Wopper

Medlemmer
  • Posts

    341
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Wopper

  1. Det er godt nok et gammelt emne jeg tager op her, men jeg håber der stadig er nogle der kan sige noget fornuftigt om dette emne.

    Både i år og sidste år har jeg oplevet selvsamme vejtrækningsproblemer i det sene forår/sommer. Jeg er allergisk over for bynkepollen og katte, men det burde jo ikke giver problemer i den her sammenhæng. Jeg tænker, at jeg jo så kan være allergisk over for noget andet, men ville lige høre herinde om det er sandsynligt, at det kunne have med allergi at gøre.

  2. dobbelt whopper menu fra Mr. Burger King! Slår jeg selv ihjel dagen derpå ! Nom nom... :) 4mewantfood.gif

    Er det ikke et spørgsmål om at "normal" mad er for kedeligt når man har tømmermænd, og bare gerne vil ha' noget nemt mens man ligger på sofaen og har ondt af sig selv ?

    Hvis man gerne vil smide nogle kilo, så er det en ret dum ide.

    Forstår i øvrigt ikke klynkeriet. Man har "syndet" dagen inde og har så dagen efter så ufatteligt ondt af sig selv, at man skal belønnes lidt mere med noget junk food. Det er ikke særligt svært at undvære junk, hvis man bare sætter sig det som mål. Det er jo kun svært, fordi den danse kultur er blevet til, at man absolut skal forbi McD dagen derpå.

  3. - det kan du selvfølgelig have ret i, men jeg har også allerede henvendt mig til bodybuilding.dk Derinde var debatten det samme, hvordan skelner man mellem bodybuilding eller ej. Jeg har lavet en løs definition på den form for bodybuildere jeg tænker på:

    Jeg vil ikke mene, at en bodybuilder nødvendigvis er en som stiller op til konkurrencer, men mere en, hvor bodybuilding er deres livsstil. En som går op i muskeltræning og -styrke. En, som også tilrettelægger sin kost til gavn for musklernes genopbygning efter træning, så de bliver størst mulig. En, som er mere ekstrem end det de fleste vil kalde "almindeligt veltrænet".

    Bodybuilding.dk's brugerbase er en del større end MOLs, så prøv der igen.

    Desuden skal du nok arbejde lidt med både problemformulering og definition. Måske skal du overveje om du vil fokusere endsidigt på bodybuilding eller om du snarere vil fokusere på folk med høj træningsmængde, herunder inkluderende styrketræning.

  4. Jeg har lige set Per Brændgaard på Godften Danmark snakke om en undersøgelse, der viser at folk går sukkerkold kl. 15.23 og hvad man kan gøre ved det.

    Jeg havde egentlig respekt for Brændgaard, men den røg da i aften. Han var da en idiot at høre på. Andre der så det? Han siger, at man kan løse sit problem ved eksempelvis at smide et enkelt stykke slik ud af gangen (og så spise resten af posen - hvad han så fint har døbt "små skridt"). Så når man efterhånden har brugt lidt tid på at trappe ned, så kan man skifte til tørret frugt og mørk chokolade.

    Jaja, det er sikkert fint at folk kan få noget mere fokus på hvad de spiser, men problemet er sgu nok snarere at folk ikke spiser en ordentlig morgenmad eller frokost eller at de i stedet kunne spise nogle gode mellemmåltider.

  5. Nu behøver du jo ikke sige nej til at være social, fordi du gerne vil tabe dig. Jeg har flere venner, der dyrker eliteidræt og de drikker sjældent. Det er ikke noget problem. Fortæl dine venner, at du gerne vil tabe dig og begræns dig lidt mht. alkohol og fastfood.

    Mht. BMI, så kan du ikke altid bruge deres fastsatte grænse. Du må se på dig selv og vurdere om du vejer for meget og igen hvad dine mål er. Hvis du vil være rigtig god til at løbe langdistanceløb, så vil du formentlig skulle godt ned i vægt, mens det nok ikke gør sig gældende, hvis du bare vil se godt ud og have en god allround form.

  6. Det kommer jo helt an på, hvad dit mål er. Hvis det er at tabe sig og du ikke taber dig, så "snyder" du dig selv, da du ikke opnår dit mål.

    Hvordan måler du, at du er 4 kg. overvægtig? Synes det er en sjov sætning. (:

    Når det er sagt, så er det da klart sundere at træne og skeje lidt ud i weekenden end slet ikke at træne, så på den vis synes jeg ikke du snyder dig selv.

  7. Spiser du mælkeprodukter? For så er det jo ikke så svært at spise mere proteinholdigt - æg, hytteost, ost, mælk osv.

    Er du derimod vegan, så bliver det sværere at indtage meget større mængder protein uden at æde proteinpulver.

    Grunden til at du konstant er sulten skyldes formentlig også, at du bare ikke spiser nok ift. dit forbrug.

  8. Nu ved jeg ikke hvilket niveau du er på - og dermed hvor vigtigt et stævne det er du skal til. Jeg ser dog ikke rigtig nogen grund til at drikke vin, den eneste skulle være, at det kan dæmpe lidt nerver, hvis de er til stede. Der vil formentlig være nogle træthedseffekter ifb. med indtagelse af vin dagen før man skal præstere.

  9. Det lyder til, at du både har fået for lidt mad og drikke inden/under halvmarathonet. Hvis du ikke kan lide at løbe med en fuld mave, så kan du jo eventuelt skovle godt i dig med carbs dagen før, så depoterne er fyldt.

  10. En kvart piske mod et kvart franskbrød... ja ja, du bestemmer selv...

    Du behøver ikke bakke det op med undersøgelser, jeg vil hellere have dig til at overveje, hvilke præmisser eller delrationaler, der ligger til grunde for at nå frem til det du siger.

    Han har jo ret. Og nu er det også lidt ude i hampen at sammenligne et kvart franskbrød med en kvart liter, idet de ikke indeholder lige mange kalorier. Men det er da langt at foretrække at æde en god omgang grøntsager og noget piskefløde til dessert end at æde hvedemel i store mængder.

  11. Det kommer helt an på din situation - skal du øge vægt eller tabe dig eller bare vedligeholde?

    Det du lister indeholder jo masser af hurtige kulhydrater og fedt og ingen proteiner - ikke fordi, at det nødvendigvis altid skal gøre det, men hvis du har problemer med at tabe dig, så er der bedre alternativer..

  12. Spændende læsning!

    Fra artiklen på videnskab.dk er dette imo også ret spændende:

    Hvide fedtceller lagrer energi og gør os fede.

    Brune fedtceller brænder kalorier af for at holde os varme og øger muligvis generelt energiforbruget og holder på den måde vægten nede.

    1 gram brunt fedt forbrænder i upåvirket stand 6 kalorier (kcal) om dagen. Et menneske gemmer typisk på et par gram brunt fedt.

    Forskerne på Københavns Universitet arbejder på både at finde ud af, hvordan man gør det brune fedt mere aktivt, og om man kan omdanne hvidt fedt til brunt fedt (der har sit navn efter sin farve).

    Hvis du allerede nu vil hældeproteiner på den brune fedt-motor, skal du tilsyneladende især spise fisk.

    Andre kilder er kød, kylling, mælk, skaldyr, ost, æg, korn, bønner og nødder.

    Din kost må indeholde op til 25% protein.

    Kilder: Lise Madsen, Netdoktor.dk

    Spændende om der findes en måde at øge antallet af brune fedtceller.

    i øvrigt er det sjovt, at ens kost, i følge Lise Madsen, må indeholde op til 25 % protein. Så er der vidst mange bodybuildere der ryger en tand over. bigsmile.gif