unoder

Medlemmer
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by unoder

  1. Hej alle

    Jeg har lavet dødløft et par uger nu, men når jeg rejser mig efter et løft får jeg ondt i hoften, ikke ryggen.

    Så er der ikke nogen der kan tjekke min teknik her og fortælle om jeg gør noget forkert.

    Du gør det temmeligt forkert... Alt for hurtigt, som jeg ser på det. Når stangen er løftet op plejer jeg lige at holde den oppe i ca. 2-3 sekunder fordi så har jeg fuldstændigt kontrol med min sænkning af stangen. Det handler om koncentration.

    Noget der har hjulpet mig virkeligt meget i starten for et par år siden, er at stå med siden til et spejl og så lave et par løft... Det gør faktisk næsten ondt for mig bare at se den video...

    Det jeg især bemærker er:

    Du starter løftet med krum ryg! Det må du sgu' ikke, medmindre du vil ødelægge dig selv... Derudover skal du længere ned i knæ - det gør jeg ihvertfald. Så kommer man mere "ind under" stangen syntes jeg - og så er det også muligt at holde stangen endnu tættere ind til kroppen.... Men prøv det med spejlet først - det hjalp mig gevaldigt...

  2. Du bør slå alle de udstyrsdrømme ud af hovedet IMO. Så længe du ikke løfter andet en pebbernødder :wink: er det ihvertfald SLET ikke nødvendigt at bruge hverken bælte eller knæbind. Det jeg lidt kan frygte er at du prøver at kompensere for dårlig form i øvelserne. Fokucer på at bygge en solid mave og rygstabilitet fra starten (uden udstyr) det kommer dig til gavn senere hen.

    Rommel

    Ok. Hvor mange kg skal man så ifølge dig op på før det er nødvendigt med bælte i dodløft og knæbind i squat?

  3. Er det ikke lidt tidligt at starte med bælter så? :) Jeg skulle mene ryggen er i stand til at tilpasse sig - hvis du bruger bælte så fratager du jo de muskler der støtter muligheden for at udvikle sig.

    Det ved jeg ikke, men man kan vel tage ekstra kg når man til gengæld bruger bælte? Lad os sige 10-15 kg ekstra, oveni - er det urealistisk?

    Hvad med knæbind til squat? http://www.bodybuilding.com/store/knee.html

    Jeg syntes squat er ret hårdt for mine knæ. Hvad siger i?

  4. Med mindre du er ekstremt lille tror jeg nu sagtens du kan klare dig med et ganske almindeligt bælte.

    Hvor mange kg løfter du? Du skal jo passe på at bæltet ikke går hen og blivere en "krykke" dvs. Bæltet bør du kun bruge når du løfter tungt - ca 80% af dit max og opefter.

    Ok, takker. Jeg må indrømme at jeg har aldrig set sådan et bælte helt tæt på og jeg plejer at købe ind over nettet så jeg har jo ikke nogen mulighed for at checke det inden... Men det er altså standard at bælter ikke kun er beregnet til folk >100 kg, fordi det indtryk syntes jeg da let man kan få...?

    Hvad vil i anbefale, hvis i kigger her: http://www.bodybuilding.com/store/belts.html

    I dag løftede jeg (dødløft): 5x5 á 60 kg + stangen, som jeg mener vejer 20 kg. Men jeg er ikke helt kommet ovenpå efter sommerferien, hvor jeg arbejdede meget så jeg vil tro at jeg om godt en måneds tid kommer op på måske 10-15 kg ekstra.

  5. Hej,

    Jeg har igennem ret lang tid overvejet at købe et bælte til at støtte rygmuskulaturen så jeg kan løfte mere i dødløft. Min vægt og højde: 183 cm, ca. 83 kg i øjeblikket. Så jeg er egentligt forholdsvist slank om livet og er slet ikke sikker på at man kan få bælter der passer til min størrelse fordi dem jeg har set, ser temmeligt store ud - nærmest til professionelle styrkeløftere.

    Nu har jeg ikke lige et målebånd, men jeg overvejer at købe nyt udstyr næste gang jeg skal købe protein fra usa. Jeg har i forvejen sådan nogle bånd man vikler om håndleddet til dødløft af mærket "harbinger". Derudover har jeg nogen handsker, også af mærket "harbinger". Jeg har netop købt ekstra vægte så jeg nu har ialt 130 kg fri/løse vægte derhjemme. Hvad vil i foreslå, der er godt at købe næste gang?

    Hvad med det der bælte?

  6. :sneaky2:

    Var nu mig der skulle ha noget hjælp her...

