Flare

Medlemmer
  • Posts

    131
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Flare

  1. Hej med jer herinde..

    Er spritneues i dette forum, så bær lige over med mig hvis jeg planter nogle ting de forkerte steder mm. :bigsmile:

    Har inden for et godt års tid smidt lidt over 20kg. Det har jeg gjort vha en masse cykling på landevej samt fodbold, og en smule løb. Så har jeg naturligvis sideløbende været relativt forsigtig med min kost.

    Min plan er at tabe ca 6-7-8-9 kg mer så jeg kommer et stykke under de 80 ( er 177 høj ) Men i bund og grund handler det om hvordan det ser ud, så det er det jeg gør det udfra. Håber det var til at forstå :blush:

    Mit spørgsmål til jer er så følgende. Jeg har jo hovedsagligt trænet mine ben. Jeg har derfor problemer med bare at tage 10-15 armbøjninger!! Har nu aldrig været særlig stærk i armene, så det undrer mig ikke. Da jeg nu har smidt en del af de overflødige kg kunne jeg nu godt tænke mig at stramme lidt op i overkroppen. Jeg har derfor tænkt i romaskine-baner? Jeg ved bare ikke om denne form for træning fokuserer på bestemte muskelgrupper så de bliver overtrænet ift. andre. Det skulle gerne være en slags all-round træning af overkroppen, arm bryst mm. ( hvis det overhovedet kan lade sig gøre ) Vil lige sige at jeg ikke har tid til at drible i et træningscenter. Hvis der er en løsning der kan klares hjemme vil det være stærkt at foretrække!

    Er det skudt helt forbi med en romaskine til dette formål ?

    Håber at høre jeres mening !

    :bigsmile:

    Med Venlig Hilsen

    Peter

    Hej Peter.

    Hvis du virkelig ikke har mulighed for at bruge en time eller halvanden i et fitnesscenter et par gange i ugen, kunne et alternativ jo være at anskaffe sig et par håndvægte og/eller en bænk, hvis du har plads til det derhjemme. Hvis det er for at få større muskler eller mere styrke, er det nok mere optimalt med at tage i fitnesscenter, men regelmæssig styrketræning med håndvægte derhjemme kan også give en del på sigt.

  2. Hej Alle

    Så kommer der lige et tilbud for de som er i trekantsområdet.

    Jeg har en bænk som jeg skal af med i det vi flytter i en mindre lejlighed.

    Bænken er brugt, og har set bedre dage, men kan stadig bruges. Stangen vejer 7,5kg og så er der skiver for 42,5kg fordelt på 2x10kg, 2x5kg, 4x2,5kg og 2x1,25kg.

    Jeg har endvidere også en ensom håndvægt med en samlet vægt på 10kg.

    Er der nogen bud?

  3. Hej alle.

    Inden længe flytter min kæreste og jeg til Århus. Vi er ikke særlig kendte i byen, men træner begge. Jeg er dog til frie vægte og "tung" styrketræning, mens hun godt kan lide holdtræning og mindre tung træning med maskiner og den slags.

    Er der et center som har en god blanding af de ting, og hvor?

    Kiggede lidt i centerguiden her på siden, omkring Århus C, men det var meget tvetydigt og mange af kommentarerne var tilføjet for temmelig lang tid siden.

    På forhånd tak.

  4. Hej MOL.

    Jeg kunne godt tænke mig at vide om fedtfattig youghurt er ligeså godt, evt bedre, end protein i anden form, eks. proteinbar eller shake som man kan købe i centrene.

    Når jeg kigger lidt på indhold og pris, er det mig umiddelbart ganske klart at youghurten er det rette valg. Men kan man forvente at indholdet i youghurten er ligeså godt eller bedre end den protein man køber enten til at have derhjemme eller direkte som bar eller shake?

    Indholdet i en fedtfattig youghurt så således ud pr 100g:

    40kcal

    4.0g protein

    5.5g kylhydrat

    mindre end 0.1% fedt

    en tilfældig shake jeg så, mener jeg at indeholde dette for 325 ml:

    340kcal

    30g protein

    48g kylhydrat

    2g fedt

    Prisen var omkring det dobbelte for shaken.

    Er der nogen der har en mening eller bedre substitut for dette?

  5. jeg tror at det teddy mente var at du ikke gennem dit valg af øvelser kan bestemme hvordan du kommer til at se ud i de detaljer du beskriver.

