil se nogle billeder af uret, kan jeg sende dem til dig.

    Rasmus.

  2. Hey...

    Nu ved jeg jo, at I herinde er de vildeste nørder inden for alt, der bringer sved på panden, så nu vil jeg søge lidt rådgivning.

    Min kammerat og jeg har en plan for sommerferien:

    MTB fra Tønder til Tørring, kajak fra Tørring til Randers og inliners fra Randers til Skagen.

    De to første discipliner skaber ikke de store vanskeligheder, men den sidste etape, ca. 150 km inliners med oppakning, er jeg lidt i tvivl om. Vi kommer hver især til at have ca. 20 kg i en rygsæk, og jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre!?

    Hvis du har prøvet at rulle med oppakning, så vil jeg meget gerne høre dine erfaringer!

    Jeg skal også ud og have et par inliners, så gode forslag eller aktuelle tilbud modtages med glæde!

    Venlig hilsen

    Rasmus.

  3. Kører du to dage efter hinanden med Bryst, biceps, skuldre og så skift til to dage med ryg,biceps,ben eller skifter du mellem hvert træningspas?

    For at holde et nogenlunde jævn frekvens vil det nok være bedst kun at køre en dag med hver hvis det ikke er det du gør i forvejen. A B A B.

    Og så går jeg ud fra at du mener triceps den ene af de steder der står biceps? :wink:

    En helt anden ting er at du virkelig skal passe på med ikke at overtræne... Din motivation lyder til at være virkelig høj lige nu og du har det som om du kan klare alt,

    men et år hvor du vedholder al den træning du laver nu (løb, kampsport, cykling OG styrketræning) så begynder din krop at gøre modstand til sidst.

    Og hvis du er ligesom mig så skærer du også først ned når der er et eller andet som en skulder eller et knæ der er ved at gå i stykker.

    Efter din skarpe observation har jeg nu ændret biceps til triceps på de relevante dage. Og ja, jeg træner efter metoden A B A B. Jeg er godt klar over farerne ved overtræning, og det er blandt andet også det der er årsagen til, at jeg gerne vil gøre min styrketræning så hensigtsmæssig som muligt.

    Det er egentlig også det der er grunden til, at jeg træner med lidt lavere vægte, da jeg er af den opfattelse, at tungere vægte ofte vil øge risikoen for skader.

    Det bringer mig videre til de forslag der er kommet om, at jeg skal træne tungt med få gentagelser.

    Er dette med udgangspunkt i min BJJ træning? Det fremgik måske ikke så tydeligt, men BJJ-træningen er sådan set sekundær. Det primære mål er eksempelvis deltagelse i adventureraces, hvor 1) kroppen skal yde maksimalt i flere dage, 2) konditionen har stor betydning, 3) kroppen arbejder relativt "tungt".

    Er tungt med få gentagelser så den rigtige måde at styrketræne på?

    Grunden til at jeg spørger er, at det så vidt jeg kan se er nogenlunde samme krav forsvarets eliteuddannelser stiller, men aspiranterne træner vel mere cirkeltræning og udmattelse af musklerne over længere tid. Ret mig endelig hvis jeg tager fejl.

  4. Hej.

    Jeg håber, at jeg kan få lidt hjælp til at målrette min træning. Jeg håber også, at mit indlæg er til at forstå - det er lidt svært at strukturere posten, når man forsøger at få alle relevante oplysninger med...

    Jeg træner meget varieret, dvs. kampsport (BJJ), cykling, løb, styrketræning.

    Mit mål med især løb og styrketræning er at komme i en god "alroundform", hvor både styrke og kondition er i højsædet.

    Det er svært for mig at forklare, hvad jeg gerne vil med min træning, men det er umiddelbart de samme mål, som aspiranterne til frømands- og jægersoldatuddannelserne kæmper mod - dvs. den maksimale styrke sammenholdt med den bedste kondition!

    Jeg vil ikke have noget imod at få mere muskelmasse, så længe det ikke går markant udover min konditionstræning.

    Træningen

    Da min uge består af skolegang mandag til fredag bliver min træning også meget skemalagt, og for at få tid til det hele er jeg begyndt at styrketræne om morgenen kl. 06 i hverdagene.

    Udgangspunktet for styrketræningen er

    2 dage: Bryst, triceps og skuldre

    2 dage: Ryg, biceps og ben

    Jeg træner oftest 3 sæt a' 10-15 gentagelser.

    Jeg tager derefter proteintilskud, hvorefter jeg cykler ca. 10 km til skole i relativt højt tempo.

    Jeg dyrker kampsport 2-3 eftermiddage om ugen, løber 3 gange om ugen (både interval- og distanceløB) og cykler 2x13 km alle hverdage plus en ekstra cykeltur i weekenden.

    Spørgsmål:

    1. Er det hensigtsmæssigt dels at træne om morgenen og dels at cykle i umiddelbar forlængelse heraf?

    2. Hvordan skal jeg opbygge min styrketræning for at få et optimalt forhold mellem styrke/muskeludholdenhed/kondition? Her tænker jeg først og fremmest på, om jeg skal gå efter mange gentagelser, om jeg skal gå efter cirkeltræning (som jeg har en fornemmelse af, at frømænd gør) osv.

    Jeg håber, at nogle af alle jer erfarne champs vil give mig jeres mening om problemstillingen - og også gerne min træning generelt...

    På forhånd tak.

    Rasmus.