    Du kan se øvelserne på www.exrz.com

    Bent over barbell rows

    og

    Dumbell Incline Benchpress

    <{POST_SNAPBACK}>

    www.exrz.com virker ikke her. Har du et bedre forslag til hvor man kan se øvelserne?

  7. Jeg er begyndt at få det problem at stangen glider ud af hænderne på mig ved dødløft. Det skyldes at jeg sveder en del i hænderne her i sommervarmen.

    Hvad gør i ved det?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Gaffa-tape.

    Problemet er bare, når jeg er færdig og ikke kan få hænderne fri :4thumbup:

  8. Let Vægt og 5 reps læg 2,5 - 5 kg. til om ugen og køre øvelsen med den progression i 2

    måneder.

    Og så se hvad der sker :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det er nu også min konklusion... Nå, tak for kommentarerne... :4thumbup:

  9. Ang. din squat. hvordan er det, at du henter stangen? Det er ikke helt forstået. Samler du vægtstangen op fra jorden?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Squat kan jeg ikke træne derhjemme så det træner jeg i et motionsrum jeg har adgang til. Det er ganske normalt: Henter stangen i skulderhøjde og sætter den tilbage igen. Ingen problemer overhovedet.

    Dødløft: Tidligere plejede jeg at have stangen stående nederst på squat-stativet, hvor den også kom tilbage efterfølgende. Så behøvede jeg ikke at hente den nede fra gulvet af og det er nok en lille smule mere skånsomt tror jeg... Jeg kører aldrig dødløft hvor stangen kommer helt ned og rører gulvet, undtagen nu - kører heller ikke under 3-4 reps og op til 10 reps hvert sæt, fordi jeg gerne vil passe lidt på leddene (især i knæerne kan jeg mærke det er hårdt)...

  10. Dødløft træner din lænd en hel del, så tror ikke den maskine der hjælper særligt meget. En god idé er nok at købe en chinupbar og lave chins og pullups etc. for at træne din øvre ryg. Dødløft og chins burde være nok til at træne hele ryggen.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ok, tak for kommentarerne. Det lyder meget rigtigt, ovenstående.

    Jeg prøvede lige at søge lidt på google: Kan man ikke købe en chinupbar i DK over nettet et sted?

    Det lyder som en ret god ide, med træning af øvre del af ryggen. Ellers skal det vel bestilles fra udlandet - hvad anbefaler i?

    Og hvad med spejle? Har i det i jeres hjemmegym og købt hvor henne? Det kunne måske også virke ekstra motiverende...

  11. Hej igen,

    4 kommentarer:

    1)

    Rygsmerten er først er kommet efter at jeg er begyndt at køre dødløft derhjemme. Ellers har jeg kørt dødløft ca. 2 år i motionscentre.

    2)

    Nu kender jeg jo ikke dit vægtsæt, men skiverne plejer at være ret små i diameter i forhold til dem i motionscentrene. Kunne det min være fordi du skal bukke dig længere ned efter stangen i hjemme-dødløft og dermed kommer til at krumme forkert? Eller er mere varsom overfor dit eget gulv og bremser stangen for meget inden den rammer gulvet. Blot et par tanker...

    .... osv

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, jeg har overvejet teknik... Tror der nok er noget i det... Jeg har ikke så meget plads, så jeg gør nok nogen andre bevægelser end normalt... Derudover har jeg ikke noget squat-stativ fordi det fylder for meget. I motionscenter plejer jeg kun at løfte stangen fra squat-stativet og tilbage. Det tror jeg er mest skånsomt, fordi derved undgår jeg både at skulle hente stangen "helt nede" ved gulvet og tilsidst undgår jeg også at aflevere den "helt nede", derved får jeg nok en mere opretstående holdning... Derhjemme går jeg mere "ned", end normalt... Tror det er lidt af forklaringen.

    3) Jeg har ikke trænet mave så meget i sommers hvor jeg har arbejdet meget. Det prøver jeg at indhente ved at lave mavebøjninger hver dag (igennem ca. 1,5 uge nu). Det er klart usundt, men jeg elsker dødløft og kan ikke undvære den øvelse :4thumbup:

    4) En sidste ting: Jeg mangler et stort spejl derhjemme til at checke mine bevægelser. Det er der jo i motions-centre og det forhindrer nok også at man gør nogen forkerte bevægelser fordi man bliver mere opmærksom på sin position...

    Er det noget i bruger derhjemme og i så fald har købt hvor henne? Jeg har prøvet at søge på nettet men kunne ikke umiddelbart finde noget... De skal vel også sidde fast på væggen på en eller anden måde...

