92'eren

Medlemmer
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by 92'eren

  1. God aften.

    Jeg er på udkig efter øvelser, som jeg kan bruge til at forebygge skulderskader og samtidig få mig til at kaste lidt hårdere og sikrere. Jeg ved at jeg skal træne bagskulder og rotator cuff, men hvordan skal jeg bedst gøre det, for både at ramme indad og udad og også den der strækker og samler. Jeg vil helst bruge elastik, da den er let at have med alle steder. Har i 4-5 øvelser, som vil ramme alle dele af bagskulder og rotatorcuff, så jeg ikke får skader..

    Tak

  2. Hej aktive mennesker.

    Jeg tog på min skiferie et lidt for højt hop og havde ikke nok fart på, så jeg landede på et flat stykke og skiene blev derfor stående mens kroppen fortsatte fremad og jeg bankede hovedet ned i sneen, havde heldigvis hjelm på og jeg tog fra med højrehånd og min tommelfinger røg desværre af led.

    Jeg kom på skadestuen og de lagde en gipsskinne, som de sagde skulle ligge i 6 uger. Så var jeg på skadestuen herhjemme 5 dage efter og de sagde at jeg skulle på ortopædkirurgisk afdeling, men hun syntes at den måske var overbehandlet. Idag var jeg så på ortopædkirurgisk og de instillede mig til operation, men de sagde at det var deres filosofi og at det ikke var sådan det var alle steder. Nu er jeg i den situation at jeg spiller meget håndbold på højt niveau, så jeg syntes ikke jeg har råd til 4 uger i gips og 4 uger genoptræning og i den tid ingen styrketræning. Er det nogle der ved om det er normal praksis eller om den plejer at kunne vokse sammen selv og det derfor kan tage kortere tid.. ER der riscisi ved sådanne operationer?

    Håber virkelig nogle her kan hjælpe, da jeg er i tvivl om jeg skal have kontakt til et privathospital og om pengene kan betale sig.

  3. Jeg har kun super gode erfaringer, min rem til mit rs400sd knækkede ringede til dem og 1-2 dage efter ´lå der en ny i postkassen. De er meget servicemindede og vil gerne hjælpe, har ikke hørt om nogle med dårlige erfaringer :D

  4. Hej alle sammen.

    Det er desværre først gået op for mig hvor vigtig kosten er her på det sidste, men jeg har nu besluttet mig for at bulke.

    Min ugeplan ser således ud.

    Mandag styrketræning og plyometrisk arme

    Tirsdag 15 min hård løbetræning og 1½ times håndbold

    Onsdag: idræt i skole(ikke det helt store)

    Torsdag: Styrketræning og håndbold

    Fredag: Enten intervalløb her eller lørdag

    Lørdag: Se fredag

    Søndag: Evt. håndboldkamp

    15 år, 73 kg, 188 cm høj.

    Jeg tager min mad fra igår og så den mad jeg har spist indtil dette tidspunkt idag. Håber det er nok til at bedømme da det er sådan rimelig generelt.

    Morgenmad(07 20) Igår en skål havregrød og en skål yoghurt med müsli og havregryn

    Idag 2 skåle med yoghurt og tilbehør

    Mellemmåltid (9 30) En lille pakke med lidt mandler, lidt rosiner og lidt peanuts(ca det der måske svarer til 3 pakker små rosiner så er det jo bare både mandler, rosiner og peanut) derudover 2 gulerødder og peberfrugt

    Frokost(11 40):

    4 stykker groftskåret rugbrød med noget kød pålæg og noget salal osv

    Mellemmåltid (15 30) tre spejlæg og 3 stykker rugbrød. Idag en dåse makrel i tomat og 3 rugbrød

    Aftensmad:

    HVad der nu står på bordet. Kan være alt fra lasagne til hakkebøf med kartofler. Altid grøntsager til hvis ikke der er rigeligt i. Jeg ved ikke hvor mange gram men det bliver ihvertfald til 2 store portioner

    Nat:

    Lidt mælk at drikke og måske lidt havregryn eller anden kulhydrat

    Håber i kan hjælpe og undskyld den lange tråd

  5. Umiddelbart vil jeg mene det ser okay ud.

    Har du evt. styr på din kost. Den betyder mere end du tror og uden rigtig kost får du ikke ligeså gode resultater, som du ellers ville.

