Tippi

Medlemmer
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tippi

  1. Jeg ved (da jeg selv arbejder i fitness world) at vi har opkøbt deres center i vejle samt centeret på nørrebrogade i århus.

    Jeg var selv en stund i equinox, og vil ikke anbefale folk at træne der. Det skal selvfølgelig siges, at det er en personlig holdning, men bygget på den erfaring af at have arbejdet i den kæde.

    Det sidste jeg hørte var at Kim Ravn købte sig tilbage for 10.000.000,. Men efter kort tid skred. Det lugter langt væk af frygt og tror på at det ikke varer lang tid, før de drejer nøglen. Med mindre at de pludselig scorer alle de andre centeres kunder.

    Jeg har været ansat som step instruktør i Equinox i 7 år nu, og kan kun anbefale stedet. Det skal selvfølgelig siges, at det er en personlig holdning, men som dog bygger på min erfaring med at arbejde i kæden gennem 7 år.

    :smile:

  2. Tak for jeres svar, selvom I ikke lige skrev det, jeg gerne ville høre. :dry:

    Jeg må nok erkende at det er slut med step for nu, for jo du har ret "Gribben", mine steptimer er meget baseret på krydsøvelser, hurtige drej på bænken og konstant træden op og ned ad bænken.

    Jeg prøver lige at lade være med at steppe ugen ud, og er der ingen bedring, så holder jeg helt med at undervise og må nøjes med at svømme, styrketræne, coreball og stå på en kredsløbsmaskine....suk.

    Endnu engang tak for jeres svar og for linket til den udemærkede pjece (Jørgen L)!

  3. De sidste 7 år har jeg været step-instruktør og har undervist ca. 1 til 2 gange om ugen. Jeg er nu gravid og i starten af 7. måned. Indtil nu har jeg undervist de timer jeg plejer, helt uden problemer. Faktisk har jeg ingen gener haft overhovedet, lige indtil i lørdags, hvor jeg først steppede 1 time og så gik en tur på 1 time. Under gå-turen mærkede jeg en begyndende ømhed i hø. lyske, med en let smerte der trak ned i hø. lår. Lidt ubehageligt, men ikke mere end at vi satte tempoet en anelse ned og gjorde turen færdig.

    I går (mandag) underviste jeg så 1½ times step og synes det gik ok. Jeg kunne godt mærke ømheden, men det var ikke en smerte som sådan. Da jeg så skulle ud af sengen til morgen, kunne jeg ikke løfte hø. ben uden seriøs ømhed. Det føles nærmest som doms efter en hård omgang styrketræning, og jeg måtte lige gå lidt rundt, hvorefter det blev bedre.

    Jeg er jo vant til at steppe og har slet ingen smerter eller ubehag i hverken bækken eller ryg. Hvis jeg sidder/ligger/står mærker jeg intet til ømheden i hø. lår, den kommer først ved hurtig gang og step (åbenbart).

    Jeg går ud fra, at det er "graviditetsbetingede" gener, men er i tvivl om der kan ske noget ved at træne videre. Kan jeg mon skade ledbånd eller lign.?

    Kroppen har vel bedst af at blive holdt i gang, og jeg vil ubetinget helst træne og undervise lige indtil fødslen.

    Hvad vil I råde mig til? at træne videre og lade som ingenting eller holde med at undervise i step og tage den med ro? og kan man mon selv gøre noget ved det, fx via specifikke øvelser eller lign.?

  4. Jeg er selv gravid (dog kun med et barn) og stepinstruktør, og efter at have hørt ca. 100 menneskers advarsler mod at træne som jeg plejer, endte jeg med at ringe til Skejby sygehus, hvor jeg fik en god snak med en jordmoder med 25 års erfaring. Det vil jeg anbefale dig, om ikke andet så som en "second opinion".

  5. HVis vi snakker almindelig instruktørarbejde, så har de "kommercielle" centre jeg har haft snakket med i København ikke lønnet meget mere end lige over 100 kr. Den højeste timeløn jeg kunne opstøve var på 125. kr. Er uddannet alm. instruktør, personlig træner og massør - og ja, man kan gøre meget på en time.

    Jeg er også i et kommercielt center og har 200, i timen som almindelig holdinstruktør. Hos "os" er det en normal timeløn.

  6. Det lyder som en rigtig omgang blærebetændelse. Jeg har haft det flere gange og har også haft blod i urinen i den sammenhæng. Vagtlægen kan stixe din urin og se om du har blærebetændelse, og hvis du har det er behandlingen enten tabletter a 500 mg sulfamethizol eller tabletter a 500 mg Ciproxin. Hvis du har blærebetændelse, vil du mærke forværring for hver dag, så der er ingen grund til at trække lægebesøget ud.

    God bedring :smile:

  7. Jeg træner selv mave på bold og har haft meget glæde af Politikens bog om træning med bold af Birgitte Nymann og Lotte Paarup. Du kan låne den på erhvert bibliotek og den indeholder en lang række øvelser og programmer, som du kan blive inspireret af.

    Den er udgivet af Politikens Forlag i 2004.

  8. Har nu drøftet uddannelsen med fire af mine kollegaer, og ingen af dem har været på den eller kender nogen der har.

    Ham Søren der underviser, har (ifølge mine kollegaer) læst idræt på universitetet og har en Professionsbachelor i ernæring og sundhed. De siger han er dygtig, men jeg har ingen personlig erfaringer.

    Det blev du ikke meget klogere af, så håber andre herinde kan hjælpe.

