kbkjeldsen

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kbkjeldsen

  1. Af de cykler du linker til, ville jeg klart gå efter BeOne Karma 2.0, da den har bedre gaffel og bedre komponenter end de andre.

    Synes faktisk, den ligner et ok køb til prisen.

    Mht. størrelse, skal du nok se efter en cykel på 18" - 19", der passer til folk på ca. 180 cm, men der skal også tages højde for skridtlængde og stelgeometri, så spørg der, hvor du køber cyklen for at få den helt korrekte størrelse.

  2. Som Danielsson skriver, så er HBU den samme i hele Forsvaret, med 37 timers arbejdsuge osv. REX-turen ved Livgarden er i dag ikke noget at råbe hurra for - jeg var lige et smut på Høvelte Kaserne i 14 dage her i foråret, og blev fortalt, at den i dag kun varer 2-3 dage..! Altsammen en konsekvens af det nye forsvarsforlig med deraf følgende strukturændringer samt flæbende talsmænd ude i geledderne.. :-(

    Jeg har selv gjort aktiv tejeneste ved Livgarden fra 1999 - 2002, og er i dag stadig enkadreret i reserven. Jeg har også været vagtgående i 2000, dog som sergent, men jeg synes bestemt det var en god oplevelse, og jeg har heller ikke hørt om ret mange gardere, der synes andet, så jeg vil mene, at det er en fejl, at fravælge Livgarden på baggrund af vagttjenesten. Livgarden er ligeledes et godt sted, hvis man har planer om at blive udsendt, da Livgarden opstiller næsten halvdelen af alle de hold der bliver udsendt til både Afghanistan og Kosovo. herved kan man allerede tidligt blive enkadreret i det kompagni, man så senere skal udsendes med. Men Opklaringseskadronen på Bornholm er bestemt heller ikke et dårligt valg - jeg har bekendte, der både har gjort og gør tjeneste her, og det er min opfattelse, at tjenesten ved Opklaringseskadronen efter HBU er hårdere end ved Livgarden. Jeg kender ikke så meget til JDR for tiden, men vil tro, at niveauet omtrent ligger på højde med Livgarden.

  3. Et umiddelbart bud: jægerkorpset og frømandskorpset

    Nu ved jeg ikke, om dit svar var ment som en spøg, men jeg opfatter det initiale spørgsmål som værende stillet af en person, der endnu ikke har været værnepligtig, og derfor spørger, hvor det er hårdest at aftjene sin værnepligt.

    Da jeg selv begyndte i forsvaret i slutningen af halvfemserne, kunne man aftjene sin værnepligt ved Patruljedelingen hos Prinsens Livregiment. Instruktørerne var bl.a. fra JGK. Jeg har to bekendte som aftjente sin værnepligt i Patruljedelingen, og de kunne berette, at det var en god og hård uddannelse. Jeg tror desværre, at denne deling er blevet nedlagt ved overgangen til den nye struktur i forsvaret, hvor alle værnepligtige skal gennemføre Hærens Basis Uddannelse.

    Men ring til Forsvarets Rekruttering på 44 89 50 00; de kan helt sikkert være dig behjælpelig med en masse god information!

    Når du er færdig med din værnepligt, kan du altid søge videre til andre enheder - hvis du har lyst til at prøve kræfter med Jægerkorpset, kræver det, at du først består det indledende patruljekursus på 8 uger. Såfremt du gennemfører dette kursus(!), kan du søge om optagelse på Jægerkorpsets aspirantkursus. Jeg kender ikke umiddelbart de gældende krav for optagelse i Frømandskorpset, men kan forestille mig, at de ligner kravene for JGK.