    De øvelser jeg ville bygge mit program op om ville være disse. Søg på dem på google og du kan spørge en instruktør om dem. Fordelen ved dem er at de træner mange og store muskelgrupper og du derfor udskiller nogle stoffer, som får dine muskler til at vokse mere. Udover det bliver du mere stærk i dem og kan løfte mange kilo hvilket er guf for musklerne

    Øvelserne er disse

    Bænkpress (DB) (BB)

    Squat

    Dødløft

    Military Press: håndvægt(DB) eller vægtstang(BB)

    BOR= Bent over Row enten med vægstang eller håndvægt

    Chinups eller som du nok kender den kropshævning

    Noget mavetræning

    Så kan du evt. køre lidt biceps curl og fransk press.

    Dette program skal du enten køre 5*5 eller 3*8, meget gerne skifte så du kører 2 uger ad gangen

  6. Hej Alle..

    Jeg har tænkt mig at lave en smoothie et par gange om ugen og så tage et glas om morgenen og et om eftermiddagen og om aftenen. DEn skulle indeholde mælk og juice og banan og alt muligt godt, det kan også være frosne bær eller noget.. JEg vil selvfølgelig variere fra uge til uge.

    Men er det noget jeg kan fryse ned. Ville det ødelægge nogle ting i den hvis jeg f.eks. lavede en kæmpe potion og frøs den ned og så tog en portion op hver uge?

    Et eksempel på en ville være:

    Nogle bananer

    Noget mælk

    Evt. pasteuriserede æg

    Nogle bær eller kiwi eller mango

    Noget appelsin juice

    Noget youghurt naturel

    Selvfølgelig lavet sådan at koncistensen passer.

  7. Hey.

    Jeg har netop skaffet mig en ribbe til 200 kr i føtex.

    Jeg kender selvfølgelig nogle af basis øvelserne såsom pullups og chinups og så kan det bruges til forhøjning til pushups blandt andet.

    Mit spørgsmål lyder derfor på om i har nogle gode øvelser til træning med ribbe, det må være øvelser til hele kroppen da jeg fokuserer på fullbody.

    Tak

  8. JEg kan fortælle lidt om fitness testen som jeg har prøvet at se hvor pålidelig var. Den har altid målt min maksimale iltoptagelse til ml 56 og 57 dog 9 ud af 10 på 56. JEg er 15 år. Igår var jeg så ude og prøve mig af med nogle kammerater på bib test og den sagde at mit kondital var 56,8 hvilket jo passer rigtig godt mellem 56 og 57. Så kan man så igen gå hen og se på hvor pålidelig bib test er når man ikke opgiver ens vægt. HVis man tror på bib test kan man altså konkludere at ihvertfald fitness testen er yderst pålidelig..

    Håber stadig på nogle andre vil dele deres erfaringer, da jeg syntes det er et spændende emne

  9. Det er jo det jeg skal finde ud af. Man kan lave forsellige øvelser med medicinbold, man kan lave armbøjninger hvor man skifter med bredt og smalt man kører altså arme ind og ud. Der står lidt om det i artikler her på mol om plyometrisk træning

  10. Hej atleter..

    Nu går vi jo langsomt mod forår og bedre vejr og min grundform er ved at være på plads, så derfor har jeg for at få noget mere eksplosiv kraft tænkt på at inddrage plyometrisk træning i mit program. Derfor har jeg nogle forskellige spørgsmål om det.

    Først vil jeg fortælle at det primært skal bruges til at øge min springkraft+at skabe en mere eksplosiv arm.

    1: Hvor mange set og gentagelser skal man tage (det kunne være i en øvelse som vertical jump eller den hvor man hopper ned fra en kasse også springer og forhindringer)

    2: Er det nok kun at have plyometrisk træning en dag f.eks. tager man 3 set med ben og 3 set med arme og så bare resten af kroppen med 'normal' styrketræning.

    3: Har i nogle gode øvelser til andre muskelgrupper end arme og ben og hvad er de bedste til de to muskelgrupper.

    Håber meget i kan hjælpe mig

    92'eren

  11. Hej MOL.

    Dette indlæg bæger nok præg af at jeg ikke er så vant til alkohol endnu, men jeg må jo vende mig stille og roligt til det.

    Derfor vil jeg gerne vide hvor meget man egentlig skal drikke, før man begynder at nedbryde noget af ens kondition el. muskelmasse. Har før hørt noget med at en gang fuld ødelægger 2 ugers træning, måske det bare var brugt, som skræmmeeksempel. Nu lyder det måske som om jeg bare har tænkt mig at drikke lige til grænsen, men det er ikke dette indlægget, skal udmynte sig i, slet ikke!

