Daves

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Daves

  1. Hej :smile:

    Jeg har gået og undret mig over, om ens muskelmasse sætter en grænse for ens styrke..

    Med udgangspunkt i at jeg er en fodboldspiller på 18 år, hvad vil så være bedst for mig:

    At jeg fx ud fra en 4-årig periode træner først 2 år for muskelmasse, og derefter træner styrken op eller gør det modsatte, træner først styrken op og derefter muskelmasse eller er det bedst at kombinere begge 'metoder'?

    /Jacob.

    Hej Jacob

    Det er rigtigt hvad cloudhands skriver, din muskelstyrke afhænger ikke kun af musklens areal. Men det er klart at jo større arealet på musklen er, jo større er dit udgangspunkt for at opnå stor styrke. Men når det så er sagt, så er det som fodboldspiller vigtigt at du er hurtig og eksplosiv, og du ikke bliver for "tung" i kamp perioderne. Derfor er det vigtigt at periodisere din træning. Så udenfor sæsonen kunne jeg forestille mig at mange træner for hypertrofi, ihvertfald i benmuskulaturen, og jo længere mod sæsonstart man kommer, jo mere vil træningen være rettet imod eksplosivitet og hurtighed (fx. agility og plyometrisk træning).

    Så svaret på dit spørgsmål må være en kombination, men 2 år med det ene og 2 år med det andet vil være forkert. Det afgørende er, at du træner rigtigt i de forskellige perioder.

    Mvh.

    David

  2. Når du løber får du stød op igennem knæ og ryg der svarer til ca. 20 gange kropsvægt. Derfor er det relativt slidsomt at løbe, specielt når man er overvægtig. Selvfølgelig skal scener og væv også vende sig til belastningen. Så hvis du får ondt, ville jeg anbefale at du begynder med noget mindre slidsomt træning fx. cykling eller hvis du går i fitnesscenter kan det være crosstrainer, step, romaskine osv. Byg løbetræningen langsomt op, find et niveau hvor du ikke får ondt som "anders and" også skriver.

    Du bør ALDRIG ignorere kroppens signaler! Men når det er sagt, så er ømme muskler en del af det at træne...specielt i starten :-)

  3. Hej Crosspigen

    Du skal huske at pulsen ikke er udtryk for hvor hurtigt du kører, men et udtryk for hvor meget du presser dig selv. Så som Arne rigtigt skriver, så kan din gennemsnitlige arbejdspuls sagtens ligge højere når du er i dårlig form selvom du måske kører en kortere distance.

    Hvis man skal sammenligne, giver det kun mening at sammeligne den relative arbejdsbelastning dvs. man tager højde for hvilepulsen, og jeg tror at dine udregninger er forkerte hvis du vil udregne den relative arbejdsbelastning. Du skal huske at tage højde for hvilepulsen, så "average" beregnes i dit tilfælde: (176-55)/(206-55) x 100 = 80 %

  4. Hej alle, har søgt lidt rundt omkring, men har ikke rigtigt kunne finde noget svar på hvordan jeg kan komme til at løbe/sprinte hurtigere?

    Er ca 168 og vejer 64 kg. og spiller fodbold. Mit problem er at jeg synes alle kan løbe fra mig til fodbold, så søger lidt hjælp til at kunne sprinte hurtigere? Er der specifikt noget løbe program jeg kan bruge? Eller er der nogen former for bestemt styrke træningsøvelser der kan hjælpe?

    Du skal lave decideret hurtigheds-træning. Det er fint at lave styrketræning for benene som squat osv., men det er vigtigt du også laver hurtighedstræning. Med det mener jeg intervaltræning med kort arbejde (2-10 sekunder) og lange pauser (10 gange så langt som arbejdstiden). Dette kan eksempelvis gentages 5-6 gange. Grunden til at pauselængden skal være lang er, at du skal kunne gi' dig 100 % hver gang. Derfor er det også optimalt hvis denne form for træning placeres i starten af et træningspas.

    I fodbold er det jo, som nogen tidligere har nævnt, fodskiftet og evnen til at udvikle kraft hurtigt som er det vigtigste, derfor er plyometrisk træning og agility træning en god ting. Hvis du ikke ved hvad det er, så er der mange gode ideer på youtube :-)

  5. Hvis du gerne vil være hurtigere på 100 m nytter det ikke noget at træne udholdenhedstræning, men derimod decideret hurtighedtræning.

    Det er en god ide at lave intervaltræning med kort arbejde (2-10 sek) og lange pauser (ca. 10 gange arbejdets længde). Arbejdsintensiteten skal være 100% og grunden til pauserne skal være så lange er, at det er vigtigt du er helt frisk når du igen starter på arbejdet. Derfor bør en sådan form for træning også ligge i begyndelsen af et træningspas. Et eksempel kunne fx være 50 meter sprint med lange pauser og gentage 6 gange.

    Plyometrisk træning er også en rigtig god ting. Søg på plyometric training på youtube så skal du nok blive inspireret ;-)

    Go træning!