vito

Medlemmer
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by vito

  1. Jeg har lavet en masse opdateringer af web-applikationen de sidste par dage. Fx har jeg lavet en side, hvor man kan se sine progression over tid (se vedhæftede billede).

    Tjek det endelig ud, send gerne linket videre, og lad mig vide hvis der mangler noget, noget som ikke virker - så retter jeg det asap :-)

    Linket er som altid:

    https://chrlundg.shinyapps.io/Visualize-Virtual-Rides/

     

     

    Selection_173.png

  2. Det er muligt at tilslutte sin smarttelefon til nogle typer af spinningcykler og pulsbælter, og på den måde at modtage og aflæse diverse data i realtid, som fx effekt, kadence og puls.

     

    Jeg går til spinning i FitnessWorld, som bruger cykler fra BODY BIKE. At se dataen i realtid gør spinningtimerne meget sjovere og min motivation stiger markant. Jeg har dog manglet et gratis program, som kan vise effekt- og pulsgraferne på en ordentlig og overskuelig måde efter timerne, da det er utilfredsstillende fx at sammenligne “gennemsnits watt” mellem de forskellige træningspas.

    Jeg har lavet et webprogram, som kan vise de vigtigste grafer (puls, watt, kadence, fordelinger) og beregninger (fx Strava’s suffer score, weighted watt, og mange flere) på en nem og overskuelig måde. Applikationen er gratis, nem at bruge, minimalistisk og den baserer sig på data fra Strava’s database (så husk at upload jeres data til Strava).

    Applikationen kan findes her:

    https://chrlundg.shinyapps.io/Visualize-Virtual-Rides

    Hvis I har nogle forslag til ændringer eller forbedringer, nye funktionaliteter, bugs eller ris og ros, så send mig endelig en e-mail :-) 

  3. Jeg synes, at der er nogle rigtig gode argumenter oppe omkring svømning. Der er flere ting ved sporten, jeg ikke forstår:

    - Sammenligninger jeg svømning med løb tænker jeg:

    Den korteste distance i svømning er 50 meter. Dette tager 21.91 sek

    Den korteste distance i løb er 100 meter. Dette tager 9.69 sek

    Den længste distance i svøming er 800 meter. Dette tager 7.11 min

    Den længste distance i løb er 42.2 km. Dette tager 2+ timer.

    Jeg synes at det er ekstremt at man i en sportsgren kan uddele så mange medaljer på så kort et tidsinterval.

    - Jeg forstår ikke, hvorfor man har sportsgrene, hvor man ikke må gøre "sit bedste". Brystsvømning for svømning er lidt ligesom kapgang er for løb. Hvorfor gør man det, når der er noget, som er smartere?

    Det er det, som Antaeus er inde på. Det svarer lidt til at lave en "løb baglæns disciplin", en "løb sidelæns disciplin", et "150 meter løb" (for at forære Usian en medalje til) ovs.

  4. Udover myp2p jeg fået et par stykker af en bekendt:

    http://rojadirecta.com/

    http://boxing-entertainment.blogspot.com/2009/11/watch-kessler-vs-ward-live-stream.html

    http://boxing-livestream.blogspot.com/2009/11/watch-kessler-vs-ward-live-stream_20.html

    http://boxingbout.blogspot.com/

    Vær opmærksom på, at links først kommer op lige inden kampen - det er som regel ikke noget man kan forberede :smile:

    Ellers så bare google "watch", "stream", "live", "broadcast" osv. + Kessler Ward - så skal der nok komme noget.

    Amen hvor er det godt!

    Vi SKAL bare se den kamp. Det bliver så sindsygt! Kessler vinder 100%.

  5. Jeg har tjekket hjemmesiden ud. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Jeg kan ikke finde nogen kategori, som hedder boksning. Jeg har kunnet finde noget, der minder om det, men der melder den "no results". Kan man først se, at kampen vil blive streamet, når det kommer tættere på.

