Medicineren

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Medicineren

  1. Det er lidt svært at finde det præcise ligevægtsindtag, men det kunne jeg jo sætte mig ned og regne lidt på. Så jeg kun har et lavt kalorieunderskud - så må det bare tage lidt længere tid at komme af med fedtet, for det er vigtigt at jeg holder på den smule muskelmasse, som jeg har :wink:

    Jeg tror mit kalorieunderskud har været en anelse for stort faktisk. En typisk dag for mig rent kostmæssigt ser nogenlunde således ud, men jeg vejer ikke alt, så derfor er det igen med meget store "huller".

    Morgen:

    Smootie af ca. 150 gr. skovbær, 30 gr. proteinpulver, 10 gr. gojibær og vand

    Formiddag: 1 stk. frugt

    Frokost: Ca. 150 gr. kylling/magert oksekød/magert svinekød/rejer/fisk såsom laks eller tun og ca. 300 gr. grøntsager

    Eftermiddag: Proteinshake med min. 25 gr. protein og 1 stk. frugt

    Aftensmad: 150 gr. kylling/magert oksekød/magert svinekød/rejer/fisk såsom laks eller tun og ca. 300 gr. grøntsager

    Sen aften: Smootie af ca. 150 gr. skovbær, 30 gr. proteinpulver, 10 gr. gojibær og vand

    Jeg burde få flere proteiner fra naturlige kilder, f.eks. 100 gram mere kød, men det her er jo den nemme og hurtige løsning. Havregryn om morgenen gør bare ikke tricket for mig. Jeg har prøvet i adskillige måneder førhen, og jeg bliver simpelthen så sulten igen efter kort tid.

    I centret måler jeg også lige min fedtprocent på den fancy vægt, men tager det med et gran salt. Målebåndet bliver taget i brug senere. Jeg ved det jo godt, men jeg har åbenbart brug for at høre det fra andre kyndige folk :blush: Spejbilledet er det vigtigste! Samt min overraskende fremgang i styrke!

  2. Ja, jeg har netop også tænkt, at det ville være meget mærkeligt, hvis jeg havde forøget min muskelmasse nævneværdigt - netop pga. jeg er en pige og ikke har bulket.

    Hvilke andre oplysninger havde du tænkt dig? Jeg gjorde mig ellers umage med både at fortælle om min kost, min træningsfrekvens, programmet, øvelserne osv. :tongue:

    Jeg har en del maskiner, men jeg synes nu faktisk, at jeg prøver at kombinere det med de frie vægte og kabeltrækket. Både for bryst, ryg, triceps og biceps. Grunden til jeg primært kører ben uden frie vægte skyldes et højre knæ, som driller lidt, og det bliver belastet en del i forvejen, når jeg løber. Jeg ved godt, at jeg burde satse mere på flerledsøvelserne fremfor leg curl, f.eks. squat eller good mornings, men lying leg curl fungerer aldeles glimrende for mig på nuværende tidspunkt. Planen er at skifte over stille og roligt, når jeg har fået lidt mere styrke og knæet får det bedre.

    Jeg har selv lavet mit program. Det fungerer bedst med split nu, da jeg har sommerferie og gerne vil træne meget. Ellers kommer jeg til at kede min røv i laser :tongue: Jeg har alligevel trænet et par år, dog hovedsageligt cardio, og læst rigtig, riiiiiiiigtig meget om sundhed, kost og træning. Derudover har jeg en del kenskab pga. mit studie.

    Jeg prøver lige at veje mig i centret i dag - hvis den siger det samme, så er der nok noget om snakken :laugh: Måske skulle jeg ikke have købt den absolut billigste til en hund.

    EDIT: Jeg har læst den artikel tusindvis af gange. Det er ooooold news jo! :wink:

  3. Jeg er en 19-årig pige, som den sidste måneds tid har styrketrænet seriøst. Jeg har haft masser af tid til træning, hvorfor jeg har kørt et 3-splitprogram (ben/skulder, bryst/triceps og ryg/biceps) og derudover lavet 30-60 min. cardio hver dag, hovedsageligt med medium - høj intensitet. Det er som regel ikke samme tidspunkt på dagen, som jeg styrketræner. Jeg er i bedre form end nogensinde før. Programmet ser nogenlunde sådan her ud:

    Bryst/triceps:

