Karate_Kid

Medlemmer
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Karate_Kid

  1. Jeg kender det desværre kun alt for godt. Jeg har gennem tre år haft samme problemer, og været hele turen igennem. Fysioterapi, kiropraktor, binyrebark hormon, ultralyd scanning, MR scanning, operation, fysioterapi igen, ultralyd scanning igen, binyrebark igen og nu prøver jeg så en kiropraktor i Birkerød der også kan noget akupunktur.

    Lige i øjeblikket er den bedre end den har været rigtig længe. Jeg håber at udviklingen fortsætter så jeg snart kan komme til at træne lidt igen... Det synes jeg godt nok er på tide.

    Om tre år er tidshorisonten for dig, håber jeg da ikke. Jeg har undervejs af og til fået presset den lidt for meget og dermed haft tilbagefald. Det er som du skriver utrolig svært at finde balancen mellem at lave det man kan og samtidig ikke at lave mere end det.

  2. Det er jeg ked af at læse. Var det genoptræningsmæssigt at du gik for meget til den eller hvordan? Og hvordan havde din skulder det inden operationen? For altså, min er slet ikke som det første halve år den var dårlig. Da kunne jeg dårlig løfte armen 90 grader. Nu føles det blot som om jeg konstant går rundt med en 1 kg's ærtepose ovenpå skulderen og den bliver hurtigt "træt" og irriteret når jeg cykler. Ingen decideret smerte, men en irritation, og så konstant som om den føles tung i det, jv. ærteposen.

    Men hvad kan man lige efter operationen? Jeg tænker på om arbejde er muligt (lærervikar formentligt)

    Det var ikke genoptræningen der var skyld i overbelastningen. Det skete som karate dommer. Man svinger lidt med nogle flag, og selvom jeg gjorde det stille og roligt, så har jeg lavet bevægelsen mange gange. Og det kunne den altså ikke klare :(

    Inden operationen havde jeg ofte smerter. Specielt i forbindelse med bevægelser hvor armen var løftet højt og i forbindelse med udadrotation. Den svingede meget. Nogle dage var den næsten ok, og andre var den helt skidt uanset hvad jeg lavede eller ikke lavede.

    Jeg var selv væk fra arbejde (kontorarbejde) et par uger og så startede jeg stille og roligt op igen. Skrivning har jeg problemer med stadigvæk. Den bliver hurtigt træt og øm. Tavle skrivning kan jeg ikke uden at opleve ømhed. Men kan du skrive med den anden arm eller undgå tavle skrivning, så tror jeg ikke at det er det store problem.

  3. Tak for svar! 6 måneder er immervæk også lang tid, men hvis det er det der skal til, er det jo det man må gøre. Nu kan man ikke træne med vægte, men hvad med løb? Jeg ved ikke om det er noget du selv gør i, men jeg kunne forestille mig at der også gik noget tid inden skulderen kunne klare nedslagene og pendulbevægelsen under løb.

    Hvor lang ventetid oplevede du hos hhv. Amadeus og Bispebjerg?

    Ja 6 måneder er rigtig længe. Det er nu snart 3 måneder siden jeg blev opereret, og havde faktisk rigtig god fremgang lige indtil jeg her for vel ca 3 uger siden dummede mig og fik overbelastet den. Så lige nu er jeg banket tilbage til noget ala begyndelsen :(

    Jeg har prøvet at løbe lidt ind i mellem, men det fungere ikke rigtig. Jeg kan desværre, som du også er inde på, mærke løbet i skulderen. Jeg kan gå i højt tempo og småløbe lidt, men rigtigt løb går ikke.

    På Amadeus kom jeg til ret hurtigt, der var vel en lille uge i ventetid. På Bispebjerg måtte jeg i første omgang vente ca. 1,5 måned på en forundersøgelse. Da de så var kommet frem til at de var enige med Amadeus i at jeg skulle opereres, så måtte jeg vente en lille måned på selve operationen

  4. Amadeus Speciallægecenter, det er privat ikke? Og bispebjerg idrætsklinik, den er offentlig? Det er lige ift. hvorvidt ham i det private kan indstille til operation i det offentlige jeg mener, for i så fald burde de to jeg tidligere har været hos jo også kunne.

    Men angående operationen, hvad indebærer det så? Skulle skulderen virke som ny bagefter, svagheder, genoptræning, træningspause? Jeg tror nemlig også at det er nød til at ende med operation. Jeg skal blot have overbevist en læge om det....

    Men held og lykke til dig :smile:

    Ja Amadeus Speciallægecenter er privat og bispebjerg idrætsklinik er offentlig. Henvisningen til operationen stod som var den gennem min egen læge, men jo stadig noget de har sat i værk på Amadeus. Så ja, det vil jeg tro at de kan :)

    Operationen er ambulant og kan foregå under både fuld nakose og under lokal bedøvelse. De gik ind i min skulder to steder (nogle gange vist tre) - det ene sted med kikkerten og det andet sted med værktøjet.

