Elkrog

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Elkrog

  1. Det er selvfølgelig rigtig nok. Altså, det med at ryge lige inden en eksamen/opgave/you name it.

    Og nu kommer det selvfølgelig også an på mængde, så.. Jeg vil egentlig give dig ret, og håber på at samtalen kan vende tilbage til det originale emne.

    Kunne ikke være mere enig, alting er naturligvis relativt og jeg bevægede mig måske også lidt væk fra trådstarters spørgsmål. Men til det kan jeg desværre kun oplyse at 3g om ugen dulmer udviklingen i den store muskel i hovedet, resten af kroppens muskler kan jeg ikke udtale mig om.
  2. Lassefar jeg skal selvfølgelig ikke kunne udelukke at THC påvirker os forskelligt. Men hvis du er ligeså klar i hovedet dagen efter 10 bonghoveder som du er de dage hvor du bare har drukket postevand og trillet tommelfingre, så vil jeg vove at påstå at du enten har en meget usædvanlig krop eller at i bør få undersøgt jeres grundvand i dit område. Hvad angår om det ikke er bevist eller ej så har jeg desværre ikke et link til en fin rapport. Men hvis du har lyst til at ryge dig skæv dagen inden du skal til eksamen eller gøre det før hver forelæsning/time jamen så skal du da være velkommen til at prøve at bevise at hvad jeg har oplevet er indbildning.

    For at løse dit paradoks kan jeg afsløre at bare fordi man har røget rigtig meget på et tidspunkt betyder det ikke nødvendigvis at man aldrig har prøvet at ryge "ikke så ofte". Faktisk vil jeg mene at de fleste der har røget "alt for meget" også har røget "ikke så ofte". Men det er selvfølgelig igen en af mine ikke videre veldokumenterede teser. Det kan selvfølgelig også være at paradokset skulle være at jeg skrev "ikke" to gange i en sætning, tja så kan jeg nok ikke hjælpe.

    Håber ikke jeg lyder alt for meget som en sur gammel mand, mener da stadig at alkohol og THC indtag med måde kan være underholdende. Men jeg syntes det er noget pjat at prøve at marginalisere bivirkningerne.

  3. De skal ikke tro, de skal vide.

    Kampen imod cannabis er tabt for længst og kampen for uddannelse burde være i spotlight.

    Påstanden om, at det forhindrer indlæring er delvist rigtig - rigtig, i den forstand, at hvis man ryger ofte har man sværere ved at lære noget. Men hvis man bare er ganske almindelig bruger af det, ligesom en masse masse danskere er af alkohol, så er indlæringsevnen sådan set ikke forringet. Kommer selvfølgelig an på individet, men oftest ikke.

    -Jaaah... Lad os se på dine kompetencer, og så på dem, der rent faktisk ved hvad de snakker om, lad os sammenholde det med loven og så se hvem der virker dum...

    Jeg ved udemærket hvad jeg snakker om. Vi kan sagtens begynde at sammenligne (med Holland), men lad os lade være.

    Og hvorfor er det lige at du tror, at loven (altid) har ret?

    Det er noget vrøvl med indlæringsevnen ikke bliver ramt hvis du ikke ryger så ofte. Har selv tidligere haft et rimelig voldsomt misbrug og der kunne jeg ikke huske noget som helst. Og selvom du ikke har tømmermænd dagen efter så er man altså heller ikke sit skarpeste jeg. Hvis man spiller en sport hvor du også skal have udholdenhed (fodbold e.lign.) vil jeg også vove at påstå at man kan mærke en kraftig reduktion i iltoptagelse dagen efter man har fyret den brede.

    Men når det så er sagt så kan jeg da også godt finde på at fyre en pind i ny og næ. Foretrækker det frem for at drikke mig i hegnet. Men både alkohol eller hash eller pot er simpelthen for dumt at indtage regelmæssigt. Det hæmmer dine muligheder i livet på stort set alle felter og kan give ubehagelige fysiske og psykiske bivirkninger. Så uanset om det skader hans muskelvækst eller ej at han ryger for mange fede, syntes jeg da du skal sige til ham at det gør det, hvis der er en mulighed for at han så vil ryge mindre. Du vil gøre ham en tjeneste.

  4. Jeg drikker lige pt. 1 liter juice og / eller mælk om dagen + jeg drikker cola og spiser fed mad, men der sker intet. Jeg vejede mig lige for nogle dage siden og jeg vejede mindre end jeg troede. Jeg troede jeg vejede 60 kg, men er nede på 56 kg, og jeg er 1.83..

