Dysp

Medlemmer
  • Posts

    1,021
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dysp

  1. Det med din mor og far er også fordi mænd og kvinders fedt fordeler sig forskelligt og optages vel egentlig også forskelligt. Langt de fleste kvinder svinger generelt i langt højere grad mere i vægt end mænd i døgnet.

    Jeg vil give dig evigt ret i at motion er den bedste vej til et varigt vægttab.

    Du tager fejl.

  2. Personlige analyser er også sjove; jeg ved heller ikke nok om regulering og de endokrine systemer til at kunne give bare en middel vurdering. Jeg er desværre kun god til fundamental anatomi og fysiologi.

    Min opfattelse er dog, at proteinsyntese jo netop er hele nøglen til hypertrofi, som du også siger - men, at regulering af aktiviteten af denne, jo netop er reguleret af anabolske steroider o.lign. Sekretionen af disse steroider er vel regulerede af diverse ting, som fx energioverskud eller -underskud. Ved at bruge anabolske steroider, bypasses 'kontrollen' af reguleringen, hvilket medfører markant forøgelse af proteinsyntese uafhængigt af energitilstand. Fordi kroppen er i energiunderskud i en periode, betyder det jo ikke, at der ikke reelt er energi tilstede som deponering i adipøst væv, samt intramuskulært og i leveren. Og hvor aminosyrerne skal komme fra, kan jeg forestille mig, at det går udover organer eller væv, som ikke er påvirket af anabolske steroider.

    Er disse tanker helt hen i vejret?

  3. Nu vil jeg ikke kalde insulin for væksthormon, men derimod et anabolsk hormon, da det jo øger proteinsyntesen. Men væksthormon (GH) er sådan bare én type hormon, som sådan set har en meget ringe effekt på muskelvæksten. Men det er nok lidt flueknepperi.

    Men hvis vi kigger rent teoretisk på insulin og energiunderkud, så vil det aldrig føre til hypertrofi, da du skal skal være i overskud for overhovedet at superkompensere. Jeg kender ikke til nogen hormonpræperater der kan øge muskelvæksten uden at være i energioverkud. I praksis er fysiologien dog lidt mere kompliceret end som sådan, men lige pt. går jeg ud fra vi snakker rent teori.

    Myostatin hæmmere kan sikkert gøre tricket, uden at være i energioverskud, men det er ikke noget jeg har sat mig voldsom meget ind i.

    Er det da ikke teoretisk muligt ved et misbrug af anabolske steroider, at opleve muskelhypertrofi i energiunderskud? Det tror jeg da næsten, at det er; men så på bekostning af andre systemer. Fx taber man jo både fedt og tager på i muskelmasse, når man misbruger steroider.

    Dette var ikke en konstatering, snarere et spørgsmål og en forundring. Hvad tænker du?

  4. Jeg tror faktisk lidt, at du undervurderer manglende motions rolle i livsstilssygdomme senere i livet. Mennesket er, om noget, ikke bygget til ikke at få pulsen op. At en person går meget, betyder ikke, at personen er aktiv i den forstand, som jeg taler om. Det er decideret usundt ikke at få pulsen op. Hvis du er uenig, så kig på de problemer der præger den vestlige verden - problemer der primært forårsages af dårlige motions- og kostvaner.

  5. Manglende kredsløbstræning er et potentielt helbredsproblem, ikke bare et "problem iht vægttab". Manglende motion (her menes der puls op) medfører adskillige livsstilssygdomme, hvor kræft og hjertekredsløbssygdomme er de 'værste' og dem der dræber flest, årligt. Jeg mener, at det er 17 % (jeg kan virkelig ikke huske procenten, men det er deromkring) af kræfttilfælde i Europa, som kunne afværges, hvis folk dyrkede moderat, jævnlig motion.

    Styrketræning hjælper måske lidt på led, muskulatur og knogler, men giver ikke det store i sundhedsøjemed sammenlignet med kredsløbstræning.

