gameboi

Medlemmer
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gameboi

  1. Hej alle på motion online.

    Jeg står og skal beregne/aflæse konditallet. Jeg har nogle undren omkring beregning og aflæsnings metoder. I jeres argumentation søger jeg nogle specifikke kilder.

    Hvilke parametre bruger motion-online's beregner for kondital, og argumentation. Beregneren giver to resultater, VO2-Maks L/min og konditallet ml/kg/min. Jeg er godt med på vægten er afgørende i en Coopertest, i det vægt må være et parameter når der sker en kropsvægt forskydning.

    Der kan også bruges en formel Distance - 505 / 45 = kondital. Der er en meget lille forskel i konditallet for de to metoder, men vægt indgår ikke i formlen, hvordan kan det passe? Jeg kan ligeledes ikke finde nogle argumentationer for hvordan formlen udeledes forhold til den oprindelig forsøg Coopertesten er baseret på

    Kilder:

    http://vorespuls.dk/...opers-loebetest

    http://www.sundhedslex.dk/kondital.htm

    Det jeg søger:

    - Sammenhæng mellem distance - 505 / 45 = kondital og videnskabelig basseret forsøg

    - Eller en aflæsnings tabel i m / km af kondital for en coopertest fra et videnskabelig basseret forsøg.

    Har vedhæftet forsøget udledningen af coopertesten

    Mvh Søren

  2. Hej Zasja..

    Nu er jeg selv ivrig Crossfit storeforbruger og kan også godt li spinning. Jeg har de seneste 4 år kørt spinning on/off, hvor jeg har kombineret det med fodbold. Spinning er en sindsyg god cardio træning. Problemet med spinning er at du ikke opbygger muskelmasse på samme måde ved styrke træning.

    Crossfit har jeg dyrket et års tid og er blevet rigtig bidt af det. Af følgende grunde:

    • Konstant variation
    • Det er udfordrende og sjovt.
    • Alle er laver de samme ting på holdene.
    • Crossfit kombinerer styrke og cardio træning.

    At du vil dyrke spinning og crossfit er ingen dårlig ide, jeg har gjort det en del. Crossfit og spinning bruges benene rigtig meget, så det er vigtigt at holde pause imellem de to træningsformer.

    Mange kvinder er bange for at når de begynder at styrketræne, kommer de til at ligne en hårdkogt pumper, men det er ikke tilfældet. Kvinder får en meget flottere krop, og nej de får ikke større lår. Lunges, Squat og dødløft er alle øvelser som oftes bruges til Crossfit. De er rigtig gode til at blive strammet op af, og det giver 1000 gange mere end alle de hold som er i diverse kæder.

    Prøv en prøve time i et af de mange crossfit gyms rund om i Danmark.

    Husk på crossfit er den mest effektive træningsform.

    Zasja tænk ikke for meget på Kcal, men derimod hvad du spiser. Hvis du spiser sund og korrekt, er det næsten svært at indtage for mange kcal.

    Mvh Søren

  3. Hej alle mol'er.

    Jeg skal ud og have ny mobil, jeg har tænkt mig at bruge den til min træning, fører log med den osv.

    Jeg vil hører hvilke erfaringer og viden i ligger inden med, så jeg vælger den rette.

    Jeg dyrker crossfit og løber. Der skal gerne være en form for GPS tracking og jeg ved ikke om der er udviklet en app specifik til Crossfit.

    Crossfit er som sagt mange ting, også styrkeløft, Gymnastik osv, så hvis der er apps som går under disse domæner er det også værd at tage i betragtning.

    Ellers har jeg en Macbook Pro, så jeg ved ikke om det er smartes med Iphone?

    Til daglig brug ringer jeg, sender sms, vil gerne kunne hører radio og browse lidt.

