Mazra

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mazra

  1. Tak for jeres input.

    Beklager at jeg brugte Nautilus som kilde. Ville have brugt den oprindelige artikel jeg læste, men jeg kan ikke huske hvilket blad jeg så den i, så jeg har lidt svært ved at opspore den.

    Så længe flere sæt ikke har en negativ virkning er det vel i bund og grund også lidt lige meget. Medmindre man er 100% sikker på at man får det maksimale udbytte af bare et enkelt sæt, så skader det vel ikke at tage et ekstra for en sikkerheds skyld. :wink:

    Mange tak for linkene, jeg troede ellers jeg havde kigget alle steder. :blush:

  2. Hejsa,

    Traditionen, eller vanen om man vil, siger jo at man skal lave tre sæt af x gentagelser, alt efter om man vil opbygge eller forme (eller sådan noget, ikke?). Så faldt jeg over en artikel i et nyhedsmagasin her for et par uger siden hvori der stod at en gruppe forskere havde fundet ud af at testpersonerne i et styrketræningsprogram de havde givet dem havde opbygget lige meget muskelmasse (ca. +10%) ved kun ét sæt som ved tre. Ret forbløffende opdagelse synes jeg selv, da det jo ville skære lidt ned på tiden.

    Spørgsmålet er så om det virkelig kan passe?

    I artiklen gjorde de det klart at det kun gjaldt overkroppen (benene skulle stadig have tre sæt), men ifølge Nautilus-Danmark.dk burde det gælde for alle muskelgrupper. Her er et uddrag fra deres artikel omkring styrketræning med kun ét sæt:

    HUSK, at skal en muskel blive stærkere og større, så skal den "stresses" eller "overbelastes". Så enkelt er det!

    Det spiller ikke en ret stor rolle om dette sker med ét sæt eller flere, når blot musklen bliver tilstrækkeligt udmattet.

    Ved at udføre flere sæt vil hvert efterfølgende sæt tære på musklen, og derved føre til muskeludmattelse. Ved at udføre ét sæt til bristepunktet, så opnår man det klare beviselige faktum, at så vil hver efterfølgende repetition tære på musklen og derved føre til muskeludmattelse.

    Det er i mange forsøg slået fast, at der ikke er nogen væsentlig forskel på om man udfører ét, to eller tre sæt af en øvelse. Forudsat naturligvis at ét sæt udføres til bristepunktet. Man kan sige, at ét sæt udført med maksimal belastning, er stofskiftemæssigt lig med styrketræning med flere sæt, udført med submaksimal belastning.

    Altså gælder det kun om at bringe den gældende muskel til bristepunktet (dvs. stor modstand og 8-12 gentagelser) og om man gør det to gange efterfølgende er ligegyldigt da musklen allerede burde have nået bristepunktet ved første sæt.

    Jeg venter spændt på jeres meninger. Og jeg undskylder hvis det her allerede er blevet bragt op til diskussion før. Jeg har ikke kunnet finde noget om emnet. Hvis jeg kunne nøjes med at lave ét eller to sæt så ville det skære lidt ned i tiden og der er jo ingen grund til at pine sig selv mere end nødvendigt. :unhappy::4whip:

    Tak.