  6. Jeg har aldrig forstået hvorfor kvinder går så sindsygt meget op i deres vægt. Der kan være et utal er årsager til vægten ikke falder over en periode. Mavemål er en meget bedre indikator for, om fedtdepoterne bliver mindre over længere tid. Hvis du endelig vil bruger vægten som hjælpemiddel, bør du aldrig analysere kost/træning over kun 2 vejninger, der er simpelthen alt for mange varibaler der spiller om, som flere allerede har været inde på. Du må da gerne veje dig hver dag, hvis du har lyst til det, men lad endelig vær med at gå i panik, fordi vægten ikke rykker sig over et par dage. Et vægttab skal ses som et længere projekt, hvor vægten stille falder over en længere periode, og vej dig altid på samme primisser (tøj, toiletbesøg, tidspunkt på dagen osv.).

    Jeg er ikke enig med Dysp om, at man ikke kan tabe sig uden motion, for det kan man sådan set godt. Men til gengæld skal kalorierengskabet være tilsvarende mindre. Siden du lyder som en person, som godt kan finde på at "snyde" en gang imellem, vil jeg helt sikkert anbefale dig noget mere kredsløbstræning. På den måde er det ikke ligeså katastrofalt, hvis du skulle tage et stykke kage. Bare du ikke får den tankegang, at det er okay med kage, fordi du har trænet.....

    Der er mange variationer af kredsløbstræning, og hvad du vælger er ikke så vigtigt, så længe pulsen kommer i top. Spinning eller step kunne være en mulighed, fordi det sociale aspekt måske hjælper dig til at komme afsted. Helt ideélt kan du få en fast træningsmakker, så i kan hive hinanden afsted.

    Jeg vil personligt også råde dig til at holde fast i din styrketræning. Det gode gamle "kvindehul" kan være nemt at falde i. Med det mener jeg sætningen, "uha, nu er mine muskler vist for store, jeg må hellere holde igen". Du får ikke for store muskler af styrketræning, og slet ikke med dit nuværende kalorieindtag (selvfølgelig en smagsag, men ikke desto mindre skal der rigtig meget til, før en kvinde får noget der minder om store muskler).

    Og lige en ekstra ting. Hvis du kan se i spejlet, at dine muskler er blevet mere markeret, og din bagdel er blevet mere fast, betyder det sådan set, at din fedtprocent er faldet, og dine muskler er blevet større. Derfor er du næsten helt sikkert på rigtige vej allerede nu, og så er det jo bare at fortsætte den gode stil!

    Man kan godt tabe sig uden motion, det ved jeg sgu godt. Men jeg pointerer blot, at hun aldrig nogensinde når en vedholdt og tilfreds kropsbygning uden motion. Jeg har set det et utal af gange og min kære moder er et pragteksemplar. Hun spiser virkelig sundt og kontrolleret. Min far er hjertepatient og min mor har fået et gok i hovedet omkring kolesterol, så hun har VIRKELIG styr på hvad de gamle spiser herhjemme. Min far begyndte at motionere regelmæssigt, min mor er inaktiv udover på hendes arbejde. Min mor er stadigvæk hvad jeg vil betegne som 'tyk' og min far er slank som en ål i en alder af 57. De spiser det samme og min mor spiser væsentligt mindre end min far.

    Det er godt nok kun et erfaringseksempel, så lad os tage en teoretisk synsvinkel:

    Hvad sker der, når hun går fra et markant kalorieoverskud til et markant kalorieunderskud fra den ene dag til den anden? Det er dét, som hun og mange andre gør, når de skal tabe sig. Især kvinder er af den opfattelse, at de helst skal sulte før 'det hjælper'. På denne måde ryger en ordenlig omgang muskelmasse i respons på det markante underskud. Kroppen går i semi-faste. Hvordan påvirker dette fedtdepoterne? Bliver de stille og roligt mindre? Det ved jeg ikke. Jeg tror ikke, at det er så simpelt. Man taber sig ikke bare i fedt, fordi man spiser ingenting. Man taber alt muligt og kroppen responderer iht overlevelse, ikke i henhold til at gøre personen smuk. Min pointe er, at et vægttab nok i teorien er muligt kun med kostændringer, men at det kræver utrolig meget kontrol for ikke at kaste kroppen ud i overlevelsestilstand, hvor der sker underlige ting. Jeg har læst papers om mus, som døde af sult, fede.

    En smartere og meget mere holdbar metode er at dyrke motion. Ikke nok med, at gør dig sundere (hvilket en kostregulering iht. diæt bestemt ikke gør), gør dig bedre stillet psykisk og opbygger muskelmasse (hvilket er med til at give et slankt look), så taber du dig også markant hurtigere og 'bedre' af det. Et overvejet motionsprogram muliggør, at man kan spise mere og ikke behøver at kontrollere ethvert måltid nærmest sygeligt til mindste detalje.

