niklas_hoejlund

Medlemmer
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by niklas_hoejlund

  1. jeg er ret sikker på at det er bevist at man tager mere fedt på af at spise tæt på sin sengetid!

    hvis du går i seng kl 23 burde det være ret ligemeget om du spiser kl 18 eller 20!

    men den der med at det ikke gør nogen forskel er altså noget bavl!!! har ikke kunnet finde artiklen, men forsøget gik kort sagt ud på at man havde to grupper mus. én gruppe blev fodret til normal tid og en anden kun om natten. resultatet var at den gruppe mus der blev fodret om natten tog væsentlig mere rent fedt på end den anden gruppe. det skyldes udskillelsen af et protein under søvnstadiet om påvirker optagelsen af mad.

  2. jeg har sådan et par

    du drejer bare ude på siden og vælger den ønskede vægt... med et interval på 5pund på hver side.

    de fungerer rigtig godt! har haft dem i et år nu og har ikke haft noget at beklage mig over!

    de kræver lidt tilvending, men fylder tilgengæld under 1m2 inkl benplads imellem.

    det er super hurtigt at skifte vægt - den eneste ulempe er måske hvis man vil træne to på en gang...

  3. Nu er Anita eller Nora´s log ikke på MOL længere, men ellers var deres log spændene at følge op til DM sidste år.. Ellers er Linis, Andersholm og nogle andre på konkurrance diæt for tiden.. Og så en del andre som godt nok ikke lige føre log på mol..

    Men pointen var, at det ikke kommer nemt for nogen at tabe sig.. og der skal mere til end man lige regner med..!

    Ps. ellers se "tab og vind/biggest lowser" fjernsyn show.. lidt ekstremt ja, men de dyrker motion dagen lang, og spiser rigtigt.. og ALLE taber sig, hvis ikke så få lidt inspiration fra de programmer..

    nu kender jeg ikke anita mf - men regner med at de er bb´ere eller anden form for fitnessfolk. hvis dette er tilfældet er det jo ekstremt vigtigt at de ikke taber for meget muskelmasse under deres vægttab hvilket i stor grad må påvirke den måde de taber sig på.

    grunden til jeg spørger er sådan set at jeg synes der er fundamental forskel på hvem det er der skal tabe sig! for alle de eliteidrætsfolk jeg kender tror jeg ikke vil have de store problemer med at tabe sig. hvilket i første omgang nok hænger sammen med at de rent psykisk er i stand til at få trænet utrolig hårdt - høj puls i lang tid osv. da jeg gik på TD i gymnasiet fik vi undervisning fra team danmark i hvordan vi kunne nå at få nok mad indenbords.

    efter min mening er det denne form for psykisk overskud den "almene" dansker skal prøve at opnå i jagten på et vægttab. altså træne når der skal trænes! og konstant forsøge at presse sig selv hvad angår intensiteten af arbejdet. der er aaalt for mange der ikke presser sig selv under træningen - de vil hellere stå på crosstraineren i 3 timer! i stedet for at lave intervaltræning i 1 time (ved jeg fra det center hvor jeg arbejder)

  4. Hvis man forstår Dysp´s forklaring, er man godt på vej...

    Og ja der er allerede RIGTIG mange tropic med vægtabs spørgsmål herinde, så hvis folk "gad" finde dem og lave en stor link tråd tror jeg dem som søger har stof nok til at gå på en rigtig god diæt og er sikker på at de spørgsmål i sidder med er blevet spurt i en af de utallige "diæt tråde" før.. :wink:

    Hvis jeg kan trøste jer med så de atleter og andre seriøse træninsfolk har LIIIIGE så svært ved at tabe sig som jer.. og bruger flere måneder (+6 måneder) på at tabe det ønskede vægttab, så det kommer ikke på en dag..!!! Hvis i prøver at læse i deres logge finder i ud af, at de IKKE nøjes med at dyrke en time bodycombat om dagen eller om ugen, men f.eks 1 times rask gang før morgenmad, 30 min f.eks cykling efter deres 1 time styrketræning og sikkert også igen 30 min cykling før de går i seng (Dagligt.. :smile: med stadig MEGET kontrolleret indtag af deres høje protien lav kulhydrat diæt kost.. (nul slik, alcohol osv.)

    Det er ikke nemt.. og det er ikke sjovt, og man lære kun ved sine fejl.. og ved at udforske sin krop samle viden og så til sidst en TONS af VILJE.. :devil:( så tør jeg vædde min numse på at i har tabt jer om et par måneder, og måske først fået det vægtab i ønsker engang til vinter, sorry men i når ikke dette års strandform)..

    Igen gi ikke op.. og som TLunau siger mål jer og brug det når i ikke syntes i har tabt jer.. alt kan lykkes, at i søger hjælp her er et godt tegn på vilje og lyst.. :smile:

    hvilke atleter er det lige du snakker om der?