    Jeg spiser en masse fed mad allerede, f.eks:

    parisertoast (gerne 2-4 om dagen)

    musli med sødmælk til morgenmad

    almindelig god fed mad som min mor laver, f.eks bearnaisesovs, frikadeller, osv.

    kage, slik, chips, chokolade, mm..

    alt i alt: mange kcal om dagen, men ingen effekt.

    jeg har vejet det samme i godt 2-3 år nu, og ønsker virkelig at tage 15kg på.

    Men weightgainer har vel også en mætende effekt? Jeg tænkte at jeg kunne drikke sådan en weightgainer shake efter hvert måltid, for at få et ekstra kalorieboost, og en når jeg gik i seng.

    Jeg tror jeg spiste ca. det samme som dig uden at tage på før (solid morgen og aften måltid plus en masse små måltider). Umiddelbart mangler den solide frokost med 5-6 skiver rugbrød med tunsalat, sild, ost osv. Tror måske også som de andre nævner at du tror du spiser meget fordi du tager 2-3 portioner til aftensmad. Men meget er når du spiser til du ikke kan klemme mere ned og det skal altså gøres 5-6 gange om dagen, hver dag. Hvis du så ikke tager på har du måske et problem...

    Jeg har selv formået at tage på uden kosttilskud, i stedet drikker jeg dog 1 l mælk + 1 l kakao om dagen (kakao enten efter træning eller som ekstra mellem måltid).

  5. Dette kan evt. byttes ud med fartleg, hvor du sætter tempoet (voldsomt) op i kortere eller længere perioder, f.eks. hurtigt hen til 3. lysmast. hårdt op af bakken o.s.v..

    Ps. Når du nu er bygget som en langdistanceløber, kunne du jo prøve at blive en langdistanceløber. :bigsmile:

    Problemet er at jeg syntes at det er sjovt at spille fodbold og kedeligt at løbe flere timer i træk (med mindre jeg jagter en bold) ;)

    Havde egentlig også forestillet mig noget i stil med det du kalder fartleg da det jo netop er den form for løb min krop skal kunne klare.

  6. Tak for svarerne. Det er jo dejligt at vide at jeg har ramt et program der er brugbart. Men jeg kunne godt tænke mig jeres vurdering af om jeg ville kunne beholde det meste af min udholdenhed uden det ekstra løb? Lige nu er min kropsbygning (og udholdenhed) ca. som en langdistanceløbers spinkel og stort set intet fedt. Ellers tror jeg vil prøve det med at løbe efter styrke fredag, jeg syntes nemlig det er meget rart at have fri lørdag..

  7. Jeg har brug for noget hjælp mht. til at holde min kondi mens jeg bulker. Jeg er gået igang med et fullbodyprogram som jeg kører 3 gange om ugen. Ved siden af de spiller jeg fodbold, men her i vinterpausen har vi kun en træning plus en kort kamp om ugen. Mit spørgsmål er så om jeg burde spæde det op med en til to gange løb om ugen. Jeg vil nemlig gerne holde min gode kondi (da jeg spiller central midt) og frygter lidt at større muskler plus højere vægt kommer til at koste mig i udholdenhed.

    Men kan kroppen overhovedet holde til f.eks.

    Mandag Styrke

    Tirsdag Løb (5-10 km)

    Onsdag Styrke

    Torsdag Fodbold (2 t)

    Fredag Styrke

    Lørdag Løb (5-10 km)

    Søndag Kamp (1 t)

    Jeg kunne selvfølgelig lade være med at styrketræne ben, men pointen var bare lidt at jeg gerne ville være mere eksplosiv. En anden mulighed kunne være at jeg ikke løb de sidste par uger i min cyklus (hvor jeg træner med tunge vægte).

  8. Synes programmet er fint.

    Du bør bare starte med de store øvelser. Ala Squat, Bænkpres og dødløft.

