Skjoldvang

Medlemmer
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Skjoldvang

  1. Problemet ligger stadig på de første 20-30 cm da jeg her har en kedelig vane med at løfte røven i stedet for at holde den i græsset. Har fået anbefalet at prøve med eksplosive squats, men har absolut ingen erfaring med hvad man skal tage på af vægt når man gør det på den måde. Er vel lidt nervøs for at teknikken fejler totalt og jeg gør mere skade end gavn. Nogen det har erfaringer/gode råd til dette punkt?

    Tror mere du har brug for at prøve kræfter med lidt traditionel dødløft. Eller simpelthen bare singles med sækken med fuldt fokus op ikke at løfte røven først. Du skal selvfølgelig passe på ryggen. Jeg ved vi alle "presser" dig til at løfte tungt, men koncentrer dig meget om ikke at ødelægge ryggen ved at presse dårlige løft igennem. Husk at du ikke behøver at køre øvelser til udtrætning for at få god effekt ud af det. Når du har super erfaring med at løfte tungt kan man til nøds lave nogle sværere løft, men det er for folk som ved de kan holde til det.

    Hvis arme hjælper dig så kan du gøre det. Men husk, det er en god idé at gøre det sværere for sig selv til træning end til konkurrence :)

  2. Står i øvrigt lidt i et dødvande nu. Har 20 kg + 40 kg sække, men intet imellem og det er super irriterende af prøve at løfte flere sække på en gang.

    Hej, kikkede lige forbi efter at have læst din tråd i aktuelt.

    Tag de 20 kg som hyggeopvarmning, men gå ellers straks på de tunge og løft den få gange, men mange sæt. Det er perfekt træning til det du skal kunne. Du får masser af træning til din stabiliserende muskler og du får god træning af dine underarmsmuller så du kan løfte den dukke! Hvad mener du forresten når du skriver løft af sandsæk? Er det fra jord til skulder eller noget andet?

    Jeg er i øvrigt med Hippo, du behøver ikke mange øvelser når nu de fem han nævner træner hele kroppen og bedre end de øvelser du laver nu. Følg et basisprogram her fra MOL. Hvis det er et 3 dages program så skift eventuelt en dag ud med sandsæk og kropsvægt på kasernen. Er I andre ikke enige med det?

    Hilsen Christian

  3. Hej Sassyev,

    Det er altid en god idé når man beskæftiger sig med viden at angive sin kilde (i dit tilfælde websted og forfatter).

    Der er masser af småfejl og unøjagtigheder i den postede forklaring, men hvis man har brug for lidt intro til muskelarbejde er den vel ok. Jeg kan nu ikke forstille mig at Morten Z ikke har skrevet noget bedre som allerede er at finde på denne side!

  4. er konditallet lavet helt forkert? - skal det beregnes, eller skal det måles? Kan en spirometri give et præcist kondital? ( det tilbyder min læge mig at lave - også for at undersøge for anstrengelses-astma ).

    Nej, dit kondital er ikke lavet forkert, men ved en rigtig fin og gennemprøvet metode som er rimeligt præcis. "Kondital" betyder ml optaget ilt pr kg kropsvægt pr minut. Så hvis du synes dit kondital er for lavt, så kan du bebrejde din kropsvægt.

    Men hvis du med sikkerhed vil kende dit kondital er det eneste som giver dig et præcist svar en måling af din maksimale iltoptagelse. Jeg tror faktisk at der er en fitness kæde som tilbyder dette for tiden.

    Et spirometer er en maskine som måler hvor god du er til at puste som udtryk for din lungefunktion. Den siger intet om dit kondital og iltoptagelse. I forbindelse med anstrengelsesudløst astma bruges spirometret alene til at afgøre om der sker ændringer i din lungefunktion efter arbejde.

    Mht. til dit spørgsmål om effektivitet så er der selvfølgelig en forskel fra person til person med hensyn til nyttevirkning (hvor meget af den energi der bruges som rent faktisk omsættes til kraft). Denne varierer blandt "almindelige" mennesker ikke meget og lægger i gennemsnit på 23% ved cykling. Den eneste måde at vide om du ligger langt fra denne nyttevirkning er vist at få lavet føromtalte måling af din maksimale iltoptagelse.