    Om din biceps kommer til at se bred ud eller vokse i den nederste del, er bestemt af dine gener - ikke af din træning. Det som du dog kan påvirke ved din træning er størrelsen på musklen, og så tænk på at en større muskel automatisk kommer til at se bredere ud og vil nok også dække dit førnævnte "problemområde"

    Så se at kom igang med træningen og lad være med at tænk i de helt små detaljer du er inde på - bare giv gas og vær vedholdende, så kommer det!

    Kan iøvrigt anbefale øvelses bibliotekerne her på siden og på getbig.dk for inspiration til forskellige øvelser.

    Okay.. Tak for svaret.

  6. så kan du nok lede ufattelig længe, meget af det er genetisk bestemt hvordan armen vokser og husk på at har du 23cm arme kan du ikke forvente at de ser store ud..

    Mere masse vil helt sikkert hjælpe lidt på dit "problem" område

    Okay... Det var jo også det mit spørgsmål lød på, om der var visse øvelser som folk kunne anbefale som gode øvelser. Jeg har endnu et spørgsmål, og det lyder på om man kan øge bredden på biceps igennem nogle øvelser?

  7. Hej alle her på MOL.

    Nu har jeg forsøgt mig med en del underarms og biceps øvelser, både med fri vægt og kabler, men jeg synes det er utroligt svært at få den allernederste del af biceps og så den del af underarmen omkring albuen til at vokse.. Så jeg ku godt tænke mig at høre om der var nogen der kendte et par fantastiske øvelser til lige netop det område?

    På forhånd tak.

  8. Ok tak for svarene.

    Synes også selv den er rigtig god. Men er ikk så rutineret i øvelsen, så ville være sikker på at jeg ikke smadrede min ryg.

    Når man nu udfører dødløften, skal ryggen overhovedet ikke være buet vel? Helst så strakt som muligt...

    Synes at det spænder helt vildt ved lænden når der kommer nogle kilo på, er det normalt?

  9. Jeg får heller ikke spist nok protein i løbet af en dag, så jeg supplerer med 1-2 shakes om dagen til mellemmåltiderne, alt efter hvad jeg har planer om til aftensmad.

    [Produktnavn slettet] .

    Den pågældende forhandler har jeg prøvet. Men det var nu ikke så meget mærket jeg var på udkig efter, men nærmere sammensætningen af proteinerne. Og så kunne jeg godt tænke mig at vide om der evt ER en sammenhæng mellem pris og kvalitet?

  10. kunne være spændende at høre hvorfor du skal ud og have fat i protein pulver, med hvad formål og om der er styr på kosten??

    Bare af ren nysgerrighed

    Jo klart.

    Jamen jeg spiser en del mindre måltider hver dag, omkring 5 små og så et større til aften. Min kost for en dag kunne se således ud:

    Morgenmad: 150g havregryn m mælk el. cheasy youghurt

    Snack: 1 stk frugt eller lidt nødder

    Middagsmad: 125g grovpasta med 100g kylling

    Snack: Lidt nødder eller et par stykker frugt

    Aftensmad: 200g grovpasta m. 200g kylling og en stor portion salat eller grøntsager

    Snack: Frugt, vingummi eller hvad jeg nu lige kan finde på (er ikke så god til at styre det om aftenen, men begrænser mit indtag)

    Mit egentlige formål med at få noget proteinpulver indenbords er at få dækket mit behov for protein, som jeg nok ikke helt får gjort hver dag. Jeg styrketræner 4 gange i ugen og i stedet for nødder eller noget om aftenen, kunne jeg godt tænke mig at substituere med noget som mætter, og indeholder mindre fedt.

    Jeg er 23, 179cm høj og vejer 79kg

  11. Hej MOL

    Skal ud og kigge på en bøtte proteinpulver her en af dagene. Det er squ en jungle med alle de produkter, og har læst at det ikke er alle produkter der er lige gode eller har været under den samme gode behandling. :blink:

    Men hvordan bør sammensætningen i produktet være for at det er et godt produkt, her tænker jeg på de forskellige proteintyper :crazy:

    På forhånd tak

  12. Så fik jeg lige rettet programmet lidt til... Gerne kommentarer...

    Hej alle.