    Mvh Søren Gam

  4. Jeg har trænet krav maga on/off i militæret. Det skal siges man bliver rigtig hurtig god.

    Jeg har aldrig prøvet at bruge det i praksis imod en anden person, heldigvis, men jeg kan ikke sige hvordan jeg vil reagerer i sådan en situation, men det skulle være ret effektivt, så har jeg ikke sagt for meget ;)

  5. jeg spørger bare hvorfor? hvorfor vil du træne fullbody hver anden dag?, hvis du skal styrke træne cirka de 3-4 gange om ugen, så kør 2 split eller noget i den stil, så dine muskler kan nå at restituerer. Nu ved jeg ikke hvor god en løber du er. Hvis du er begynder, så brug MOLs løbe program for begynder og starte stille og roligt ud. Hvis du er øvet, så tag MOLs øvet program og kombinerer det med det ganske udemærket interval program som MOL også har lavet. Husk på at kroppen også skal kunne følge med. Skinneben, knæled, ankelled og ryggen bliver rigtig hårdt belastede ved løb. Konditionen bliver hurtig bedre, end ledets styrke og tilvænning til belastningen som løb udsætter dig for. Beklager hvis jeg skyder helt forbi med min vurdering af din nuværende form, men den måde du skriver på, lyder som min lille bror, som melder ud at jeg skal "bare" ned og spinne/pumpe 4 gange om ugen ved siden af fodbold. Det er sku vigtigt man lige gør sig nogle tanker omkring hvad man vil og opnå, og derefter tage udgangspunkt i ens nuværende form, og så bygge på der efter, ellers får man bare skader, og hvad har man så opnået?.

  6. Hey Gerner..

    Hvis jeg var dig, vil jeg slet ikke bruge så meget tid på at styrketræne. Jeg vil kører et fullbody program af 60 - 75 min med god intensitet, hvor du tager Squat / dødløft, chinup /pulldown, bænkpress / incline press, militarypress/up right row, læn, mave, dips, core træning. en dag kunne se sådan ud:

    dag 1:

    1:Squat 3-4 set x 8-10 rep

    1: bænkpress 3-4 set x 8-10 rep

    2: Chinup: 3-4 set x 8-10 rep. Hvis det ikke er noget problem at tage 10 gentagelser, så spænd nogle ekstra kg til kroppen.

    2: mave: Der bestemmer du bare selv, bare du er udfordret:

    3:militarypress 3-4 set x 8-10 rep

    3: læn 3-4 set x 15 rep

    4:Dips 3-4 set x 8-10 rep

    4:Core 3-4 set x 60-120 sek:

    find nogle øvelser der udfordre, evt brug nogle fra videoen

    dag: 2

    1: dødløft 3-4 set x 8-10 rep

    1: incline press 3-4 set x 8-10 rep

    2:chinup 3-4 set x 8-10 rep Hvis det ikke er noget problem at tage 10 gentagelser, så spænd nogle ekstra kg til kroppen.

    2:mave

    3: pulldown 3-4 set x 8-10 rep

    3: Lunges 3-4 set x 8-10 rep

    4: upright row 3-4 set x 8-10 rep

    4: core 3-4 set x 60-120 sek

    dag 3 starter du bare forfra. Når du har kørt programmet 6-8 uger, kan du kører 5 set x 5 rep og skifte nogle øvelser ud. Generelt drop maskinerne og få noget intensitet på under din styrketræning. Da du gerne vil smide noget fedt, er det vigtigt at du biholder så meget muskelmasse som muligt, så derfor styrketræner du 3 gange om ugen, der ud over vil jeg udnytte at vejret er godt og få anskaffet sig nogle gode løbe sko, (hvis du ikke har nogen) og komme ud og få løbet nogle km. http://www.motion-online.dk/konditionstraening/kondition_-_artikler/loebeprogram_for_begyndere/ , når din krop har tilvænnet sig mere til at løbe kan du gå over til nogle lidt mere krævende løbe programmer: http://www.motion-online.dk/konditionstraening/kondition_-_artikler/loebeprogram_for_oevede_%285-10_km%29/ og http://www.motion-online.dk/konditionstraening/kondition_-_artikler/oversigt_over_de_mest_effektive_intervalprogrammer_til_loeb/

    Man skal passe meget på ikke at overbelaste kroppen med løb, så spinning, cykling, roning og crosstrainer er gode alternativer til løb. Spinning giver virkelig godt.

    Lige kort opsummeret om træningen:

    styrketræning 3 gane om ugen for at opbygge noget styrke og bibeholde/opbygge muskel masse.

    Konditions træning er den mest effektive måde at smide det overflødige fedt. Konditions og styrketræning kan godt ligge i forlængelse af hinanden. Jeg vil starte med styrke træningenen

    skader: husk opvarmningen. Pas på med løb og styrketrænings øvelserne hvis du ikke kender dem. stræk ud.

    træn 3-4 gange om ugen, min 2 gange konditions træning med høj intensitet. Se om du kan tilpasse noget kondition og styrketræning samme dag. Når du bliver bedre, kan du ligge flere trænings dage.

