SixSigma

Medlemmer
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by SixSigma

  1. Hej Troels,

    de 2800 meter på en cooper er minimumskravet. Der må gerne være lidt mere :) Hvis ikke du når de 2800 m er du ude.

    Mht. det Pentatlet skriver skal noget af det nok ikke tages alt for alvorligt, men klart at du skal have gjort dig dine tanker om du kan slå ihjel, mv. Det er ikke sikkert du kommer ud for det, men til første optagelsesprøve skal du tale med en psykolog og han vil spørge ind til sådanne ting. Du skal kunne svare uden at være usikker eller psykopat...

    Det mentale er svært at træne. Og svært at sige hvordan man har det når man er kold og træt og kun har sovet et kvarter og så videre med en hel dags nye strabadser... Men nu er elevskolen ikke røvtur 24 timer i døgnet 5 dage om ugen. De har faktisk tænkt over planlægningen :) Så der er skiftevis fysiske aktiviteter og undervisning - det er jo også en uddannelse for hovedet og ikke blot for kroppen/fysikken.

    Men nu skal du jo lige igennem optagelsen inden du tænker på Kongsøre og elevskolen... :)

  2. Hej Troels,

    du behøver ikke værnepligt for at søge ind til FKP.

    Mht. reaktionsøvelserne så skal du vist bare klø på. Hav strømpesokker på (ikke sko) så glider fødderne nemmere hen over gulvet. Husk at bronzecirklerne kommer før løb/cooper. Næste gang du er i centeret så afslut din træning med 3 x bronze og derefter op på løbebåndet. Her kan du sætte farten til 15 km/t, hvilket svarer til 3.000 m på 12 min. Når du bliver bedre kan du sætte farten op og varier bronzecirklerne mellem at køre 4 runder i stedet for 3 og 3 runder med flere gentagelser i hver enkelt øvelse. Det er altid godt at have overskud på "game day" :) De 2 cooper baner til antagelses- og optagelsesprøven er flade. I Kongsøre er ruten kuperet!! (så hvis du kun lige løber 2800 m til optagelsen skal der trænes en del for ikke at ryge ud første dag i Kongsøre! (i år og sidste år, røg der begge gange 2 - lidt surt!!)

    Begynd på orienteringsløb hvis ikke du allerede er i gang! Og naturligvis marchtræning!! Til optagelsen falder de fleste fra pga march! Kombiner march og orientering = o-march. Hvis ikke du kan gå 30 km med 20 kg i sækken med 5-6 km/t inden optagelsen, så har du et problem...

    Svømmekravene til optagelsen er 300 m på 8,30 min. Bryst eller crawl. 25 m undervandssvømning fra vandtrædning uden afsæt fra kanten. Derudover en del undervandsøvelser. Fx at tage udstyr (finner, maske og blybælte) af og på. Det er godt at kunne crawl men ikke et krav. Køb evt. et par timers svømmetræning fra en prof. svømmelærer (ikke ham fra folkeskolen :) Han kan sikkert hurtigt lære dig crawl. Rygsvømning med finner er også god træning for ben og ankler.

    Det er vigtigt at træne ben og ryg. Begynd at tage en del englehop og lunges (gerne samtidig med at du holder en 20 kg vægtskive på ryggen - dog ikke ved englehop).

    Derefter skal du vist bare træne det mentale... :) og det er ikke så ligetil som den fysiske træning :)

  3. Hej Bargisen.

    Hvis du stadig følger dit træningsprogram, så vil jeg foreslå dig at trappe ned på styrketræningen og en hel del mere op på march!!! Min. en gang per uge. Varier mellem lange ture og vægt i sækken. Inden uge 44 skal du kunne gå 30 km med mindst 20 kg. Vil tro at 70 - 80 % af dem der ryger fra i uge 44, ryger under marchen. Derudover kan du godt vænne dig til at gå 6 km/t.

    Start evt. hver træning/fysisk aktivitet med 25 "belønninger". 1 belønning = 1 armbøjning, 1 mavebøjning, 1 finnespark (som hvis du svømmer rygsvømning med finner) og 1 englehop (med strakt ryg). Du kan ligeså godt komme i gang med det samme :)

    Slut evt. hver svømmesession af med 1000 m rygsvømning med finner. Styrker ankler og lysken. Plus du får brug for det hvis du skal ud at svømme 10 km overfladesvømning :)

    Hvis du ikke er begyndt på orienteringsløb - så kom i gang!!! Evt. køb et o-kort over Grib skov og selv løb - eller gå o-march om natten/i mørke. På ES er der o-march natten til tirsdag og natten til torsdag.

