mrspinning

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mrspinning

  1. Overtræning!

    Der er to ting som gør sig gældende her:

    1) Individuel træningsprogram

    2) Fedtforbrændingszoner

    Ad1)

    Du kan ikke konkludere om du overtræner eller ej alene udfra om pulsen er svær at få op over et bestemt pulsslag ved fysisk aktivitet. Omvendt er det jo kendt, at pulsen vil være højere under varmere forhold / f.eks. et spinningslokale her om sommeren. Mange faktorer kan spille ind på din puls. Bl.a. sygdom og manglende restitution. Jeg selv måler min puls hver eneste morgen, og er den over den normale hvilepuls (som er 42) så er det tegn på sygdom eller at kroppen skal have hvile (hvilket jo også er aktuel ved sygdom).

    Herudover er restitutionstiden en væsentlig faktor som spiller ind i forbindelse med din træningsindsats. Igen kan denne forbedres med kostindtag umiddelbart efter træningen, bl.a. proteintilskud samt "hurtige" kulhydrater som hvidt brød o.l). Så overtræning er individuel og det er vel de færreste eliteudøver som kommer i overtræning med dit program, hvorimod en utrænet person vil være i farezonen. Se bl.a. http://www.go-motion.dk/artikler/cykeltraning1.htm

    Hertil skal det siges til Chris27, at det ikke kan konkluderes, at ens kondition er blevet bedre, bare fordi ens maspuls er faldet ved samme intensitet. Dette kræver, at en vo2 max forbedres / som alene kan ske ved at hjertekapaciteten/lungekapaciteten -> dvs. kroppens evne til at optage ilt forbedres. Det sker ikke over weekenden! Her skal der en konditest til, hvilket jeg vil slå et slag for. Lav et program (over flere uger og indlæg et par konditest - således kan du kontrollere om formen forbedres - det kan dit pulsur ikke fortælle dig.)

    Ad2)

    Der findes fedtforbrændingszoner! Læs det dokument du henviste til. Hvad der er ulempen herved er, at du skal træne ca. 2 gange så lang tid for at bruge de samme kalorier som havde du trænet højintensitetstræning. Så fidusen er alene amerikansk !. Udspringer af menneskets trang til at lav så lidt som muligt og få mest ud af det..

    Sluttelig:

    Mit trænningsprogram:

    Mandag: Morgen: Spinning (55 min - intensiteten er avg. 65-75%)

    Mandag: Aften: Restitutionskørsel på landevej (avg: 55-60%)

    Tirsdag: Aften: Udholdenhedstræning på landevej 65-75 km. (avg. 60-70%)

    Onsdag: Morgen: Spinning (Fandme hård - skyldes instruktøren, avg aldrig under 75%)

    Onsdag aften: Spinning eller landvej (Spinning lig mandag / Landevej lig mandag)

    Torsdag: Aften: Landvej (hvis løb søndag = avg. ca. 75% hvis ej: udholdenhed, skyldes muligheden for et glykogenboost inden weekenden - kan være fredag. Se http://www.motion-online.dk/forsk_glyk_3min.shtml

    Fredag: Morgen: Spinning ( lig onsdag morgen)

    Fredag: aften: Spinning / landevej (kan være substitut for torsdag)

    Lørdag: Ej løb= Udholdenhed på landevej, Løb, søndag=restitutionskørsel, dvs. 30 km. med avg. puls på ca. 50-55%

    Søndag: Løb ( hvis ikke så hviledag.) Mandagen efter løb, afhænger træningen af tilstanden. Normalt restitutionskørsel eller en hviledag.

    Lige været i østrig og kørt i bjerge. Til alle jer der skal til frankrig og pjatte i Alperne, så ha det hyggeligt. I får respekt den dag i tør køre på GrossGlockner!. 21 km op med gnm. 8,3% hvoraf de 15km er med gnm. 12%. Det er bjergkørsel ^_^ med slut i 2570 m o havet. Hold kæft det var koldt.

    God sommer!

  2. Bedre atlet af at styrketræne. Det er vel ensidigt at tale om, at man skulle blive bedre atlet, alene af at styrketræne. Alt er selvfølgelig relativ, og da du bruger ordet "bedre" og ikke god, må hypostesen vel siges at holde. Der er dog (vel) ingen tvivl om, at du komme langt alene med at styrketræne, men der skal meget mere til, bl.a.:

    Motivation

    Viden

    Kost

    højt vo-max

    lav fedt%

    erfaring (cykling ~ hvem skal du følge/skal du ofre dig til fordel for gruppen osv - styrke her er relativ. Eksplosion/udholdenhed/erfaring/sund fornuft mv.)

    og ikke mindst penge.

    Det er klart min (subjektive) holdning, at styrketræning er individuel og skal tilpasses den enkeltes målsætning med sin sport, dvs. jeg som cykelrytter skal træne lår, læg og ryg, mens kuglestøderen skal træne andre muskelgrupper. Desuden skal der, når der styrketrænes, tænkes på om det er udholdenhed eller eksplosionskraft som ønskes. Det er vel de færreste cykelryttere som ønske eksplosionskraft fremfor udholdenhed, mens kajakroeren ønsker eksplosionskraft. Se: http://www.go-motion.dk/artikler/muskeltraning1.htm

    Sluttelig vil jeg konstatere, at ingen (sportfolk som dyrker udholdenhedssport) kommer udenom styrketræning, hverken cykelryttere eller løbere eller andre hvis de vil forbedre deres resultater. Men træningsprogrammet skal tilrettelægges individuelt.

    Se bl.a. http://www.netdoktor.dk/sport/traening/sty...rketraening.htm

    NB! Cykelløb vindes ikke alene med benene, men ligeså meget med hovedet!!!

    Igen alt er relativ og anskues problemstillingen ensidigt, så holder en hypotese jo altid!. God sommer.

  3. Som alt andet forskning skal det tages med et smil ;) Jeg har i flere år, 3 gange pr. uge, kørt spinning om morgen med en registreret avg puls over 70% og tro mig, det har kun gavnet mig. Også set i forhold til udendørs cykling. Det er din krop og kun din egen krop og erfaring der sætter grænsen. God træning