lassetim

Medlemmer
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lassetim

  1. Tak for de gode svar!

    Jeg fik måske lige fejlformuleret mig omkring mine tidligere problemer med skindebensbetændelse.... Da jeg for godt to år siden gik seriøst til hverks med at løbe startede jeg med at få problemerne! Jeg lagde klart alt for hårdt ud da jeg på grund af min unge alder havde en god kondi selv om jeg ikke var vant til at løbe. Det varede ved i ca. et halvt år, men så kom jeg over det og blev klar til at gennemgå min værnepligt i livgarden! Under en 5-dags øvelse overbelastede jeg benet igen men kom mig efter et par uger og har ikke haft problemer siden!

    Jeg har i godt et år nu trænet med kettlebells og løber pt. en 5 km på lige godt 19 min uden nogen former for benproblemer, så min eneste frygt er at jeg med alt for stor iver går igang med maraton forberedelse og dummer mig igen!

  2. Hej allesammen....

    Min plan er at løbe CPH maraton her til foråret og er nu ved at se på hvilket program jeg skal træne ud fra!

    Jeg er 20 år gammel og har tidligere haft problemer med overtræning i forbindelse med løb hvilket førte til skinnebensbetændelse! Derfor er jeg også bange for at de programmer som kan findes på nettet bare fører til at jeg overtræner og misser løbet!

    Min nuværende situation er at kondien uden problemer rækker til et maraton men det gør min krops holdbarhed bare ikke, så spørgsmålet er om der er andre derude som har erfaring med kun at løbe enkelte lange ture og ellers bare korte i træningen op til et maraton? Lige meget hvad vil jeg bare gerne have nogen inputs på hvordan et alternativt program kunne se ud hvis jeg kombinere min træning med noget andet træning... f.eks. kettlebells!

    Håber i kan hjælpe

    Lassetim

  3. arrh.

    Så i stedet for at tro at Biceps vil gå ud over mine Dips, så skal jeg hellere se det som en forhindring ved Chin ups..? (vidste jeg dog godt i forvejen)

    Kan man sagtens sige, men husk også at f.eks. mange kampsportsudøvere anser en alt for stor biceps som en hæmning hvad eksplosivitet angår. Det vil f.eks. sige, at en alt for stor biceps vil bremse eksplosive bevægelser hvor triceps er indvoldveret, ved basketball skud, slag osv.

  4. ang. dybden på løftet, så skal man også huske at der skelnes imellem Power Clean og Squat Clean (kender ikke lige de danske udtryk :)). Så hvor man i Power cleanen er langt mere eksplosiv giver det også et helt andet resultat, end hvis man istedet flytter sig selv mere ned under stangen.

  5. Hejsa allesammen....

    Jeg er på vej til at investere mine hårdt optjente sparepenge på en kettlebell, efter at have læst mig igennem diverse artikler og blogge.

    Jeg har tænkt mig at starte med et enkelt stk, men jeg er i tvivl om jeg bør starte med en på 24 kg eller om man bør begynde i det mindre med en på 16 kg.

    Hvad mit styrkeniveau angår så betragter jeg mig selv som rimelig stærk, men jeg har aldrig rørt en kettlebell før.

    Bør man starte med en 16 kg's for at lære alle øvelserne ordentligt eller vil der gå 2 dage før man er klar til en 24'er? Har i nogen erfaringer på det område?

    Håber i kan hjælpe

    Lasse

  6. De enkelte par gange jeg har løbet imens jeg har haft smerter i skulderen har smerten kun kommet enkelte gange! Den kommer i umotiverede, korte, enkelte jag på trods af jeg selvfølgelig laver en konstant svingning med armen!:) Er dog lidt i tvivl om man kan betragte det som at give skulderen hvil hvis man fortsat løber!?

  7. Hejsa!

    Har desværre fået overbelastet min skulder i sådan en grad at lægen har ordineret komplet hvile i et par uger!

    Desværre har jeg svært ved at sidde stille og er der nogen som har nogle forslag til nogle træningsformer hvor jeg på ingen måder belaster skuldrene?

    Træner til hverdag alt fra cykling, løb, styrketræning, vægtløftning osv.! Det eneste jeg umiddelbart kan komme i tanke om er cykling men hvor smart i tror i det f.eks. er med løb?