    Så til det vigtigste maden: i min verden er maden 70 % og træningen 30 %, og det er klart maden som volder mig størst problemer, jeg har ingen problemer med at komme ned og træne 4-5 gange om ugen, men lysten til dårlig mad som McD, slik, is, chips, sodavand osv. bliver nogen gange for stor. Man kan selfølgelig tillade sig at spise lidt en gang i mellem, men hvis man lever af det, får man ikke det optimale udbyttet ud af sin træning. I værste tilfælde kan træningen have en skadelig effekt på kroppen, hvis den ikke får noget ordenligt brændstof (mad).

    Som hovedregel, spis fornuftigt over hele dagen, så du holder et stabilt blodsukker niveau, derved mindsker du lysten til junk og søde sager. De dage du træner, skal du spise mere, da kroppen af brug for maden til at genopbygge sig selv igen. På hjemmefronten, deltag aktiv i madlavningen og indkøbene, på den måde får du indflydelse på hvad i køber og indtager i din familie. Her et pejle mærke hvad du skal spise: http://madpyramiden.dk/

    Til sidst vil jeg sige, at jeg ikke har nogen uddannelse inden for kost og træning, men mine erfaringer bygger jeg på aktivt liv, hvor jeg dyrke svømning, boksning, fodbold, spinning, militæret, styrketræning og crossfit på motions niveau.

    Hvis jeg ikke har ret i nogle af tingene, så må i gerne rette mig, men dette er mit bedste bud.

    Mvh søren

  7. Når jeg træner og er kommet ind i en god rytme, får jeg større motivation til at træne endnu mere, og spise korrekt. Så mit råd: op på hesten og få trænet, det giver overskud i hverdagen og lysten til at træne mere :)

    ønsker alle god træning.

    P.s. træn sammen med en makker.

  8. styrketræning 4-5 gange om ugen synes jeg bestemt er rigeligt. synes du skal skærer ned og ha lidt mere fokus på løb. alt mellem 5 - 10 km er rigeligt. Så er det bedre at sætte tempoet op eller træne noget interval løb.

    March er fint, men tror du får stillede din lyst der inde. Hvis du vil være jæger, lær at bruge kort og start til svømning

  9. Hey mester.

    Har selv taget HRU hos jydske dragon regiment hvor jeg var dyseskytte, dvs plus 40 kg oven i min egen vægt, dvs. jeg var oppe og veje 124-130 kg, så der er en stor belastning på led, knæ og ryg, så derfor målrette din træning, i stedet for at træne ligegyldig biceps og andre øvelser i maskiner. Her er mit trænings program kort.

    3 fullbody cirka 60 - 80 min.

    Dag 1. mave øvelserne tager man ind i mellem forskellige sets, som man nu selv lige synes det passer.

    1Dødløft 5 x 5 med cirka 3 mins pause (Essentiel øvelse for hele kroppen)

    1chinup 5 x max (kanon god ryg øvelse, du kan evt smide ekstra kilo )

    2Bænkpres 5 x 5 med cirka 3 mins pause

    2front squat 3 x 8-10

    3Militarypress 3- 8-10

    3Planke (core øvelse), bedre man bliver, jo mere tid / vægt kan man forøge. 3-4 x 60-120 sek og når det bliver let, smid nogle kilo på lænden.

    4Dips: 3 x 5-10, smid ekstra kilo på hvis det bliver let.

    4Pullups: 3 x 5-10, smid ekstra kilo på hvis det bliver let.

    Dag 2. mave øvelserne tager man ind i mellem forskellige sets, som man nu selv lige synes det passer.

    1Squat 5 x 5 3 mins pause (essentiel øvelse for ben)

    1Chinup 5 x max

    2Incline press 5 x 5

    2Lunges 3-4 x 8-10

    3high pull 3-4 x 10

    3side planke (core øvelse), bedre man bliver, jo mere tid / vægt kan man forøge. 3-4 x 60-120 sek og når det bliver let, smid nogle kilo på lænden

    4Dips: 3 x 5-10, smid ekstra kilo på hvis det bliver let.

    4Pullups: 3 x 5-10, smid ekstra kilo på hvis det bliver let.

    Dag 3. er så den første dag igen, dvs man skiftes bare mellem de 2 forskellige dage.

    Fokus korrekt teknik, gerne tungt, lav core øvelserne, så du er presset. Udnyt tiden optimal, så træn hård men lidt pause, dvs veksle mellem 2 muskel grupper så du spare tid.

