Dværgsilkeaben

Medlemmer
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dværgsilkeaben

  1. Jeg er faldet over konceptet Z-health som nu inden længe holder deres første kurser i DK

    Jeg har søgt efter viden om konceptet og har fundet flg tråd i et andet forum: http://www.somasimple.com/forums/archive/i...php/t-4088.html

    Jeg har prøvet at skaffe info for at se om det skulle være noget værd, men med den info jeg har fundet indtil virker konceptet ikke til at holde mere vand end det fx. Concept 10 10.

    Jeg er selvfølgelig skeptisk som kan ses på teksten ovenfor, men samtidig også meget interesseret eftersom konceptet argumentere med en neurologisk tilgang til skader. Og der jo er gode erfaringer med at behandle smerte patienter efter Melzacks Neuromatrix teori.

    Håber der der nogle derude som ved mere om konceptet og evt. selv har gjort sig nogle erfaringer med konceptet?

    De bedste hilsner

    Fra en endnu smule skeptisk dværgsilkeabe :sneaky2:

  2. Med min begrænset viden, kan jeg ikke helt få Calf Raises til at hænge sammen med erector spinae og hasemuskulaturen? kan godt se at m. gastrocnemius hæfter på femur og derved er med i flektionen af knæetleddet, men det er jo stadig ikke træning af haser!

    Jeg har dog et forslag til en specifik hase øvelse man vil kunne udføre selv med sparsomt udstyr. Russian Hamstring -jeg linker lige til en artikel hvor den er vist!

    http://www.nsca-lift.org/Perform/articles/060305.pdf

    Den er vist på fig 4 og 5.

    Mvh Dværgsilkeaben

  3. Hej PtPoul

    Jeg har lige læst tråden, følger en del med her på forummet.

    Men ville bare lige høre hvad din, PTpoul, stilling er? og hvilken uddannelse du har?

    Det er mest fordi det virke som om man skal kende dette hvis man skal følge med i debatten!

    Synes det er en rigtig fin debat der kører, om hvordan man løfter uddannelse niveauet i træningsindustrien.

    Mvh. Dværgsilkeaben

  4. Tak for de gode indlæg som jeg med interesse har læst....

    Naturligvis er det folks eget ansvar at træne. Men I og jeg, hører jo grundlæggende ikke til den gruppe som har svært ved at motiverer os. Vi er allerede kørende, og træning er en del af vores liv.

    Men i skal ikke fortælle mig at Fitnesskæderne ønsker deres kunder skal møde op og træne. Der vil jo slet ikke være plads til alle de mennesker som skal træne.

    Jeg mener yderligere at fitnesskæderne bevist laver deres centre så kedelige og grå, så den "almindelige" halvumotiverede hurtigt får lyst til at møde op igen.

    Det er nøjagtig som flyselskaberne. På de lange ruter, laves maden bevidst, sådan, at den giver mild grad af forstoppelse. Der er jo slet ikke plads til at alle de menensker i en flyver skal ud og lave "nr 2".

    Ja... personlige trænere osv. kan motivere, men den store grå masse derude hvad med dem. Den grå masse, som hver dag - slår sig selv oven i hovedet om, at de nu skal ned og motionere, hvoraf mange allerede er medlemmer i centrene. Hvad gør i for dem.......

    - Giver dem en drikkedunk hvis de møder 2 gange om ugen i 12 uger

    - Giver dem point hvis de træner, så de kan købe noget lorte Merchandise produkter

    - Siger goddag og farvel i receptionen

    - Stiller en røvfuld "self Service" maskiner til rådighed, som de selv kan rive i

    Normalt er jeg også kritisk anlagt, men kan slet ikke følge hverken dette eller dit første indlæg. Der mangler simpelthen beviser for de påstande du kommer med.

    Man kan ikke være uenig i din enig om hvordan den nuværende sundhedtilstand i befolkningen forringes, men at kæde det sammen med fitness branchen virke fuldkommen urimelig.

    Jeg er ikke selv en fan af træning i centre, men du må simpelthen tydelig gøre hvad det er du vil have ud af denne debat. Det eneste du bidrager med jeg jo at skabe dårlig tone over for branchen. I stedet burde du komme med noget konstruktive kritik, fremfor sure opstød!!

    Hvad gør du selv for at forbedre de nuværende forhold?

    Mvh Dværgsilkeaben

  5. Mette Jacobsens ene sag var på baggrund af at hun havde taget 10gange grænseværdien af Salbutamol.

    Det er 100gange en almindelig terapeutisk dosis. Utroligt som en inhalator sådan kan gå i baglås!!