    Og til sidst, nej - du har ikke mega elendig kondi. Den er normal for utrænede unge mennesker.

    /Christian

  5. Du har formodentlig en slap m. transversus abdominis, populært kaldet "de indre mavemuskler". Transversus virker som et korset som holder organerne i bughulen inde. Er denne for slap vil man få sig en lille topmave. Du træner den ved at suge maven ind (no shit), f.eks. når du laver maveøvelser. Du kan også træne den specifikt ved at lægge dig på alle fire og suge maven ind så musklen skal "løfte" indholdet i bughulen.

    Svaj i ryggen kan skyldes stramme hoftebøjere, det er en enormt almindelig skavank - stræk den ud, så bliver det (formodentlig) bedre.

    /CSA

  6. Jeg ser ikke nogen fordel ved plyometrisk træning i forhold til kajakroning. Plyometrisk træning søger at udnytte forspænding i musklerne, og kræver derfor et excentrisk komponent i bevægelsen. I kajakroning er der ikke nogen excentrisk komponent, kun koncentrisk (træk/skub).

    Maxstyrke træning som du beskriver styrker den nervernes aktiveringsevne som gør at man bliver mere eksplosiv (på trods af at bevægelsen foregår langsomt). Derfor er det ikke dumt at træne tungt hvis man vil være eksplosiv.

  7. GHR er efter min mening bedste øvelse. Den kaldes også nordic hamstring curl, der ligger masser af videoer på youtube.

    Der blev lavet nogen test med superliga fodboldspillere for nogen år siden, ved ikke om der nogensinde kom en artikel ud af det. Konklusionen var at GHR var bedre til at bygge isoleret styrke i hasemuskulaturen end både dødløft og legcurl (maskinen). Men husk(!) god opvarmning. Det er en tung excentrisk øvelse, og faren for skader er derfor stor.

    Jeg kører den af og til med fødderne i en ribbe (eller noget tungt) og med en god pude/sandsæk lige under knæskallen. Læn dig forover og hold igen med benene så længe du overhovedet kan. Hjælp til med armene for at komme op i udgangsposition. Jeg laver gerne 3-4 sæt af 6 reps, men du finder nok noget som passer dig.

    God fornøjelse.

    Chr

  8. Hvor længe har du haft dine ticks? Det ville være en god idé lige at tage et smut forbi lægen hvis det er noget du oplever hyppigt, for at sikre sig at du ikke fejler noget neurologisk. Specielt det faktum at det er blevet værre med tiden er lidt usædvanligt.

    Jeg har aldrig hørt at muskelvækst skulle kunne foresage "twitches", men jeg vil heller ikke afvise det.

  9. Må jeg foreslå at du skruer nogle stafetter sammen? Du kan variere dem som du vil, med og uden bold, med løb eller med styrkeøvelser eller det hele på én gang. Hvis du f.eks. laver tomandshold hvor hver skal løbe et par ture så kommer det til at virke som intervaltræning, og der kommer et konkurrenceelement med så det er lidt sjovere (synes jeg i hvert fald).

  10. Ved ikke lige med skiløb, men jeg har lavet krav og kapacitetsanalyser til andre sportsgrene.

    Husk først og fremmest at krav og kapacitetsanalyser ikke betyder noget som helst for det er helt subjektivt, men det er et redskab for dig til at finde ud af hvilke områder du skal prioritere i din træning.

    Jeg vil foreslå at du tænker på en række betydende faktorer indenfor din sport.

    For skiløb kunne det f.eks. være starter, svingteknik, styrke osv..

    Så giver du dig selv en karakter, f.eks. 0-100% hvor 0 er at du skvatter hver gang og 100% er verdensmesterniveau (eller over) - du skal have deffineret hvad dine karakterer betyder, ellers kan du lige så godt give dig selv guldstjerner..

    Så skal du tænke over hvilke af de faktorer som du har analyseret som begrænser dig mest og som er vigtigst at forbedre. Derefter opstiller du et (kortsigtet) mål for hvad du vil forbedre.