    Ville lige vende mit nye program med de vise molboere inden jeg satte det i værk. :tongue:

    Programmet er et to split med elementer fra Sheiko. Ideen var at bygge det op så der er 1 tung uge og 1 lettere, for ikke at gøre programmet for tungt. Men jeg er meget åben over for noget konstruktiv kritik og gode råd til hvordan jeg kan forbedre det, eller om det overhovedet vil fungere.

    Here it goes... :crazy:

    1. uge (Tung)

    Dag 1:

    Dødløft 50% 4x1,60% 4x2,70% 3x2,80% 3x5

    Squat 50% 5x1,60% 4x1,70% 3x2,80% 3x5

    Pull-ups 4x6

    Bent over Row 3x10

    Benpres 3x10

    Rear pull down 3x10

    Dips m. vægt 3x10

    One arm pulldown 3x10

    Dag 3

    Bænkpres 50% 5x1,60% 5x1,70% 4x2,75% 3x2,80% 2x2, 85% 1x2,80% 2x2,75% 3x2,70% 4x1,65% 6x1, 60% 8x1,55% 10x1,50% 12x1

    Flyers 3x12

    Dumbbell Shrugs 3x10

    Biceps curls DB 3x12

    Concentration DB curl 3x10

    Biceps curls stang 3x10

    Mave 3x10

    Dag 5

    Squat 5x1,60% 4x2,70% 3x2,80% 2x2, 90% 1x3

    Lateral Raise 3x10

    Military press 3x10

    Squat 50% 5x1,60% 4x1,70% 3x2,80% 2x4

    Rear lat raise 3x10

    Standig calf raise 3x10

    Mave 3x10

    Dag 7

    Dødløft 50% 4x1,60% 4x2,70% 3x2,80% 3x5

    Incline bænkpres 3x12

    DB pres 3x10

    seated rows 3x10

    Decline bænkpres 3x10

    Mave

    Samme princip i den lette uge, dog kun til 70% af 1RM

    Kom med jeres input.. er det her program lige til at lukke op og skide i... eller kan det fungere...

    På forhånd tak

  13. Hej MOL-boere.

    Var lige nede i træningscentret igår hvor jeg løb ind i en fyr som mente at dødløft var den værste øvelse af alle for ryggen. Hans argument bag dette, var at den gav skader på ryggen, og at den kun kunne bruges såfremt man havde interesse i at stille op til konkurrence, netop i denne øvelse.

    Kan jeg få afkræftet at dette er sandt, og eventuelt nogle kommentarer på dette?

    På forhånd tak

  14. Umiddelbart ser det meget fornuftigt ud.. Dit øvelsesvalg afviger lidt fra hvad jeg ville mene var mest hensigtsmæssigt, men sådan er vi jo så forskellige :)

    Det som lige falder mig i øjnene er, at du kører 3x5 @ 80% i DL på dag 7 (f.eks. søndag), og så igen på dag 1 (mandag) hvor der efterfølgende er en omgang squat :S Det kommer til at gøre nas !

    Dagene er self. med en dags hvile imellem... Så jeg kører bare en syv dages cyklus... ikke nogle bestemte træningsdage som sådan... Hvilke øvelser ville du foreslå?

  15. Så fik jeg lige rettet programmet lidt til... Gerne kommentarer...

    Hej alle.

    Ville lige vende mit nye program med de vise molboere inden jeg satte det i værk. :tongue:

    Programmet er et to split med elementer fra Sheiko. Ideen var at bygge det op så der er 1 tung uge og 1 lettere, for ikke at gøre programmet for tungt. Men jeg er meget åben over for noget konstruktiv kritik og gode råd til hvordan jeg kan forbedre det, eller om det overhovedet vil fungere.

    Here it goes... :crazy:

    1. uge (Tung)

    Dag 1:

    Dødløft 50% 4x1,60% 4x2,70% 3x2,80% 3x5

    Squat 50% 5x1,60% 4x1,70% 3x2,80% 3x5

    Pull-ups 4x6

    Bent over Row 3x10

    Benpres 3x10

    Rear pull down 3x10

    Dips m. vægt 3x10

    One arm pulldown 3x10

    Dag 3

    Bænkpres 50% 5x1,60% 5x1,70% 4x2,75% 3x2,80% 2x2, 85% 1x2,80% 2x2,75% 3x2,70% 4x1,65% 6x1, 60% 8x1,55% 10x1,50% 12x1

