Minimælk

Medlemmer
  • Posts

    99
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Minimælk

  1. Det er langt hen ad vejen genetisk bestemt eller kan være resultatet af rimelig alvorlige hormonforstyrrelser i kroppen, som dit problem heldigvis lyder for almindeligt til at være. Svedmængde afhænger kroppens mulighed for at afgive varme. Som udgangspunkt danner kroppen selv varme og modtager evt. fra omgivelserne, en samlet mængde, der enten kan afgives ved sved, forskellige former for afledning (såsom strålevarme) eller oplagring af kroppen (indre temperaturstigninger, der minder om feber). Metabolisme = Evaporation + Konduktion + Konvektion + Strålevarme + Storage, for at stille det fysiologisk op.

    Din krop har derfor større tilbøjelighed til at afgive varme ved sved, hvilket på mange måder kun er en fordel. En cm3 sved kan indeholde meget energi og er derfor en hurtig vej til at styre varmebalancen. At kunne svede sparer desuden hjertet for en del arbejde, men det er noget mere kompliceret at forklare. Det er formentlig der, at myten om bedre kondition ved større svedrater er opstået. Synes i hvert fald ikke du skal bekymre dig for meget over det, det er ikke sjældent. :bigsmile:

  2. Hvis vi endelig skal fluekneppe giver det ingen menign at anbefale proteinpulver og maltodextrin.

    Så at sige alle de studier der er udført med post wo ernæring er med glucose og aminosyreblandinger. Ikke Valle protein og maltodextrin.

    Er det vigtigt?

    Ca. lige så vigtigt som at diskutere maltodextrin, vs dextrose vs Waxy Maize.

    Protein optagelsehastigheden efter træning er ikke særligt vigtig sandsynligvis, da post workout shakes med Kassein giver bedre effekt i enkelte studier.

    Kort sagt: man skal passe på med at spille klog og overkomplicere tingene, når man ikke har sat sig særligt godt ind i sagerne. Dertil kommer at flere af dem i denne tråd der anbefaler en simpel approach kunne fluekneppe detaljer på langt højere niveau end jeg, de har bare erkendt at det er uvæsentligt for de fleste og tæt på ren spekulation for alle.

    Det er vel altid "faren" ved disse tråde. Der er to, der skal stilles tilfredse:

    1) Trådstarteren, for hvem folks ofte enorme baggrundsviden om biokemi, fysiologi og Pubmed skal koges ned til noget hurtigt forståeligt og brugbart,

    2) Den horde af kværulanter, der står på spring i kulissen til at ødelægge troværdighed og pleje evt ego, netop fordi de kommenterer på noget allerhelvedes kompliceret, der skal gøres hurtigt forståeligt og brugbart.

  3. Oh my God, kan godt se at jeg skal til at tage nogen studier i et eller andet, for at fatte hvad I snakker om! :blink:

    Men I lyder ihvertfald rigtig kloge (ingen sarkasme her), så selvom jeg ikke fatter et ord af jeres begrundelser, så tager jeg det for gode vare.

    Minimælk>>

    Siger du til mig, at jeg fremover skal tilføje noget sukker i min protein/kreatin-shake? Hehe, isåfald hvor meget? (som om at shaken ikke var klistret nok i forvejen :tongue: )

    Den med at få nok at spise, der gør jeg hvad jeg kan. Netop med bananer, havregryn og grovboller. Tror min kost er fin nok ihvertfald..

    Så var det vist heller ikke mere indforstået, men du opgav sikkert på forhånd.

  4. Det ved jeg ikk noget om..

    Men jeg har bare fået afvide, at jeg skal drikke den så kort efter jeg har styrketrænet som muligt.

    Og hvis jeg absolut skal løbe/cykle bagefter, så skal jeg drikke halvdelen af shaken efter styrketræningen og den anden halvdel efter konditionstræningen.

    Men jeg forestiller mig bare, at det optimale vil være, hvis jeg drikker hele shaken på en gang. Og så helst mens mine muskler er helt "pumped up", som de er lige efter en gang vægtløftning.

    Lad os tage den én ad gangen -- andre kan evt bidrage hvis jeg misser noget:

    Efter træning er størstedelen af dine musklers glycogendepoter nedbrudt. Målet med en shake er derfor dels at genopbygge disse depoter, dels styrke proteinsyntese og ny muskelopbygning. Hvis du blot indtager protein vil kroppen derfor omdanne dette til glucose for at kunne genopbygge depoterne, inden den alternativt bruger resten til muskelopbygning. Almindeligt bordsukker består af glucose og fructose og er hurtigt optageligt i modsætning til mere komplekse kulhydrater. De hurtigere glucose-molekyler medfører øget insulin-sekretion fra din bugspytkirtel, der både stimulerer glycogengen- og muskelopbygningen. Ved at blande sukkerstoffer i din proteinshake kan du derfor styrke den anabole effekt af en shake.