  6. Jeg er i den sørgelige situation, at jeg ikke ejer et fjernsyn eller VIASAT-kunde, men jeg vil utrolig gerne se boksning på lørdag. Er der nogen, som har erfarringer med at streame live kampe på nettet? Og i så fald, hvor tror I, at man kan se kampen på lørdag?

    Håber I kan hjælpe

    Vh Vito

  7. Skulle lige til at oprette en tråd om boksning, men så så jeg, at der allerede var nogen, som var kommet mig i forkøbet:o)

    Jeg skriver egentlig, fordi jeg har en masse sprøgsmål, som jeg håbede at I måske kunne svare på. Jeg synes nemlig at boksning er verdens mest ugennemskuelige sport. Mine spørgsmål er følgende:

    - Hvordan kan ALLE boksere være verdensmestre?

    - Hvordan kan ALLE boksere have 25+ sejre, 0 uafgjorte, 0 nederlag? I mit hovede er der et eller andet, der ikke går op, eller også er der en eller anden bokser et eller andet sted som virkelig får nogle tæsk.

    - Hvor god er Calzaghe i forhold til dem, der er med i Super Six? Efter jeg så ham mod Kessler har jeg set alle hans kampe. Jeg ved det er enormt forræderisk, men jeg synes, at han er den sejeste bokser. Jeg kan godt lide hans stil.

    - Ville Calzaghe tabe til Kessler, hvis de mødtes igen?

    - Hvor prestigefyldt er det at vinde OL i boksning?

    - Hvergang to boksere mødes er de altid ENORMT gode begge to. Findes der en officiel verdensmesterliste? Og i så fald, hvem er verdens bedste lige nu?

    Det var mange spørgsmål. Håber I kan svare på nogle af dem

  8. Hej derude!

    Til sommer flytter jeg til Lyngby. Jeg vil gerne begynde i en løbeklub. Jeg har søgt på nettet, men har ikke rigtig fundet noget.

    Er der nogen af jer, der ved, hvad der rører sig? Jeg vil gerne i en løbeklub, hvor der er mange i aldersgruppen 18-35. Niveauet behøves ikke være ekstremt.

    Mvh Vito

  9. Hey MOL'ere!

    Den sidste halvanden maaned har jeg opholdt mig i Vietnam. Som mange sandsynligvis ved ligger Vietnam langt mod syd, hvilket bevirker at der er ulideligt varmt set med danske briller.

    Hernede spiller jeg fodbold 2 - 3 gange om ugen af 1 times varrighed. Temperaturen er for det meste mellem 35 og 38 grader, dertil skal det naevnes at vi spiller i solen. Dagene imellem kampene har jeg mere eller mindre intensivt loeb for 'at holde mig igang' - ca 20 minutter/loeb. Nogle gange har jeg haft det enormt daarligt efter traening, men jeg har faaet det til at forsvinde ved at drikke en masse saltvand. Dem jeg er afsted med, siger mit saltindtag er ALT for stort og intet har at goere med min velbefindenhed.

    Det leder mig frem til spoergsmalet: Er det en placeboeffekt, jeg opnaar ved at indtage saltet? Hvor meget salt har man egentlig brug for paa en dag? Hvor meget vaeske har man brug for? Hvordan tester man, hvorvidt man faar tilstraekkeligt salt og vand?

    Mine persondata: Jeg vejer ca 82 kg, og er 197 cm hoej. Jeg er vant til at dyrke motion hver dag.

  10. 4 timer for en 20 årig er ikke et vanvittigt projekt. Har hørt om flere der har løbet under 4 uden træning overhovedet.

    Kunne være super, hvis du følger op dit oplæg her.

    Jeg tror, du vil løbe mellem 1.35.00 og 1.40.00 på halvmarathon og omkring de 4.00.00 på marathon.

    Prøv at søg i forskellige blogs herinde på MOL. Ved at der er nogle rigtig dygtige marathonløber, der regelmæssigt skriver hvordan de træner. De bedste marathonløbere løber 1 - 5 % intervaller om ugen.