    Sørg for at din kondi god. Løb er mest optimal, men pas på overbelastning, så spinning og en tur på romaskinen er to rigtig gode alternativer.

    Træn din balance og led med balancebrat.

    Når du har trænet det samme program i 2 måneder, skift nogle øvelser eller ændre på sets.

    Det var sådan jeg trænede som kamp soldat, det virkede rigtig godt for mig.

    Du kan evt. give dig i kast med crossfit, hvilket måske er den bedste træning for en soldat.

    til sidst, som du selv siger, kosten udgør 70 %, så du spilder tiden i centeret hvis du ikke får indtaget noget godt mad..

    håber du kan bruge noget af det.

  10. Nu ved jeg ikke hvor du er fra i landet, men jeg vil opsøge en special læge på et privar hospital som kan henvise dig til en mr scanning. som jeg sagde det koster lidt, men frem for at gå i uvished og processen tager længere tid, vil jeg mene at cirka 1400 kr er givet godt ud..

    Mvh søren

  11. hej simone.

    hvis du ikke mener at din læge giver dig den korrekte melding vil jeg gøre følgende hvis jeg var dig.

    1: få ham til at henvise til en special læge som har forstand på knæ

    2: hvis han ikke gider det, så betal selv for sådan en undersøgelse. prisen ligger på omkring 1400 kr.

    Hvis du følger råd 2 er der meget tid sparet da special lægen kan henvise dig direkte til scanning, men det koster lidt.

    Grunden til at jeg opfordre til nr. 2 er jeg selv har været igennem samme mølle, hvor min læge blev ved med at give underlige forklaringer på hvorfor jeg havde ondt i knæet. Efter 5 måneder var min tålmodighed opbrugt og jeg tog kontakt til det private.

    Generelt så kender jeg ikke nogen som har haft god erfaring med egen læge når det handler sports skader, og de er ikke villige til at henvise.

    Det var mit råd, du kan bruge det eller lade vær

  12. Hey igen.

    Det skal siges da vi trænede stolpetræning var det ikke med helt så mange gentagelser, pga sværhedsgraden og det kræver utroligt meget af en.

    øvelse 3: Der skal du have brystkassen frem ad. når du går armgang den ene vej skal du have det ene ører ind til bummen, dvs når du går armgang kan du eksempelvis starte med at have højre ører mod bummen, når du kommer ned for enden af bummen drejer du rundt og har venstre ører ind mod bummen, så du får trænet begge sider lige meget.

    øvelse 5, den kan jeg ikke helt huske, men jeg kan undersøge det for dig, hvis du har interesse ?

    Så har jeg fundet ud af øvelse 5: Du stiller dig foran en rippe med 1,5 m afsted. du ligger dine hænder på et af trinene, 40 cm over gulvet. dine fødder er placeret de cirka 1,5 m væk imens hænderne er på ribben. Dit hoved falder ned mellem armene ind til dit hoved er er under dine hænder. Det er vigtigt at du holder albuerne ind til kroppen så du træner triceps. Bevægelse er at du lade dig falde ned stille og roligt og du presser dig selv op igen. Hvis du er spørgsmål kan du få mit nr hvis du skriver i priv.

    Mvh søren

  13. Der hvor jeg er soldat har vi trænet noget som hedder "frømands korpset stolpe træning" og det skal siges det hårdt og kræver nogen øvelse.

    Frømandskorpsets stolpetræning

    Alle øvelser startes med at der gåes armgang i bommen hele vejen fra den ene side af bommen til den anden, derefter halvvejs tilbage igen.

    Her laves den pågældende øvelse, og resten af turen på bommen tilbagelægges.

    Hvis turen på bommen ikke gennemføres eller hvis ende stolpen ikke røres efter endt øvelse, tæller øvelsen ikke!

    Programmet kan køres som halvt program, hvor kun det halve antal gentagelser i hver øvelse gennemføres, og kun halvdelen af bommen tilbagelægges.

    God fornøjelse 

    Øvelse. Beskrivelse.