    Man siger at 90 % af dem der for lavet denne operation for en skulder der skulle fungere normalt bagefter. De første 3-4 måneder skal man dog ikke forvente de store forbedringer, måske snare tvært imod i hvert fald det første stykke tid. De fleste der får lavet denne operation skulle kunne træne normalt igen ca. ½ år efter. Den egentlige genoptræning startede for mit vedkommende ca. en måned efter operationen. Inden da havde jeg fået nogle smidighedsøvelser af fyssen på Bispebjerg. De var i den grad tiltrængte - man kan ingenting lige til at starte med, men det kommer heldigvis rimelig hurtigt.

    God bedring med skulderen og spørg endelig hvis der er noget du vil have uddybet, så skal jeg gøre mit bedste :smile:

  5. Jeg har været igennem noget af det samme. Jeg har også gået længe med en dårlig skulder, vel ca. et par år. Jeg har været hos egen læge, fys, kiropraktor og reumatolog. Fået binyrebark, diverse blødgørende teknikker er afprøvet af kiropraktoren, genoptræning af rotator cuffen og stabilisering af skulderbladet hos fys. Blevet ultra lyd scannet og MR scannet. Alt sammen uden både resultater og effekt :(

    Derefter opsøgte jeg Eilif Larsen fra Amadeus speciallægecenter. Han lavede forskellige undersøgelser af mig. Bl.a. fik jeg indsprøjtet noget lokalt bedøvende i skulder hvorefter den skulle belastes med bevægelser der normalt gjorde ondt for at se om det havde en effekt. Det havde det helt klart og jeg blev indstillet til operation.

    Jeg blev opereret på bispebjerg idrætsklinik med kikkert for indklemningssyndrom - de fjernede arvæv, en slimsæk og har filet lidt af en knogle. Jeg er nu i gang med genoptræning og afventer resultatet. Jeg har fornemmelse af, at det var det der skulle til. Hvordan det bliver, må tiden vise...

    Måske det er noget af det samme du oplever? Jeg kender i hvert fald til frustrationen omkring, at behandlerne ikke kan finde frem til hvad det er og hvad der kan gøres ved det.

  6. Tak for svarene :smile:

    Jeg vil gå i gang med at søge på google og youtube. Super med nogle søgeord :4thumbup:

    Jeg vil desuden prøve at opsøge en fys, jeg har af og til nogle knæk lyde ved bevægelse af fodleddene. Så jeg tror egentlig godt, at du kan have ret i at der måske er noget at hente der.

    Jeg må hellere lige besvare bispørgsmålet også. Jeg kan godt strække foden så det bliver en direkte forlængelse af benet. Problemet er ved bøjning i alle retninger.

  7. Jeg synes faktisk ikke det lyder som manglende bevægelighed i leddet, men nærmere som at det er din akillessene, som ikke kan strækkes ordentligt ud.

    Måske skal du supplere den vælt-en-væg udstrækning du laver nu. Fx kan du sætte dig på gulvet med benene samlede og strakt foran dig med fødderne pegende lige op i luften. Læn dig frem med armene, og se om du kan nå dine fødder. Du kan lave samme øvelse med et ben ad gangen (det andet ben bøjet) og med benene ud til siden. Husk i øvrigt at når du laver vælt-væggen, så skal du bøje i knæet for at strækket rammer akilles mere end læggen.

    Det lyder godt nok til at du er meget stiv - jeg prøvede lige efter, og den første øvelse du laver, behøver jeg ikke løfte hælene før jeg begynder at få balanceproblemer (og der er det kun pga. balancen).

    Først og fremmest tak for dit svar :smile: Jeg kan forholdsvis let nå mine fødder, både begge samtidig og en af gangen ligefrem eller spredte. Strækkene laver jeg i øvrigt også jævnligt. Når jeg vælter væggen, så laver jeg strækket både med strakt ben og med let bøjet knæ. Jeg skrev at jeg laver det med løftet hæl, jeg burde måske have skrevet bøjet knæ i stedet.

    Generelt vil jeg betegne mig selv som værende rimelig smiddig, dog med undtagelse af fodleddene og derunder akillessenen. Men der er vel andre, gerne mere effektive, stræk af den? Der er vel også andet der kan begrænse fodledets bevægelighed, eller... ?

  8. hvilken bevægelse er det du gerne vil kunne gøre, som du ikke kan nu?

    Mit ønske er at få større bevægelighed i fodleddet generelt. En bevægelse hvor min manglende bevægelighed udstilles er eksempelvis hvis jeg står med samlede fødder og prøver at synke ned i hug med hele foden i jorden (ala det her, bare med samlede fødder). Der kan jeg maks synke 5 cm ned fra normal stå højde før mine hæle løfter sig.

