Capote

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Capote

  1. @Fame Boy, er det helt forkert gættet hvis jeg gætter på at det er dig der har skrevet det blog-indlæg (det er _ikke_ en artikel) du henviser til?

    Det påvirker ikke nødvendigvis indholdet af blog-indlægget , men er relevant info lige at give med hvis det nu er tilfældet.

  2. Går ud fra at du var forbi lægen efter at have måtte rulle ud af sengen i 2 uger? Hvad sagde han?

    Umiddelbart lyder det jo meget som en diskusprolaps. Så jeg ville personligt foreslå dig at gå meget konservativt frem mht. styrketræning, og faktisk helt undlade det indtil du har været et smut forbi lægen.

    Derudover har diskusprolapser jo en tendens til at komme igen, så vejen frem bagefter - afhængig af skadestype, sværhedsgrad, osv. - er selvfølgelig at træne meget stille og roligt med lav vægt og undgå øvelser der giver smerter, indtil du kan mærke din ryg/lænd har det bedre. Og du skal _selvfølgelig_ ikke bare forsætte med træning hvis du igen får de samme symptomer. Der er ikke meget macho over at ligge i sengen med en ny prolaps :)

    Derudover kan jeg anbefale Mckenzie-øvelser (hvis det altså viser sig at være en prolaps), især den hvor du ligger på maven og støtter på albuer.

    Held og lykke med det :)

  3. Tror ikke jeg ville bruge alt for lang tid på at støve DK rundt efter gedetalg hvis jeg var dig :smile: Kender pt. ingen seriøse langdistance-løbere der skulle bruge det.. Vaselinen burde funke fint.. :wink:

    Mht. 3/3-teorien så er det som sagt også en konservativ tilgang til at forøge din længste tur på en ugentlig basis. Er ikke den store ultramaraton-ekspert men generelt er tilgangen til træningen en fortsættelse af din træning til maraton, med den undtagelse at fokus flyttes mere væk fra tiden og mere over på simpelthen det at gennemføre distancen.

    Ultramaraton kan jo være alt mellem 50 - 160 km, så vi snakker altså om at løbe eks. mellem 8-24+ timer i streg til en reel ultramaraton, så fokus i din træning bør derfor ligge på at vænne kroppen til at blive ved med at yde konstant i lange perioder, samtidig med at undgå skader. Det betyder at det primært er dine ugentlige lange ture (der typisk vil være på min. 30+ Km) der skal forberede dig på det, mens de kortere ture er restitution og/eller middel/let tempotræning.

    Generelt er tommelfingerreglen om en maks. forøgelse af ugentlig træningsmængde på 5-10% ganske god, men folk er individuelle og det afhænger helt af hvad dit mål og udgangspunkt er. Har du overvejet hvilket ultramaraton du har tænkt dig at deltage i?

  4. Hej Triptamine,

    Hurtigt svar på dine 3 spørgsmål, baseret på mine egne erfaringer:

    1)

    Jeg har det samme problem som dig, nemlig en tendens til at hvis jeg løber kun i tights (eller tights som inderste lag) så skrabes huden af, af friktionen mellem inderlårene og skridtet.

    Lotion har aldrig virket for mig da jeg ikke undgår friktionen med det. Prøv i stedet at smøre de ømme områder med vaseline inden løbeturen. Virker fint - og giver babyhud :blush: Personligt bruger jeg også tætsiddende lycra undertøj som man eks. kan købe i Netto, som inderste lag under tights. En af fordelene i modsætning til tights, ihvertfald for mig, er at de er syet så der er lidt mere "samling" på pakken så jeg undgår hudafskrabninger.

    2)

    Hvis du vil tage skridtet videre når du har gennemført din første maraton, så er det Ultramaraton (42+ km) du skal til at kigge på. Dourun.dk's fora kan bruges til at hente mere info, og ellers så prøv at google på ultramarathon. Men ultramaraton-træning er af gode grunde ikke så udbredt som "almindelig" maratontræning, så der er lidt længere mellem gode træningsprogrammer. En (konservativ) træningsmetode er 3/3, dvs. en forøgelse af 3 km på din lange tur, for hver 3. uge.

    Husk restitution.

    3)

    Muskeltræning og gains kan sagtens sameksistere med løb, men du skal nok regne med at især ved seriøs løbetræning med ture over 20 km vil påvirke din muskeltræning. Løber selv 4 gange om ugen og styrketræner 3 (helkrop) og det kan sagtens fungere. Mit råd er at starte meget stille og roligt ud, lytte til din krop og dens faresignaler og ellers forsøge dig frem med hvad der virker for dig.