  4. Okay tak for svaret :4thumbup: jeg har tænkt mig at svømme ca. små længder af gangen ca. 10 meter og så når jeg bliver bedre øger jeg med 5 meter, er det en god ide? Lige en ting mere, hvordan skal jeg indånde før jeg begynder at svømme under vand?

    Med hensyn til indånding så tag max 3 indåndinger! Ikke noget med at "pakke" lungerne ved at "hyperventilere". Har lige gennemført optagelsesprøven til FKP i uge 44 og der måtte vi max tage 3 indåndinger.

    Der var en der besvimede (under vandet) og han tog formentlig mere end de 3 indåndinger. Og som tidligere anført - dyk ALDRIG alene!

    Mvh.

    Nr. 46

  5. Hej

    Jeg har haft nogenlunde samme problem i begge ben. Det gør ondt at løbe, nogen gange sindssygt ondt! Jeg er fortsat med at løbe og det er ved at være ovre nu. Det har stået på i 4-5 måneder. Nogle dage bedre end andre.

    Noget jeg er begyndt på og som har virket på mig er at skylle med koldt vand, fx. når du er i bad efter løb. Det øger blodcirkulationen/tilførslen i det "betændte" område.

    Jeg har også prøet at holde pause (efter råd fra min søster, der er læge) - det gav kun bagslag! Smerten kom igen umiddelbart efter. Så der er vist ikke andet for end at bide tænderne sammen og kom ud over stepperne!

  6. Hej Chevalmarin

    Det afhænger jo nok lidt af ens behov. Og om man føler at det er et modeshow når man skal ud på skovstien - eller hvor du nu løber...

    Her i sommersæsonen bruger jeg et par 3/4 lange tights (de går til lige under knæet) og 2 t-shirts. Den ene t-shirt/tank top ryger ind i bukserne. Ellers bliver jeg tit kold på maven pga vinden på den fugtige/svedige hud. Den anden t-shirt hænger bare løst. I går var det lidt koldere så der brugte jeg en langærmet tynd løbejakke (fra Føtex til 100 kr.) - det viste sig ikke at være så koldt som jeg troede... :blush:

    I vintersæsonen bruger jeg lifa svedundertøj, et par "løse" løbebukser, en t-shirt og den tynde løbejakke. Det er som regel kun koldt i starten :smile:

    Jeg ser ikke voldsomt modepræget ud i mit løbetøj, men jeg løber for min egen skyld - ikke for andres... :w00t: Men du kan sagtens købe dig fattig i det "rigtige" løbetøj. Dit behov afhænger også lidt af hvor meget du løber og hvor vigtigt det er at løbetøjet er top professionelt.

    Brug dog de penge der skal til for at købe et par ordentlige løbesko! Og få lavet en løbestilstest så du får de sko der passer til dig!

    Mht. pulsbæltet, så mener jeg at det skal sidde lige under brysterne - det står alt andet lige i manualen! Men som mand bruger jeg naturligvis ikke en manual :tongue: , så jeg ved det rent faktisk ikke :w00t:

    "Run Forrest, run!"

    Go' vind!

    SixSigma

  7. Hvilke typer IQ-test skal man øve sig på, for at gøre det lidt mere konkret?

    Hej Nicknadir

    jeg vil foreslå at du tager et smut omkring biblioteket og låner et par bøger om/med IQ tests. Kontroller at der er et begrundet svar på spørgsmålene, ellers lærer man ikke hvordan IQ test er opbygget eller at tænke logisk.

    Der er også hovedregning. Så lån evt. også en bog om det. Brøkregning mv. Du kan også gå ind på politiskolens hjemmeside. De har nogle optagelsesprøver. Du kan øve dig på dem med matematik og sprog. Det samfundsvidenskabelige er der ikke prøver i hos FKP, dvs. du skal ikke vide hvad miljøministeren hedder el.lign...

    Håber det hjalp lidt.

    SixSigma

  8. Hej,

    Faldt tilfældigvis over tråden.

    Tja hvorfor vil du være frømand? Der er ingen rettesnor og det er formentlig meget individuelt.

    Personligt har jeg tænkt over det mange gange og det tætteste jeg kommer er, at det passer som hånd i handske for mig. Ser jeg samlet tilbage på mit liv så har jeg søgt FKP for at finde ind til mit inderste. For at se mig selv i øjnene, tage ansvar for mit liv og for at bevise, at jeg kan det jeg vil. Det er ikke nødvendigvis det bedste svar, når du skal passe i FKPs "firkant", men det er mit personlige svar til mig selv.