  4. Ja, både M/58, Jolly og Special Force er jo noget crap at løbe i, så kan godt forstå, du ser i andre retninger. Bates har været brugt meget i både Irak og Afghanistan, men hvorvidt de er gode at løbe i, ved jeg ikke. Ellers er der jo Ecco Track, som også er ret populær, og brugt af både frøerne og jægerne - de koster jo så bare næsten triple up ift. Bates. Jeg har selv haft meget glæde af et par Hi-Tec Magnum, som jeg købte i den amerikanske PX i Bondsteel i Kosovo for nogle år siden, så jeg ved ikke, om de er tilgængelige i DK (men kan vel købes på nettet...). Ganske fornuftige at løbe i synes jeg, og så betalte jeg faktisk ikke alverden for dem - tror, det var i omegnen af 500-600 kr., så dem vil jeg ikke være bleg for at anbefale, hvis der skal ses på pris/kvalitet-forholdet.

  5. Dvs. at jeg skal løbe hurtigere, og længere, i en høj itensitet?

    Det vil nok være vanskeligt både at øge hastighed og længde på samme tid. Men over tid, vil du komme til at kunne løbe både hurtigere og længere (og "længere hurtigere").

    En af de bedste måde at forbedre hastigheden på, er VO2maks-træning, hvor du øger grænsen for dit maksimale iltoptag. Se evt. her

    Det vil sige 1-2 timer spinning hver dag??

    Jeg skal selv om en ½ time spinne, det er dog kun 35 minutter..

    Skal jeg forlænge det lidt? altså så jeg kører med lav intensitet, "meget" længere?

    Det kommer an på, hvad dit mål med træningen er. Jeg spinner typisk minimum 2 timer af gangen og løber ofte en time efterfølgende, da jeg sigter efter at forbedre min tid på marathon. Derfor kører jeg lange træningspas. (Train as you fight - fight as you train!) Mine foretrukne spinninginstruktører er således også "triathlon"-instruktørerne som eksempelvis Lasse Träff og Chris McDonald, der kører længere serier med samme intensitet.

    Vil du bare have det sjovt, og få forbrændt en masse på kort tid, vil du måske foretrække at fyre den helt af på en enkelt time hos de konventionelle "Spin-Spin"-instruktører, der kører kortere serier med mere skiftende intensitet.

    Men prøv dig lidt frem og find ud af, hvad du synes bedst om - det vigtigste er trods alt, at det er sjovt! :smile:

  6. Tak for svarene, men hvilke former for cardio laver i selv?

    Jeg spinner 8 - 12 timer om ugen, da det er sjovt og er mindre belastende for bla. led end konventionel løbetræning, som jeg dog også dyrker en del - både i det fri, samt på løbebånd. Løbetræningen er både i form af udholdenhedstræning samt VO2maks intervaltræning.

  7. Energikilden under selve arbejdet er mindre interessant, da det i det lange løb altid vil være fedtdepoterne der skal dække et underskud.

    Lige præcis - mit svar var måske lidt for forenklet. Der skal naturligvis også, blandt andre faktorer, tages højde for et tidsperspektiv, både set over lang tid samt under det enkelte træningspas. Det er det samlede kalorieforbrug, der er bestemmende for, hvor meget man forbrænder.

    Hvis en person hver dag træner 1 time ved 80 % makspuls, og herved forbrænder totalt 700 kilokalorier, vil samme person i løbet af f.eks. en måned have forbrændt præcis det samme, som hvis personen trænede 1½ time om dagen ved 70 % makspuls med en total forbrug på 700 kilokalorier.

    Med hvis personen træner en time om dagen, vil denne efter en måned have forbrændt mere, hvis træningen hver dag foretages med en puls på 80 % frem for 70 %. Derfor vil den "øjeblikkelige fedtforbrænding" indirekte være bestemt af intensiteten.

  8. Hej Christian,

    Du giver faktisk selv svaret - lav fedtprocent og muskelmasse. Punktslankning er et ikke-eksisterende fænomen. Der er ikke én form for cardiotræning der er dominerende mht. fedtforbrænding ift. andre. Det er kun intensiteten, der er bestemmende for, hvor meget du forbrænder. Jo højere puls, jo større fedtforbrænding.

    Mvh

    Kenneth