The Tiger

Medlemmer
  • Posts

    501
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by The Tiger

  1. Ang. dit tidligere indlæg... jeg tvivler på nogen er i stand til at spurte 15min. Jeg kan højest spurte 30 sekunder, før det begynder at gå langsommere. Til gengæld går det også max stærkt mens det står på.

    Hehe, her tænkte jeg nu heller ikke på 15 min. spurt, men blot korte spurts af f.eks. 15-20 sekunder.. Hvordan dette trænes bedst muligt? :eh:

  2. Startede med at løbe 2400m på 11:30, her ca. 1½ måned senere løber jeg det på 8:55. Jeg vil gerbe have tiden i nærheden af 8:30 uden at være fuldstændig smadret bagefter.

    Det var fandme noget af en forbedring.. Løber selv på 10.54, som er min rekord, men ville gerne have den ned på 10.40... Hvor meget løber du om ugen? Har du kørt meget intervaltræning? Og har du altid løbet meget..(Det har jeg nemlig ikke gået så meget op i før nu.. :wink::blush:

    Nogen der har et svar eller en mening vedr. den eksplosive i mit indlæg før af 24 januar?

  3. Hej igen

    Det var godt nok hurtig respons..

    Mange tak for dette..

    Min første tanke var også, at det måske var en lille fibersprængning, men en kammerat sagde til mig, at så ville jeg slet ikke kunne støtte på benet.. Og jeg kunne jo godt løbe bagefter. Løb faktisk 2400 meter på 10.54, hvilket var/er min rekord.. Ville jeg kunne dette med en mindre fibersprængning?

    I fredags da jeg kom jeg massagerede jeg det med noget "Tiger-balsam" :blush: , og gjorde det også i dag, da jeg stod op. Har dog ikke haft is på dette, men har har forholdt mig i ro hele weekenden.. Påbegynder dog løbetræningen igen på onsdag, regner jeg med..

    Jeg er ny i dette med at løbe, da det altid har været styrketræning, der har haft min interesse.. Har dog de sidste 4 måneder løbet et par gange om ugen(og det er sgu meget herligt, har jeg fundet ud af :smile: ), men ikke spurtet som her.. Jeg vejer pt. omkring de 100 kg(tabt mig 15-20 kg det sidste halve år), så jeg kunne forstille med, at sådan et eksplosivt spurt virkelig har rykket i låret med denne vægt.

  4. Hej

    Jeg har endnu aldrig fået nogen skader i forbindelse med fitness/generel træning/styrketræning(7-9-13), men i fredags skulle jeg med nogle gutter prøve at lave noget eksplosivt spurt. Vi lå på ryggen, og da der bliv sagt "spurt", skulle vi så rejse os op, så hurtigt vi kunne, og så ellers bare spurte derud af nok cirka 15-20 meter...

    Planen var så, at vi skulle prøve dette lille kapløb et par gange.. Men - Tigerens lår føltes som om, at det havde fået et MEGA hårdt slag på begge lårmuskler efter den første spurt.. Da vi så skulle spurte anden gang følte jeg ikke, at jeg kunne pga. denne smerte(føltes som om noget var ved at sprænge).. Jeg forsøgte dog alligevel, da jeg ikke ville fremstå som en, der bare opgav, men jeg kunne ikke overhovedet..

    I dag - søndag - er mit venstre lår også stadig ømt. Dog kun hvis jeg trykker et bestemt sted på det.. Det var ikke sådan, at jeg ikke kunne gå eller løbe bagefter, det kunne jeg nemlig sagtens lidt tid efter, men jeg kunne bare ikke lave noget eksplosivt.. Faktisk løb jeg/vi et par kilometer ca. 10-15 minutter efter. Dettte kun jeg godt, trods ømheden, som var blevet lidt bedre..

    Jeg forklarede dem(ham der stod for det), hvorfor jeg ikke kunne spurte mere efter den første spurt, hvorefter jeg fik at vide, "at det var en dårlig undskyldning, hvilket jeg ikke kunne bruge til noget." Hmm.. "og i øvrigt havde de andre det jo nok på samme måde"hvilket den ydmyge Tiger så bare svarede "ja, det er nok rigtigt nok" til...

    Men jeg ved bare, at de andre umuligt kunne have haft det på samme måde, da dette seriøst gjorde så ondt, at jeg i 10 minutter efter næsten troede, at noget var sprunget inde i låret, og at jeg umuligt kunne spurte igen bagefter - hvilket de andre jo godt kunne.. Samme aften var venstre lår også stadig meget ømt.

    Er her én der har prøvet noget lignende, som kan forklare dette? Det var jo ikke almindelig syre i låret, da dette gjorde mega ondt. Vil gerne vide, hvad det kan have været, da jeg nu frygter, at det vil ske igen næste gang, jeg skal prøve at spurte igennem.. For ondt det gjorde det sgu.. Dårlig undskyldning eller ej..

