padkjaer

Medlemmer
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by padkjaer

  1. Hej MOLere!

    Jeg har trænet gennem 1½ år og har efterhånden fået godt styr på træning af de forskellige muskelgrupper (bl.a. takket være disse fantastiske fora på MOL). Jeg lagde (som så mange andre) ud med træningsmaskiner, men er nu efterhånden går over til udelukkende at anvende barbell og dumbbells. Jeg savner dog nogle rigtig gode øvelser til mine "vinger" (Latissimus Dorsi & Teres Major) og skrå mavemuskler (Obliques). Nogen gode forslag?

    På forhånd tak! :smile:

  2. I forbindelse med bulk, hvor mange kalorier bør man da indtage i forhold til sit kalorieforbrug? Er der en tommelfingerregel såsom 10%, 50% eller f.eks. 500kcal eller 1000kcal over forbrug? Dette skal selvfølgelig ses i forhold til, at jeg ønsker størstedelen af vægtforøgelsen i form af muskelmasse og mindst muligt fedt. :smile:

  3. Et lille overskud er der klart at foretrække. Kroppen har max brug for en given mængde. Om du tager denne mængde, eller denne mængde + 1000 kcal betyder jo teoretisk set bare mere fedt på sidebenene hvis du 'æder igennem'.

    Ideen med bulk er jo bare at kroppen har energi at bygge sig op for 24/7 - dette betyder jo ikke at den pludseligt kan udnytte 10.000 kcal, hvis den kun er vant til at få ~4000.

    I en anden tråd her på MOL har jeg læst, at man ved cut ikke bør ligge mere end 500kcal under sit "forbrug". Er der en lignende tommelfingerregel for bulk - f.eks. at man kun børe indtage 500, 1000 eller 1500kcal over sit forbrug, når man ønsker at tage på (med størst mulig procentuel del muskelmasse i forhold til fedt)?

  4. Ok, men hvad er så grunden til at du er på dette "ABCDEFGH...program"

    Hvis meningen er at smide masse på skelettet, så forstår jeg ikke hvorfor kroppen ikke må tilpasse sig.

    For mig at se bør du blot holde et lille energioverskud, hvis din hensigt er at gaine masse uden at tage for meget fedt til dig.

    Formålet er at øge min masse og muskelvækst. Jeg ønsker selvfølgelig at holde min fedtmasse så langt nede som muligt, hvilket jeg vil kunne ved at cutte i perioder. Men du anbefaler "et lille kalorieoverskud" og ikke blot "at æde igennem"?

  5. Hvad er grunden til de MEGET korte bulk/cut perioder?

    Normalt bulker man i flere måneder ad gangen!

    Lyder som en meget speciel måde du griber det an...

    EDIT: Slåfejl

    Jeg følger ABCDE-programmet, som foreskriver disse korte perioder. Ideen er, at kroppen ikke når at omstille og tilpasse sig, når perioderne ikke er længere. I bulk-fasen skulle dette betyder at man booster sit testosteron- og væksthormon-niveau og når at skifte til cut igen inden kroppen "finder ud af" hvad man har gang i og tilpasser sig. Det er i hvert fald teorien ...

  6. Jeg har i et stykke tid kørt en rutine bestående af 12 dages bulk efterfulgt af 12 dages cut. I begyndelsen virkede dette ok, men på nuværende tidspunkt er jeg seks dage inde i en bulk-fase, og har siden dennes start forøget min fedtmassemed 3,5% (3,2kg) så den nu ligger på 15,1%. Og dette var jo absolut ikke hensigten! Mine spørgsmål er som følger:

    1) Skyldes min voldsomme stigning i fedtmasse, at jeg har bulket for hårdt (spist for meget/for fedt) i forhold til min vægt (var 66,4kg og er nu 72,2kg)?

    2) Er det efter en cut-fase nødvendigt med en periode på en uges tid, hvor man er kalorieneutral, og dermed ikke spiser mere end man forbrænder, således at kroppen ikke "skriger" efter at opbygge fedtmasse?

    3) I en cut-fase, er det da nødvendigt at opretholde sit indtag af fedt? Hvis ja, hvor meget bør man indtage?

  7. Er der nogen som har en god anbefaling mht. valg af kulhydrat-kilde til den obligatoriske protein/kulhydrat-shake efter træning? Personligt har jeg indtil nu anvendt maltodextrin, hvilket har fungeret glimrende, men jeg er interesseret i at vide, om der findes nogen "bedre" alternativer såsom druesukker eller noget helt tredje?

  8. Ting der har effekt på muskelvæksten:

    - God kost og rigeligt af den.

    - Regelmæssig træning i en passende mængde.

    Selv hvis prohormorner og lignende skulle have en effekt til at give muskelvækst, så vil det samtidig også være nok til at give bivirkninger.