    Et andet sted hvor jeg har problemer er (advarsel: nu bliver det nok lidt kringlet), hvis man står med det ene ben forrest med foden pegende fremad og det anden ca. to hoftebredder bagved i længde retningen og en hoftebredde forskudt i bredderetningen med den bagerste fod pegende ca. 45 grader (billede). Så kan jeg ikke holde fod-kanten på den bagerste fod i gulvet.

    Ud over at det rent karatemæssigt er noget skidt, så giver det eksempelvis også problemer i squat, hvor jeg må have et bræt under hælene.

    Håber at forklaringerne giver mening

  9. Hej MOL

    Jeg træner karate og kunne i den forbindelse godt bruge to smidige fodled. I øjeblikket træner jeg af og til på et vippebræt, samt laver udstræk af flyndermusklen og lægmusklen. Udstrækket består af den klassiske "vælt væggen" med hælen enten i gulvet eller let løftet. Dertil kommer, at fodledenes bevægelighed også presses af basisstillingerne. Dog synes jeg ikke rigtig at jeg opnår nogle resultater.

    Hvad skal jeg gøre? Fortsætte som hidtil? Eller...?

  10. Ham den såkaldte chi-master er helt sikkert ingenting værd. Plattenslagere er der desværre en masse af indenfor kampkunst, men måske der alligevel er lidt om det? Denne video er noget mere troværdig, omend det ikke er anvendt i kampkunst:

    Shaolin munkene er derimod utrolig dygtige og har helt sikkert mange spændende træningsmetoder, som jeg desværre ikke kender så meget til :unhappy:

  11. Jeg har købt en Power bag, og er godt tilfreds med den. Rigtig fed træning med masser af muligheder. Og havde man nu nogle flere, så vil mulighederne jo nok være endnu større. Men træning med en traditionel sandsæk er ikke noget jeg har praktiseret, så er nok desværre ikke den store hjælp her.

  12. Jeg har problemer med min højre skulder. Jeg har prøvet fysioterapeut, hvilket hjalp i første omgang, men nu er skaden vendt tilbage og er endnu værre end før.

    Skaden er en overbelastningsskade, men en anelse mere kompliceret idet jeg er stærkere i for-skulderen end i bag-skulderen (ja ved det, bl.a. for meget bænk og for lidt roning)

    Nå, men jeg har snakket med min læge, som har givet mig en henvisning til en reumatolog, men jeg vil nok helst prøve en kiropraktor og noget massage inden jeg evt. får en indsprøjtning med binyrebark hormon. Derfor vil jeg gerne høre om der er nogle der har erfaringer med kiropraktorerne i Lyngby, eller kan anbefale nogle, helst omkring Lyngby?

    Edit: De værste stavefejl

  13. Det var det helt sikkert brugbart :) Tak!

    Mit spørgsmål til dit svar:

    "Dette kalorieoverskud vil så formentlig medføre en stigning i fedtprocenten. Er kalorieoverskuddet valgt rigtigt, så bliver stigningen minimal.

    Kan du prøve at uddybe det lidt mere? Kunne godt tænke mig at høre lidt mere om. Altså så går snakken jo på om en kalorie er en kalorie osv. :smile:

    Ved at være i kalorieoverskud, vil du tage på. Det gælder således om at finde et kalorieoverskud der ikke er for stort, simpelthen for ikke at tage for meget på (læs lagre/danne for meget fedt). Den gængse anbefaling er et dagligt overskud på ca. 500 kalorier.

    Angående det jeg skrev om, at kalorieoverskud formentlig vil medføre en stigning i fedtprocenten, ligger, som beskrevet ovenfor, at man vil tage på i kalorieoverskud. Men man kunne jo forestille sig, at man får tilpas meget muskelmasse opbygget til at kompenserer for den øgede fedtmængde, og dermed ingen stigning i fedtprocenten.

  14. Musklerne bliver ikke dannet af fedt, og derfor er der ikke helt den sammenhæng du spørger til. Dog vil et kalorieoverskud (næsten) være nødvendigt for at øge muskelmassen. Dette kalorieoverskud vil så formentlig medføre en stigning i fedtprocenten. Er kalorieoverskuddet valgt rigtigt, så bliver stigningen minimal.

    Håber at det var svar nok; ihvert fald nok hvad jeg lige umiddelbart kan bidrage med.

  15. Hej MOL

    Søgefunktionen var ikke min ven i denne omgang, så nu får I det.

    Mit spørgsmål går på, om der findes en eller anden slags oversigt, der giver en tommelfingerregel for, hvor mange kalorier man forbrænder ved forskellige aktiviteter. Og selvfølgelig i så fald, hvor jeg kan finde en sådan.

  16. Jeg regner med at starte på "curls are for girls" her på mandag. Det burde være til at finde med en google søgning. Er dog et program der kræver noget træningserfaring.

    Men ellers er der en masse gode programmer her på MOL. Prøv at se lidt på dem samt den tråd jeg linkede til tidligere.