    Hvor får du det fra? Det er jo direkte løgn.

    Selvfølgelig skal doping straffes.

    Men du burde da også straffes for injurier.

    Dette er sagen: citaterne er fra (http://www.def-sport.dk/viewnewsitem.jsp?id=47 )

    "Den internationale svømmeunion, FINA’s panel for dopingsager frifandt blankt svømmeren Mette Jacobsen, der stod anklaget for at have brugt et stof på dopinglisten. Dommen blev en klar frifindelse, eftersom Mette Jacobsen havde fået dispensation til at bruge stoffet i bekæmpelsen af sin astma, og mængden af stof fundet i hendes blod lå inden for denne grænseværdi."

    "Ved domsafgørelsen i Schweiz lagde FINA’s panel for dopingsager vægt på, at Mette Jacobsen havde fået dispensation til at benytte stoffet salbutamol gennem sin astmainhalator, og at laboratorietest ikke viste, at Mette Jacobsen havde overskredet den tilladte grænseværdi."

    Hvad giver dig ret til at tilsvine en navngiven person, med direkte falske udsagn?

    Synes sgu du burde skamme dig

    Mvh. Dværgsilkeaben

  6. Hej Jarl

    Kender ikke Kim Westergård.

    Men ville høre om du har fået en diagnose på din skade? Har du fået taget røntgen, ultralyds eller MR skaning?

    Jeg mener helt sikkert at man ikke skal underkue de alternative behandlere.

    Dog ville det da være oplagt, at først udtømme de muligheder vores etableret sundhedssystem giver os. For ikke at sige også billigere:)

    Hvis du er en del af en landshold bruttotrup burde også være langt lettere for dig. Da der da burde være sundhedspersonel tilknytte som kan henvise dig?

    Men ellers er det kun god bedring her fra.

    Mvh Dværgsilkeaben.

  7. Hej

    @ christianspoer: Jeg synes jeg har redegjort rimeligt for min påstand. Selvfølgelig må der da være en aktivering af den øvre rygs muskulatur spørgsmålet er bare, hvor meget? Og dette sat i relation til prime movers aktivitet. Jeg har selvfølgelig svært ved at kommentere på dine observationer, da det jo afhænger meget af flere faktorer; niveauet på svømmerene, træningen, aldersmæssige udvikling. Dog vil jeg holde fast på, at de fleste unge konkurrence svømmere har trænet alt for meget i deres primære idræt(svømning), inden der fokuseres på skadesforbyggende træning.

    Mvh Dværgsilkeaben

  8. Hej igen og undskyld fejl antagelsen omkring din geografiske placering. :innocent:

    De fleste stilarter gøre selvfølgelig brug af en stor del af kroppens muskler og er da klart en træningsform, som ikke kan anbefales nok, da man træner mange kvaliteter. Dog vil jeg stadig ikke mene, at rygcrawl vil problemløseren i dit tilfælde. Vil stadig regne med addukterne af overarmen som prime mover i den fase af rygcrawl, hvor der mest belastning.

    Et træningsforslag for dit vedkommende, vil jeg stadig skønne (fordi man kan ikke andet over et internet fora)at styrketræning ville være den mest hensigtsmæssig træningsform.

    Og ja Rhomboideus ville være oplagt, dog arbejder denne i en muskel kæde med M. serratus ant. som i de fleste vil teste til den svageste. Så derfor ville jeg træne begge.

  9. Jeg kan prøve, De forskellige stilarter indeholder forskellige elementer og forskellige trænere har også deres små filosofier om hvilke tekniske elementer er vigtigst. Dog indgår der i dem alle, en kraftig adduktion af armen for at skabe fremdriften i vandet. De 2 store adduktorer vi har er, M.pectoralis major og M.latissimus dorsi. Dvs disse trænes ved svømning og vil derved blive stærke.

    Og hvad har det så med den øvre rygmuskulatur at gøre. For at undgå en usymmetrisk krop siger man jo at man skal træne musklerne så der er lige balance over led. Dvs at der ikke er en muskel i en muskelkæde som er væsentlig stærkere end en anden. M.Pectoralis udspringer grov inde på brystbenet og hæfter ude på ydersiden af overarmen. dvs. den kan trække skuldrene fremad og indad. Hvilket ikke er hensigtsmæssigt i forhold til den "korrekte holdning". Eftersom skulderbladet, hvis serratus og rhomboiderne er svage, vil blive trukket ud af(lateralt) på brystkassen(thorax).

