LarsDK

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by LarsDK

  1. Jeg har prøvet en Siemens fra Føtex til 199,. Den svingede med 3-4% når jeg lavede målinger lige efter hinanden. Prøvede at flytte vægten og gøre fødderne våde for at få bedre elektrisk kontakt, men intet hjalp så den røg retur. De har jo 14 dages returret så det var et forsøg, som desværre ikke virkede...

  2. Hej lars

    negative set er modbydelig hårde og en stor belastning af de kropsdele der ingår i øvelserne.

    Men når du træner i et vægtcenter, så hvorfor ikke blot begynde at hive en masse set hjem af "pulldowns" med forskellige greb?

    Kan du tage nogen nu? 1?

    hvis ikke- hvor mange kg. kan du trække i øvelse 1. 1 rep?

    Jeg havde god tid i går i centret og prøvede at give det et forsøg og jeg kan ikke engang tage 1... :-( Det føles som om der er et stykke vej endnu....

    I går trænede jeg forskellige pulldowns, både foran og bag på. Jeg tog cable row og seatet row (er ikke sikker på at den hedder det, men man sidder med støtte i brystet og trækker hele vægten på den måde) og bend over dumbbell rows samt dødløft. I dag er musklerne i ryggen godt ømme og jeg kan fint mærke at der er blevet taget hårdt ved dem, så det giver da noget tilfredsstillelse. :-)

    Jeg vil prøve at give dine forslag en chance og se hvad det bringer med sig. Jeg kan godt lide konceptet med at køre 6 set af 12-12-9-9-6-6 gentagelser. Det lyder spændende og som noget der trækker tænder ud... Generelt så vil jeg føle at jeg har knald på når jeg træner og det fornemmer jeg der kan komme når jeg bliver så presset som jeg vil blive med den kombination.

    Jeg noterede mig vægten på mine pulldowns hvor jeg kørte med 6x20pund= 55kg og så 3 x 8 set. Det var hårdt og jeg kunne ikke have taget 12 i sidste set eksempelvis.

    Jeg er stor fan af supersets for at holde knald på - vil det være ok at træne front med frie vægte ind imellem de her øvelser eller hvad foreslår du der?

    Det glæder mig at det er så direkte sammenligneligt, så kan jeg jo løbende måle min fremgang med tårnet og se hvad der sker... Jeg vil prøve at se hvad min max er på tårnet og melde tilbage. Jeg vejer 100 kg lige nu og er 1,92 så jeg regner også med at der kommer lidt kg af efterhånden - så målet for succes må være cirka omkring de 95 kg...

  3. Ok... Jeg tror jeg specificerer min ryg-træning lidt mere. Forsøger mig med de excentriske øvelser når jeg mulighed for det. Så må vi se om det hjælper på det... Har i hvert fald fået en masse inspiration til øvelser og fundet ud af problemet nok ligger i en for svag ryg. Tak for jeres input... Bliv gerne ved med at komme med ideer - som med alt andet, så kan ens metode altid blive lidt bedre uanset hvor god den er nu... ;-)

  4. tak for jeres råd. Jeg skal lige have slået de forskellige øvelser op - kender ikke lige øvelsen ud fra navnet, men når jeg ser den ved jeg helt sikkert hvad det er for en. Jeg har et elastik-sæt som fungerer ganske udmærket, det kunne jeg godt inddrage på en eller anden måde. De er jo nemme at have med, så dem kan jeg bare tage med ned i centeret og se om der er en mulighed for at kombinere dem med faciliteterne dernede.

    Mht ryg øvelser, jeg kører dødløft med jævne mellemrum. Jeg kører den maskine som nærmest laver bevægelsen som en romaskine, dog uden bendelen, men trækket tilbage og det er vist mere eller mindre det som jeg rammer ryggen direkte.

    Hvad vil du anbefale Eruption? Helst nogle få input som dækker bredt, hvis det er muligt... :-)

  5. Hej allesammen

    For jer der ikke gider at læse min "roman" hop ned til "For at gøre en lang historie kort".

    Jeg har et ønske om at kunne komme til at træne med pull-ups, som jo indgår i en masse af de spændende høj-intensitets programmer der findes rundt omkring. Jeg løbetræner meget og har for nyligt løbet en halv-maraton, så formen er fin. Jeg er "kraftigt" bygget, det vil sige at jeg altid har haft en rimelig muskelmasse. Jeg vejer 100kg og er 1,92 høj og 29 år gammel. Ja, jeg er lidt overvægtig, men ved at sammenligne mig med min bror som minder meget om mig i kropsbygning vurderer jeg at der skal 10 kg af maks. Jeg går dog ikke ud fra at det er de 10 kg der gør at jeg ikke kan lave pull ups... :-)

    Jeg løbetræner 5-6 gange om ugen og træner styrke 3-4 gange om ugen. Når jeg træner styrke kører jeg et full-body program med fokus på upper body. Jeg kører som regel, bænkpres, triceps, biceps, curl, bagside af skuldre, for og bagside af lår og en mave serie med cirka 300 gentagelser. Det vil sige at jeg kører de store muskelgrupper igennem. Mit mål har bare været en overall toning uden det store muskeltilvækst - nærmere en fedtreduktion.

