Maretti

Medlemmer
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Maretti

  1. Jeg ser intet problem i det. Du holder det simpelt, med få basisøvelser. Volumen er heller ikke voldsom og det er kun 3 dage om ugen. Du vil med garanti kunne holde til nogle ekstra diskoøvelser eller noget baglår og læg.

    Laver du noget ved siden af?

    Tak for svaret,

    Nej jeg lavet intet ved siden af. Udover noget cardio med lav intensitet.

    Jeg har dog haft en knæskade, som først nu er begyndt at være over. Så er meget bevist om, ikke at starte ud for hårdt.

    PS: Igen, hvis nogen ligger inde med nogle 3 dages fullbody progressioncyklus-programmer (med fokus på styrke), så er i velkommen til at linke dem til mig (har desvære ikke kunne finde nogle i opslaget)

  2. Hej,

    Jeg skal til at køre Brad Gillingham's cycle han vist har brugt til dødløft. (http://news.bodylab.dk/artikler/2009-3-effektive-progressionscyklusser)

    Hertil har jeg tænkt mig at lave fullbody 3 gange om ugen, hvor jeg skifter mellem 2 tunge dage og en let i lige uger og i ulige uger tager jeg 2 lette og 1 tung.

    Jeg har tænkt mig at køre noget i stil med pull ups (med vægt), squat, bænkpres, dødløft, militær pres og noget mave rotation i maskine. Min bekymring er om det bliver overkill når jeg er i uge 8 og kører 85 % af 1RM+2,5kg med 5x3 reps i hver eneste af disse store øvelser?

    PS: jeg har søgt lidt rundt på google samt MT, men kunne ikke finde noget decideret fullbody (3 gange ugentligt) progressioncyklus træningsprogram. Nogen som ligger inde med et som eventuelt kan bruge til inspiration?

  3. Kender du en metode til at træne i at ("Eksplodere").`?

    Har ikke adgang til et fitness center endnu.

    så det med vægterne må jeg venter lidt med. :smile:

    Jeg er sikker på du ville klare dig fint uden styrketræning (selvom det kan være meget nyttigt)

    Det er umiddelbart svært at træne tungt og eksplosivt uden vægte.

    Men som Klausjensen nævner, så er det meste af vejen teknikken der skal arbejdes på. Fx så er jeg sikker på at Bolt ikke skyder ligeså langt som Thomas Sørensen, og der er altså lidt mere eksplosivtiet på Bolt ;).

    Du kan eventuelt øve dine udspark ved den klassiske lange aflevering (selv en forsvarspiller eller angriber kan have god brug af at kunne skyde langt, så du kan nok finde en partner). Ellers kan du træne det ved at skyde bolden ind i nettet fra forholdsvis tæt hold, selvom du ikke ser hvor langt du skyder, så ville du have en fornemmelse hvorvidt du rammer bolden "rigtigt" eller "forkert". Det vigtigste (som ved så meget andet teknik) er at gentage øvelse mange gange og gerne hver dag.

  4. Hejsa..

    Jeg er en dreng på 14 snart 15. Jeg er målmand, og jeg vil gerne forbedre mine Udspark. (Målspark). Nogen der ved hvordan man kan forbedre det. Har øvet det nogen gange, men jeg kan ikke rigtigt få luft under bolden.? :smile:

    Har selv været målmand i Lyseng IF i Århus på 1. holdet, så har lidt erfaring med det :).

    Det er et mix mellem teknik og at være eksplosiv.

    For at forbedre din teknik kan din træner måske hjælpe dig, hvis ikke (eller som suplement) kan en uges fodboldskole klart anbefales. Fodboldskolen jeg var på, bestod af 5-7 timers fodbold om dagen med ca. en times "målmands træning" for målmændene. Her fik var tips til udspark (den driller rigtig tit for mange unge målmænd!) og diverse.

    Selve træningsdelen består selvfølgelig af at spille en masse bold. Styrkedelen skal efter min vurdering bestå af eksplosiv styrketræning, da man som målmand skal lave små ryk (når modstanderen får friløbere), lave høje hop samt skyde og kaste bolden langt. Eksplosivt ville sige 2-5 gentagelser, hvori du skal "eksplodere" når vægten går op og selvfølgelig holde igen ned ad.

    PS: teknikken er meget simpelt sat op: at ramme bolden rigtigt og få den til at flyve i den rigtige vinkel, således at bolden ikke flyver lige op i luften og derved ikke kommer nogen stedet, og ikke glider hen af banen og bliver stoppet af angriberen. Altså et mix mellem disse.

