pressuremeister

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by pressuremeister

  1. Jeg vil også foreslå en med osteopatisk tilgang.

    Peter Willén (51900196)i Butchers Lab i Kødbyen er fys og osteopatstud.

    I Butchers Lab laver de jo nærmest ikke andet end squats, så du er ikke den første der kommer med sådan en skade. Og da han ikke er færdig Osteopat slipper du en 3-400 kr billigere end hvis du skal bruge færdigt uddannet.

  2. Du kan prøve den her (har forklaret den på skrift før!): Du kan kalde det en stående sne-engel.

    - Du stiller dig med ryggen op ad en væg.

    - Trækker skulderbladene tilbage og ned ad ryggen.

    - lægger armene op ad væggen med tommelfingerene pegende væk fra kroppen

    Det er udgangsstillingen. Så starter selve udspændingen:

    - Du fører armene op langs væggen, strakte og hele tiden indtil væggen (som hvis du ville lave en sne-engel). Det er vigtigt at dine albue ikke forlader væggen og at du ikke svajer i ryggen

    - Fortsæt med armene opad indtil det begynder at spændende på forsiden af brystet/skulderen.

    - Stop bevægelsen, træk vejret dybt, pust ud og fortsæt opad.

    Det er ikke en specifik pec.min-udspænding, men det er en god måde at få fat i den på.

    Håber det gav mening!

  3. Esmark's forsøg der startede meget af trenden omkring protein ifm med træning (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11507179?ordinalpos=6&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

    )

    er netop blevet modbevist i en helt ny artikel fra februar i år:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1910624...ogdbfrom=pubmed

    Begge artikler fokusere på ældre mænd. Men det nyeste forsøg viser, at hvis man i løbet af dagen indtager tilstrækkeligt energi, og herunder protein, så får du ikke yderligere gevinst af at indtage protein lige efter træning. Esmark kom i sit forsøg til at "sulte" sin kontrolgruppe, hvorfor de ikke responderede på træningen helt som forventet. Derfor fremstod det som om at de der indtog protein fik en signifikant fremgang. Men det var tilsyneladende en fremgang der byggede på at kontrolgruppen stod stille.

    Så et svar på dit spørgsmål kunne være: Det gør ingen forskel hvis dit energi-indtag i løbet af dagen er tilstrækkeligt.

  4. Jeg har et par kommentarer til dine spørgsmål:

    1. Jeg melder mig i koret af personer der synes din fedtprocent lyder helbredsmæssigt farligt lav. Tanita har en række anbefalinger i forhold til de målinger man laver på deres apparatur.

    a) Du skal ikke måle dig lige efter du vågner og ikke efter hård fysisk aktivitet. Det skyldes at din kropstemperatur kan influere på resultatet.

    B) Du må ikke være dehydraret (med 3-4 liter dagligt lyder det dog som om du måske for for meget, det burde dog give dig en for høj fedtprocent. Du kan nøjes med at drikke når du er tørstig!).

    c) De anbefaler 3 timers faste inden målingen.

    2. Du beskriver det som en succés for din træning at din fedtprocent er steget?! Hvad er målet for din træning? Jeg antager at det er øget muskelmasse. Det er helt rigtigt at du ikke skal være i energiunderskud, hvis du vil øge muskelmassen. Men når du øger din fedtprocent og får topmave, så lyder det for mig som om du får tilstrækkeligt med energi, men at det måske er dit træningprogram den er gal med! Hvordan ser det ud og har du ændret i det siden oktober?

    3. Nogle personer har fra naturens side et lavt testosteron-niveau. Det er et hormon, der er vigtigt for at få muskelvækst. Hvis du er en sådan type er det vigtigt at du laver et træningsprogram, der stimulere til en stor testosteronudskillelse. Det kræver at du laver flerledsøvelser og specielt benene er vigtige. Squat, lunges og dødløft f.eks.

    4. Nogle personer er bare genetisk bestemt for ikke at blive store muskuløse bøffer! Så du kan godt gøre tingene rigtigt, men udviklingen kommer bare laaaaangsomt. Topmave er dog tegn på at der skal nogle justeringer til ;) ...og jeg ville umiddelbart mene at du skal holde pause fra weigth gainer!

  5. Hvis inflammationen kommer pga af en biomekanisk "fejl" i foden, så vil akupunktur sådan set kun være symptombehandling. I øvrigt reagere folk forskelligt på akupunktur. Jeg har selv kun oplevet at akupunktur intensiverede smerterne, men kender da også folk der har oplevet en god effekt.

  6. Når det er noget du har haft før, vil jeg også umiddelbart foreslå dig at få nogle indlæg, der er lavet specifikt til dig. Det er ret effektivt ift. at fjerne stresset på senen og samtidig forhindre at du får smerterne igen.

  7. Fortsæt som inden kampen; Smertefri daglig muskelaktivitet og udspænding 1-2 uger. Derefter progrediere du træning over et par uger til du når 100 %. Det er intensiteten du skal være varsom med. Får du lavet en bevægelse, hvor du i større eller mindre grad bryder skaden op, starter hele helingsprocessen forfra og arvævsdannelsen bliver værre. Det resultere i et svagere sted i musklen og invitere til at du oftere og lettere får samme skade igen...

    Tag tiden nu i stedet i stedet for 3-4 gange i næste sæson !!

    Martin

  8. Hvis du insisterer på at spille inden for en uge, ville mit råd være; let muskelaktivitet med absolut ingen gener fra skaden (!!) samt daglig smertefri udspænding, og ingen badmintontræning. Intensiv laserbehandling hos en fys, vil også hjælpe. Med lidt held når skaden at hele op på en uge. Det er ikke helt urealistisk, hvis det er en LILLE fiberskade... Er du ikke heldig, risikere du at skaden bliver større/værre, når du spiller = længere skadespause (og du kan med garanti ikke spille kampen færdig, hvis det sker).

    Det er jo desværre et af de dilemma'er, man kan komme til at stå i som ambitiøs sportsmand. :unhappy:

    Håber du kan bruge det til noget

    Martin, fysioterapeut

  9. Det lyder umiddelbart som en overbelastningsskade. En fiberskade mærkes som en pludselig smerter typisk ifm. en eksplosion. En forstrækning kræver at dit ben kommer i en kraftig yderstilling, hvilket er praktisk talt umuligt på en spinningcykel...med mindre du selvfølgelig faldt af den :bigsmile:

    Behandlingen af en overbelastningskade vil være: Start med at sænke træningsmængden til det er smertefrit. Som tommelfinger regel til 50 % (er det ikke smertefrit så halvér igen). Derefter progrediere du med 10 % om ugen, hvis det er smertefrit ! Hvis ikke det er smertefrit gå du tilbage til forrige niveau. Daglig smertefri udspænding og smertefri isometrisk aktivering af baglårsmuskulaturen (hamstrings) vil hjælpe til at forbedre ophelingen af det skadet væv (lyder på din fortælling som senevæv). Forvent ca. 6-12 ugers skadespause før du er i fuldt vigør. Senevæv kan være genstridigt.

    Det vil være en god idé at få skaden tjekket af en fysioterapeut. Er det en overbelastning (over use) vil han/hun kunne give dig laserbehandling af sene, som kan reducere skadesperioden.

    Et lille tip: Hamstrings bliver stort set kun brugt under cykling, hvis du køre med tåclip. Det burde derfor være muligt at spinne, hvis du f.eks. kunne "køre" i gummisko. Du skal dog passe på med at falde af cyklen :tongue:

    Vh Martin, fysioterapeut