    Min foreslag er derfor at dyrke motion primært, og at fokusere sekundært på kosten. Der skal selvfølgelig være kontrol med kosten, men lad være med at gøre det til primærmotoren i livsstilsændringen. Spis sundt, men spis ikke sygeligt.

  7. Okay, okay... Der er en række kritikpunkter her, som jeg synes du skal kraftigt overveje.

    1. Vægten du bruger, er tydeligvis ikke præcis. Du fortæller, at du vejer dig på en fremmed vægt og om aftenen. Hvor meget har du spist den dag? Hvis du har spist 1½-2 kg mad før du er steget op på vægten, så vejer du naturligvis dét mere. Har du været 'overhydreret'? Hvilken vægt sammenligner du dig med? En anden gang, hvor du vejede dig på en anden vægt, om morgenen, hvor du er lettere dehydreret og måske efter du har været på toilettet? Min pointe er, at du ikke kan regne med, at du vejer dét, som den viser dig. Hvis du gerne vil finde ud af hvad du vejer, så vej dig hver morgen efter toiletbesøg i en uge og tage gennemsnittet (på den samme vægt, vel og mærke).

    2. Du kan have taget på; især i væske. Nu ved jeg ikke hvor længe du har trænet og hvor god du har været til at overholde det; men hvis du øger dine kulhydratdepoter med 1 gram, tager du yderligere 3 gram vand på. Derudover kan du have taget reel muskelmasse på, fået en smule mere blod eller noget tredje. Du kan snildt have taget lidt på og sammen med ovenstående usikkerhed, så kan det godt virke som en overordenligt vægtforøgelse.

    Men, hvordan ser det så ud? Din kost er fin. Hvis du nu bare kunne lade være med at 'synde/snyde', så har du faktisk en meget god kostplan. Pas på med at kontrollere din kost for meget (du skal ikke kontrollere den meget mere end du gør, så bliver det et helved/en kæmpe belastning i hverdagen). Der hvor du har et problem, er din motion. Jeg tror, at det er her du halter. Du snakker om stair-master-2000 og 'lidt styrketræning hist og her'. Har du overvejet at løbe? Yoga? Det er sgu da ikke motion. Det er velvære.

    Dét du skal gøre, det er, at du skal til at løbe, svømme, cykle og eventuelt styrketræne lidt mere optimeret. Du skal sørge for, at du lærer en lille smule om hvordan man gør det ene og det andet. Få dig en svømmeinstruktør, så du lærer at svømme rigtigt; udfordr dig selv med et løbeprogram, som du skal følge og hvor du skal forbedre dig, så du ikke 'bare lige løber lidt nu her; det er nok godt nok' - er du seriøs nok, så træn til marathon; få dig et ordenligt styrketræningsprogram, hvor du kommer væk fra maskinerne og over til frivægtene - alt andet er spild af tid - og få en instruktør til at vise dig squat, bænkpres, skulderpres etc., så du kan træne semi-tungt, så det rent faktisk har en effekt.

    Alt i alt, så synes jeg du skal tage dig selv i de mentale testikler og kom igang med noget ordenligt motion. Du får aldrig en krop som du ønsker kun ved hjælp af kostregulering; det er simpelthen umuligt.

    Lær at elske motion, så lærer du dels at elske din krop, dels at elske din fremgang.

  8. pH-værdien er også ret lav, så ætsede tænder er en ekstra bonus.

    Jeg ved ikke, hvordan pH-værdien for Zero er sammenlignet med den normale, men Coca Cola udmærker sig tvivlsomt ved at være én af sodavandene med lavest pH-værdi.

    Prøv at vænne dig til at drikke almindeligt vand med brus i; det er brusen, der som regel giver "ahh"-effekten ved den første slurk. Du kan altid vælge varianter med citrus og andre smage.

    "Boblerne" kommer af kulsyre, som er med til at sænke pH-værdien. Så jeg tror ikke det hjælper på dine tænder at drikke danskvand. Det skal dog siges, at der også er fosforsyre i cola, men det ved jeg ikke om der også er i danskvand.