    Bænkpres - BB

    Skrå bænkpres - BB

    Brystpres - maskine

    Pectoral Fly - maskine

    Triceps Push Down - kabel

    Fransk Pres - BB

    Ryg/biceps:

    Front WG Pull Down - kabel

    CG Pull Down - maskine

    Bent over Row - BB

    WG Seated Row - maskine

    Hyperextension

    Biceps Curl - DB

    Preacher Curl - BB

    Skulder/ben:

    Lying Leg Curl - maskine

    Seated eg Curl - maskine

    Sled Seated Legpress - maskine

    Stivbenet dødløft - BB

    Swissball Squat (kropsvægt)

    Skulderpres - DB

    Lateral raises - maskine

    Front Raise - DB

    Rear Deltoid - maskine

    Mave:

    Incline Sit Up

    Vertical Leg-Hip Raise

    Swissball Crunches

    Jeg kører med vilje ikke helt så meget quadriceps som haser, da jeg har muskuløse ben fra naturens hånd og gerne vil have mere masse på overkroppen, så det ser symmetrisk ud.

    Der er virkelig sket noget. Jeg har ikke været i kalorieroverskud, snarere kalorieunderskud, men jeg har sørget for at få ca. 150 gram protein, bl.a. en postworkout-shake. Der er virkelig blevet omrokeret nogen kilo - det er meget tydeligt og den første håndfuld af mennesker har sagt, hvor tydeligt det er at se. Dum som jeg var, gik jeg ikke på vægten før, simpelthen af frygt for at se et abnormt højt tal :tongue: Jeg tog modet til mig i morges og stilte mig op på den nyindkøbte vægt. Til mit chok stod der 72,5 kg! Det er meget til mine 172 cm. Da jeg var på mit højeste sidst vejede jeg "kun" 70,3 kg og kiloerne raslede hurtigt af mig. Jeg kan i skrivende øjeblik passe det samme tøj, som jeg kunne da jeg vejede 63-65 kg. Så mit spørgsmål lyder: Er det sandsynligt, at jeg har taget en del muskelmasse på? Altså hvor meget kunne man forestille sig? Evt. også blod? Jeg regner ikke med, at glykogendepoterne spiller den store rolle nu her efter en måneds tid. Jeg har absolut ingen erfaring med seriøs styrketræning og muskelmasse, så derfor jeg søger svar her :smile:

    Jeg vil fortsætte min træning, for jeg har virkelig fået øjnene op for styrketræningen. Selvom jeg stadig elsker cardio - og nej, den piller jeg ikke af programmet :blush:

    På forhånd tak for hjælpen.

  4. Dejlig shake med vitaminer og prots:

    90 gr. skovbær

    30 gr. proteinpulver m. chokoladesmag

    10 gr. gojibær

    2-3 dl vand.

    Blendes sammen i 1-2 minutter alt efter den ønskede konsistens.

    Perfekt til post-træning, de sene aftentimer eller mellemmåltidet om formiddagen.

  5. Jeg har de seneste somre sydpå døjet med rødligt og kløende udslæt på brystet og dele af halsen - et enkelt år fik jeg også lidt røde knopper på underarmene - og lægen mente, at det var soleksem.

    Jeg har investeret i en solcreme med høj faktor, altså faktor 40 og faktor 60, uden parfume og parabener. Det har da også hjulpet, men ikke "kureret" mig fuldstændig.

    Efter søgen på nettet samt forhør blandt bekendte er jeg kommet frem til, at tidseloliekapsler, calcium og betacaroten skulle hjælpe. Jeg har nu investeret i Dolomit, 9 mg. betakaroten-piller samt tidselolie i flydende form, som jeg putter henover mine salater. Har I nogen erfaringer med denne kombination? Det ville være dejligt at slippe for kløen og irritation. At holde sig væk fra solen er ikke et alternativ, da jeg skal til Club La Santa om en måned, hvor der er en masse udendørsaktiviter.

    På forhånd tak for hjælpen.

  6. Endnu et hunkøn på banen her, og jeg vil give Cat helt ret. De forslag er virkelig lækre! Evt. kunne en forret være stenbidderrogn med "mager" creme fraiche, finthakkede rødløg og evt. lidt citronsaft og salt og peber henover.

    Man kunne også lave den lidt mere alternative udgave i stedet for den klassiske:

    Her

    Lasagne er også et sikkert hit, som andre har nævnt.

    Pøj pøj med det.