LasseIFI

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by LasseIFI

  1. Hvis folk ikke kan forholde sig til, at det var en fejl at Contador stod i de oprindlige papirer er det sgu deres problem. UCI har meldt klart ud i den sag og ophævede derfor den unge spaniers suspension få dage efter den var trådt i kraft.

    Jeg kan ikke huske det helt, men frafaldt tiltalen ikke fordi han havde stukket resten? Eller er det mig der husker helt skævt..(absolut en mulighed :tongue: )

  2. Hvad har du egentlig lavet på IFI? Det er første års niveau, du stiller spørgsmål til!!

    Touché! Jeg må nok erkende at "motion og fitness" faget ikke rangerede særligt højt på min liste! Men hvad med at du svarede på spørgsmålet i stedet for at spille kvik?

  3. Som der lige er blevet beskrevet, er hippietræning på swissballs (bolde) ikke noget, som giver dig en stærk core. :wink:

    Bevars :tongue:

    Jeg tror faktisk bare, at der blev sagt, at det ikke øgede præstationen, hvilket heller ikke er formålet! Formålet skulle ikke være at blive hurtigere eller kunne hoppe højere, men at undgå den helt døde lyske, som mange fodboldspillere trækker over vinteren....

  4. For at blive ved core-træningen (som blev skam-pushet til os på IFI), hvordan fungere det i forhold til skadesforebygning? Vi (fodboldholdet..)træner på generation-3 kunst fire måneder om året og halvdelen af truppen ødelægger lysken på det.. Kan det mindskes med en gang coretræning?(og er dette underbygget med undersøgelser) Og (det her spørger jeg om fordi jeg typisk ikke hørte efter i skolen :bigsmile: ) er bolde en nødvendighed for coretræning, eller kan det gøres på måtter på gangen en kold og trist vinteraften?

    thanks

  5. Prøv at fortæl det til running backs i NFL. :wink:

    Det er simpelthen en skrøne at masse gør folk langsommere. Hvis hypertrofien er kommet ved den korrekte træning er der ikke noget i vejen for at veje 95 kg på en fodboldbane.

    Det lyder sku lidt underligt.. Der er utrolig få fodboldspillere over serieniveau der vejer mere end 85 kg... og også få over 80 kg!! Jeg synes heller ikke, at arbejdskravet til en fodboldspiller, kan sidestilles helt med en running back, da en runningback løber ca et par hundrede yards, hvorimod en fullback i en god liga løber mellem 7000-12000 m... hårdt at løbe 12km hvis du vejer 95 kg...

  6. Det er en vinkel at gribe det an på i forhold til RFD-princippet, men tung styrketræning og plyometrisk træning ville heller ikke være tosset.

    [/quote

    tak for svaret:)

    Hvordan ville en combi af RFD træning og tung styrketræning se ud i praksis? Ville det være noget a la 5 sæt af 3-4 gentagelser med 90-95 % af maks. belastning udført med makismal hastighed i den koncentriske fase..??

  7. Dem jeg kender som primært træner mod øget hurtighed har et kvantitativt mål for om de rent faktisk er blevet hurtigere, nemlig tiden på kendte distancer!

    Men hvis det åbenbart ikke kan bruges til noget, når der ikke ligger en flot teori bag, så fred være med det...

    Point taken:) Tænkte bare, at der sikkert ikke var så mange, der i en periode udelukkende trænede deres hurtighed med styrketræning, og at det derfor kunne være svært at udelukke, at det ikke var anden træning, der gav effekten....

  8. Du skyder dig selv i foden med din arrogante tone. Hvis du er så klog på emnet, at du kun kan bruge teoretiske udredninger til noget, frem for empirisk viden, hvorfor stiller du så overhovedet spørgsmålet? Mange herinde har læst kloge ting rundt omkring, men siden hvornår er det blevet mere værd end metoder man rent faktisk ved virker? Alene det, at du skriver du ikke ønsker "overdreven muskelhypertrofi" indikerer for de fleste, der ellers kunne være kommet med et af de ti selvvanelige gode indlæg, at du ikke er værd at spilde sit krudt på. Overdreven hypertrofi findes ikke.

    Intentionen var ikke at lyde arrogant eller bedrevidende, så hvis det er tilfældet beklager jeg. Ideen var at man gerne måtte fundere sit træningsråd i en teori (RFD-princippet eller lign.) således at det ikke kun var den subjektive opfattelse af at man var blevet hurtigere det var baseret på. Jeg har haft svært ved at omsætte de træningsteorier til reelle komplette træningsprogrammer med antal sæt, gentagelser osv....

    "overdreven hypertrofi" var et ukorrekt og dårligt ordvalg af mig, men jeg tror meningen var klar nok. Jeg vejer mellem 83 og 86 kg, og det er tungt at slæbe rundt på en fodboldbane i forvejen..

  9. Hey allesammen..

    Her op til fodboldsæsonen starter, ville jeg lige høre om, der er nogen, der ved hvor, hvordan og hvor meget, der skal trænes, for at blive hurtig. I må meget gerne begrunde svarene i fysiologiens litteratur, så jeg slipper for de selvvanelige 10 indlæg med subjektive træningserferinger uden teoretisk baggrund...

    Det skal lige siges, at der ikke ønskes overdreven muskelhypertrofi i forbindelse med træningen, da jeg ikke skal være tungere end jeg er.

    på forhånd tak for svarene

  10. Undskyld at jeg blander mig her fra sidelinien, men jeg tror ikke at der er 100 % overenstemmelse omkring sammenhængen mellem træning(tung/let styrketræning) og hypertrofi. Jeg har i diverse fysiologi- og træningsfysiologibøger (f.eks. MKK) læst at der er en direkte sammenhæng mellem træningsvolumen (sæt*rep.*kg-- ifølge denne tese ville 60kg*12 rep*3sæt= 2160, giver en større hypertrofi end en tungere træning som f.eks. 80 kg*8 rep*3 sæt= 1920 ) og hypertrofi, mens der også peges på at tung styrketræning stimulerer generne til muskelvækst osv.. I MKK opererer de med begrebet RFD (rate of Force development), hvor de anbefaler meget tung styrketræning, da det giver eksplosivitet uden den store hypertrofi... Meget divergerende oplysninger fra lødige kilder.. så helt så definitivt, som Maxpower melder det ud, kan det vist ikke gøres...

    mand?

    BlazeTheChild -> Mange gentagelser strammer ikke mere op end tungere styrketræning. Formentlig vil det faktisk have ringere effekt, da det typisk ikke vil stimulere så meget muskelvækst.

    Og ja, cardio om morgenen er klart bedre end ingen cardio, ikke mindst fordi hvis det er overstået tidligt, så kan dagens andre forpligtelser ikke nå at komme i vejen. Men cardio om morgenen er ikke bedre end cardio på andre tidspunkter af døgnet, og cardio på tom mave er der heller ikke meget fidus i.