    Til FKP var det: personlig udfordring og udvikling, kammeratskabet og ikke mindst det at være et sted, hvor alle forlanger den højeste standard og, hvor man ikke kan gemme sig.

    Af de seriøse jeg kandidater jeg har mødt er der et gennemgående træk og det er, at de fleste har en indre kamp, hvor de prøver at komme i balance med dem selv. Personligt kan jeg sige, at der var noget helt specielt som trak i mig og i dag kan jeg se, at min psyke guidede mig således at jeg kunne løse nogle problemer. Det kunne f.eks. være at gøre den psykiske smerte fysisk gennem hård træning eller ved at opstille en udfordring af Sisyfos dimensioner.

    Jeg har kun haft postive erfaringer med at søge og det samme kan jeg sige på vegne af en god bekendt, der har oplevet det samme. Når det så er sagt er der formentlig forskel på, at være 20 og 30 år til en sådan uddannelse.

    Oplevelsen har forandret mig som menneske og selvom jeg ikke har nået hele målet endnu så har det givet mig en enorm selvtillid og i dag ved jeg, at jeg kan det jeg vil, hvis jeg er motiveret.

    Det synes jeg er et godt svar! Det har flere dimensioner og skeler også til at der kan være et personligt svar og drive som ikke nødvendigvis er det der kommer til udtryk hos psykologen, uden at det dermed er sagt at man skal, bør eller kan lyve overfor psykologen.

    Dit svar giver udtryk for at du er kommet længere end optagelsesprøven. Er det korrekt? I bekræftende fald, har du nogle gode råd til håbefulde aspiranter... :)

    SixSigma

  9. Hvad havde du forventet!? :blink: Men forvent flere kurser, øvelser, øvelser, træning i færdigheder, øvelser, øvelser, udsending.

    'Pyt

    Den havde jeg li'som regnet ud. Det må siges at være et af de tilfælde hvor spørgsmålet var bedre end svaret... :bigsmile: Med mindre du mener at ovenstående er en detaljeret gennemgang af hverdagen efter elevskolen...

    Det vil altid være en god ide at forberede sig til en sådan samtale og jo, det er lidt som en jobsamtale! Man bliver spurgt hvorfor man tror man er egnet, hvad man mener man har af kvaliteter osv.

    Helt enig! De 2 dage hedder sjovt nok også "ansættelsesprøve"...

    Der er også diverse IQ tests. Disse bør man også, såfremt man er en seriøs ansøger, træne og forberede sig på.

    "The harder I practice, the luckier I get" - Gary Player

    SixSigma

  10. Korrekt, hvis man íkke selv kan sætte ord på hvorfor man søger uddannelsen, er det udtryk for, at man ikke ved hvad man går ind til. Men man må godt lige tænke samtalen igennem et par gange inden, ikke at det skal være indstuderet.

    Samtalen skal selvfølgelig ikke være indstuderet. Det er gennemskueligt for psykologen.

    Mht. ikke at vide hvad man går ind til synes jeg det er svært. Det er begrænset hvad der er af oplysninger om hverdagen EFTER elevskolen. Det bliver altid forklaret i rimeligt brede træk/vendinger. Jeg har selv i sin tid prøvet at indhente oplysninger om studie og efterfølgende blive overrasket over hvad det egentlig indebar. Samme med det efterfølgende job. Der er forskel på hvilke oplysninger man kan indsamle og den faktiske virkelighed.

    Dermed ikke sagt at man kan undlade at indhente flest og bedst mulige informationer forinden. Hvilket jeg også mener jeg har gjort.

    Årsagen til tråden var nok mere hvad det er der får psykologen til at give "thumps up" eller det modsatte... Hvad er det vedkommende der ikke går videre mangler? Eller har svaret "forkert" på?

    Man er selv herre over ens fysik. Træn max og du klarer de fysiske krav til ansættelsesprøven. Men psykologen kan man ikke træne til på samme måde. Men også her skal man være forberedt - ligesom med alt andet inden for FKP...

    SixSigma

  11. Så kommer der lige en tråd mere omkring frømandskorpset :bigsmile:

    Jeg skal til nogle optagelsesprøver omkring august og ville høre om der er nogen som har foreslag til hvordan min træning skal se ud? Hvilken form for svømning skal jeg træne osv.