    For at gøre en lang historie kort:

    Jeg vil gerne fokusere min træning lidt på de muskler der kræves for at lave pull-ups - Hvordan gør jeg det?

    På forhånd tak!

  6. Du kan prøve at måle din temperatur om morgenen. Er den på 37,5 grader så er du godt kørende, en halv grad under eller over er lig med et nedsat stofskifte på 10%. Måske dit stofskifte er presset og du kører med 20%-30% nedsættelse, det betyder ganske meget når dit daglige indtage ligger på 3200kcal.

    Se siden her Lyle MacDonald for en beregning af BMR og en forklaring til det jeg beskrev ovenfor, det er blever min nye bibel.. ;-)

    Tillykke med det flotte vægttab... Skal nok heppe på de sidste kg for dig. Ved selv hvor trælse de er...

  7. Jeg kører en kcal-underskudsdiæt for tiden med udgangspunkt i vægtkonsulenternes principper, det vil sige cirka 400 g kød om dagen, minimum 600g grønt og omkring 120 g brød og 30 g havregryn. Jeg ligger mellem 1400-1800kcal om dagen. Jeg har beregnet mit optimale underskud til at give et samlet kcalorieindtag på cirka 1900 kcal om dagen, men det er ikke altid at jeg når "derop". Det er nok et sted jeg kan sætte ind, men så længe vægten og fedtprocenten går den rigtige vej, så er det jo sådan set ok.

    OK, jeg tror måske jeg har formuleret mig lidt dårligt her... Mit kcal-underskud er beregnet til ca 1300 om dagen ud fra Lyle MacDonalds metode: 31kcal/lb*41lb fedt = 1271kcal i underskud. Det betyder at mit daglige kcal-indtag skal ligge omkring 1900 kcal for at brænde fedt af.

    Jeg føler ikke sult og er generelt mæt hele tiden. Der de sædvanlige kriser sidst på eftermiddagen og sidst på aftenen når jeg har trænet, men det klares med en skive toastbrød eller en banan og så er sulten faktisk væk igen.

    Det kunne være fedt med et link til den artikel Thorhauge henviser til, for en eller anden form for restitution må der jo ske for jeg er er jo ikke øm i mere end et par dage, men der må jo nødvendigvis være noget andet der viger pladsen... Måske det er derfor jeg har en lav hvilepuls fordi mit hjerte sparer et par slag i minuttet for at restituere... ;-) Nej, sjov til side...

    Der må jo nødvendigvis være andre fysiologiske processer der skal afgive prioritet når der er et behov restitution selv under kcal-underskud, hvis ikke det var tilfældet så ville man jo i princippet være øm indtil man kom i et kcal-overskud igen og det er jo ikke tilfældet.

    Mine spørgsmål er kort sagt: Kan man være i kcal-underskud og stimulere en muskelopbygning ved at tilføre protein under og efter træninger?

    Er der en sammenhæng mellem kcal-underskud og forlænget restitutionsperiode - hvis ja, hvilken?

    Håber det var lidt afklaring, ved godt at det var en lidt indviklet affære jeg fik kastet mig ud i, men det er altid nemmest at komme med kvalificerede svar hvis man har hele billedet med.

  8. Hej alle

    Først mine facts:

    Mand

    29 år

    Vægt: 100kg

    Fedt %: 18,5

    Hvilepuls: 47

    5,2 Km: 22min 30sek.

    Håndboldspiller, som løbetræner og styrkertræner.

    Mål at tabe fedt og opbygge kondition, sekundært en smule mere muskelmasse.

    Jeg kører en kcal-underskudsdiæt for tiden med udgangspunkt i vægtkonsulenternes principper, det vil sige cirka 400 g kød om dagen, minimum 600g grønt og omkring 120 g brød og 30 g havregryn. Jeg ligger mellem 1400-1800kcal om dagen. Jeg har beregnet mit optimale underskud til at give et samlet kcalorieindtag på cirka 1900 kcal om dagen, men det er ikke altid at jeg når "derop". Det er nok et sted jeg kan sætte ind, men så længe vægten og fedtprocenten går den rigtige vej, så er det jo sådan set ok.

