lolller

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lolller

  1. Hej tak for svarene!

    Så jeg kan forstå at det ikke bare skal være sådan lidt hyggeopvarmning, der skal til? Der skal altså rimelig høj intensitet på? Og en ca. 10-15 min?

    Og ja så må jeg jo nok slå mig til tåls med ikke at være en rigtig mand på dette punkt :D

    Og kan man forresten ændre måden, man ser de her posts på? Hvorfor kan man ikke bare se dem alle på engang, i den rækkefølge de er skrevet?

  2. Hej

    Er begyndt at dyrke noget styrketræning: Bænkpres, Squat, Biceps Curl, Triceps pres (liggende) og forskellige øvelser for ryg og mave.

    Det er dog ikke selve programmet jeg vil have hjælp til.

    Det er som sagt i overskriften, opvarmningsdelen jeg er lidt i tvivl om:

    Har ladet mig fortælle at man bør opvarme en 10-15 min., er dette korrekt? Og bør man kun bruge en maskine eller flere maskiner under opvarmning? Og hvilken maskine ville være mest effektiv i mit tilfælde?

  3. Hej

    Har nu i lidt over en måned trænet benpres (ca. 2-3 gange om ugen) som del af et styrkeprogram for hele kroppen. I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at vide hvad gennemsnittet ligger på for folk i min alder: Er 21 år, dreng, vejer ca. 80 kg og er 1,80 høj?

  4. Noget andet jeg har oplevet her på det seneste: Når jeg vågner op har jeg ondt i det ene knæ, og det er hvergang, men ikke altid det samme knæ. Det er den der følelse af at det gør ondt og det er stift. Også går der en 2 timer før det rigtigt fortager sig...

    Nogen ide om hvad det kan være?

  5. Hej

    Jeg har nu været plaget af både skinnebensbetændelse og chrondomalacia (”blød” brusk på bagsiden af knæet) i snart et år. Chrondomalaciaen (”blød” brusk på bagsiden af knæet) kom efter en forholdsvis lange periode med kunne skinnebensbetændelse.

    Jeg har prøvet det meste, lige nu er jeg i gang med et fitness center, hvor ideen er jeg bl.a. skal træne lårmusklerne der styrer knæskallerne. En af øvelserne jeg bruger er kaldet bænkpres, under øvelserne kan jeg mærke, at der i venstre knæ er der noget der ”skurrer mod hinanden” eller sådan føles det i hvert fald. Jeg har også fået ekstra ondt i knæet af denne øvelse. Er der nogen der har en ide om hvorfor dette opstår? Og hvad det helt præcist er?

    Som tiden går, bliver jeg kun mere og mere frustreret over min tilstand, jeg er 21 år og burde jo derfor kunne motionere som de fleste andre, men det har jeg ikke rigtigt kunnet i MEGET lang tid, hvilket er uendeligt frustrende. Så mit spørgsmål er om der er nogle der har nogle gode erfaringer at dele ud af mht. til behandling af Chrondomalacia (”blød” brusk på bagsiden af knæet)? Eller kender en ekspert på området der kan hjælpe? Eller har andre råd der forhåbentligvis ville kunne hjælpe mig?

  6. Hej

    Jeg har nogle problemer med min albue, som jeg gerne ville have en fys til at kigge på. Jeg tænkte derfor om en af jer kendte en god en, I kunne anbefale?

  7. Hey

    Jeg har pga. nogle skader lidt begrænsede træningsmuligheder :(

    Min plan er at hver anden dag at tage:

    3 x 10 mavebøjninger, hvor man har benene oppe

    3 x 10 rygbøjninger, hvor man hæver hovedet og fødderne op

    Det burde være ret harmløst ikke? Og giver det overhovedet noget?

  8. Hej

    Jeg går i øjeblikket hos en fys, hvor jeg skulle blive behandlet for noget skinnebensbetændelse. Det er jeg ikke blevet, nu har jeg tilmeld også fået ondt i knæet...

    Så er ved at være lidt træt af denne fys, selvom han selv siger han er uddanet som sportsfys.

    Men synes I jeg skal skifte?

    Og kender i nogle gode idrætfysser i København, til normal takst! (kender godt sportfyssen på ØSterbro, men der koster det rigtigt meget)

  9. Jeg er igang med at træne mig op efter at have haft skinnebensbetændelse i nu ca. 1 år. Det går fint dog bortset fra at jeg døjer lidt med noget ondt i knæet, altså det er ikke hele tiden og det gør ikke vildt ondt det er bare lidt irriterende i forbindelse med genoptræningen.

    Det kan ikke rigtigt mærkes når jeg løber, derimod kan det mærkes når jeg cykler.

