simon kardos

Medlemmer
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by simon kardos

  1. Kom lige i tanke om at jeg havde glemt at give mit indspark i denne tråd.

    Niels>>

    Med hensyn til frekvensen har do jo langt hen ad vejen ret. Men i svømning ser man ofte frekvensen ryge i vejret på grund af manglende styrke. Svømmeren har simpelthen ikke styrke til at gennemføre armtaget 100% og svømmer derfor med højere frekvens og mindre effektive armtag.

    Det er derfor vigtigt at vide hvordan teknikken ændrer sig ved den højere frekvens.

    Måling af frekvens ved fastholdese af ret teknik vil selvfølgelig give et billede af om styrken skal have et boost.

    Quantanamo>>

    Er det muligt at få dig lokket til at sende en PM med hvilken svømmer der er tale om. Der er lidt større chance for at jeg kan komme med input hvis jeg ved hvordan hun svømmer. Kan trods alt stadig huske en del af de danske svømmere.

    Jeg enig i fokusset på tung/eksplosiv styrketræning. Udenholdenheden kommer i HØJ grad i svømmetræningen. Det ved du vel også med en pr på 1.58 i 200 fri.

    Hvad jeg synes mangler i indslaget er styrke/udholdenhed i kropskorsettet (et dejlig dansk ord for det ellers meget brugte "bodycore")

    Få hende smidt på en swiss ball og få lavet en masse mave og ryg øvelser. I svømning er balancen i glidefasen (hvor kort den end måtte være) en meget vigtig faktor for den samlede svømmehastig hed. Især i brystsvømning. Denne balance skal ligge i kropskorsettet. Jo bedre balance=jo højere glidehastighed i vandet.

    Samtidig skal hun bruge mavemusklerne til at flytte hoften frem. Armbøjninger på swiss ball (eller mange af de andre medecinbold/swissball øvelser der kan laves) hjælper på overførelseseffekten af styrketræningen til svømningen.

    Med hensyn til frivend er det jo en dejlig øvelse - men pas lidt på. Mange svømmere ligger i forvejen og leger på kanten af skulderskader konstant. Vær opmærksom på at hun kan holde til det. Jeg ved at to at DK´s bedst up-and-comming drengebrystsvømmere har frivend som en del af deres træning med stor succes.

    Det store trick er styrketræning i nedtrapningen. I forbindelse med EJM var der er foredrag af en forsker som havde forsket netop i nedtrapningen. En af de få ting han ikke havde noget direkte svar på var styretræningen. Det var meget individuelt hvornår udøverne skulle stoppe.

    Det er vigtigt at din veninde føler sig lidt frem.

    Lidt nysgerrig: Er her nogen af jeg med meget erfaring i styrketræning som har input til styring af styrketræningen i forbindelse med en formtopning.

    Groft sagt periodiserer vi således i svømning at først bygge aerob kapacitet op - vedligeholder den mens vi opbygger anaerob kapacitet for til sidst at hvile i 7-10 dage med henblik på at svømme STÆRKT.

    Ovenstående er meget simplificeret og vil typisk foregå i ca 7-8 ugers cycluser med to cycluser sammenhængende frem med en af de 2-3 årlige højprioritets topninger.

    Hvordan vil i lave styrketræningen således at der opbygges workcapacity og maxstyrke? Muskelvækst har i denne sammenhen INGEN interesse.

    Mads :swim:

    Jeg svømmer selv seks gange om ugen. Jeg stopper en uge før med styrketræning inden en topning.