    1 10 kropshævninger med underhåndsgreb og strakte arme imellem hver hævning. Brystet skal op og røre stolpen hver gang

    2 Armgang frem og tilbage. Du bestemmer selv hvorledes

    3 ”Øreøvelsen” Armgang frem og tilbage. Med krydsede armtag. Øret må ikke komme ned under stolpens underkant. Det er tilladt at sænke kroppen, blot der i sænket tilstand ikke sker nogen fremdrift. Øvelsen skal forceres med højre- eller venstre øre imod bjælken, og modsatte øre hjem

    4 10 stk. ”benløft”. Med strakte ben skal fødderne op og røre stolpen.

    5 Triceps. Hænderne placeres på bænk eller lignende kant i ca 40 cm højde. Du stiller dig nu ca. 1½ meter væk fra denne kant og lader kroppen falde forover indtil hovedet er under dine hænder. Og nu strækker du armene uden at sprede albuerne. 10 repetitioner.

    6 ”3 Rundsving” Du hænger i bommen med over eller undergreb. Ved at løfte benene op kommer du til at ligge oven på bommen. Derefter videre rundt og ned at hænge igen. Det var et halvt rundsving. Nu laver du en kropshævning med overhandsgreb – får lagt underarmen op på bommen og kommer op på stolpen med strakte arme uden at bruge benene. Her oppe laver du 5 dipps og lader dig falde forover til du igen hænger i bommen med overhands - eller underhånds greb. Det var et rundsving.

    7 25 stk. englehop. Der skal sættes kraftigt af så fødderne løfter sig minimum 20 cm fra jorden med strakte ben.

    8 50 stk. mavebøjninger. Liggende på ryggen på blødt underlag. Benene hævet fra jorden i 90 grader. Hænderne placeret ved ørene. Du udføre nu en repetition ved at føre (krydse) den ene albue op til ydersiden af det modsatte knæ. Cykeløvelse med hævede ben.

    9 30 armstrækninger på en 15 cm forhøjning således at du kan komme helt ned imellem dine hænder med dit bryst. Benene er hævet ca. 30 cm.

    10 8 kropshævninger med overhåndsgreb – bredt fat. (hvilket vil sige at du skal have længere imellem dine hænder end du er bred over skuldrene). Brystet skal op og røre bommen hver gang.

    11 ”Bensving” Du går i armgang ud på bommen. En fra det modsatte team placere sig en halv til en hel meter foran dig. Du kører nu dine ben samlet over mandens hoved. 5 gange den ene vej, og 5 gange den anden vej.

    12 10 ”kænguruhop” Spring med samlede ben på stedet hvor knæene skal op og røre brystet.

    Håber du kan bruge det til noget.

  14. har også haft problemer med squat og især dødløft. Grunden til det var jeg ikke var stærk nok i core i forhold til benene.

    mit råd. lav noget bro, side bro højre venstre. Jeg kører 3 x bro af 60 og det samme med side bro. De dage jeg tager dødløft træner jeg ikke læn. Det skal siges at jeg ikke træner squat og dødløft samme dag, da jeg synes det er for hård.

    held og lykke

  15. først tillykke med at vægten er faldet.

    Jeg gerne lige sige, at jeg har styrke trænet 4 gange om ugen af en times varighed pr gang og lavet hård kondition træning 5 timer om ugen. Jeg har fået målt min fedt procent via en vægt som sender strøm igennem armene, dvs den måler for hele kroppen. Jeg har tabt 5 kg på 2 måneder og 4,8 kg er ren fedt. Ret fedt at vide det godt kan lade sig gøre og bibeholde muskel masse imens man smider fedt.

    Til Ekstyr, virkelig flot, men kroppen reager også meget kraftigt på al den træning i starten. Kroppen går hen og producerer mere blod jo bedre form man kommer i. Bliv ved med at styrketræne da musklerne er med til at give et højre hvilestofskifte.

    Jeg vil anbefale dig at få noget energi inden du træner, så kroppen har mulighed for at træne hårde. ¨

    Lige til om det passe med de tal du skriver vil jeg ikke gøre mig klog på, men alt i alt et rigtigt flot resultat

  16. Bob D. der er intet i vejen for at få sig nogle lange ture, jeg vil bare personligt ikke opfordre til det, da det nok vil knække nakken på nogen som har en drøm om at være soldat. Men som sagt at være god til March er en rigtig god ting, også med henblik på at være jæger. :) Held og lykke med mili når det kommer,

  17. Bob dylan, nu har jeg været soldat i nogen tid og har haft en udsendelse. Jeg har aldrig haft brug for at tage alene ud i en skov og overnatte nogle dage der ude med medbragt mad osv. Det jeg har kunne bruge fra mit civile liv er følgende: God kondi og styrke, vilje og gå på mod.