    Til sidst har du et papir hvor du har tvunget dig selv til at tage stilling til alle faktorer inden for din sport og hvor god du er til det, og ikke mindst hvad der er vigtigst at du træner - på den måde er det meget lettere at tilrettelægge din træning så man ikke bare ender med at køre storslalom fra top til bund hver gang (eller hvad man nu gør når man står på ski).

    Det er en krav og kapacitetsanalyse i mine øjne, håber det hjalp en smule.

  11. Skal de være strict eller med kip?

    Hvis du bliver god til at lave kips er der meget at hente. Tjek crossfit.com for video.

    Prøv i øvrigt at google "armstrong pull-up program". Der er lidt mere system i det end "grease the groove" så det er lettere at passe træningen

  12. Om ikke andet en meget hyggelig tråd, fik meget ud af at læse på den side som "tommy" linker til. En række guldkorn, men må lige smide denne her på om vigtigheden af at tygge maden:

    En anden energi er kosmisk energi, som strømmer via spiraler igennem midten af hovedet og rammer drøbelen. Dette skaber positiv (yang) energi som bliver opsamlet i drøbelen. Gennem fødderne strømmer en negativ (yin) energi op gennem kroppen og samles i tungen. Herved fremkommer en positiv ladet drøbel og negativ ladet tunge. Der er en spirituel øvelse der går ud på, at føre tungen op og tilbage i munden for at forbinde dette energimæssige kredsløb.

    Ved det ikke, men forekommer mig en smule svært at eftervise med videnskabelig metode :tongue:

    I øvrigt bliver jeg gang på gang forundret af hvordan man kan svare på et indlæg som henviser til mere eller mindre videnskabelige artikler med personlige oplevelser og henvisninger til div. guruer. Jo, der er sikkert noget af det der er fint, meeeen...

    Synes faktisk det er lidt underholdende...

    /Christian

  13. Hej alle,

    Jeg har for nyligt, for første gang, prøvet kræfter med militærets forhindringsbane på Officersskolen i kbh..

    Jeg må indrømme at jeg er vild med konceptet, er der en måde man kan komme til at træne jævnligt på forhindringsbane i københavn (uden at trække i trøjen altså)?

    Hilsen Christian

  14. Det er nemlig rigtig fedt. Der er lavet rigtig mange rigtig gode podcasts som er værd at lytte til også. På "iTunes U" kan det være du kan finde nogle fede ting om fysiologi eller træning, der er gratis (bruges som "infomercial" for universiteter i USA)

    God træning skipper :superman:

    Kunne ikke finde så meget der er rigtig interessant, så vil du ikke skrive navn og "forfatter" hvis du finder nogle gode podcasts?! :4thumbup:

  15. Det handler ikke om at fortynde alkoholen, men om at "fløde-hinden" brydes, hvorved alkoholen ikke længere holdes i mavesækken. Om stærk alkohol kan forårsage dette ved jeg dog ikke noget om, jeg har altid troet det var kulsyre der gjorde tricket.

    Jævnfør mit første svar: der er ikke nogen hinde, det handler om hvor åben sphincter pylorus er. Jeg ved ikke hvor lang tid virkningen af fløden varer, det kan jo være at der bliver åbnet godt op for pylorus når fedtet ikke længere "stopper" tyndtarmen, men det vil jeg ikke gøre mig klog på.

  16. Undskyld hvis jeg er endnu mere off topic; Synes engang at kunne have læst artikel om optagelsen af alkohol - så vidt jeg husker det ud på at "man" ikke at optage noget der har en højere alkolhol % end ca 12-15 % og at det var derfor at man risikerer pludseligt

    at få det meget skidt hvis man drikker en del med en høj procent hurtigt....det ligger og venter i mavesækken, til det er blandet op til en for kroppen overkommelig procent - og voila i det det sker bliver al den "ventende" alkohol optaget i blodet på een gang...

    resultat følelsen af at blive ramt i hovedet af en lægtehammer.

    Er der en sammenhæng ?

    Jeg har altid hørt den med piskefløden som et gammel husråd, jeg har dog aldrig hørt om det faktisk virker eller afprøvet det selv...

    in vino veritas

    Phallas athene

    Piskefløden er noget så herligt som et gammelt husråd som har et bevist fysiologisk grundlag.

