All Blacks

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by All Blacks

  1. Man har jo altid sagt at de bedste 100 meter løbere i verden spiller i NFL. Det er selvfølgelig svært at bevise, men med de 40 yard dash tider nogle af dem løber kan man sagtens forestille sig det.

    Apropos doping, så er det nok ikke i NFL man finder verdens hurtigste rene mand. Deres doping kontrol og sanktioner er i hvert fald meget beskeden

  2. .

    2003: Asafa Powell får VM-debut og bliver diskvalificeret i den berømte "I-did-not-move" historie.

    Det var nu den amerikanske sprinter Jon Drummond, der lagde sig på sin bane efter en tyvstart og med ordene " I did not move" indprintede sig i mange atletikfans hukommelse.

  3. 1. Mener du virkelig at du har hørt nogen anbefale at man slutter en træning med at sprinte igennem til udmattelse hvis man ønsker øget styrke? Det er virkelig nonsens, du bliver ikke stærk af at løbe! Løb er en cardio vaskulær træningsform, hvis du vil være stærk skal du løfte noget jern.

    2. Fortsætter ved lav hastighed for at få syren ud af musklerne? Der er intet vundet ved at fortsætte ved lav hastighed, slet ikke styrke. Du kan dog opnå utroligt gode positive resultater på din iltoptagelse over relativt kort tid ved regelmæssig høj intensitets løb.

    3. Sprinten giver ikke styrke og mælkesyren bliver ikke 'brændt af'.

    Det er nu ikke rigtigt at løb - eller nærmere sprint - ikke giver øget styrke. Pga. den meget ekstensive træningsform sprint er, vil man opnå øget muskelstyrke. Men det er da rigtig nok at styrketræning/at løfte jern er en mere effektiv måde at blive stærkere på.

  4. Men hvorfor øve skulderpres for at hoppe højere? - er det fordi man svinger armene eller hvad?

    Man kan nok godt springe lidt højere ved, at træne skulder og arme - armtrækket bliver mere kraftfuldt - men det er ikke meget/markant. Derimod kan man ved at lave øvelser som bænk- og skulderpres få nemmere ved at lave benøvelser - eksempelvis squat og dødløft -, og dermed tage flere kilo i disse øvelser og således forbedre ens springhøjde.

    Desuden er det vigtigt med styrke i overkroppen i basket, og rent kropæstetisk er det også en god idé.

  5. Mit udsagn om unge og vægttræning bygger nok på tidligere tiders paradigme, så jeg trækker mit udsagn tilbage - ligesom Dansk Folkeparti. Men The-Pimp skal dog stadig introduceres til styrketræning af kompetente folk, før han begynder på de tunge skiver.

    Med hensyn til plyometrisktræning i form af hækkehop, så kan de alternativt udføres på græs eller andet blødere underlag hvor belastningen - og ligeledes effekten - ikke er så stor. Disse kan også udføres med et mellemhop, som er lettere at koordinere for begyndere og samtidig er mere skånsomt.

  6. Bullshit. Selvfølgelig skal han igang med at styrketræne. Hvorfor skulle hans alder forhindre ham i dette?

    En dreng der lige er fyldt 15, er endnu ikke færdig udviklet. Han skal ikke gå direkte i gang med at løfte tunge vægte, men introduceres til styrketræning, så han med tiden kan løfte tunge vægte.

    Det var mere måden det var skrevet på.

  7. Jeg kan da godt afsløre en lille hemmelighed for dig: Disse historier er 100% pure opspind og har lige så lidt med den virkelige verden at gøre, som at Andeby ligger 20 km vest for Silkeborg.

    Airalert er et lorteprogram, der er ingen videnskabelighed bag, og det virker IKKE!!!

    Der er ingen mirakelkure her: kom i gang med at løfte tunge vægte.

    En dreng der lige er fyldt 15 år, skal ikke bare gå i gang med at løfte tunge vægte for at kunne springe højere. Jeg vil hellere foreslå plyometrisk træning som hækkehop eller bare ren springtræning.

    Og til skoene, så tror jeg lige som Jesper T ikke en tøddel på virkningen. Det er ikke tilfældigt at højdespringere rundt om i verden - som vil få meget ud af et par ekstra inches - ikke benytter dem: Det virker ikke

  8. Løbesko behøver ikke koste over tusind kroner for at være gode. Jeg træner en syv til ni gange om ugen, og køber altid sko til omkring 8-900 kr, fordi de som regel er blevet skånet for alt muligt ligegyldigt lir.

    Hvis du gerne vil have en god løbestil, så meld dig ind i en atletikklub. Her kan træneren - som regel, der er undtagelser - hjælpe dig. Der findes utroligt mange folk der har en grim og ineffektiv løbestil, og der skal så lidt til at ændre det.

  9. Ved full squat får man selvfølgelig aktiveret flest muskelgrupper - og ja, ballemuskulaturen bliver også brugt i forbindelse med spring - mens ½ og quarter squat er mere specifikke og med en mindre risiko for skader, da man ikke kommer til at vride i knæene - i hvertfald ikke i nær så høj grad som ved full squat. En kombination af de forskellige squats - afhængig af hvor man er i sæsonen - vil være det bedste.