    Hvis du dyrker dynamisk motion øges din insulinfølsomhed. Det betyder kort fortalt, at insulin for større effekt end normalt, hvilket du naturligvis kan udnytte ved at løbe/cykle efter styrketræningen. Jeg vil dog ikke anbefale dig at drikke din shake og dernæst dyrke kredsløbstræning. Det sænker bloodflowet til tarmregionen og hæmmer derved optagelsen af sukker og protein. Risikoen er derimod at du render ind i en gang diarré som følge heraf. :dry:

  5. Jeg er stadig helt rundt på gulvet over den 49'er sejlads. Hvor er fedt at de fik guld.

    Især fedt at se hvordan producenterne ikke anede, hvad der foregik og klippede randomly frem og tilbage. Epic forvirring.

  6. GULD, GULD og BRONZE

    Hvor er det fucking vildt!!!

    Guld til Guldfireren i det bedste løb man kunne ønske sig!

    Bronze til Mads og Rasmus

    og det ser ud til guld i 49'eren!

    Ja, guld til 49'eren -- i en kroatisk båd :laugh:

    Mest vanvittige øjeblik til OL so far.

  7. Jeg har lige været ude på en løbetur. For sjov vejede jeg mig før og efter turen, og må sige, resultatet kom som en overraskelse!

    Jeg løb 11,5 km på 56:59 min.

    Jeg er 191 høj, og vejer - ja det er så lige det. Før turen vejede jeg 93,1 og bagefter 90,6 kg, dvs. et svedtab på 2,5 kg!

    Jeg løber en 30-40 km om ugen, og er i udemærket form. Men synes alligevel det er ekstremt meget?

    Så vil egentlig bare høre, om i andre er nogle ligeså svedige svin som mig? :tongue:

    Hvis du har været i temperaturbalance og vi ser bort fra konvektion, konduktion og stråling, så har du haft følgende effekt:

    2,5 kg * 2,43 kJ/g sved = 6075 kJ/57min = 1800W

    Svt. ydre arbejde på 360W ved nyttevirkning på 20%.

    Det lyder lidt højt i en hel time (Lance Armstrong knaldede 490W af på opstigningen til Alpe D'Huez i 2001), så du har muligvis løbet i en høj luftfugtighed og modtaget varme fra omgivelserne. Men så høj svedsekretion er kun godt ifm. løb i varme omgivelser, se fx http://en.wikipedia.org/wiki/Acclimatization.

  8. Du kan finde en del studier, hvis du søger www.pubmed.gov igennem for strengen ""Caffeine"[Mesh] AND "Lipolysis"[Mesh]". Her er koffein sat i forbindelse med fedtforbrænding som udtryk for øget stofskifte. Eksempelvis denne her:

    LeBlanc J, Jobin M, Côté J, Samson P, Labrie A.

    The effect of caffeine on resting metabolic rate (RMR) was investigated in eight trained and eight nontrained young male subjects. The ingestion of 4 mg/kg caffeine produced a greater increase of RMR in trained subjects. This effect was associated with a greater increase in plasma free fatty acids and a larger fall in respiratory quotient, indicating an enhanced lipid oxidation following caffeine in exercise-trained subjects. An initial fall in plasma glucose was observed but only in trained subjects, and caffeine did not change plasma insulin in either group studied. Caffeine caused a significant fall in plasma norepinephrine and an increase in plasma epinephrine in both groups of subjects, but this action was significantly greater in trained subjects. It is suggested that the greater increase in RMR observed in trained subjects following caffeine ingestion is related to an enhanced lipid mobilization, possibly produced by a greater epinephrine secretion and by subsequent increased lipid oxidation.

    Jeg mindes dog at have hørt, at lang tids forbrug af kaffe medfører mindsket effekt, men kunne ikke lige finde studierne der beviser dette.

    God jagt derinde :)

  9. Omformulering.... du mener, omdannelse af pyruvat til glukose eller hva? I såfald forekommer det også via glukoneogenesen uden akkumulering af laktat.

    den overvejende del af den akkumulerde laktat omdannes, som du rigtignok skriver, i leveren til glukose via glukoneogenesen... en mindre del kan diffundere ind i hvilende eller knap så hårdt arbejde muskelceller (normalt type I fibrene, alternativt andre væv), hvor laktat simpelthen nedbrydes på normalvis i stofskiftet.

    Jeg ved ikke, om det er uddybende nok?