    Min fys sagde at det var fordi jeg ikke rigtigt havde lavet noget i lang tid og mit knæ derfor ligesom skal vænne sig til det og det vil tage nogle måneder.

    Er i enig i det?

  10. Svært lige at sige hvad der er, få den set på af en go kiropraktor.

    Supplere gerne med lidt fiske olie dagligt og evt noget glukosamin for at dæmpe inflamation.

    Men tænkte mere på om det lød som en situation man forbandt med en tennisalbue?

  11. Hey

    For to år siden begyndte jeg at lave armbøjninger dagligt for at træne mine overarme, jeg blev selvfølgeligt bedre og bedre og tilsidst lavede jeg en 30-40 stykker. Men lige pludseligt begyndte det at gøre ondt i min albue, og jeg stoppede derfor. Prøvede nogle uger senere og det var det samme. Her et år efter kan jeg stadigt mærke at det kommer når jeg laver armbøjninger bare en 10 stk. også kan jeg begynde at mærke det.

    Tror det er en Tennisalbue eller noget andet jeg har pådraget mig?

  12. Hej

    Jeg har i nu ca. 6 måneder harft problemer med skinnebensbetædenlse. Her for nogle uger siden var jeg så til en idrætslæge med specialitet i lige præcis dette. Han sagde at jeg skulle kunne begynde at spille fodbold her engang efter påske (dvs. omkring d. 1 april). Jeg ville dog godt selv først træne lidt sådan at det ikke bare var lige på og hårdt men bygge det lidt op.

    Altså starte d. 1 april med at bygge det stille og roligt op... Og der er der jeg har brug for jer for hvordan skal man gøre det og hvor lang tid skal det tage?

    Jeg vil gerne kunne spille fodbold igen.

  13. Ja det vil jeg prøve. Har prøvet det med at køle det ned og det hjælper helt sikkert efter man har lavet noget at så køle det ned og derved reducere inflammationen.

    Jeg ved dog ikke om mit arbejde som postbud bare vil gøre det værre eller hvordan...?

    Men det er jo mit arbejde så det er jo ikke sådan bare ikke at gøre det...

  14. Hej

    For det første ved godt at der er rigtigt mange indlæg om lige præcis dette emne (skinnebensbetændelse). Men synes det er lidt svært at blive klog på hvad jeg i min situation skal gøre og håbede derfor at jeg på denne her måde kunne få noget mere konkret hjælp.

    Min historie er: at jeg tog på idrætshøjskole og allerede efter 1-2 uger begyndte jeg at få problemer med benet. Men da det var en idrætshøjskole kunne jeg jo ikke helt lade være med at lave sport. Så jeg var ikke helt så aktiv som i starten men det blev værre. Derefter investerede jeg i nogle bedre sko (indendørs, det meste løbn jeg har lavet er foregået indendørs), det hjalp også men jeg blev for ivrig og fik smadret mine ben igen. I de sidste ca. 2 måneder var jeg så med til det meste men på 'halv kraft' så at det ikke belastede mine ben så meget. Fik også et råd om at det er godt at køle benet ned da det mindsker inflamationen. Men da jeg forlod skolen havde jeg stadigt skinnebensbetændelse.

    Så her da jeg kom hjem startede jeg på et job som postud, hvor man kører rundt med en stor cykel og går op og ned af trapper. Efter tre dage med det kunne jeg godt føle at dette heller ikke var så godt for mine ben (tre dage: 19,20 og 21 dec.). Nu her i ferien har jeg bare slappet af. Og jeg kan da også mærke at det er blevet lidt bedre. Men var ude at cykle lidt her den anden dag og synes godt jeg kunne mærke det lidt. Men er meget sikker på at hvis jeg genoptager mit postbud job her efter nytår vil det bare blive værre igen. Så ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre for føler ikke rigtigt jeg er i stand til så meget med den her skinnebensbetændelse, det går ikke ondt når jeg går. Men det er bare når at man ligesom bliver mere aktiv at det bliver værre.

    For at ligesom behandle det, strækker jeg ud i skinnebenet dagligt og prøver ellers bare at slappe af i mine ben, men det er jo heller ikke muligt bare at slappe af hele tiden.

    Så ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre... :unhappy:

  15. Hej

    Jeg er 18 år gammel og kunne godt tænke mig... at ja gennemgå noget styrketræning med tilhørende effekt. Jeg er dog ikke helt sikker på hvad der ville være det bedste/effektive, så derfor skriver jeg, i håb om gode råd.

    Jeg ved godt at det sikkert ville være bedst at gå i fitness center problemet er bare at jeg hverken har tid eller penge til det. Så dette er et program der skal kunne gennemføres indenfor huslige rammer.

    So anyone?