    Lasse

  8. Til hverdag kører jeg post på knallert og der rammer det mig tit, når jeg har siddet i den samme stilling i et stykke tid. Jeg er netop kommet hjem fra en løbetur og der ramte det også efter at skuldrene havde svinget i et stykke tid. Men det også sagtens bare komme når jeg går eller laver en forkert bevægelse med skulderen.

  9. Hej allesammen!

    Jeg går i øjeblikket og har ondt imellem mine skuldreblade og vil høre om måske kan hjælpe mig med at finde ud af hvad der er galt!

    Det føles som en brændende fornemmelse omkring trapezius og rhomdoids musklen, og det er koncentreret omkring et lille punkt.

    For et lille stykke tid siden trænede jeg bent-over row, hvilket jeg har gjort mange gange før, og smerten føles ikke som når man normalt er lidt om efter en hård træning. Er der nogen der har oplevet lignende symptomer ved træning eller efter BOW?

    Håber i kan hjælpe

    Lasse

  10. Med hensyn til den trang man har til slik, chips og søde sager, så har frugt hjulpet mig ekstremt meget.

    I en alder af 17 år valgte jeg at droppe alt der hed slik og sodavand, og som du nok kan regne ud så er der også mange fristelser i den alder. Men jeg må indrømme at jeg idag langt hellere snupper et æble end en pose slik, og det handler både om at fjerne alle fristelser i hjemmet og samtidig fulde frugtkurven op så det altid er lige ved hånden. Andre ting som nødder og rosiner er også rigtig godt.

  11. Hvis jeg var dig, vil jeg bestemt ikke gå uden om styrketræning af benene! Det vil for det første se lidt dumt ud at du med tiden får en pumpet overkrop og dine ben ikke følger med.

    For det andet vil styrketræning af dine ben kunne hjælpe dine løbepræstationer.... Tjek artiklerne her på siden, der er lavet en undersøgelse på området!

  12. 2. De vægtprogressioner jeg har set er langt mindre ind hans forslag. NSCA anbefaler en progression af 2,5 % hveranden uge mener jeg, imens Mark Rippetoe gør en dyd ud af at man øger f.eks squaten med 10 lbs ca.5 kg per træning * 3 gange per uge, dog stiller han krav om god teknik og ensartettet tempo, man skal ikke nedsætte tempoet pågrund af træthed under de 5 reps. Ved stagnering laver man backup workout ved at nedsætte vægten 10% og øge progressivt derfra, så man kan vende tilbage og øge vægten med 2,5 kg per uge. Progressionen er voldsom men den virker? Kan i få det til at give mening?

    Rippetoe understreger i SS, at man selvfølgelig ikke bare skal smække ekstra vægt på stangen hver gang hvis man ikke kan løfte det. Men han pointe er at man skal træne med øgning af vægten for øje, og derfor skal man heller ikke være bange for at misse et løft hvis det er for tungt. Det handler altså ikke om at øge vægten når man med sikkerhed ved at man kan løfte tungere, men når man tilnærmelses vis kan løfte det 5x5 eller 3x5.

    3. I følgende link: http://www.motion-online.dk/styrketraening...re_og_traenede/. Anbefales 15 RM, sikkert den normale 3*12 gange. Hvilket giver fine mening til mange af motionisterne i maskinerne, men nok vil være meget uhensigsmæssigt at træne full squat med da gentagelsen mængden er for stor til teknik kravet, man syre for meget til...ik? Og her ser jeg problemet, Artiklen diskutter overhovedet ikke øvelse valg, NSCA anbefaling diskutter overhovedet ikke øvelses valg.

    Rippetoe anbefaler i SS at man kører 5x5 og måske senere ændrer det til 3x5, når man kommer længere hen i forløbet. Hvis du kører 12 gentagelser pr. sæt er du hen og træne udholdenhed og dette er ikke formålet med programmet. Det er i stedet styrke og her skal du ned og køre lavere gentagelser i de 5 store øvelser som er grundlæggende i din træning. I dine assisterende øvelser som f.eks. chinups, rows, osv siger han, at man godt kan køre de traditionelle 3x12 men det vigtigste er at det ikke er i disse øvelser at du kører dig helt flad, så man må hellere køre med en relativt lavere belastning.

