MortenSJ007

Medlemmer
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MortenSJ007

  1. Hejsa

    Jeg har Googlet lidt efter interval trænings programmer men synes ikke jeg kan finde noget konkret. Det jeg har læst mig til er også at det vidst ikke kræver den store videnskab (måske tager jeg fejl)

    Jeg løber på løbebånd og løber 5 km med en fart på 10 km/t hvilket svare til en tid på 30 min. Det vil jeg gerne forbedre og har hørt interval træning er vejen frem. Er der nogen der ud fra de data kan hjælpe mig lidt på vej?

    Mvh Morten

  2. Hejsa alle sammen

    Får ca. 1 år siden måtte jeg stoppe min træning pga. en albue skade. Jeg fik sindsygt ondt i min albue når jeg lavede bænkpres. Det er på ydersiden af albuen på triceps siden hvis det giver mening. Jeg gik derefter til lægen som sagde jeg skulle tage nogle ibuprofen og smøre den med felden gel da han mente det var noget inflamation. Det gjorde jeg så i en to-tre ugers tid uden nogen forskel. Jeg tænkte at jeg ville holde en lang pause for at se om det ville gå væk. Det gjorde det desværre ikke. I februar i år kontakter jeg igen min læge som henviser mig til en fys. Jeg starter og det går egentlig fint nok. Jeg synes det bliver en smule bedre, men jeg kommer aldrig rigtig af med det.

    Sådan fortsætter det frem til August hvor jeg hele tiden må holde pause fordi det gør ondt i min arm. Jeg går igen til lægen og denne gang bliver jeg henvist til en ultralyds scanning. Jeg kommer derop engang i oktober, men der er ingen ting at se. Jeg må igen til lægen og får denne gang at vide de ikke kan gøre mere. Jeg får at vide at de kan henvise mig mig til en fys endnu engang, men ellers kan de ikke gøre noget. Hende jeg var oppe hos virkede ikke rigtig til hun viste ret meget om sådan nogle skader. Hun måtte konstant en og spørge en anden læge og virkede ikke særlig troværdig. Kan det virkelig passe at der ikke er mere at gøre? Jeg er simpelthen så frustreret over jeg ikke kan få trænet og det påvirker også min hverdag :(

    Nogen gode råd?

  3. Hej

    Hvis du formår at være i energi underskud samtidig med at din shake er en af din kost så er der ikke noget i vejen med det.

    Men generelt vil det nok være smartere at få sine proteiner/kcal fra en mere mættende kilde end shakes når man gerne vil tabe sig.

    Okay. Jeg regner også kun med at tage den lige efter træning og ikke som sådan erstatte den for anden mad.

  4. Hejsa

    Jeg vil gerne smide lidt af det overskydende fedt så jeg er begyndt at løbetræne og styrketræner som jeg plejer for ikke at tabe masse.

    Mit spørgsmål lyder om jeg skal fortsætte med at tage min proteinshake efter styrketræning eller ej? Skal jeg selvom jeg cutter stadig have de der 2,2 g protein pr. kropsmasse om dagen?

    Mvh Morten

  5. Hejsa

    Når jeg laver bænkpres har jeg en tendens til at lade stangen "bounce" af på mit bryst, ikke noget voldsomt, men bare ned og røre, og så presse til. Den anden dag havde jeg en spotter til at hjælpe mig og han mente at jeg "snød" og at jeg skulle presse når stangen var et par cm. fra mit bryst så jeg ikke kom så langt tilbage i skulderen. Hvordan udføre i andre bænkpres?

  6. Hej MOL

    Jeg skal snart til at smide nogle af de ekstra kilo fedt jeg har fået siden jeg startede med at træne sidste sommer. Jeg vil utrolig gerne beholde min muskelmasse, men hvordan gør jeg lige det bedst?

    Jeg har tænkt mig at løbe 3 gange om ugen, i ca. 20 min. Skal jeg styrketræne samtidigt med jeg løber for at beholde min masse eller hvordan? Jeg har læst at styrketræning før løb skulle øge forbrænding. Passer det?

    Hvis jeg skal styrketræne samtidig med jeg løber skal jeg vel ikke køre lige så hårdt som da jeg bulkede?

    Råd og vejledning modtages med kyshånd! :)

  7. Hejsa

    Jeg har søgt og søgt, men har ikke kunne finde noget konkret svar på det jeg søgte efter.

    Mit spørgsmål er sådan set ganske enkelt. Jeg vil gerne opbygge muskler og samtidig tabe mig.

    Som det ser ud nu styrketræner jeg mandag, onsdag og fredag. Jeg har i den sidste uge løbet 3 km tirsdag, torsdag og lørdag.

    Er det okay at løbe i de dage? Får min krop nok hvile til at bygge muskler?

    Kan det evt. gøres på en anden og mere effektiv måde hvis overnævnte ikke er godt?

    Mvh Morten

  8. Hejsa

    Jeg vil høre om i lige gider vurdere mit trænings program. Målet med min træning er at opbygge muskelmasse. Jeg er lidt i tvivl ang. sæt og rep. Jeg tænkte at 5x5 ville være passende, men jeg ved ikke om det er for lidt rep?

    Mandag (høj vægt bænkpress, lille vægt på squat og dødløft)

    Bænkpres

    Squat

    Dødløft

    incline bænkpress

    DB curls

    military press

    DB flyes

    DB bent-over row

    Tårn træk til bryst

    lying legraises

    Onsdag (Lille vægt på bænkpress, høj vægt på squat og dødløft)

    Bænkpres

    Squat

    Dødløft

    DB benchpress

    chin-ups

    dips

    military press

    DB flyes

    DB bent-over row

    roman chair sit-ups

    Fredag (høj vægt bænkpress, lille vægt på squat og dødløft)

    Bænkpres

    Squat

    Dødløft

    incline bænkpress

    Ez-stang curls

    military press

    DB flyes

    DB bent-over row

    Tårn træk til bryst

    swisshball mave

  9. Jeg har haft fat i centerchefen som siger hun har kontaktet hovedkontoret og at der stadig ikke var noget at gøre. Det eneste de kan gøre er at skrive "Vi beklager meget" Når man så kontakter hovedkontoret og forklar problemet så siger de man skal kontakte centeret. Det er simpelthen for åndsvagt.

    Sletter jeg PBS sender de bare rykkere. Betaler jeg ikke dem så skal jeg til at diskutere med et inkasso firma og det gider jeg heller ikke.

  10. Jeg bliver nød til at komme ud med min frustration og håber lidt at der er nogle der få øjnene op!

    Historien er som følger.

    Jeg anbefaler i slutningen af juni 2 kammerater med det henblik at få 60 dages gratis træning som de jo så fint reklamere med. Jeg ville få august og septemper gratis og planen var så at stoppe fra 1 oktober. Jeg gør ovenikøbet medarbejderen opmærksom på at det er 60 dages gratis træning jeg ønsker og han bruger lang tid på at taste information osv. ind i computeren.

    D. 30 august kan jeg se på min netbank at jeg står til at skulle betale for august måned. Det undre jeg mig selvfølgelig over og kontakter Fitnessdk for at høre hvorfor de trækker for august når jeg nu har fået 60 dages gratis træning. Til min store overaskelse får jeg at vide at PBS'en er gået igennem og at jeg på ingen måde kan få pengene igen. Jeg spørger så om de ikke bare kan betale beløbet tilbage når de er trukket, men det kan det under ingen omstændigheder. Jeg kunne hverken få pengene tilbage betalt eller få en check. Det var bare ærgeligt. Jeg gør igen opmærksom på at jeg havde henvist mine to kammerater og så siger medarbejden at ham der har oprettet dem desværre har lavet en fejl.

    Det kan virkelig ikke være rigtig at en fejl som fitnessdk laver skal gå ud over mig som kunde. Jeg føler mig rigtig dårlig behandlet af fitnessdk og føler ærligtalt at de har stjålet mine penge. Enhver virksomhed i Danmark har da mulighed for at betale penge tilbage de ikke skulle have haft. Jeg synes det er under al kritik den måde fitnessdk håndtere sagen på. Jeg har mistet 419 kr. som de gladeligt kan stoppe i deres million omsætning og samtidig være fuldstændig lige glade.

    Mvh en meget utilfreds fitnessdk kunde!

    P.S. Folk må gerne skrive hvis de har omlevet lign. sager hvor de rent faktisk har fået tilbagebetalt penge.

  11. Hej Rune

    Mange tak for det lange svar. Jeg forstod ikke en brik af alle de latinske betegnelser, men jeg tror jeg fattede essensen af det.

    Jeg må erkende at det ikke er nemt at være ny "branchen" men jeg bliver nok nød til at få en noget ordenlig instruktion i frivægte.

    Tror du det er muligt at besøge de omtalte klubber og så få en times instruktion (mod betaling selvfølgelig) så man selv kan arbejde videre i det lokale træningscenter?

    Jeg bor i København SV

  12. Mange tak for hjælpen alle sammen.

    Jeg vil prøve programmet og så se hvordan det går.

    Jeg ved godt teknikken er rigitg vigtig at få på plads så jeg tror jeg tager en uge med meget få kilo for lige at få kroppen i gang. Og så må jeg høre om der er nogen der kan vise mig hvordan man laver et korrekt squat og dødløft. Jeg har se nogle vidoer på nettet og øvet mig lidt med et kosteskaft :)

  13. Nu spørger jeg sikkert dumt, men skal der slet ikke trænes med håndvægte? .. Når jeg er nede og træne køre næsten alle der træner med håndvægte, i dette program er de slet ikke med.

    Det er rimelig forvirrende. Jeg ved godt der ikke findes noget program der er det rigtige, jeg vil bare gerne have skruet et program sammen af nogen der rent faktisk ved noget om det, det synes jeg er rigitg svært :S .. I må ikke tro jeg jeg tvivler på jeres kompetencer eller noget, men når man ikke ved bedre :(

  14. Okay, nu har jeg læst den artikkel på Getbig og jeg kan godt se det er helt forkert skruet sammen, men det er dælme heller ikke nemt at vide når man tror man har en kompetent træningsvejleder :( .. Øv øv .. Jeg føler dog ikke det hele er spildt for jeg har da kunne se lidt resultater, men jeg gider ikke kæmpe videre i det hvis det alligevel ikke er noget der holder i længden.

    Anyways, jeg har som nævnt kigget på artiklen fra Getbig (Thomas Jagd) og det lyder meget interessant.

    Så har jeg lige lidt spørgsmål. Nu hvor jeg har trænet i lidt over 3 måneder har kroppen, muskler og sener vel vænnet sig til det?

    Skal jeg gå i gang med fase 1 og så se hvordan det fungere for mig?

    Back Squat

    Front Squat

    Dødløft

    Bent Over Barbell Rows

    Bænkpres

    Incline bænkpres

    Skulderpres Stående med Stang (military presses)

    Dips

    Reverse grip chin ups (kan man ikke lave 2 sæt af 10 reps her, så forsøg at lave 20 reps totalt)

    5 rep af 5 sæt

    3 gange om ugen i 6 uger og så en enkelt uge hvor man går de 20-25 kg. ned i vægt så kroppen kan restituere?

    Hvor meget skal jeg presse mig selv, skal jeg gøre som han skriver i fase 2. Altså finde en vægt jeg kan tage 5rep og 5 sæt og så øge indtil jeg ikke kan mere og så fortsætte med den til jeg kan tage 5rep og 5sæt med den vægt?

    Håber i kan hjælpe for jeg vil rigtig gerne igang, men jeg vil også gerne gøre det ordenligt!

  15. Jeg har hver anden dag i lidt over 3 måneder kørt et begynder program sammensat af en indstruktør fra mit træningscenter

    Jeg har været utrolig glad for det og jeg har opnået hvad jeg selv synes er tilfredse resultatet. Jeg kan også når jeg kigger i spejlet se er der er sket lidt :)

    Her kommer det program jeg fik sat sammen. Jeg har taget øvelserne i nævnte rækkefølge.

    Jeg har i løbet at de 3 måneder stille og roligt tilføjet lidt ekstra øvelser så det nu ser sådan ud. Markeret med sort er dem jeg har tilføjet ekstra.

    Hvordan synes i det ser ud? .. Jeg er som sådan godt tilfreds med programmet, men kan jeg på nogen måde optimere det så jeg får mere ud af min træning? Her tænker jeg på rækkefølgelse, antal rep osv? - Hvis i har forslag til et helt andet program er jeg lutter øre.

    Lige nu tager jeg 10 rep 3 sæt. Jeg har hørt noget noget med at man skal tage mindre rep og mere vægt hvis man vil øge muskelmassen yderligere. Er det korrekt og i såfald, hvor mange rep snakker vi om?

  16. Hejsa

    Jeg er begyndt at motions løbe efter en længere pause og har nu fået smerter i venstre ford. Jeg har vedhæftet et billede der illustrere hvor det gør ondt. Det føles som om der sidder noget hård der hvor det gør ondt. På den anden fod er det blødt når jeg trykker, men på den hvor det gør ondt er det en smule hårdt. Nogen der har oplevet noget lign.? - Jeg har haft det før, men det er så småt gået væk igen. Kan det være overbelasning efter som jeg lige er startet? - Det kom allerede efter min første løbetur. Det skal lige siges at jeg også har fået nye sko.

    fod_big_thumb.jpg

    Vil lige høre om der er nogen der ved hvad det kan være før jeg går til lægen.

    Morten

  17. Ja, kan godt se det er helt umuligt at fortælle hvad der er galt, jeg håbede dog på at kunne finde en der måske havde været ude for noget lign.

    Jeg må nok indse jeg skal en tur til lægen. ØV ØV ØV!!!