    Bare hav i baghovedet: Man bliver god til, hvad man træner.

  11. Det er vel HBO, der viser kampen? For hvis det er, så tror jeg, man kan streame den live på nettet. Det er i hvert fald, hvad jeg satser på at gøre. Men vend lige tilbage, hvis nogen finder ud af noget konkret.

  12. Selvom det var noget af en ambivanlent fornøjelse sidste år at overvære Tour De France, begynder jeg at glæde mig til dette års udgave.

    Ville høre jer inde på MOL, hvem I tror der kommer til at gøre det godt i år?

  13. Jeg skriver for tiden opgave om vindermentalitet og sportslig indstilling. Jeg skal skrive noget om vindermentaliteten i Danmark i forhold til andre lande. Har søgt forskellige steder, men har svært ved at finde noget konkret. Er der nogen af jer der ved, hvor man kan finde noget materiale om vindermentaliteten i Danmark? Anti Doping Danmarks arbejde må meget gerne inddrages og behandlingen af dopede atleter.

    Håber i kan hjælpe!

  14. Den bedste atlet, må vel være det menneske, der er bedst til at udføre de bevægelser, mennesker er "designet" til.

    ti-kamp i atletik mangler det sociale aspekt, de er ikke de bedste holdspillere. NFL spillere mangler udholdenhed, jeg har i hvert fald svært ved at forstille mig at de der kæmpe mennesker er gode på længere løbe distancer.

    Det er evolution race er et godt eksempel, på en gren, der kræver en masse forskellige ting, men det mangler det sociale. Kan ikke lige komme på sporten, der giver den bedste atlet.

  15. Ved godt du vil hade at høre det, men skinnebensbetændelse er noget, der i høj grad hører din alder til. Jeg havde også rigtig meget skinnebensbetændelse i årene fra 16-18 år. Det virker nu som om, det er ved at gå væk, men hvis mine løbesko er for slidt, så stødabsorberingen er ved at gå væk, bliver jeg skadet igen.

    Det bedste råd jeg kan give dig er at købe et par ordentlige sko, altså et sted, hvor de tilbyder en løbestilsanalyse.

    Så vidt jeg husker skrev jeg på et tidspunkt alt hvad jeg havde gjort ned. Kan lige vende tilbage med det, hvis jeg kan finde det.

  16. Jeg vil først sige at jeg absolut intet ved om fysik, jeg har det på B-niveau i gymnasiet, så har lidt svært ved at sætte mig ind i alle jeres antagelser. Men alligevel vil jeg give agon ret, det virker mest logisk.

    Jeg tror ikke forskellen mellem løbebånd og naturligt løb, skal findes i fysiske love. Derudover tror jeg, at man ubevist ændrer løbestil på et bånd. Man indstiller sig altid til at løbe på den mindst anstrengende måde. På et løbebånd kan man med fordel have en længere svævefase. Undendørs gælder det om at ændre tyngdepunktetet så lidt vertikalt som muligt. Det er ikke nødvendigvis det samme på et bånd, da man ikke mister fart ved at bruge energien på at hoppe op af i stedet for fremad (hvis man antager at skidtlængden er den samme). Jeg kan forstille mig, at man skal bruge mindre energi på at bevæge sig mere vertikalt, hvormed man får en længere svævefase, end at øge skridtlængden og dermed også kraften ved afsættet.

    Jeg famler i mørket, men er det ikke muligt, der er noget om snakken?

  17. mener du det seriøst???

    Jeg fatter ikke hvordan alle boksere har fx 35 vundne 2 tabte og 30 på KO. Det går bare ikke op. Det må seriøst være en ring bokser et eller andet sted, der får nogle seriøse tæsk, for at de gode kan få en bedre statestik.

    Kessler er den største for mig. Synes boksere er så røv dumme at høre på, synes det fedt at kessler ikke kører den der jeg-smadrer-din-mor linje. Han er stille og rolig, og kan erkende et nederlag (selvom det var ufortjent :nissetunge:). Men det skal jeg jo skrive.