    Flyers 3x12

    Dumbbell Shrugs 3x10

    Biceps curls DB 3x12

    Concentration DB curl 3x10

    Biceps curls stang 3x10

    Mave 3x10

    Dag 5

    Squat 5x1,60% 4x2,70% 3x2,80% 2x2, 90% 1x3

    Lateral Raise 3x10

    Military press 3x10

    Squat 50% 5x1,60% 4x1,70% 3x2,80% 2x4

    Rear lat raise 3x10

    Standig calf raise 3x10

    Mave 3x10

    Dag 7

    Dødløft 50% 4x1,60% 4x2,70% 3x2,80% 3x5

    Incline bænkpres 3x12

    DB pres 3x10

    seated rows 3x10

    Decline bænkpres 3x10

    Mave

    Samme princip i den lette uge, dog kun til 70% af 1RM

    Kom med jeres input.. er det her program lige til at lukke op og skide i... eller kan det fungere...

    På forhånd tak

  16. Sheiko er specielt gearet til at bygge bryst og pressemuskulatur. Jegselv, Linnéa og andre jeg kender har fået god rygmasse af programmet, men row styrke er ikke formålet.

    Måske noget WSB vil være et bedre bud? Der kører man rigtigt mange rows, ellers har jeg skrevet en artikel på getbig om rygtræning, du måske kan få noget ud af?

    TJ's wsb hybrid med fokus på ryg ville også være et rigtigt godt bud, den kan du finde på bodybuilding.dk

    Fedt.. Det vil jeg lige undersøge. Jeg siger tak herfra!

  17. FLkyes er det for at undgå skader i skulder/bryst, så det ville være dumt at fjerne dem.

    har du målt dit brystmål og dit skulder mål for at se om disse områder voksede under sidste sheiko?

    Er du gået tilbage i skulder styrke og ryg styrke under din sidste sheiko?

    Nej umiddelbart er jeg ikke gået tilbage, men næsten hvad vigtigere er at jeg ikke er gået frem. Er det stærk i brystet i forhold til resten af overkroppen, og ja mit bryst er vokset en smule siden. Men hvis jeg virkelig gerne vil have skuldre og ryggen stimuleret som brystet i Sheiko, har du så evt. forslag til et andet program som kunne hjælpe mig der?

    På forhånd tak

  18. Hey alle sammen.

    Jeg har besluttet mig for at køre Sheikos beginners 1 igen, da jeg synes at sidste gang gav et godt udbytte. Dog synes jeg at min ryg og skuldre manglede lidt, og der blev fokuseret for meget på brystet. Så er der nogen der ville give mig lidt respons på om det ville være fint at smide evt nogle rows og evt lidt military press ind i programmet, evt. substituere flyers med en af disse øvelser...?

    På forhånd tak

  19. Efter min mening er der meget lidt forskel på træning til dit og hendes formål, du ønsker muskelvækst og hun ønsker at "tone" kroppen. At tone kroppen er at smide lidt fedt og at få lidt flere muskler, som udgangspunkt skal der rigtig meget træning til før kvinder får store muskler..

    Vil nu også mene at i vil kunne dyrke den samme form for cardio med success

    Ok tak for svaret, men hvad så når vi snakker styrketræning, skal vi da også bruge samme udgangspunkt??

  20. Hej MOL!

    First of all - Er ikke sikker på at denne tråd er placeret korrekt, hvis ikke, så sorry.

    Min kæreste har besluttet sig for at gå i gang med at træne, hun har spurgt mig om jeg ikke vil træne med hende og give hende et par gode råd når hun træner. Men min viden er temmelig begrænset når det kommer til udbyttet af de enkelte øvelser og især fordi jeg har opfattelsen af at vores mål med styrketræningen/cardioen er ganske forskellig.

    Mens jeg ønsker muskelvækst ønsker hun mere at tone kroppen og få muskelmasse som ikke er så synlig, men nærnere fremhæver hendes krop. Det samme er lidt gældende cardioen, hvor hun ønsker at holde sig fit, mens jeg ønsker at opnå udholdenhed.

    Hun er 165cm høj og vejer 48,5kg

    Så mit spørgsmål er altså om der er nogen her på MOL som har nogle gode råd til hendes træningssituation, altså med hensyn til øvelser og kost.

    På forhånd tak