    Hvis man vælger at anskue problemet rent empirisk, kan man vælge at tage med og se i den lokale svømmeklub(på de unge konkurrence hold) Her vil man typisk opleve at en stor del af svømmerne vil have de såkaldte englevinger. Dvs for svag M.serratus ant og evt Rhomboideus.

    Det har også været almen kendt at man mente at svømmere måtte have stramme brystmuskler for at have denne holdning, dette synes jeg dog ikke at kunne genkende efter en del arbejde med svømmere. Selve svømningen kræver meget god bevæglighed i skulderen og omkring skulderbladet og disses yderpunkterne nås næsten i hver armtag. Derfor kunne det faktisk være fedt hvis nogle kendte til noget videnskabelig litteratur som omhandler dette emne. Har været en del rundt, men flere øjne ser jo bedre end 2 :bigsmile:

    Håber jeg besvarede dit spørgsmål, ellers bare prøv igen

  10. Hej Bo Hansen Fra fitnees i Horsens :)

    Hvis det er din muskulatur du vil have opbygget, kan styrketræning klart bedre anbefales end svømning.

    Svømningen vil især styrke din pectoralis(bryst) muskulatur og denne kan trække balancen i den forkerte retning.

    Hvis det er "englevinger" som skal formindskes ville især fokusere på øvelser der styrker M. serratus ant. og Rhomboideus muskulaturen.

    Håber det kunne bruges,

    Mvh Dværgsilkeaben

  11. Det kan ikke afvises. Dog mener jeg ikke at gode råd i et forum på nettet kan erstatte den gode undersøgelse. Du har rigtig gode overvejelser og som du selv skriver kan det sagtens være en forkert øvelsesteknik. Derfor kan det ikke siges nok - den gode kliniske undersøgelse kan ikke erstattes af "gode" råd. men er vi vel ikke uenige om.

  12. ok her er min tanke.

    Latissimus dorsi udspringer fra Proc.spin af T7-L5 + sacrum og ilii. hæfter på christa tuberculi minoris på humerus. dvs forløber hen over lænden og er yder position når armen er fuldt abduceret. Pectoralis muskulaturen vil da også kunne være stramme - men de udspringer dog fra forsiden af kroppen. men det kunne også være en ren anatomisk (osseøs) abnormalitet. man kan ikke vide hvad det er. Men en god kliniker kunne komme med et værdigt og kvalificeret bud.

    Selvfølgelig en som argumentere rationelt og har den nødvendig viden til at komme med anatomiske/biomekaniske overvejelser !!

  13. Det er da vidst at skyde med spredehagl!!

    Hvordan kan man konkludere at der er en forringet scapulae rytme og hvordan kan man vide om det er bryst muskulaturen der er stram - det hænger da slet ikke sammen med at gutten er nød til at svaje i ryggen, for at kunne strække armene over hovedet?

    Forummet er fint til træningstips og generelle vejledninger - men diagnoser burde vi nok lade klinikere tage sig af!!!

  14. Det er 2 danske kommentatorer, Thomas Bilde og Peter Wang. De skal nok lige finde hinanden - de lave lidt fejl sidste søndag(åbningskampen) - Men Thomas Bilde virker god til at få alle med og Peter Wang er så vidst ment som en form for ekspert i NBA. Men det skal nok blive en success

  15. Har det ikke været Hoftebøjerne du var meget stærk i? Altså M. iliopsoas? De vil have tendens til at give lænden et svaj. Det er normalt meget vigtig med stærke mave muskler for at undgå svaj i lænden. Stærke mavemuskler(M. rectus abdominis og øvrige) giver ikke et svaj.

    Tror du er nød til at være lidt kritisk over for din kiropraktor.

    Han har da fat i noget, da man under nogle mave øvelser kommer til at aktivere iliopsoas rigtig meget, men man kan fx. bøje i hoften for at undgå dette.

    Udfra de oplysninger du har givet er det faktisk meget vigtig at træne dine mavemuskler, men uden at aktivere hoftebøjerne(M.iliopsoas) da det er disse som med stor sandsyndlighed er skyld i dit overdrevet lændesvaj.

    Men prøv at evt. at få en anden kiropraktor eller fysioterapeut til at kigge på det for din case lyder lidt mistænkelig.

