Olsen

Medlemmer
 • Content count

  218
 • Joined

 • Last visited

About Olsen

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  København
 1. Hvilken massage efter quadricepsseneruptur?

  Massagen er en del af noget praktik i uddannelsen, så jeg skal massere ham et bestemt antal gange, og så må jeg selv finde ud af hvad formålet er.. Det er fire måneder siden skaden skete, og i dag går han fint uden stokke, og man kan næsten ikke se på hans gang, at der er noget galt. Han kan sagtens lave aktive øvelser og har fund rom, men jeg må ikke andet end massere mens han slapper af. Umiddelbart er han lidt øm i opererede quadriceps og modsate gluter.. da jeg havde patienten anden gang forsøgte jeg haserne og læg, hvor jeg fandt en masse gode trigger points igen, specielt på ydersiden af begge ben og lidt på ydersiden af læggen på det dårlige ben. Grunden til trigger points er, at han havde nogen smerter, og da jeg så forsøgte trigger points, havde han stråling til hele benet, men uden det var ubehageligt. Lige efter behandlingen havde han det bedre i benene, og ved anden behandling følte han der efter første behandling var blevet løsnet op i quad og gluter og han havde mindre smerte der og generelt mere velvære:)
 2. Hej Mollere, Som en del af fys. studiet har jeg nogle patienter der skal have massage. Den ene har haft en quadricepssceneruptur tæt på tub. tibiae. Han skal nu have lidt ekstra behandling.. Jeg har givet ham massage og trigger point på det pågældende lår og modsatte gluter. Mit spørgsmål er, hvorvidt i ville behandle på gluter, haser, crus af benet med skaden? Umiddelbart virker der ikke til at være noget, og da jeg har meget få konsultationer med patienten ønsker jeg ikke at bruge for meget tid på noget der måske har lille effekt. Min forrige behandling gav utrolig meget forbedring lige efter, og jeg ønsker derfor at fortsætte der, da der er meget at komme efter. Spørgsmålet er bare om der umiddelbart er noget at hende andetsteds, eller om det er "i orden" at fokusere på lår og modsat glute, da det giver så meget, og jeg kun har få konsultationer? Ved godt det er meget svært uden at have haft patienten i hænderne. Venligst en fys stud
 3. 6-pack

 4. Den store kampsportstråd

  Kunne evt. skrive hvilken kanal til dem der ikke gider bladre tv-guiden igennem Nogen der ved om det kommer på andre kanaler end 9'eren?
 5. Mobilitet over thorax/skulderbæltet

  Hvordan er din skulderfleksion begrænset? Er det fordi du ikke selv kan løfte armen, eller kan armen ikke komme længere op, hvis du fx får en anden til at løfte den? Hvordan føles det når du når yderstillingen?
 6. Behandlingssted

  Har selv en del forskellige problemer og har været ufattelig mange behandlere igennem, alle uden held. David Bonde har til gengæld hjulpet mig meget. Han ligger ved Svanemøllen st. Østerbro. www.davidbonde.dk Thomas Pilsborg er også dygtig -www.pilsborgholm.dk samt Nikolaj Lehmann www.jui.dk. De er samme sted i Albertslund. Alle tre er fysioterapeuter med forskellige efteruddannelser. Ved ikke om Nikolaj er færdig som osteopat eller stadig under den uddannelse. Kan varmt anbefale alle tre!
 7. Vægt efter druktur

  Lettere dehydrering blandet med drukmave?
 8. Mavetræning

  Den eneste måde du kan rette vægttabet mod maven er ved en fedtsugning, som ikke kan anbefales Men som der allerede er sagt er det et rigtig flot vægttab. Det er utrolig svært, men der er ikke så meget andet at gøre end at være tålmodig:)
 9. Nybegynder!

  Prøv at kigge lidt rundt på siden. Der er rigtig mange gode begynder artikler om vægttab og ellers er der allerede rigtig mange tråde med andre i præcis samme situation som dig, prøv at brug søgefunktionen
 10. So u say u cant gain weight

  Gode artikler. Har folk nogle gode forslag kaloriebomber? Jeg er vokset op med en fedtforskrækket far, der har resulteret i jeg i dag har utrolig svært ved at indtage fedt pga smagen. Derudover er jeg så besværlig ikke at kunne indtage mejeriprodukter og har svært ved dressinger. Det bedste jeg har kunne gøre indtil videre er at hælde godt med olie på ting hvor det ikke smager af noget fx i smoothies. Har folk nogle gode forslag til hvordan man "skjuler" olie eller på anden måde kan få en masse hurtige kalorier?
 11. Grebsudholdenhed

  Hvad med at smide et håndklæde over stangen og så lave pull-up's/chin-up's? Det brænder godt i underarmene. Ellers en lille spand/bøtte med ris i, og så bare sidde og knytte hånden nede i risene?
 12. Ophængning af gymnastikringe

  Nu ved jeg ikke hvor store kroge du har, men i et træningscenter jeg arbejdede i havde i boksesækkene hængende i nogle kroge, som jeg selv kunne tage ned uden værktøj, da vi lukkede centeret. vil skyde på de gik noget med 7 cm op i loftet. Kan ikke huske om der var et par store rawplugs i, eller om der blot var forboret og krogen så var skruet direkte op i loftet... Men boksesækkene vejede vel 50 kg og har fået en del tæsk uden krogene har givet sig, så kan sagtens forestille mig du kan hænge i ringene
 13. Skævt fordelt rygmuskulatur

  Hvilken form for sport dyrker du, og hvor stor er "en væsentlig forskel"? Kan du mærke en ubalence, og giver det dig nogen former for gener? Et forum kan være fint til at få indput og idéer, men er trods alt ikke læger/fysioterapeuter, der har set dig i virkeligheden. Det bedste du kan gøre er at gå til din egen læge, som formentlig vil henvise dig til en fys
 14. for lav fedt %

  Nogen gange kan det godt være svært at vurdere sig selv. Synes altid selv jeg var en smule tynd, men ikke noget slemt (lige under 60 kg. fordelt på næsten 180 cm). Har nu taget næsten 10kg på uden at "opdage det", og synes stadig jeg er lidt tynd. Hvis jeg forestiller mig at skulle tabe 10 kg igen, ville jeg tro det var på grænsen til at være sygeligt, og min mor har da også fortalt at familien var lidt bekymret for mig på et tidspunkt, selvom jeg spiste ordentligt.. Så nogen gange skal man nok være lidt forsigtig med blot at sige man skal udvikle selvstændighed. Til Miakatja, dine tal virker umiddelbart fine. I sidste ende er det om hvorvidt, du selv er tilfreds. Hvis du er i tvivl, kan du evt. tage et billede med lidt/tætsiddende tøj og poste (kan være en idé lige at gå ind i paint og fjerne ansigtet ).
 15. Gymnastik-ringe sælges!

  I tilfælde af MP hopper fra, er jeg også interesseret