    Jeg løbetræner 4-5 gange om ugen med lidt blandet løb afhængig af min fornemmelse for benene. Mine korte ture er 4-5km med intervaller indlagt når benene er gode (det er de som regel) og når jeg har dårlige ben holder jeg et lavere tempo end normalt og forsøger at holde pulsen nede.

    Jeg styrketræner 4 gange om ugen samt spiller håndbold 4 gange om ugen.

    Mit spørgsmål kommer af at jeg når jeg løber mine lange ture (mellem 8-12km) så bliver jeg gerne øm i min lægmuskler og lidt i lårene i dagene efter, det er sådan set også ok og vel helt at forvente. Men jeg er bekymret om om mine muskeler er længere tid om at restituere sig når jeg kører med en diæt med kcal-undeskud.

    Det er min ide at grunden til at det føles som om det tager lidt længere tid at restituere mig, er på grund af kcal-underskuddet, er der nogen der kan bakke dette op?

    Jeg har nu fået den ide at tage en proteinshake (40g pulver) eller gøre klar til en, så jeg kan få den lige efter mine lange løbeture og ligeledes når jeg styrketræner, så jeg giver min krop noget til musklernes genopbygning lige med det samme, samtidig med en banan eller lignende til glykogen-deporterne. Det vil stadig være et kcal-underskud over dagen som helhed, men hvis jeg kan tilføre noget "masse" på de kritiske tidspunkter, så kan jeg måske støtte restitutionen og en eventuel muskelopbygning - til trods for mit kcal-underskud.

    Hvad siger i til den tilgang til det?

    En sidste ting er det rent fysiologiske omkring restitution efter løbetræning. Musklerne blvier ikke styrkemæssigt stærkere, men de bliver bedre til at optage ilt og dermed omdanne energi, så er det stadig en proteinshake som er det bedste der eller er det noget andet?

    Jeg ved godt at det generelt er svært at tabe fedt og opbygge muskelmasse på samme tid ved et kcal-underskud, men min fornemmelse er at jeg har succes med det nu og jeg kan også se på mine fedt% , FFM og vægt målinger at det virker, indtil videre... Det er stadig temmelig nyt. :-)

    Min ide er at når jeg er kommet ned på den ønskede fedt% så jeg kan skrue lidt op for kcal-indtaget og på den måde støtte muskelopbygningen som det primære og vinde lidt på et højere BMR. Jeg vil ikke bulke op eller hvad det det nu hedder, bare have en fornuftig muskelmasse, som jeg iøvrigt er ret tæt på at have nu.

    Håber i kan finde frem til mine spørgsmål og komme med lidt input, jeg ved godt at det er en lidt kringlet affære... :-)

    På forhånd tak :-)

  9. Uanset hvad så kan man sige at din fokus på kalorierne alene er fin og du finder ud af hvad der er i maden og du træner godt og på den måde vil du sikkert af dig selv begynde at vælge det sunde til, når du engang mener at denne diæt du er på nu bliver for skrap. Jeg følger spændt med i dit forsøg....

    Jeg har dog den bekymring at man får indstillet sit stofskifte efter indtaget og det vil sige at, du på den måde får skruet dit stofskifte ned ved denne skrappe diæt. Jeg har læst flere eksempler og førstehåndserfaringer der siger at, det kan være en fordel at mikse det med fridage hvor man spiser normalt og gerne lidt mere end man skal for at snyde stofskiftet til at være som tidligere.

    Jeg ved ikke hvad de andre debattører siger om den strategi... ?

  10. Ok.. med 1%'s afvigelse kan jeg godt leve med et tal på cirka 130g per 100g fedt. Jeg havde egentlig regnet med, at tallet ville være noget højere i form af en del væske i og omkring de fedtholdige celler... men hey, det er jo da bare godt nyt når det så endelig går galt. :-)

    Hvordan kan man så lave samme udregning for protein og kulhydrat?

  11. Hej allesammen

    Jeg har tænkt over en ting... :4thumbup:

    Hvis man, som jeg, har behov for cirka 3800kcal om dagen for at opretholde BMR og den fysiske aktivitet som jeg nu har. Lad os så lege med tanken om at jeg indtager lige præcis 3800kcal og på den dag jeg gør det har et behod det lige præcis matcher indtaget på 3800kcal, så bør jeg jo være home-free på den dag. Dagen efter har jeg samme behov men spiser de 3800kcal samt 100g fedt for meget. Mit spørgsmål lyder så:

    Hvor mange g tager jeg på ved det ekstra indtag af fedt? 100 g fedt vejer jo 100g i sagens natur, men fedtvæv binder vel vand og andre næringsstoffer så den samlede vægtøgning bør efter mit hovede være noget større end de 100g, men hvor stort er det så?

    Mvh

    Lars