  12. Hej,

    Efter at have købt 2m stang og 90 kg vægtsæt (+2 håndvægte) + træningsbænk så jeg kan træne derhjemme er jeg begyndt at få ondt i ryggen - formodentligt efter dødløft. Jeg har ellers trænet i motionsrum ca. 2 år, og har ikke tidligere haft problemer med ryggen.

    Min tanke er at det må være fordi jeg ikke træner alle rygmuskler og har for lidt plads til træktårn og lignende maskiner. Noget der imidlertid ikke fylder så meget er sådan én her:

    Link

    Den overvejer jeg at købe. Det er midterste / nederste del af ryggen der er problemet. Det er sket 3-4 gange på ca. 3 måneder og det gør monster-ondt i et par dage, før det aftager. Er der andet der er bedre, der fylder lidt plads? Hvad siger i?

    Jeg overvejer næsten at opsige en fysioterapeut, for jeg håber sku' ikke det er alvorligt... Gør faktisk også ondt nu, men ikke når ryggen "er i ro". Kun når jeg drejer ryggen, rejser mig op/sætter mig ned etc...

  13. Du skal ikke købe det fra USA, vil jeg råde dig til...

    De snupper alt i tolden (tror jeg) og jeg har selv prøvet at købe noget protein-pulver fra USA gennem bodybuilding.com.

    De er sgu flinke nok og alt det der, men det tog mig 5-6 uger før jeg fik mit proteinpulver (havde næsten opgivet) og der bliver lagt afgift på måske ca. 10% tror jeg + 25% moms af hele det beløb oveni + fragt!

    Jeg købte noget designer protein og endte med at betale ca. kr.350,- ialt pr. bøtte ved køb af 4 bøtter (900g) inkl. fragt, men når Alun Biggart på www.maxim.dk kan sælge det på tilbud til kr.300,- og med levering indenfor 2-3 dage (er min erfaring - de er skide-flinke og seriøse) kan det efter min mening overhovedet ikke betale sig at købe noget fra USA.

    Mvh.

    Martin J. :pullup:

  14. Det har jeg også tidligere efterspurgt...

    Prøv at søge på tidligere svar og læs de indlæg...

    Jeg kan heller ikke lide excel-dokumentet fra getbig og har downloadet noget der hedder crosstrainer, men har kun brugt det 1 enkelt gang fordi det står på engelsk og det er ikke altid lige let at vide hvad rugbrød, skinke (pålæg), tunsalat osv. osv. hedder på engelsk...

    Håber du kan bruge svaret.

    Mvh

    Martin J.

  15. Hej alle.

    Jeg er blevet træt af at lave pasta og koge ris så for at dække mit kulhydratbehov både før og efter træning har jeg gennem længere tid spist slik (fra haribo, matadormix, skumgummi-fiduser m.m.) evt. sammen med min protein-drik.

    Det indeholder næsten altid lige omkring de 80% kulhydrater, står der bagpå så det lyder da ok, eller hvad?

    Hvad syntes i om det?

    Er der noget med at blodsukkerniveauet svinger meget ud og hvad så hvis man evt. spiser sit slik, langsomt over 1-2 timer efter træning og drikker proteinpulveret med det samme?

    Nogle erfaringer? Råd? Eller skal jeg bide i det sure æble og blive ved med at lave pasta og ris (jeg bor alene...)?

    Mvh.

    :chicken:

  16. hehe. Tak, jarvig13 :D

    Og Hessel: Det der "program" på getbig, det er jo bare et excel-regneark... Det er jo ikke noget ordentligt (af hvad jeg sådan umiddelbart kan se).

    Jeg tænkte på sådan et rigtigt program, der måske også kunne nogle lidt mere avancerede ting.

    Vise lagkage-diagrammer af protein, kulhydrat, fedt-indtaget på en dag, f.eks. osv...osv.

    Andre der kender nogle programmer man kan købe/downloade. :confused2:

  17. Hej alle!

    Jeg har ikke postet så mange indlæg endnu, men læst mange indlæg gennem længere tid og nu føler jeg ligesom at jeg må høre jer andre om i ikke kender et godt computer-program, der kan holde styr på ens kalorieforbrug og indtag m.m.

    Dvs. vise i tabeller protein, kulhydrat og fedt-fordelingen for den mad man spiser en enkelt dag måske?

    Jeg har downloadet programmet "Crosstrainer", men det varer kun i 30 dage og jeg ville 100 gange hellere have et program på dansk. Håber at der er nogle der har erfaringer med dette.

    Mvh.

    Martin.