    Om man har lyst til at drikke ½L piske er en anden ting.

    Jeg har aldrig hørt eller læst at alkohol skal fortyndes før den kan optages. Synes det lyder meget usandsynligt og det er i hvert fald ikke nævnt i min biokemibog.

    Tror nærmere det er total mængden af alkohol som indtages som er det springende punkt, hvis du pludselig hælder masser af ren sprut ned så er det meget naturligt at føle det som at få en lægtehammer i hovedet :tongue:

  17. Fløde og byture er vist noget med at coate maven, så alkoholen optages dårligere (indtil man drikker sodavand). :wink:

    Det er jo overdrevet at sige du får deller af ½ liter fløde, men som hovedregel kan du godt regne med at langt det mest optagelige energi i din kost bliver optaget.

    Både dig og din veninde kunne sikkert have glæde af stofskifte-artiklen:

    http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vae...lt/stofskiftet/

    Grunden til at man kan drikke fløde før en bytur med god effekt er at fedtet er svært nedbrydeligt i tyndtarmen og tager lang tid at behandle. Receptorcellerne sender derfor signal til den lukkemuskel som sidder mellem tarm og mavesæk om at den skal lukke sig sammen. Alkoholen bliver derfor holdt i mavesækken som har et overfladeareal på ca. 0,5 m2, mod de 200-300 m2 i tyndtarmen. Alkoholen bliver derfor optaget meget langsommere i blodet og voila, man bliver mindre fuld :4thumbup:

    Hvorvidt fløde hjælper mod mavesår ved jeg ikke, men jeg tvivler faktisk lidt på det.

    Undskyld hvis jeg er lidt off-topic

  18. Jeg tror jeg springer over. Var til basket i går og storsvedte i en vanvittig varm hal. Giftstofferne haglede af mig. Vi måtte flere gange feje gulvet fri for arsenik, sprøjtegifterester fra alle de sprøjtede frugter jeg har spist de sidste 30 år, kviksølv der forsøgte at samle sig som små KongKent-kloner ligesom i T2 og naturligvis uanede mængder af mangan. Det var vanvittigt.

    Som jeg sad der, lettere afkræftet efter 90 minutters træning, besluttede vi os for at bedste fremgangsmåde mht. restitution var, at jeg fik sprøjtet 50 liter saltvand op i endetarmen, sad i en infrarød sauna resten af aftenen og sørgede for kun at få en tredjedel af det protein jeg normalt ville skulle have.

    Resultatet er, ikke overraskende, at jeg har det helt fantastisk i dag. Simpelthen. Mit liv har aldrig været bedre. Gid flere gad gide den slags. Man får virkelig renset sin krop for alle de farlige kemikalier den gemmer på, og som ellers ville have forpestet sin tilværelse på et andet, udefinerbart, tidspunkt!

    Jeg har set lyset... altså det infrarøde.

    Det kan faktisk være farligt at træne hjemme!

    Hvis den udsvedede kviksølv lægger sig mellem gulvbrædderne kan man risikere at få varige skader på centralnervesystemet som følge af dampene.

    Før vi ser os om løber hele MOL rundt som Den Gale Hattemager!!

  19. Fatter ikke helt hvorfor i skriver vægt i () ud fra jeres tider på forskellige løbedistancer, når i ikke også skriver højde. Skriv nu jeres BMI istedet, da vægt alene ikke kan sammenlignes med noget som helst?

    En høj tynd mand vil alt andet lige have bedre forudsætninger for, at løbe en hurtigere tid, end en lille buttet dværg, selvom om de vejer præcis det samme.

    Fordi vægt har betydning for det udførte arbejde, ikke den relative vægt.

  20. ved godt at jeg burde gå til lægen, men jeg får altid sådan en nederent svar som jeg ikke kan bruge til noget.

    de vil sige noget med at mavesår hænger sammen med alkohol, og at jeg derfor ikke burde drikke.

    jeg ved godt at de har ret, men jeg vil gerne have nogle alternativer.

    Sandheden er ilde hørt...

    Really, tag nu og gå til lægen. Det er et forum for træning og motion, ikke et forum for alternativ behandling.

    /Christian