  16. Hej WhiteShark

    Jeg fik lige lyst til at give et indspark til denne debat, da jeg synes den er blevet for meget enten eller - altså med hensyn til Styrketræning vs Teknik

    Der er tidligere blevet postet et program som forslag. Det er et meget almindelig fullbody som der ikke er så meget at sige til. Problemet i det er at det på ingen måde er specielt henvendt til at golfspiller.

    jeg henviser til nedenstående link som indeholder en udemærke artikel samt øvelses forslag specifikt til Golf.

    http://www.fysio.dk/graphics/PDF/Fysiotera..._til_nettet.pdf

    Jeg mener ikke at man uden hensynstagen til en idræts arbejdskrav kan designe et program.

    Men god fornøjelse med vinter træningen..

  17. Hej Dværgsilkeaben

    tak for dit svar. Jeg vil lige forsøge at udnytte din hjælp lidt mere. NÅr du skriver, at der er noget omkring "kondit træning" på styrketræner linien... så får jeg en fornemmelse af det er ret begrænset. Så kan du ikke prøve at forklare lidt om, hvad man har omkring det og hvilket niveau det er på?

    Spartiate

    Nu må jeg være lidt kritisk overfor dig - har læst lidt på din tråd. Det virker som om du gerne vil uddannes til at træne eliteudøvere. For at kunne dette er du nød til at have en solid teoretisk basis ligegyldig om det er kostvejledning eller fysisk træning. Det tager tid at op bygge denne viden, fag såsom psykologi, pædagogik, anatomi, fysiologi, biomekanik. osv.. Denne viden opnår man ikke bare på 14-20 uger og faktisk heller ikke et år.

    På Sportshøjskolen er der undervisning i grundlæggende anatomi og fysiologi og der relateres meget til forskellige træningsformer. underviseren er tidl. svømmer og meget god til at beskrive anaerobe og aerobe trænings effekter. Hvis jeg skal sammenligne det som er pensum op Sportshøjskolen er det langt større end hvad du finder på de kommercielle uddannelser, men også stadig langt fra hvad fys studiet indeholder.

    Du finder ikke nogle korte hurtige løsninger og 1 år på Aalborg Sportshøjskole er helt sikkert en god start - men burde nok supplerer med noget uddannelse indenfor f. eks atletik forbundet efterfølgende.

    Jeg håber ikke dette er demotiverende for det er bare at komme i gang med noget uddannelse, tiden hvor fysiske trænere var folk som har gennemført en ironman eller var danmarks mester i vægtløftning er ved at være forbi. Praktisk kundskaber er stadig nødvendige men de skal suppleres med viden.

    Og med hensyn til pengene så er det rigtig at der helt sikkert er mange som arbejder gratis i mindre klubber, men trenden går helt sikkert til at der er flere betalte jobs, og med uddannelse, resultater og faglig stolthed kan man sagtens tillade sig at kræve lidt.

    Håber du fik svar...

  18. Hej Spartiate

    Vil prøve at hjælpe lidt. Jeg har gået på sportshøjskolen og taget den omtalte "styrketræner" uddannelse. og læser nu til fys. Jeg vil give de øvrige ret i at, for at få den teoretiske viden som behøves for at være fysisk træner på absolut topniveau er enten fys eller idræts uddannelsen et skridt på vejen. Dog ser jeg Sportshøjskolens elitetræner uddannelse som det næstbedste alternativ. Det er jo også muligt at tilegne sig DIFs niveau 3 på skolen, som jo også åbner vejen til senere evt. at tage Idrættens TrænerAkademi(DIF4).

    I forhold til indholdet af "kondi træning" på styrketræner linien så er der da noget, men uddannelse varer kun et år og der er jo nok en grund til at det tager 3 år for en bach og 5 år for Cand.

    Det skal dog siges at der igennem uddannelsen er gode muligheder for at udvikle praktiske evner i forhold til træner gerningen og her tror jeg man står stærk i forhold til de mere teoretiske.

    Dog må jeg til sidst påpege at der er KÆMPE forskel på det niveau de forskellige elever kommer med og også tilegner sig i gennem 1år i Aalborg. Det er nødvendig at læse en del engelsk for at få det teoretiske niveau som må være absolut minimum hvis man vil arbejde med elite. Og også stor forskel på holdene fra år til år.

    Hvis du vil arbejde med klubber som FCK, Aab og andre absolut topklubber så tror jeg fys eller uni er vejen.

    Hvis du vil arbejde i mindre idrætter hvor pengene ikke er så store og måske skal supplere med andet, så er Sportshøjskolen vejen

    og så skal du selvfølgelig være den bedste på skolen,