  18. Når jeg læser din opgave, synes jeg den bærer meget præg af, at du har hørt et eller andet et eller andet sted. Det er ikke en dansk stil, du skriver.

    Fx skriver du at mættede fedtsyrer er usunde. Tror morten Z er uening i det:

    http://www.motion-online.dk/kost_og_kostti...et_usunde_fedt/

    Du har slet ikke nok kilder, det umuligt at gennemskue, hvor du ved hvad fra. Og tror det er meget farligt at inddrage egen erfarring, medmindre det er noget meget uskyldigt (uvæsentlig fakta).

  19. Jeg anede ikke Morten Z var på rigshospitalet. Troede han var i Odense. Anede heller ikke han forskede i muskler. Er det sådan noget muskel træthed og laktat han forsker i?

    Det giver ingen mening at du forventer at få 12 også kun vil bruge nettet. Du har valgt et emne, hvor der er en

    milliard forskellige teorier, som er udviklet af mere eller mindre kompetente personer. Har du nogensinde læst en større skriftlig opgave til 11 eller 13 efter den gamle? Det er altså ikke viden fra internettet. Mange har læst videnskabelige artikler, som dem morten z læser og skriver om til menneske sprog og lægger dem her ud. Alt hvad du skriver, skal underbygges af et eller andet forsker hold.

    Prøv at se i bunden af de artikler morten z skriver herinde, det er nærmere sådan noget du skal læse.

  20. Om vidensgrundlag; - Tillæg til det Elvirus og kahlua-kalv siger:

    Der kan passende abstracheres på følgende måde; hvor 1 skal ses som mest gyldigt og følgende nedafgående:

    1. Logiske slutninger - etc. 1+1=2, eller "Peter kommer KUN til festen, hvis Oskar ikke kommer; så hvis Peter kommer til festen, så kommer Oskar ikke." - MEN, det kan du bare ikke nøjes med, når vi snakker de her emner - og hvor ved du fra at forholdet imellem Peter og Oskar er således, - spørg hele tiden dig selv - hvor ved jeg det her fra? - er det noget der giver sig selv logiskt, - ELLER forudsætter du/det noget. andet - Feks. "Aminosyrene kan nedbrydes til forskellige substrater der kan indgå i citronsyrecyklus." - hvor ved du det fra? ALTSÅ, forsøg at opbygge logiske argumenter, og drage logiske konklussioner, ud fra ting du har fastslået.

    2. Faktuelle kilder: Fastslå ting, ud fra gyldige kilder (igen husk bare at de logiske slutninger, har et højere sandhedsniveau) - etc. "i lærebog A, står der at Peter Kun kommer til fresten, hvis Oskar ikke kommer" "Peter er kommet til festen, så kommer Oskar ikke" eller "Der står i lære bog A at aminosyrene kan nedbrydes til forskellige substrater der kan indgå i citronsyrecyklus." - Forumer, wiki, google osv er IKKE gyldige kilder, - en formel tekst skrevet af en annerkendt person på et forum kan derimod GODT være en annerkendt kilde, men du skal være ret sikker - det kan fek.s ikke være Citat "heliotropen siger på motiononline at bla bla bla" derimod ville "cand. scient. Morten Zacho - tilknyttet Center for Muskelforskning på Rigshospitalet - siger bla bla bla" sikkert være gyldigt nok. - Jeg vil lige slå fast at en lærer bog også sagtens kan være spækket med fejl, så vær kritisk med dine kilder, også selv om vi snakker henvisninger til faktuel viden.

    Jeg ville selv se det som et must, - som min at gå på biblioteket, og finde nogle gode kilder, er begrænset hvor langt tid det tager. Det betyder ikke at du behøver læse bøgerne fra ende til anden.

