Ankjær

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ankjær

  1. Det er rigtigt godt med eksplosivitet! Det skaber god masse og styrke som du sikkert vil kunne få god gavn af på de korte svømmedistancer, som jeg kan forstå at du svømmer.

    Du skal dog være påpasselig med eksplosivitet under opvarmning, da man normalt her træner med lavere vægt. Du kan nemlig her påføre dine led skader, hvis ikke du er varmet op eller ikke har stor nok belastning til at der er mærkbar modstand. Altså bør opvarmnings sættende foregå langsomt og kontrolleret i både den excentriske og koncentriske del af løftet.

    Ellers fortsæt som du gør. Eksplosivitet i den koncentriske fase (løftefase) og langsomt, kontrolleret i den excentriske (sænkefase) =)

    God træning!

  2. det er jo ikke nogen disiplin hvor der bliver brugt ben ud over.. måtten og de gange hvor de løber

    Benene er meget i brug!

    Er selv springgymnast og jeg ved at statisk træning er et vigtigt element, hvis det skal se ud. Det kan godt umiddelbart være det ikke ligner de bruger benene når de svinger sig rundt i armene, men som der også er blevet sagt, så er benene med til at skabe fart. Hofteleddet er jo i brug hele tiden, det vil man også let kunne se, og benene er helt strakte. På den måde kan de svinge sig op i fart. :bigsmile:

    Ankjær