  5. 1x intervalpas med 30+30 (jog i 30 sek. - spurt i 30 sek. - gentag fx 10 gange til at starte med - øg efterhånden som du kommer i bedre form)

    Vedr. interval-træning gælder dette så også ved meget korte spurte eller er det her også vigtigt at træne decideret styrkeløft i form af eksplosiv styrke/plyometrisk/CAT i form af squat???

    Eller ville interval være bedre. Fx. er dette så også den bedste måde at træne decideret spurt på? Hvis man fx. vil være god til at spurte i 15 sekunder, hvorledes kunne dette så gøres? Spurte i 15 minutter+jog i 15 minutter? Er dette det mest smarte? Eller integrere eksplosiv squat?

    Ehh, vist ikke så heldigt formuleret, men håber i forstår...

  6. jenz:

    Dit sidste måltid inden du skal ud og løbe skal være ca 3 timer før og skal ligge rimelig let i maven, men stadig så du er rimelig mæt.

    3 timer før? Ehh, det var godt nok lang tid før et løb, synes jeg. Nu ved jeg ikke så meget om netop dette, men jeg synes da, at det lyder af lang tid. Er du sikker på dette???

    Hvad er så godt at spise de 3 timer før? En gang havregryn med rosiner for at få en masse gode kulhydrater indenbords eller?

    Og hvad med dagen før? Når du siger mange kulhydrater, er det så en masse frugt, havregryn etc??

    Er ikke så meget inde i kosten før løb, da det altid har været styrketræningen, der har haft min interesse... Men vil da gerne vide det... :smile:

  7. Hey

    Apropos cardio - hvor meget cardio(løb, cykling) laver du egentlig på en gennemsnitlig uge?

    (Hmmm.. Er selv ved at komme i form igen pga. træning til politiet. Dette efter en alt for stor pause.. Og synes lige, at det var ved at se godt ud ved mig - lige ind til, at jeg så dine billeder :devil: og gik hen til et spejl og sammenlignede med mig selv :w00t: Så så min fremgang alligevel ikke ud af meget :laugh: - trods et vægttab inden for de sidste ca. 4-5 mdr på omkring 15 kg... Det ser sgu mega fedt ud på dine pics/billeder.. Keep it up! :4thumbup: )

  8. EggFace:

    Forskerne er ikke sikre på den præcise grund, måske er det.....
    .... eller måske er det bare alt den herlige protein, der i for store mængder ikke er sundt. :w00t::4jumpy::w00t::raisebrow:

    Nej...

    For at organismen kan omsætte protein kræves store mængder B6-vitamin, som de fleste har underskud af i forvejen, og disse reserver vil derfor yderligere formindskes. Mangelen på B6 vil også øge mangelen på magnesium, som desuden er afhængig af kalcium/fosforbalancen. Disse mangler kan give mange forskellige symptomer som f.eks. krampe, væskeophobning, depression og søvnløshed, hvortil kommer tyktarmskræft, brystkræft, nedsat nyrefunktion og tidlige alderdomssymptomer."

    (Søgte lige hurtigt på noget vedr. det og fandt dette.. Kan dog vist ikke bruges til meget i denne her sammenhæng!)

    JokerX:

    Så er det jo ikke fordi kød er et eller andet specielt ondt. Det gælder også popcorn, flødeis og alt andet junkfood med højt indhold af mættet fedt.

    Ja, det er jeg helt enig i...

    Også enig med DaDane

  9. Hej

    Sad lige og læste følgende, og tænkte, at andre her på MOL kunne få glæde af det. Der er måske ikke noget, der forbavser nogen, men synes alligevel, at det er spændende nok at læse.

    “Supermåltider” beskytter hjertet

    ------------------------------------------

    Du kan lægge flere år til dit liv ved at spise

    måltider, der indeholder alle ingredienser, som

    gavner hjerte-kredsløb. Det viser ny forskning.

    Hvis mænd på 50 år eller ældre tilsætter mandler,

    hvidløg og andre hjertevenlige ingredienser til

    deres daglige kost, kan de måske øge deres levealder

    med mere end 6 år, og leve i flere år uden hjerte-

    kar-sygdomme.

    Kvinder kan øge levealderen med ca. 5 ekstra år.

    Supermåltidet inkluderer ingredienser som

    forskningen har vist kan mindske risikoen for

    hjerte-kar-sygdomme. Fx vin, fisk, mørk chokolade,

    frugt, grøntsager, hvidløg og mandler. Alle

    ingredienser skal indtages dagligt i de anbefalede

    mængder, undtagen fisk som forskerne anbefaler vi

    spiser fire gange om ugen.

    For at undersøge hvilke ingredienser der bør

    inkluderes i et supermåltid, finkæmmede Dr. Oscar H.

    Franco og hans kollegaer medicinske rapporter for at

    undersøge den indflydelse forskellige fødevarer har

    på hjerte og blodårernes sundhed.