  5. for det første... klap dig selv på skuldrene - det er sgu en god ting at du er kommet i gang med at træne!

    lige et spørgsmål: når du siger du ikke har tabt dig er det så rent vægtmæssigt vi snakker - kan det være at du har forbrændt fedt og forøget din muskelmasse så vægten forbliver det samme?

    et godt råd - brug et målebånd til at måle dine resultater - hvis der er resultater som ikke vises på vægten vises de ihvertfald der!

    mht forbrænding så husk at indtage mange små måltider i stedet for de tre store - og få lagt kosten om så hurtigt som muligt hvis ikke den er god nok.

    og.. når du så træner så træn!

  6. Interessant - nogen burde tage og lave testen for at se om det holder. Nu er 65 og 30cm ogs' ret markante ændringer, men hvad med 30 og 35 ? :)

    jeg kender en tennisspiller hvis underarme er meget forskellige!!! nu kender jeg ikke lige målene på dem - men med ham i tankerne burde 30 og 35 sagtens kunne lade sig gøre!

  7. som udgangspunkt kan man hverken punkt slanke eller punkt gaine

    hvordan vil du så forklare at for meget brysttræning i forhold til rygtræning vil trække dine skuldre fremad?

    som der bliver sagt vil en flerledsøvelse som fx bænkpres også involvere triceps og skuldre, men fx ved en korrekt udført bicepsøvelse vil jeg mene at man sagtens vil kunne få denne til at vokse. kort sagt er det vel kun de involverede muskelgrupper der vil vokse!

    (ved ikke om man kan finde nogle eksempler på folk der har gjort det... markant større er også et vidt begreb)

  8. tak!

    nej selvfølgelig skal man ikke gøre det for svært for sig selv. det har jeg skam heller ikke tænkt mig at gøre:)

    det er også bare et par enkle spørgsmål - for på samme tid er det jo også dumt at "spilde" sin tid.

    er sådan set bare nysgerrig efter at vide hvor langt ned man kan gå fra sin 5RM ved starten af træningscyklus samt hvor meget jeg bør stige i hhv store og små øvelser under forudsætning af at mine vægte kører i intervaller på 2,5lb. og hvor lang en træningscyklus bør være.

    mvh

    niklas

  9. jeg er 21 nu.

    jeg har været eliteroer på team danmark, men blev skadet da jeg var 16. derefter begyndte jeg langsomt at styrketræne. konkret teori har jeg fra team danmark undervisning på gym, foredrag ved talentudviklingssamlinger og idræt mellemniveau på gym. og så self alt den løse viden man får når man befinder sig i idrætskredse.

    har været igennem al begyndertræningen (begyndte at vægttræne da jeg var 13). men vil gerne igang med noget lidt mere avanceret nu.

    stats:

    186høj

    ca 80kg

    fedtprocent på en 6-8%

    har vedhæftet et billede så i kan se hvordan det "står til"

    mit mål et lidt mere masse - vil ikke være kæmpe stor

    post-15228-1206394599_thumb.jpg

  10. er der nogen der har et link til en side hvor man kan udregne lineær progressionen ud fra ens 5RM som funktion af træningscyklusens længde?

    eller nogen der kender til at man i starten af en cyklus minimum skal starte med FX 50% af sin 5RM for at opnå den ønskede hypertrofi gennem hele cyklus? er der nogle gyldne regler på dette område?

  11. tak for svaret - haha:D

    jeg har åbenbart udtryk mig rimelig tumpet for jeg er bestemt ikke nybegynder - ikke noget geni - men bestemt heller ikke nybegynder.

    ja bodybuilding er indviklet - bestemt! og det er især indviklet når man søger rundt på diverse fora og folk skriver noget vidt forskelligt uden at komme med nogen særlige begrundelser... det er derfor jeg spørger her fordi folk generelt giver ret fornuftige svar.

    jo nu du siger det kan jeg godt se det ikke hænger sammen, men hvorfor giver du så ikke et bud på hvad jeg skal gøre eller måske giver et link til hvor jeg kan finde det? mine håndvægte kører i 1,25kgs intervaller.

    jeg har ikke nogen erfaring med opsætning af 2-split og spørger derfor... men at tro jeg ikke kender termer som repetition og sæt når jeg selv næver jeg lige har dekonditioneret i 9 dage. det hænger sgu da ikke sammen...

    men det var da sødt af dig at give dig tid til at skrive...

  12. hej alle.

    er igang med at lave et 2-split program.

    havde tænkt mig at lave 5 gentagelser i alle øvelser - er det hensigtmæssigt mht hypertrofi? eller skal man op mellem 6-12?

    har to håndvægte, en bænk og en chinup-stang til rådighed

    jeg stiger 1,25kg i alle øvelser ved hver træning. her støder jeg dog på et lille problem idet jeg i øvelser som side laterals ikke er særlig stærk hvilket betyder jeg starter med 4,5kg i hver hånd, men ikke kan stige til mere end omkring 14kg - hvilket gør at den samlede cyklus ikke bliver særlig lang. Samt at jeg starter med en vægt der er ret let...

    jeg har lige holdt 9 dages pause efter at have kørt hst, men er nu i tvivl om de første pas i det nye program overhovedet vil gøre noget da det virker ret let her i starten. er der nogle "regler" mht hvor langt ned man kan gå i vægt i forhold til sit maks og stadig opnå hypertrofi.