    Den er modtaget! :smile:

    Jeg sørger i forvejen for at spise med muskelvækst for øje samtidig med at jeg snupper mine protein/kulhydrat-shakes som jeg skal. Så jagten på "vidundermidlet" vil jeg indstille! :bigsmile:

    Tak for svarene! :4thumbup:

  9. det virker ikke.. ikke nok til at det påvirker din træning ihvert fald

    Hvad så med de testosteron-boostere som indeholder prohormoner, har de en effekt på muskelvæksten? Og kan prohormoner sidestilles med anabolske steroider, da jeg som udgangspunkt ikke er interesseret i at tage "krudt".

  10. Er der nogen, som har erfaringer med legale testosteron-boostere (ikke prohormoner)? Jeg er særlig interesseret i viden omkring boostere indeholdende "maca pulver" og "tribulus ekstrakt", som efter sigende skulle have en stor indvirkning på testosteron-niveauet og opbygning af muskelmasse.

  11. Ja! Det er netop vigtigt at indtage masser af fedt for at bevare en lav fedtprocent. Derimod kan man med fordel skære ned på kulhydraterne (Udenfor træningsvinduet). (Dette afhænger naturligvis af en masse andre faktorer, såsom kropssammensætning, træningstilstand, etc. ) Der er skrevet meget om det, og meninger er delte.

    Efter at have kontrolleret kiloprisen på nødder (hasselnødde/valnødde-kerner) i det lokale supermarked og konstateret, at denne ligger på over 100 kr., tænkte jeg på, om ikke der var et mere prisbilligt alternativ til nødder, som stadig har nødders gode fedtsammensætning og gerne en hvis mængde protein?

    Rapsolie indeholder 900kcal pr. 100g/1,1dl og koster under 10 kr for en liter og har en kanon fedtsammensætning (dog ingen proteiner), så alternativt kunne man jo "drikke" en dl eller to i løbet af dagen. ^_^

    Når vi taler om at indtage "masser af fedt" og kalorier generelt, så er det vel - trods alt - ikke lige meget hvilken slags fedt og hvor kalorierne kommer fra, eller hvad? Er det ikke mere formålstjenesteligt at spise 100g havregryn (350kcal) end eksempelvis 100g vingummi, som kaloriemæssigt ligger på omtrent samme niveau?

  12. Blandede nødder. 100 g indeholder ca 700 kcal!

    Fedtsyresammensætningen er rigtig god og de indeholder også en del protein.

    Hvis man fortsat ønsker at bibeholde en så lav fedtprocent som muligt (selv under bulk), er det så stadig fornuftsbetonet at indtage større mængder nødder dagligt? Nødder indeholder jo op mod 67% fedt, som rigtig nok primært er umættet.

  13. Jeg har tidligere været hos en klinisk diæstist, som anbefalede krom og kanel som kosttilskud, da disse har en positiv effekt på stofskiftet. Disse "egenskaber" er også fremhævet bag på æskerne med krom og kanel. Peberfrugt skulle også have den selvsamme effekt.

  14. Jeg er en 27årig mand, 175cm, 67kg, normal af bygning og med et normalt fungerende stofskifte. Jeg følger på nuværende tidspunkt ABCDE-programmet (12 dages bulk efterfulgt af 12 dages cut), da jeg har et ønske om muskelvækst og vægtforøgelse (watch out, Arnold, here I come! ^_^). Jeg er i en cut-fase lige nu, og er begyndt at spise krom og kanel for at optimere min sukkeromsætning i blodet og stofskifte. Med dette som udgangspunkt, lyder mine spørgsmål:

    1) Vil krom og kanel have en fornuftig og gavnende effekt, da som udgangspunkt hverken har problemer med stofskiftet eller kosten, som jeg holder sund og fedtfattig samt dyrker kredsløbstræning (fortrinsvis cykling)?

    2) Vil det være en ide at stoppe indtaget af krom og kanel, når jeg kommer over i bulk-fasen, for på den måde at "forringe" mit stofskifte/kalorieforbrænding?

    3) Har i andre forslag til kosttilskud i henholdsvis cut- og bulk-fasen?

  15. Jeg er netop begyndt på ABCDE-programmet, hvor man starter med 12 dages bulk efterfulgt af 12 dages cut. Pt. er jeg igang med at bulke, og mit spørgsmål lyder således:

    Når jeg går i gang med at cutte, agter jeg stadig at fortsætte med at styrketræne (barbell/dumbbell). Efter endt træning vil det da stadig være formålstjenesteligt at indtage sin protein/kulhydrat-shake? Denne indeholder jo en del kalorier - hvilket er i strid med cut-princippet - men tilfører samtidig musklerne hårdt tiltrængte "byggesten" og energi.