    Jeg træner pt. løb ca. 4 gange om ugen(Min 5 km. Pr. løB)

    Svømning ca. 5 gange om ugen

    og 3 gange styrketræning( Det er jo snart sommer så vil også gerne se lidt godt ud :cool: )

    Kunne være fedt hvis der var nogen som rent faktisk havde været til prøverne som skrev :4thumbup:

    Hej,

    har du fået indkaldelse til ansættelsesprøven? Jeg er indkaldt til d. 23/24. juni... lidt før end beregnet! :crazy: Troede først det var til august. Håber det går...

    Har du et godt forslag til hurtigst muligt at træne til en god cooper? (dvs. 2801 meter) :w00t:

    Håber vi ses i uge 44!

  12. Til psykologtesten/samtalen ved optagelsen til FKP/JGK skal man uddybe hvorfor man gerne vil være Frø eller Jæger...

    Mit spørgsmål til plenum er - hvorfor vil DU være det?

    Er der et rigtigt svar? Måske, men der er helt sikkert et forkert svar. Hvis du siger du vil være Frø/Jæger for at lære at slå ihjel skal du nok ikke regne med at komme videre.

    Men hvad er det så? Hvorfor vil man optages på en af verdens hårdeste uddannelser?

    Hvis det er for at få fysiske udfordringer kan man bare deltage i et adventure race eller gennemføre en ironman - 2 gange i træk hvis een ikke er nok...

    Er det for at blive soldat, jam'n så bliv konstabel eller hjemmeværnsmand... Man kan få rigeligt med udfordringer uden at være Frø eller Jæger. Men hvorfor er det så man VIL være det?

    For nogen er det spændingen, livet der leves på kanten og for andre en "mavefornemmelse". Men dur de svar til noget hos psykologen??

    Hvad er jeres forslag?

  13. Det er egentlig nogle ret svære spørgsmål...!

    Jeg har selv været een af dem - desværre! Men forsøgte alligevel (Frømandskorpset). Det blev et no go - dog til dels min egen skyld.

    Jeg var i rimelig god form - ikke så god som mange andre ansøgere, men 4 måneder før prøven kunne jeg gennemføre en broncecirkel+ (dvs. mere end krævet) og løb længere på cooperen. Ca. 2 måneder før "the day of days" falder jeg uheldigt på vandski og bøjer et ribben. Det medfører at jeg ikke kan løbe, tage mave- eller armbøjninger i den resterende del af tiden op til prøven. Jeg kan dog cykle lidt men det er ikke godt nok. Min kondi var således i bund, men jeg prøver da!! 7,5 min. på bronzen og 100 meter for lidt på cooperen :mad:

    Min kondi VAR god, men blev "ødelagt" - dog ikke pga. overtræning, men ved et "uheld" som jeg er SÅÅÅ træt af i dag!

    Men hvor grænsen går mellem hård træning og overtræning er hårfin. BANG så er man på den forkerte side på det forkerte tidspunkt.

    Frøerne udleverede et træningshæfte - ganske fornuftigt et af slagsen - hvori der bl.a. stod at såfremt man fik en skade skulle man fortsætte med at træne andre muskelgrupper så man ikke gik helt i stå...

    Til dem der er i lidt mere end god form skal de nok fastholde denne uden at forsøge at presse sig selv endnu mere op til 4 måneder før. Så tror jeg de undgår overbelastningsskader uden at gå på kompromis med fysikken. Hvis man har VILJEN kommer man igennem selv med en lidt dårligere form.

  14. Hej Winther,

    hvor i landet er du fra?

    det vil nok være en kæmpefordel om du kunne finde een eller flere ligesindede at træne med. Det er en laaang vej til målet, hvis du træner alene det næste års tid eller 2.

    tænk over et fornuftigt og velovervejet svar til spørgsmålet om hvorfor du vil være frømand?? at du er vild med Rambo, eller søger et fysisk krævende og udfordrende job er langt fra godt nok.

    Afhængigt af din IQ vil jeg foreslå dig at gå på biblioteket 3-4 måneder inden optagelsesprøven og låne et par bøger med IQ opgaver. De vurderer dig ikke på det fysiske alene. Det er kun første trin i raketten!

    God vind!

  15. Hej Augustinus

    - og alle I andre der læser tråden

    Kender du nogen i Herningområdet der er i gang med at træne til FKP eller JGK???

    Overvejer selv at søge ind, men mangler lidt en at træne med.