    Vælger du faktuelle kilder på nettet, så vær VIRKELIG sikker på at de er 'gode nok' i den forstand at det er kilder din censor ville annerkende. - Ugeskrift for læger, eller pubmed, vil med sikkerhed være mere aktuelt, end en tilfældig artikkel, skrevet af en tilfældig person, du ikke kan bevise har autoritet nok, til at man med hovedet under armen skal stole på dette.

    Der må også være bøger der er indgået i pensum osv.?

    3. Objektive holdninger: - Lige så snart du bevæger dig ud over det helt sikre faktuelle, - her bliver du nødt til at inddrage anerkendte autoriteter, - bemærk for eksempel forskellen hos følgende, hvor du forudsætter der er en usikkerhed, (når du feks når ud på diæt niveau, så er det svært at snakke om 100% sikre logiske følger) - "jeg mener derfor makronæringsstof sammensætningen bør sammensættes således" "eller "Cand. scient. Morten Zacho - mener derfor på baggrund af hans 10år på Center for Muskelforskning på Rigshospitalet at makronæringsstof sammensætningen bør sammensættes således" - OG, når du så har objektive holdninger, så prøv om du kan sætte flere af disse op imod hinanden; - først herefter kan du smide din egen vurdering ind "pga af, det, det og det, - hælder jeg derfor mest til Morten Zachos model, - hvilken jeg derfor har valgt at benytte på mr x."

    M.V.H

    Helio

    Jeg anede ikke Morten Z var på rigshospitalet. Troede han var i Odense. Anede heller ikke han forskede i muskler. Er det sådan noget muskel træthed og laktat han forsker i?

  21. Hey alle.. glædelig jul..

    Jeg skal til skriftlig eksamen her på tirsdag kl. 0900, og mundtlig eksamen torsdag kl. 1130, og i den forbindelse tænkte jeg på hvad der vil være godt at spise op til, så hjernen bare kører derudaf, og man ikk pludselig går kold..

    Hvad er godt, og hvornår skal det indtages ?

    Jeg plejer bare at have noget sodavand og noget chokolade med. Bare noget man gider spise. Der skal sku nok være energi nok, bare drik nok, også gerne lidt vand

  22. Lena har ret, jeg går i 3g på gymnasiet og har matematik, biologi og idræt som hovedfag.

    Det et krav til opgaven, at vi skal hæve os over niveauet i gymnasiet, derfor er der ikke noget i vejen med forskningsbaseret litteratur. Har også læst lidt af det, det tager bare lidt længere tid. Bare skyd løs med vilkårlig svær litteratur. Jeg skal nok komme igennem det.

    Desværre har jeg kun artikler, der præsenterer forskellige forskningsprojekter, hvilket jeg ikke kan bruge til ret meget, da problemformuleringen til min opgave inddrager idræt meget.

    Jeg mangler bare rigtig meget noget materiale, der forklarer mælkesyres rolle på et molekylært niveau. Også en uddrybning af "den anaerobe tærskel" og hvorfor det ikke giver mening at tage om det.

  23. Hej Folkens!

    Jeg er i gang med at skrive studieretningsprojekt om muskeltræthed og mælkesyre. I den forbindelse bedes jeg redegøre for under hvilke forhold, der dannes mælkesyre i musklerne under fysisk arbejde. Jeg har ikke kunnet finde noget om det her på MOL, og det virker ikke som om der er enighed om, hvornår det dannes og hvilken betydning det har. Er der nogen, der skulle kende et eller andet sted, hvor jeg kunne læse om det (har været på bibloteket, gav ingenting :unhappy: )

    Også kan jeg heller ikke helt gennemskue det med den anaerobe tærskel. Der er mange beviser på at den ikke findes, men alligevel er det vist at konsekvens træning ved en bestemt intensitet forbedrer præstationsevnen. Er der nogen der kender noget litteratur, der om den anaerob trærskel som træningsredskab?

    Og nogen der ved hvor man kan finde artikler om træning omkring "den anaerobe træning".

    Jeg ved godt det er meget, men håber virkelig der er nogen, der kan hjælpe.