    Jeg har gået på efter skole hvor vi har været til nogle adventure stævner, lavet vores egen overlevelses ture og andre ting. Hvis man har mulighed for at gøre sådan noget lignende ville det være at fortrække, men det er på ingen måder et must, for militæret skal nok få dig igennem de feltdage, øvelser osv så man har en god ballast. Det at tage alene ud i skov, giver jeg ikke noget for. tag hellere på noget højskole/kurser som har fokus på adventure og frilufts liv, men det er på ingen måder et must.

    Her er nogle punkter jeg synes folk skulle gå til, HVIS man vil forberede sig til militær livet.

    Orienteringsløb, en basal militær ting som er brugbar.

    God kondi

    Styrketræn 3 om ugen

    Vilje til at presse sig selv når det gør ondt.

    Der hvor jeg har udviklet meget.

    Fysisk er jeg blevet stærkere, vejer nok 3-4 kg mere end da jeg startet pga forøget muskelmasse

    Løber 3137 m på en cooper i 600 m højde og minus 7 grader, ved ikke lige hvad man kan omregne det til på en flad løbebane.

    Jeg har fået en hel anden indstilling til ting som bare skal gøres,

    Jeg er blevet struktureret

    Evnen til at klare svære opgaver er blevet lettere da jeg har fået en større livserfaring.

    Så for at kortfatte det jeg har skrevet: start i HBU'en hvor du har en god kondi, vilje til at give noget af dig selv, vær villig til at lærer så er du godt stillet. pøj pøj til alle jer kommende soldater i skal nok få det sjovt for det meste, men glem aldrig at militæret ikke er lutter lagkage :)

  18. Hvad med at prøve at løbe nogle længere ture end du gør normalt. flytte grænser på den måde. Deltage i nogle adventure løb hvor du bliver presset til bristepunktet og lidt mere, så får du også arbejde med psyken.

    Jeg kan ikke lige sige hvad man ellers skal arbejde med, men jeg ved de nok skal lærer en det man har brug for.

    MVH Gam

    PS. Jeg er kamp soldat ved JDR, mit råd prøv at starte med at tag HBU+HRU eller Sergent skolen og se om soldater livet er noget for dig, da alt ikke er lutter lagkage :)

    Pøj Pøj

  19. Hej. Dejligt at have en drøm. Men nu er jeg selv konstabel i hæren ved JDR.

    Jeg synes du skal have fokus på at tage værnepligten og en tur til Afghanistan, så du har noget i rygsækken inden du søger op til jægerne.

    Det som jeg træner, og jeg er i forholdsvis god form.

    Mit trænings program:

    Squat: 4-6 x 5 af 120 kg.

    Bænkpres: 4-6 x 5 85 kg

    Lunges: 3 x 10 32 kg

    Dødløft 5 x 5 120 kg

    Militarypres: 5 x 5 42 kg

    Dips 5 x 10

    pushups 5 x 00

    Det er de basis øvelser jeg laver, hvor jeg så enten skifter nogle øvelser ud og tager nogle andre ind.

    Jeg løber 3100 m på en cooper og vejer 85 kg med et fedt procent på 16 %

    Mit råd til dig som ønsker at være soldat:

    opbyg en kondi så du kan løbe omkring 3000 m på en cooper. Vær god til o-løb, da det hjælper dig rigtig meget hvis du skal være ham som styre kort. Husk at styrketræne 3 gange om ugen, da det er hårdt at være soldat, også som kampsoldat.

    Alt det her er ikke noget som du skal kunne nu, men noget du skal tænke på inden du tager din værnepligt, da du allerede vil være et kæmpe skridt foran de fleste af dine kamerater når du starter.

    Husk på at indstilling til tjenesten er lige så vigtig som at være i god form, alt er ikke lutter lagkage i forsvaret, så tag værnepligten og se om det er noget for dig. tag en udsendelse så du har noget i begagende og søg derefter patrulje kursus.

    Det var lige mine få ord. Held og lykke med drømmen.

    PS: drop alt for meget af den træning som du tror du vil komme til at bruge i militæret. Du mister med 100% din motivation, ingen kan holde fokus på noget i så lang tid. God grundform, O-løb og styrke, ha øje på det, så kommer resten.

    PSS: vælge et kamptrop regiment, det kunne være hos Jydske Dragon regiment i Holstebro