    Jamen så gør jeg da det og håber på at min ryg holder op med at være øm i weekenden... Er der forresten et alternativ til dødløft med håndvægte? Så kunne jeg jo pakke min vægtstang væk (den fylder frygtelig meget).
  9. Umiddelbart skulle jeg ikke mene at belastning af musklerne er så stor ved udstrækning at du risikerer overbelastning hvis du gør det hver dag. Men jeg vil tro at den marginale effekt er størst hvis du gør det hveranden dag hvorimod den samlede effekt højest sandsynligt er størst hvis du strækker ud hver dag. Men jeg vil stadig ikke påstå at jeg er nogen ekspert, gør det selv kun ca. en gang om ugen medmindre jeg har fået forstrækninger, krampe eller har en meget øm muskel...

  10. Hehe, hvorfor skulle jeg dog have et ønske om at få at vide at der er noget i vejen med noget som jeg overvejer at købe? Jeg prøver blot som en der er forholdsvis uerfaren når det kommer til kosttilskud at finde ud af hvorfor denne person fandt ud af dette ikke var kosttilskuddet for ham. Det samme gør jeg uanset om det er en guitar eller en bil jeg køber. Og syntes egentlig næsten altid jeg får nogle svar der gør min beslutning lettere. Du har dog ret i at folk som direkte prøver røvrende dig sjældent siger det direkte, men hvis de lyver lever vi jo heldigvis i et retssamfund ;)

  11. Er selv på jagt efter noget lignende. Tror dog folk skal have lidt mere information om hvad du har tænkt dig. Du kan evt. også prøve at kigge på nogle af de meget fine artikler og posts der allerede er her på sitet. Udfra hvad jeg har læst så er træning hver dag for meget, det er når du restituerer musklerne vokser (det gør de 1-2 dage efter træning).

    Håber at jeg med min begrænsede indsigt i motionsverdenen har kunnet hjælpe dig lidt.

  12. Jeg ved godt at der er flere tråde om begynderprogrammer. Men efter længere tids research er jeg, uden at have ret meget erfaring, kommet frem til at jeg vil køre et Full-body HST program 3 gange om ugen og det kunne jeg ikke umiddelbart finde en nybegynder tråd om. Jeg har anskaffet mig en vægtstang og 2 håndvægte og så er der ellers dømt basisøvelser. I første omgang er målet at tage så meget på som muligt, men på længere sigt vil jeg gerne være stærkere og især mere eksplosiv. Jeg overvejer derfor at kombinere med plyometrisk træning 1-2 gange om ugen.

    Men i første omgang handler det bare om at få lidt kød på kroppen, er en splejs der er 185 og kun vejer 65 kg. Nåh men inden jer skræmmer jer allesammen væk må jeg jo hellere præsentere hvad jeg er kommet frem til:

    programpd3.jpg

    Uge 0 er hvad jeg i øjeblikket kan tage eller forventer jeg kan tage. Desuden regner jeg med at køre vægten op hver dag i sidste uge hvis jeg kan.

    Jeg er bare ikke helt tilfreds med at jeg kun går op i vægt hver 6. træningsdag i nogle øvelser (det foreslås jo flere steder at man går op hver dag). Derfor overvejer jeg den metode jeg brugte sidst jeg trænede (for ca. 5 år siden) og som virkede ganske fornuftigt. 3 sæt gange så mange reps man kan men mere vægt hvis man tager over 12 og mindre hvis man tager under 6. Dengang mener jeg at min styrke steg absurd meget de første par måneder (mere end de 10-20 pct. jeg har forventet i mit program). Derfor ville jeg egentlig også gerne gentage successen problemet er bare at den gang brugte jeg maskiner, hvor man jo kan tage meget mere vægt, og en vægtforøgelse derfor er relativt mindre. Altså frygter jeg at ikke vil være i stand til at tage 6 seps med ny vægt når jeg kan tage 12 reps med den gamle.

    Hvad angår kost tror jeg det er nogenlunde under kontrol 5-6 store måltider pr. dag plus en liter kakaomælk efter træning.

    Er der nogen der har nogle råd angående hvad jeg skal vælge af træningsprogram hvis jeg gerne vil have maksimal muskelvækst og det skal være fullbody?

    Og er der nogle øvelser jeg bør tilføje/stryge fra mit nuværende udkast?

    Håber der var nogen der nåede hele vejen til enden ;)

    Tr_ning.xls

  13. Du skal forresten heller ikke være bange for at miste hurtighed ved styrketræning. Det giver netop hurtighed, det du mister er udholdenhed. Men faktisk kører prof. spillere en kombination af styrketrænning, plyometrics og løb, i hvert fald hvis man skal tro de amerikanske sidestykker til denne hjemmeside.