  13. Uden og have alt for stor viden omkring løbetræning til specifikke distancer vil jeg også mene at du skal løbe selve 2 kilometer turen i hvert fald 1 gang om ugen! Det er vigtigt at du får trænet din hastighed på den distance du ønsker at forbedre for at optimere din løbe økonomi maks muligt!

    Men ellers vil det, som du også selv skriver, være bedst at få trænet nogle intervaller, da det i sidste ende, er det der vil gøre dig hurtigere på den forholdsvise korte distance.

    Tjek dourun.dk..... står en masse gode ting

  14. Det er nemlig derfor, at jeg ikke anbefaler trådstarter at træne så ofte, da jeg fik det indtryk af, at han ikke er helt inde i sagerne

    Efter at have læst dine indlæg tror jeg hellere at du bør vende dig imod de grundlæggende artikler omkring programlægning da der tilsyneladende er noget du skal have frisket op. Jeg egentlig ikke på jagt efter råd omkring fullbody eller split programmer da jeg har rigelig erfaring med begge metoder, men tilgengæld ville jeg gerne høre, om nogen haren mere fysiologisk forklaring på konditionstræningen effekt på kroppens evne til at øge muskelmassen.

  15. Hvor er dag 7?

    Man behøver nødvendigvis ikke at opbygge sit træningsprogram på ugebasis og for mit vedkommende passer det bedst at lægge hviledagen på 6. dagen.

    Når jeg så gentager dag 1 efter de første 6 dage så vil det være med cardio og styrke byttet om så jeg får en ligelig fordeling af de to.

  16. Ja forsøger jeg også på, og har også fået det til at fungere tidligere (er ca. taget 10 kg. på i løbet af det sidste år). Men du mener altså ikke at løb vil kunne gå ind og få en hæmmende effekt på muskelvæksten, på samme måde som hvis man løbetrænede eller cyklede lige efter man har styrketrænet?

  17. Hejsa....

    Jeg træner i øjeblikket ud fra et program hvor jeg skiftevis dyrker styrketræning og cardio hver dag, og smider en hvile dag en ca. 1 dag om ugen. Den står altså på træning ca. 5 dage i træk. Men vil jeg ud fra denne opbygning være i stand til at gaine ud fra min styrketræning eller vil konditionstræningen, der skiftevis består af løb og cykling, kunne gå ind og påvirke væksten fra styrketræningen?

    Jeg er 18 år, 189 cm høj og vejer 73 kg, og kunne derfor godt tænke mig at smide nogle flere kilo på i form af muskler. Jeg skal dog i militæret om ikke så længe og derfor ville jeg meget gerne have mulighed for at forbedre min kondition uden at det går ud over mit hovedmål, nemlig at øge massen en smule. Så kan løb og cykling have en hæmmende effekt på styrketræningen eller vil hvilepauserne på ca. 1 døgn være nok til at det ikke påvirker?

    Håber virkelig i kan komme med nogle gode inputs!

    Lasse

  18. hej

    Har selv kørt rippetoe starting strength program i bare 3 uger og har og set store fremskridt.....

    Det skal dog siges at jeg i forvejen var rimelig uerfaren hvad øvelserne angik og havde kun prøvet dem løst uden nogen struktur før jeg startede på programmet!

    Kom på 3 uger op på at bla cleane 65 kg og dødløfte 80 kg, hvilket var to øvelser jeg aldrig havde rørt før!

    Lasse

  19. Hej allesammen....

    Lige siden jeg rigtig begyndte at vokse i højden har jeg haft problemer med at det sortner for øjnene når jeg rejser mig for hurtigt.

    Jeg tror alle har prøvet, men jeg har i den seneste tid oplevet stort set hver eneste gang jeg rejser mig, og vi er derhenne hvor jeg er tæt på at besvime når det sker. Jeg er 18 år og er stort set færdig med at vokse højdemæssigt, og vil derfor høre jer om hvornår man kan forvente det vil stoppe, hvis i selv har haft lignende erfaringer?

    Lasse