    :smile:

  9. Har desværre ingen erfaring med den uddannelse. Kan du se hvem der underviser på den, og hvor mange timer den er på? Det kan nogen gange give et udgangspunkt?

    Er ansat i Equinox og skal nok lige høre, om nogle af mine kollegaer har den eller kender mere til kvaliteten.

  10. Jeg håber da virkelig ikke at Equinox følger og indfører det koncept. Det ville ihvertfald tage meget af min glæde ved at undervise. Fordelen ville selfølgelig være, at jeg kunne spare en del penge på færdigmixede cd`er, men tænk at undervise til musik der overhovedet ikke tænder en, ellers tak!

  11. I vores center er sendere og mikrofoner/headset ens til step og spinning. Headset fåes i mange prisklasser, faktisk helt ned til 216 kroner. Prøv at kigge her: Headset og her Headset

    Alle headset passer dog ikke til alle sendere, så du skal først og fremmest vide hvilket system centeret kører med. I "mit" center har vi "WMS 40 Series PT 40 bodypack transmitter" og et headset til den koster ca. 450 kroner.

  12. Jeg synes ikke du skal fare til lægen, når du selv har løsningen på problemet og let kan gøre noget ved det. Tag i stedet et ansvar og skær ned på dit alkoholforbrug!

    Et udgangspunkt kan være ikke at drikke mere end fem genstande på én gang – fx en aften. Det er Sundhedsstyrelsens nye anbefaling for alkoholforbrug, der suppleres af de kendte anbefalinger, hvor mænd frarådes at drikke mere end 21 genstande om ugen.

  13. Jeg må indrømme, at jeg overhovedet ikke ville have tænkt over det, hvis jeg bare havde set dig på stranden eller lign.

    Tror mest det er et problem der er i dit hoved, mere end det er noget andre lægger mærke til. Men som andre skriver, lidt mere fylde på brystmusklerne ville ikke gøre noget :bigsmile: Tilgengæld ville jeg ikke bruge energi på, at få en kirurg til at flytte på dem.

  14. Nej, det er det desværre ikke, men tak for hjælpen. :smile: Jeg kan desværre ikke finde det andet som var skrevet af en læge der havde behandlet flere sportsudøvere for hjertestop efter indtagelse af Efedrin.

    Jeg fandt dog dette:

    "Ephedra 850 er et af mange præparater der indeholder efedrin, og som kan købes på nettet. Dette er imidlertid ulovligt, både i Danmark og i mange andre lande. Det er ulovligt fordi der kan optræde farlige bivirkninger, bl.a. hjertepåvirkninger, ved indtagelsen af efedrin. Sådanne bivirkninger er sjældne, men dog ikke så sjældne at man vil tillade brugen af efedrin som slankemiddel. I USA har præparater med efedrin været tilladt indtil for nylig, men efter at man er kommet op på 155 dødsfald, som man med sikkerhed mener skyldtes brugen af efedrin, er disse præparater nu blevet forbudt i USA.

    Tager man efedrin sammen med visse antidepressive lægemidler, de såkaldte MAO-hæmmere, øges farligheden meget".

    Med venlig hilsen

    Erling Mellerup

    Farmakolog

    I lægemiddelkataloget står der:

    Efedrin/Ephedrin

    Karkontraherende sympatomimetisk amin med dels α-, dels β-receptorstimulerende virkning samt stimulation af noradrenalinfrigørelsen. CNS-stimulerende.

    Omtalt i afsnittet

    Sympatomimetika til behandling af hypotension under shock

    Farmakokinetik

    Passerer blod-hjernebarrieren og placentabarrieren. Udskilles overvejende uomdannet gennem nyrerne. Plasmahalveringstid 3-6 timer afhængigt af urinens pH, idet basisk urin forlænger effekten af ephedrin.

    Indikationer

    Hjertestimulering ved shock.

    Doseringsforslag

    Hypotensivt shock: Voksne. 10-25 mg (0,2-0,5 ml) langsomt i.v. Dosis kan gentages med 5-10 min. mellemrum, men bør ikke overskride 150 mg pr. døgn. 25-50 mg kan administreres s.c. eller i.m. Yderligere 50 mg kan om nødvendigt gives i.m.

    Kontraindikationer

    Hypertension og anden kardiovaskulær sygdom. Tyrotoksikose. Behandling med MAO-hæmmere inden for de sidste 14 dage før medikation.

    Forsigtighedsregler

    Forsigtighed ved prostatahyperplasi samt hos digitaliserede patienter.

    Doping

    Ephedrin i urinen ved dopingtest medfører diskvalifikation af den sportsudøvende.

    Bivirkninger

    Svimmelhed, hovedpine, kvalme, opkastning, svedudbrud, tremor, hjertebanken, søvnforstyrrelse, eufori, vandladningsbesvær på grund af blæreparalyse.

    Forgiftning

    Overdosering kan medføre hjerteanfald, evt. hjertestop.

    Interaktioner

    Samtidig anvendelse med halogenerede anæstetika kan give arytmi og ventrikelflimren.

    Ved samtidig behandling med digoxin er der øget risiko for arytmier.

    Må ikke anvendes til patienter, der er eller har været i behandling med MAO-hæmmere inden for 14 dage, da disse hæmmer nedbrydningen af adrenerge stoffer, hvis virkning forstærkes og forlænges kraftigt.

    Alkalinisering af urinen forlænger virkningen.

    Bloddonor

    Må ikke tappes. (2 ugers karantæne).