    Tidligere forskning har vist:

    - at 150 ml vin dagligt kan reducere hjerte-kar-

    sygdomme med 32 %

    - at spise fisk fire gange om ugen reducerer risiko

    for hjerte-kar-sygdomme med 14 %

    - at 100 g mørk chokolade hver dag sænker

    blodtrykket nok til at forskerne mener det vil

    mindske risikoen for hjerte-kar-sygdommme 20 %

    - at indtage 400 g frugt og grøntsager har samme

    gavnlige virkning på hjerte-kar-sygdommme som mørk

    chokolade

    - at både hvidløg og mandler mindsker

    kolesteroltallet, som igen forebygger hjerte-kar-

    sygommme

    Baseret på en udregning med brug af en matematisk

    model vurderede Franco og hans kollegaer, at

    mennesker som kombinerede disse ingredienser ind I

    deres daglige kost, har en 76 % lavere risiko for at

    få hjerte-kar-sygdomme, og vil opleve mange ekstra

    år uden hjerte-kar-sygdomme.

    (British Medical Journal, December 18/25, 2004.

    Reuters health 17. december 2004)

  10. Kunne overhovedet ikke forestille mig, at man må holde pause mellem banerne i svømning. Dette svarer jo til, at du også deler dit løb op i små intervaller/pause.. Eller dine chins for den sagsskyld...

    Men ellers har jeg samme problem som dig med de chins bortset fra, at jeg kun lige kan tage én...Hvis du allerede nu kan tage 3-4, så tror jeg sagtens, at du kan træne dem op på 1 måned.. For mit eget vedkommende, så håber jeg da, at det pludselig går hurtigt, når man først kan tage 2-3 stykker.. Og samtidig evt. taber sig..

    Vedr. det SAS er inde på med at træne muskler, der sidder modsat af det man vil træne, så må militarypress også være god.. Det er dog ikke noget, som jeg selv har praktiseret...

  11. Playboy:

    Jeg har selv smidt over 20cm på min skulderomkreds, siden jeg startede med at træne.

    Tror ikke kun, at der er dine skuldre, men også din bryst og rygmuskulatur(afhængig af hvordan du måler det:), der er udgør de 20 cm..

    Vedr. bredere skuldre, så tror jeg faktisk ikke, at en gut der ikke er mere bred over skuldrene end en myg mellem øjnene, skal regne med at kunne lave meget om på dette. Desværre! Selvfølgelig kan man få et meget mere robust look ved en generel større masse på kroppen, men vedr. det med skulderbrede er det nu en gang mest knoglerne som udgør de brede skuldre.. :raisebrow:

  12. Stegt flæsk med persillesovs og et par ordenlige nye kartofler  :4mewantfood:

    Ja, det er fandme alt alt alt for godt... Faktisk har jeg fået en tendens til at snuppe sådan et måltid på vej hjem fra by/drukturene.. Så sidder jeg der fuld kl. 6.00 om morgenen med mine stegte flæsk, og neeeej, hvor er det bare herligt :blush: :4mewantfood: MUMS!!!! (Og nogen synes, at det er underligt, at jeg kan spise det om morgenen, men faktisk, sidder der mange andre derinde om morgenen med samme måltid, så jeg er åbenbart ikke alene om min last.. Og så hjælper det på tømmermændene, synes jeg! :blush: )

    Men flæskestegen ligger altså også højt ved mig. Godt med brun sovs, rødkål, chips til, ripsgele, sure agurker.. Derfor eeelsker jeg julen! :santa2: Flæskestegen er nok #1!

    Er også vild med en god bøf med WHISKY sovs!

    Sparerips er altså også godt!

    Ellers er jeg også stamkunde på et pizzaria, hvor en betamt pizza med oksekødstumper, stærk flydende chilli, ost etc. også kan få mine tænder til at løbe i vand..

    Generelt alle burgere..(Og ja, også MacD) :spam::cola:

    Generel grill mad om sommeren. Og så er det jo skide hyggeligt! :4mewantfood:

    Lasagne med godt med kødsovs.

    Kebab er jeg også med på..

    Og så er jeg altså stor forbruger af chips og dip i weekenderne over en god film.. Det er sgu livet.. :partytime2:

    Nok ikke noget at sige til, at jeg har taget meget på siden jeg flyttede hjemmefra for snart 9 år siden... Men man skal jo også nyde livet lidt, ikke.. :wink:

    Og nu blevet jeg også sulten.. Tror jeg napper mig et knækbrød med ost og hopper i seng...

  13. Granhof:

    En mega leeee flæske-steg, hvor fedtet flyder, og dertil hørende brunsovs der er lavet af noget af fedtet fra stegen

    Ellers en af mine livretter, og fik det også i sidste uge. Det smager sgu kanon! En anden lækker ret, men som heller ikke er så skide sund er kartofler med masser af stegtflæsk og persillesovs og rødbeder.. MUMS!

    :4mewantfood:

    Har også altid været storforbruger af chips, dip og cola end lørdag aften.. Meeeen, lidt for tarwelig i for store mængder!