    Ja, den sidste formulering var vist lidt snørklet :) Men tak for bekræftelsen :)

  10. Hej,

    Her er et spørgsmål til de biokemisk interesserede -- i den lidt hårde ende:

    Når man under anaerob træning danner laktat ud fra pyruvat, hvorledes nedbrydes dette så af kroppen? Sker dette ved hele den gluconeogenetiske proces, altså nysyntese af glucose, eller omdanner kroppen simpelthen laktat til pyruvat og sender det videre til enten oxaloacetat eller acetyl-CoA?

    Jeg spørger i forbindelse med den videnskabelige basis bag Destroying the Fat programmet, der netop sætter fokus på laktat som kickstarter for fedtforbrændingen. Energien til syntese af glucose ud fra pyruvat kommer ifl. Medical Biochemistry (Elsevier) fra beta-oxidation af fedtsyrer, men sker dette altid ved laktatdannelse i forbindelse med træning?

    På forhånd tak :bigsmile:

  11. Mon ikke der er tale om indtagelse af isvand -> nedsat kropstemperatur -> øget metabolisme for at genoprette normothermi?

    Når nu kroppen kræver 3,47 kJ/Kg*K, så kan det vel have en lille effekt, hvis temperaturen bliver sænket 1 grad?

  12. Hej med-motions-freaks,

    Jeg har talt med intruktøren i mit center omkring træningsfrekvens. Jeg vil helst nøjes med at træne 2 gange ugentligt pga. tidsmangel. Jeg træner hele kroppen hver gang 3x10 sæt (+ 4 sæt med 20 gentagelser med 60% for at køre musklerne helt døde).

    Instruktøren mener ikke det er nok, hvis jeg vil vokse i styrke. Hvad mener i? (min tidhorisont er 1 år, hvorefter jeg gerne vil være blevet lidt større, lad os sige +5-10 kg (vejer 84 nu , 198 høj), 50% stærkere. Lyder det realistisk???.

    Håber i kan hjælpe med lidt råd, eller henvise til en tråd men et lignende spørgsmål. (jeg har ikke kunne finde nogen ...)

    Hej :bigsmile:

    Som nævnt i de to tidligere indlæg er det meget forskelligt, hvordan folk responderer på træning. 2 gange ugentligt kan sagtens være fint nok for dig, især når du kører så stor volumen. Jeg kan dog anbefale dig at læse lidt mere om HST-principperne, som mange bruger i forbindelse med fullbody træning. Her kører du træning man/ons/fre eller hver 2. dag med de store øvelser (Bænk, dødløft, squat, bent-over-rows, chins, military + det løse), og når du kun kører 1-2 sæt af hver øvelse, så kan du sagtens nå hvert træningspas på 1 time, hvis du er lidt effen. Så burde det være nemmere at træne tre gange om ugen og få nogle gode gains. :superman:

    Læs mere her: http://www.motion-online.dk/styrketraening...cifik_traening/

  13. Jeg har været en tur dernede i dag. Selv om den første tid er en smule kaotisk, så er jeg faktisk positiv overrasket over standarden. Jeg har tidligere trænet i Equinox, og må sige at Fitness World prisen til trods næsten er på niveau.

    Man har 4000 km2 at botre sig på. Der er indrettet et særskilt rum med frie vægte over 20 kg, så man kan pumpe i fred for cardiofolket - og omvendt!

    Jeg kan kun anbefale centeret, og jeg ser frem til holdundervisningen i næste uge.

    Projac

    Cool :) Har også hørt positivt so far.. Hvordan var det med kø til sagerne? Var der et squat-rack? Stænger til diverse løft og sådan? :4mewantfood:

  14. Ja, det virker noget mere fornuftigt end Lene Hanssons "Ikke kulhydrat og protein samtidig" helvede. Det var især uberondt med ham knægten, der lærte 5 pakker blandede spillekort udenad. :4thumbup:

  15. Nu lufter jeg en teori, som jeg ikke aner om er rigtig:

    Hvis man nu, i en periode på 6 måneder uden træning, spiser 3000 kcal om dagen med 1,5-2 gram protein pr. kilo legemsdel, så vil resultatet vel blive en fast vægt uden øget fedtfri masse. Hvis man så begynder at træne de næste 6 måneder og fortsat spiser 3000 kcal om dagen med 1,5-2 gram protein pr. kilo legemsdel, vil en del af proteinerne så ikke gå til øget muskelmasse, sådan så man beholder vægten i kilo, men øger den fedtfri masse?

  16. Under en rigtig god periode på 5 mdr (re)gainede jeg 5kg FFM og smed 1kg fedt ifølge målinger med fedttang og vægt.

    De få gange det har gået hurtigere har det fulgt en del mere fedt med.

    Hvor meget gik du over dit ligevægtsindtag i den periode? Lyder rigtig godt klaret! :smile: