Heiche

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Heiche

  1. Tak, Elvirus! Det giver god mening det, du skriver om anaerobt arbejde. Jeg kan faktisk godt huske jeg har læst det, når du nævner det :)

    Men de små lager af ATP i musklerne du beskriver, hvor ligger de helt præcist? Det er vel ikke bare et random sted i musklerne? hehe.. Kan det ikke passe af glukosen til glykolyse ligger i cellernes cytoplasma? Og hvor får man egentlig kreatinphosphatet fra?

    Til Bo th: Ideen med træningen var sådan set at øge min styrke og ikke nødvendigvis størrelse. Hvis det er størrelse man går efter, så snakker man nærmere 1-3 sæt af 6-12 gentagelser, ikke?

  2. Så for at opsummere lidt af det i har sagt, så har pyramiden altså hjulpet mig udelukkende fordi jeg er nogenlunde nybegynder? Det vil ikke hjælpe mig i længden? Dvs. at jeg faktisk i de to måneder ikke har forøget antallet af aktin- og myosintråde i mine muskler, jeg har udelukkende foretaget en tilvænning af øvelsen i mine nervebaner?

    Btw. tak for linket MaxPower. Det hjalp mig en del. Især træthedsfølelsen kan jeg nemt genkende.

    Men jeg har også læst at når mitokondrierne spalter ATP til arbejdet, så vil man godt kunne nå at omdanne ens ADP og P til ATP, hvis man bare holder 4-5 minutters pause mellem sættene ved en pyramide? Er det forkert?

    Jeg synes at mine muskler når at blive "genopladede", hvis jeg bare holder 5 minutters pause mellem sættene. Det er kun når jeg kører ned i kg igen at mine muskler bliver trætte og ømme. Efter 5 minutters pause er min iltgæld jo også mere end betalt tilbage.

  3. Hejsa!

    Jeg har nogle spørgsmål vedrørende pyramidetræning. Det forholder sig sådan, at jeg selv i to måneder har trænet fuld pyramidetræning og opnået rimeligt gode resultater.

    Forholdet med pyramidetræningen var at forøge et maksimalt bænkpresløft - altså en gentagelse i bænkpres med højst mulige belastning. For to måneder siden startede jeg på 65 kg i maksimal løft (Det er ikke alle der kan tage 150 kg i bænkpres!) og her to måneder senere kan jeg tage 80 kg. For cirka et halvt år siden har jeg også trænet bænkpres, så jeg er ikke fuldstændig nybegynder.

    Min træningsperiode har været meget dårlig - jeg har spist rimelig usundt og i to uger har jeg overhovedet ikke trænet. Men jeg har alligevel opnået en lille fremgang.

    Hvad er det der sker i musklerne ved pyramidetræning? For jeg synes faktisk mit udbytte af træningen har været godt, når jeg sammenligner med mit ringe træningsforløb.

    Jeg har læst lidt rundt omkring og fundet ud af, at pyramidetræning skulle være godt, fordi man i de første reps indarbejder selve bevægelsen i kroppen, så man til sidst kan klare et rigtig tungt pres. Men hvorfor kører man nedad igen? Nogle siger, at det giver en psykologisk effekt at kunne have klaret en rigtig høj belastning, så det kan lade sig gøre at tage flere gentagelser på lavere belastninger bagefter og træne endnu mere?? Jeg plejer at tage 7 reps i alt på følgende måde:

    1. rep: 60 % af maks - 8 gentagelser

    2. rep: 70 % af maks - 6 gentagelser

    3. rep: 80 % af maks - 4 gentagelser

    4. rep: 90 % af maks - 2 gentagelser

    5. rep: 80 % af maks - 4 gentagelser

    6. rep: 70 % af maks - 6 gentagelser

    7. rep: 60 % af maks - 8 gentagelser

    Hvordan kan det hjælpe at nedsætte belastningen i de sidste reps? Jeg har bare læst at det er den rigtige måde at gøre det på, men ikke hvorfor det skulle være godt for musklerne.

    Hvilke fysiologiske processer sker der i musklerne? Og hjælper pyramidetræning også til flere aktin- og myosintråde i musklerne så musklernes størrelse forøges? Jeg har ikke selv opdaget store fremgange i muskelstørrelse nemlig.

    Mvh Heiche