  9. Ahh, det er måske lidt en hård tone, men pointen er nu god nok.

    Jeg er bare lidt træt af at høre folk tude over, at det er hårdt at dyrke motion. Det er netop dén indstilling der gør, at de ikke lykkes i det de bestræber sig efter. Lær at elske motionen, så løser vægttabsproblemet sig selv!

    Desuden til trådstarter:

    Du spiser for lidt. Nu ved jeg ikke hvor meget du vejer, men du spiser ikke særlig sundt. Du indtager for lidt energi (kcal) og du spiser faktisk slet ikke fedt, hvilket bestemt ikke er sundt.

    Du vil, med tiden, hvis du fortsætter denne livsstil 100%, begynde at opleve træthed og mangel på energi i hverdagen, hvilket vil gå udover din træning, samt din tilbageholdenhed med slik/whatever, hvorfor du begynder at have ædedage, som ødelægger din selvtillid og så går du i stå. Jeg har set det en milliard gange.

    Er jeg for hård i tonen? Prove me wrong ;) Jeg hjælper dig gerne, det er bare at spørge, hvis du har spørgsmål, men medlidenhed får du altså ikke. Den gik tabt på de første 150 som havde dit problem her på MOL (men du er stadigvæk bestemt velkommen!)

  10. ca. ½ kg om ugen - okay jeg væbner mig med lidt tålmodighed.

    jeg vil nu også sige at det er dyrke hård konditionstræning 3-4 om ugen er at gøre en indsats og at slik selvfølgelig ikke er en del af mine madplan, men at der jo bare nogle gange sker noget "upser" også når man er på kur! så må der jo bare trænes exter meget når det sker

    Jeg er idrætsstuderende. Af mine venner på studiet, er der én der træner til VM i Iron Man. Han løber op til 90 km, svømmer adskillige km og cykler også ufatteligt mange km OM UGEN. Og det er ved siden af vores praktiske undervisning.

    Derudover er der mange "maskiner", som nogle gange spinner 2 timer, styrketræner OG har praktisk undervisning på samme dag.

    Fx er der én, som regelmæssigt (altså 2-4 gange om ugen pr 'disciplin') spinner, løber, svømmer, spiller fodbold og har praktisk undervisning.

    Du har ondt af dig selv, det er dit problem. Derudover er du også utålmodig.

    Jeg siger ikke, at du skal kopiere sådan en livsstil, for det kan du ikke holde til. Men, at sige at DU BESTEMT GØR EN INDSATS! er noget, som du bilder dig selv ind, at du gør. Det kan godt være, at din indsats er god i forhold til hvad 'du normalt kan klare', men det er netop derfor jeg prøver at forklare dig, at du skal ændre mentalitet og tankegang. Nu ved jeg ikke hvad din "hårde konditionstræning" er, men hvis det ikke er 2 timers løb, så vil jeg ikke kalde det for hårdt.

    Kan du forstå hvor jeg vil hen? Du skal starte hvor du er, men du skal også være indstillet på at skulle flytte dig og SÅ vil du opleve dét, som elitesportsfolk oplever; nemlig afhængighed af sport og glæde ved at presse sig selv.

  11. Skær en ekstremitet af... Så taber du dig øjeblikkeligt adskillige kg.

    Eller også kunne du få røven i sædet/røven på løbebånd/røven under en vægtstang, og rent faktisk gøre en habil indsats, i stedet for at tude over at det går for langsomt. Bare dén indstilling vidner om, at du a) ikke ved hvad du laver og b) nok alligevel ikke kunne vedligeholde din vægt, om du så kom ned på noget 'du var tilfreds med'.

    Ændr din livsstil - start med din indstilling og tankegang.

  12. Jeg spiser altid ananas med skræl. Det er også den eneste rigtige mandefrugt. Når supermarkederne så ikke har ananas, er jeg nødsaget at købe dem på dåse, men dem spiser jeg også med 'skræl'.

    Noget andet jeg kan anbefale, er dog også kokosnødder med skræl, selvom der godt kan gå en uges tid med at få kværnet sådan en.

  13. En madvare som olivenolie er også super! Meget kalorietæt og fuld af de "gode" fedtsyrer...

    100 gr. Fedt per 100 gr. af olien, så det er jo noget i retning af små 1000 kalorier per 100 gr.! ;-D

    Det teoretiske maksimum af kcal for en fødevare, er 900kcal/100gram.

  14. JA!

    Det skal self tages med et gran salt.