    Derudover er der jo intet til hinder for at du skruer ned for intensiteten i styrketræningen i en periode hvis du føler dig meget slidt af løbetræningen.

    God vind!

  5. Blod i afføring og blod i urin er altid noget man skal være opmærksom på.

    Det kan have flere årsager, Moos er inde på en af dem som er rifter i endetarmsåbningen, men det kan også have mere alvorlige årsager.

    Du fortæller ikke din alder og det er sandsynligvist ikke noget alvorligt, men sørg alligevel for at tage en snak med din praktiserende læge. Han vil kunne diagnosticere dig bedre end via et forum på nettet.

  6. Simonsen ->

    Lige et par kommentarer til dit svar.

    Jeg tror du tager fejl hvis dit indtryk er at sergent- og konstabel-uddannelsen ikke giver dig nok erfaring til at operere i kamp. Det er trods alt det der er hele meningen med uddannelsen. Generelt er min holdning at soldaterne ved udsendelse absolut har den nødvendige ballast og uddannelse med i rygsækken til at håndtere de situationer de kommer til stå over for på en kapabel måde.

    Derudover er patruljekursus (PTRKUR) - som navnet antyder - en uddannelse i klassisk patruljetjeneste, hvilket er fint, men det er ikke altid den måde som der opereres på i eks. Afghanistan. Med andre ord vil et gennemført PTRKUR ikke nødvendigvist give dig bedre faglige forudsætninger for at udføre dit arbejde under udsendelse, hvor du eks. sjældent opererer i små autonome patruljeenheder.

    Mht. tidsfrist så har både FVR og tjenestestederne de deadlines der gælder for indsendelse af ansøgninger om optagelse til PTRKUR og protection team og de deadlines tager højde for hele forløbet (inkl. forkursus), men vær opmærksom på at det er dit tjenestested der betaler for PTRKUR og protection team uddannelsen, dvs. det er op til dem at vurdere om de mener det er værd at sende dig afsted på det.

    Det er altså ikke noget du automatisk har krav på og det vil nok ikke være helt usædvanligt, forudsat at du ellers har gjort en god figur ved regimentet, at de stiller som krav for at sende dig på PTRKUR at du tager en almindelig udsendelse først, hvilket absolut ikke er urimeligt.

    Med andre ord så vent med at bekymre dig alt for meget om PTRKUR, protection team og deadlines, til du er blevet udnævnt sergent og har et bedre overblik over dit videre karriereforløb og ellers prøv som sagt at kontakte FVR for spørgsmål.

  7. Hvor lang tid der går fra ansøgning om optagelse på patruljekursus og til start på samme, afhænger jo helt af hvornår du rent faktisk søger ind, hvilket -hvad jeg ved af - sker gennem dit tjenestested.

    Samme gør sig gældende mht. hvilke opgaver du vil få i tilfælde af at du bliver optaget på patruljekursus. Igen afhænger det af dit tjenestested, hvor jeg går ud fra at i sammen finder ud af hvor det vil være mest hensigtsmæssigt at bruge din kapacitet som gruppefører i tiden op til kursusstart.

    Varigheden af 1. udsendelse som en del af protection team er så vidt jeg er informeret 3 mdr, men for alle 3 spørgsmål gælder det at det nemmeste for dig - som umiddelbart virker som om du ikke er tjenestegørende i forsvaret endnu - er at ringe til Forsvarets Værnepligt og Rekruttering (http://forsvaretsuddannelser.dk/Pages/default.aspx) og snakke med dem om det.

    Er sikker på at de kompetent kan hjælpe dig med de spørgsmål du har.

  8. Jeg skal henover sommeren (april - ?) til at påbegynde noget svømmetræning i åbent hav (langs kysten) og er i den forbindelse interesseret i at høre folk herindes erfaringer mht. udstyr.

    Skal først og fremmest træne sidestroke og crawl og har derfor tænkt mig at købe en våddragt med korte ærmer og ben.

    Nogen herinde (eks. triatleter) der har erfaring med det? Vil korte ben være nok til at holde varmen i eks. 15 grader vand i en times svøming eller er lange ben og ærmer at foretrække?

    Forslag til udstyr høres gerne, især hvad angår finner og hvilken type (med/uden brug af støvler).