    ER bare af ren nysgerrighed interesseret. Om man skal hen og være discideret fuld el. lidt bare er nok til at ødelægge alt det, jeg går og knokler med i hverdagen..

    Håber virkelig i kan hjælpe mig med spørgsmålet.

  12. Okay, men vil det nævnte eksempel også give god vo2max.. Hvis nu vi tager og leger at jeg kun vil have vo2max, hvilke distance er så bedst og hvilke er bedst hvis det kun er eksplosion og udholdenhed jeg vil have..

    Jeg kan også godt lide din blog, da jeg selv har gået med en tanke om frømandskorpset eller jægerkorpset..

    Kan rigtig godt lide udfordringerne, det fysiske og disciplinen, men det der med at skyde andre, regulær krig, er ikke lige mig. Ved godt det selvfølgelig ikke er det primære som frømand, men det sker vel!

    92'eren

  13. Hvad er pyremideprincip i dette henseende. JEg er godt klar over nogen lunde hvad det er, men hvordan ville du tilrettelægge det i denne her situation. Hvad mener du i øvrigt vil give bedst, lange intervaller i det ene pas og korte i det andet. Eller to gange med blanding og hvis man blander, skal de lange eller korte så være først?

    Kunne ikke styre mig for at læse din udmærkede blog! Respekt til dig og håber da du klarer det hele..

  14. Hej alle sammen, da jeg skal til at løbe for alvor nu, vil jeg finde min maxpuls.

    Jeg har læst igennem, i bøger og på nettet og har fundet forskellige måder. I en nær afstand af mig 10m løb, ligger der en rigtig god og rimelig lang bakke. JEg har tænkt på at løbe interval på den. Løbe 3 gange op med fuld fart, indtil man er smadret, med ca 3 min pause imellem hver gang. 4. gang vil jeg så give den max gas og se hvad pulsen er. Mit pulsur kan lagre alle pulsmålinger på vej op, med 1 sec imellem hver måling, så når jeg kommer hjem kan jeg jo bare finde den højeste værdi, lyder det som en okay måde at teste det på.

    Tror det tager ca 1 minut at løbe hele bakken.

    Er min metode god nok, eller skal jeg løbe flere gange interval på den, altså 5 gange også 6. gange er max?

    TAK

    92'eren

  15. Tak for stor hjælp Bubs. OG de 400 meter, vil jo også give en hele del eksplosivitet, måske ikke optimalt, men det er alligevel en pæn distance, så man kan få pulsen op. Man kan jo også godt kombinere det, så man starter med lange intervaller, for at få VO2 max. Det kan være 800 m eller 1200 m på 85-95*3 med 2 minutters pause.. Derefter kan man så gå til at lave 3*200 meters sprint(det giver vel god eksplosivitet), skal de eventuelt være kortere.

    Ville der være en ide at blande de to i et pas? Eller vil det være meget bedre den ene gang at tage 5*200 eventuelt mindre også næste gang tage 5*1200?

    HVad vil være bedst?

  16. Hej alle sammen..

    Jeg er begyndt at blive endnu mere intereseret i konditionstræning, efter jeg har købt mig et pulsur(genialt godt!).

    JEg har læst en række bøger, men har svært ved at finde ud af med hvilken intensitet jeg skal træne, hvis jeg både vil opnå VO2max træning men også udholdenhed(kalium og mælkesyre træning). Det skal primært være vo2.

    Jeg er godt klar over det skal være intervaller, jeg skal løbe, men med hvilke % af hrMAX og i hvor lang tid.

    Lidt om mig.

    Jeg er 15, men rimelig rutineret i træning..

    Styrketræner fullbody to gange pr uge, træner håndbold 2 gang pr uge og en gang kamp.. Så jeg har altså omkring 2 dage til konditionstræning, evt. kombineret efter styrketræning..

    Håber i kan hjælpe med mit spørgsmål

  17. Ja selvfølgelig tror jeg selv jeg kan det. Er heller ikke vildt i tvivl, men ville gerne høre andres mening.. JEg har også en rigtig god viljestyrke, så det kan jeg sq godt :).. HVordan træner jeg så lettest de armgangs øvelser der er og hvordan med stenløft? JEg tror rå muskelmasse er mit svageste, punkt er temmelig udholden men et tungt løft?