    har tænkt mig at træne hver anden dag - opdelt således:

    bryst/skulder/triceps

    5 sæt bænkpres

    5 sæt incline bænk

    3 sæt flyers

    3 sæt military

    3 sæt rear laterals

    3 sæt side laterals

    ryg/ben/biceps

    5 sæt wide squat

    3 sæt calf raise

    5 sæt dødløft

    3 sæt onearm rows

    5 sæt pullps

    3 sæt shrugs

    3 sæt biceps db curl

    3 sæt concentrated curls

    håber i kan/vil tage jer tid til at hjælpe mig!

    mvh

    niklas

  13. måske er det ikke til meget hjælp, men jeg har et par. kender ikke modellen, men de er købt via internettet fra danmark (det er ret begrænset hvor mange butikker der har dem). gav omkring 650 - hvilket jo er mange penge, men jeg synes de har været det værd indtil videre.

    det er en meget speciel følelse af hænge sådan med hovedet nedad - og mht. udstrækning af ryggen skal man lige koncentrere sig om at slappe heeelt af.

    mht træning skal man lige gøre op med sig selv (ihvertfald prøve) hvordan man har det med at blodet løber til hovedet... for mig betyder det at crunches skal udføres forholdvist hurtigt (uden lange pauser imellem) og jeg kan ikke holde ud at lave særlig mange (men det giver også sig selv for det kan blive ret hårdt:)).

    jeg er 187 høj og vejer omkring 79kg og har "tendens til lange tynde stænger", jeg bruger str M hvilket sidder godt fast på grænsen til stramt. men det afhænger måske af modellen(?).

    mine er solid skumgummi med en form for metal omkring og nogle låse med sikkerhedsmekanisme - sikkerhedsmæssigt er jeg glad for dem - føler ihvertfald ikke jeg ryger nogle steder.

    håber det hjalp lidt

    niklas

  14. hej la1234

    ked af at høre du har disse problemer!

    jeg har selv dyrket roning på topplan. og fik i denne forbindelse også fået migræne efter træning en gang imellem (jeg har således ikke været så følsom overfor hård træning som du er).

    jeg har to råd:

    som der allerede er blevet nævnt lidt så husk at drikke MEGET vand før/under/efter træning.

    dernæst så hold øje med eventuelle symptomer. for mig var det følelsesløshed i tunge,kind og hænder. når du så kan mærke at der er noget på vej så tag to panodiler med det samme! for mig betød det at hovedpinen ikke var så slem og gik over efter en dag - kontra tre dage med knaldende hovedpine hvor man ikke kan holde ud at være nogen steder.

    håber det kan hjælpe!

    niklas

  15. Oki :bigsmile:

    grunden til jeg spørger er at jeg jo træner hjemme. Jeg har en stang til chin-ups, men tør næsten ikke bruge mine håndvægte som ekstravægt hvis jeg nu taber dem - både fordi de kan gå i stykker og pga mit gulv :tongue: . der for har jeg prøvet at krybe uden om den øvelse - for ja den er go!

  16. hej alle.

    jeg har hjemmebrygget et program efter hst princippet - målet er hypertrofi. jeg træner hjemme hvor jeg har nogle bowflexhåndvægte der går fra 4,5-41kg samt en ribbe og et sæt gravity boots.

    jeg er 21 år gammel, 187cm høj og vejer vel omkring 76kg.

    jeg træner hver 2 dag og cykler man-fre 120min med 25-30km/t.

    jeg kører følgende øvelser:

    1.Hammer curl (startvægt 27,5lb, slutvægt 55lb)

    2.Incline chest press (startvægt 42,5lb, slutvægt 70lb)

    3.Wide rows (startvægt 17,5lb, slutvægt 45lb)

    4.Triceps kickbacks (startvægt 12,5lb, slutvægt 30lb)

    5.Stationary lunges (startvægt 27,5lb, slutvægt 55lb)

    6.Calf raises (startvægt 47,5lb, slutvægt 75lb)

    7.One arm rowing (startvægt 62,5lb, slutvægt 90)

    8.Wide squats (startvægt 62,5lb, slutvægt 90lb)

    9.Military press (startvægt 12,5lb, slutvægt 40lb)

    10."gravity boots" (startvægt 10lb, slutvægt 37,5lb)

    de første fire gange kører jeg 2x15 gentagelser (dvs. øvelse 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.1.2.3.4.5.6.7.8.9.10)

    de næste fire gange kører jeg 3x10 gentagelser

    og de sidste fire gange 4x6 gentagelser

    ved hvert træningspas sætter jeg 2,5lb ekstra på i alle øvelser.

    hvordan synes idet ser ud?

    mvh

    Niklas

  17. BMI giver jo først og fremmest et meget unuanceret billede af om du er for tynd/"normal"/tyk... så glem den...

    Er du sikker på at du kun har fedt på maven? tjek lige hvor meget hud/fedt du kan få fat i ved triceps og tjek også delerne over røven (ved sgu ikke hvad de hedder). Synes bare det lyder usandsynligt at du skulle være meget tynd, men med fedt på maven...

    Er din kropsholdning god? Eller står du og stritter lidt med maven?