    Derudover har det aldrig været godt for os mennesker at løbe eller cykle i timevis.

    Den slags motion tager hårdt på kroppen. Både mentalt og fysisk.

    Derudover er myten om at man kan træne sig væk fra overvægt ret forfejlet.

    Du kommer aldrig i mål uden at have kosten med. Den er klart vigtigst !

    Mvh

    Martin

    Det er ikke usundt at være lettere overvægtig og aktiv. Det er usundt at være inaktiv, uanset om du er overvægtig eller normalvægtig.

    Du kan godt træne dig væk fra overvægt, men på bundlinjen handler det jo bare om at omsætte mere energi end man indtager; hvis man indtager uhyggeligt meget, vil man jo nok ikke være i stand til at træne nok for at kompensere.

    Du dikterer en sandhed, som du ikke har belæg for at kunne diktere. Det er sørgeligt.

  15. tak for dit svar.. Jeg er allerede startet på det i den seneste måned, men så tænkte jeg på om hvor langt skal man løbe og hvor ofte før der sker nogen ændringer?

    Hvis du har virkeligt muskuløse lår, vil du formegentlig ikke komme til at se sådan ud, uanset hvordan du træner. Du kan dog godt mindske dem, som beskrevet ovenfor. Det vil tage lidt tid og metoden kunne være, at du skulle træne til maraton. Du skal i hvert fald op på 60+ km/ugen, hvis du vil betragtes som 'lang-distance-løber'.

  16. Hvis det bare er et tal der skal ned på vægten, så kan du snildt gøre som der tidligere er sagt.

    Semi-sult dig selv, hvor du primært spiser proteiner og meget lidt kulhydrat.

    Hvis du mangler noget vægt umiddelbart før du skal vejes (lidt ligesom boksere), må du en tur i sauna/løbe en tur, uden at drikke vand bagefter. Så taber du dig nok 1-2 kg væske. Du skal dog være opmærksom på, at de kilo lynhurtigt ryger på igen, når du drikker vand. Jeg vil nu heller ikke anbefale dig dette, da der nok er en grund til at du skal tabe dig?

  17. Jeg kunne godt tage de 8 kostråd en af gangen og kommentere dem.

    Dog har jeg ikke tid lige pt. den kan evt. komme senere.. sry .

    Jeg mener at vores gener er forskellige! Vi er ikke alle bygget til at spise det samme. En eskimo og en afrikaner skal IKKE spise det samme for at opnå sundhed. Det ville rent fatisk skade dem begge. især med de 8 kostråd :-) Eskimoen nok især. De har i 1000vis af år spist 90% fisk/kød og fedt! Spæk osv.

    Og de har altid været super sunde.. lige indtil den hvide mands kost kom op. Og den hvide mands øl :)

    En sydamerikaner skal ikke spise det samme som en nord amerikansk indianer. Deres gener har udviklet sig til hver sin kost gennem 10.000vis af år. Det var hvorfor vi ikke skal spise det samme alle sammen. Stofskiftetype test er vejen frem. Tjek hvad du har lyst til at spise i mange forskellige situationer, og det vil lede dig hen mod den optimale kostopdelingen for netop DIG.

    Quantanamo

    Ang. stress og motion.

    Overvægtige. lettere eller svært overvægtige har i forvejen et stort pres på deres krop. indre organer osv. De i er i en krise situation. Måske både fysisk og mentalt. Stress på begge måder.

    Derfor kan jeg med "ret" stor sikkerhed sige at bare mere og mere træning ikke vil hjælpe på disse personer. Der skal små skridt til i starten. Motion eller WORK OUT som betyder at du bruger energi udad. Det modsatte af work in. Folk som er presset på energien iforvejen har ikke brug for at bruge en masse energi ydeliggere. Det vil potentielt "crashe" deres system og få deres krop til at tro at de virkelig er i livsfare. Derfor også begynde at hamstre fedt og vand i kroppen til den kommende "krisesituation".

    Håber det var forståeligt..

    Dog er jeg generelt enig i at mere protein OG fedt samt lav GI grønsager ville hjælpe. Dog er kvaliteten af især fedtet vigtig. Fedt lagre affaldsstoffer i dyr lige som det gør i mennesker.Derfor er fedt fra syge dyr ikke at foretrække.

    Mvh Martin

    Siger du, at det er usundt at være lettere overvægtigt og meget fysisk aktiv?