    Hvis du ikke har resourerne til fodbold skole kan du evt. skrive ind til diverse fodbold siders brevkasser og se youtube videoer af udspark fra dine farvorit målmænd.

  5. Hej.

    Jeg kom forleden til at tænke på udtrykket "mormor arme", og hvordan man kan skilde sig af med dem.

    Jeg hører ofte folk der spørger: hvilken øvelse skal jeg lave for at slippe af med mine mormor arme?

    Mit spørgsmål går på: er det styrketræningsdelen som skal hjælpe mest? Eller er det et spørgsmål om at mindste fedtprocenten?

    Hertil har jeg også et andet spørgsmå: Er der nogen som har forklaringer og eventuelt links til at forklare teorien bag "stramme op", altså hvordan musklerne bliver hårdere (eller gør de?) af styrketræing.

  6. tak for svar.

    Mit mål er at blive nr. 1 i delingen (dog, nr. 2 er acceptabelt :cool: ) og derfor vil jeg undgå at dårlig fysisk form står i vejen for det.

    Jeg ved ikke om der er nogen svømning på værnepligten, dog tror jeg at den supplerer træningen godt. Jeg har læst lidt om, hvad man gør på værnepligten. March, løb og strækkere er nok det, som der er mest af.

    Hvilke ulemper tror du der er ?

    Umedbart virker det mærkeligt at du skal tage sit-ups ud i ét.

    Du burde måske i stedet tage dem i sæt, som i push up.

  7. Hej.

    Jeg har diskuteret lidt med min idræts lære, om vigtigheden af at udtrække før fx løb eller fodbold.

    Det kommer efter at jeg har læst en artikel som mener at vise at udstræk før løb ikke gør nogen effekt. (http://amtsavisen.dk/fri/udstraekning-foer-loeb-har-ingen-effekt)

    Min idræts lære, mente at i sportsgrene hvor du havde eksplosive ryk, er det nødvendigt at strække ud før, men ikke nødvendigvis ved fx langdistance løb.

    Ville gerne vide jeres mening om det, samt hvad det er udstrækningen helt præsis gør? (ud over at øge bevægeligheden, hvilket kan hjælpe til at forebygge skader)

  8. Hvis jeg må have lov at brokke mig lidt så synes jeg i forvirrer knægten.

    Yep udholdenhed og eksplosivitet ligger langt fra hinanden, men det betyder bare at hvis du vil træne begge dele skal du sørge for ikke at træne det samtidigt?? Du får meget mere ud af at træne udholdenhed den ene dag (køre strækkere til du brækker dig) og den anden dag lave eksplosive strækkere. Sådan skal de også være med dine andre øvelser.

    Mit spørgsmål herefter så: hvorfor?? Jeg kan se hvad du vil med udholdenheden, men hvorfor vil du være eksplosiv? Det skal du ikke bruge til noget i forsvaret?

    Dog vil jeg anbefale dig at lave Crossfit som der bliver sagt ovenfor. Det er en udemærket træningsform som hvertfald vil gøre dig klar til værnepligten og klart vil gøre dig mere udholdende. Men sørg for at starte langsomt op og gå langsomt frem. Start evt. i et Crossfit Gym, de vil kunne hjælpe dig sikkert frem. Det er vigtigt at du tager skadeforebyggelse meget alvorligt!! En seriøs skade og du risikerer slet ikke at komme i forsvaret :)

    Og ja løb knægt, løb for fanden! Vi elsker at løbe i forsvaret :) men prøv at undersøge intervaltræning?

    araqua: vil du ikke kalde løb og strækker for en form for crossfit?? ;) dog en meget simpel en hehe.

    Mange tak for alle svarende. Det der navy seals træningsprogram, har jeg godt nok ikke set før (har kun kigget på den anden hvor der er modul 1+2), ser godt ud :).

    Har jo efterhånden trænet i 4 år, så den eksplosive del er bare for at dække et af par de de øvelser som jeg ønsker at kunne lave og dels fordi jeg altid har været eksplosiv, så det har bare virket naturligt for mig at gøre det (har også før trænet decideret eksplosivt med få gentagelser). Nu nævner du selv, at man kan gøre det ved at tage fx armstrækkere eksplosivt, hvilket også er et af mine spørgsmål som jeg skrev for oven, altså: Bliver man mere eksplosiv ved at gøre armstrækkere (langt fra 80-90%RM, eller hvad det nu er man plejer at sige for eksplosivt træning, og mange gentagelser), kontra at tage dem uden at gøre det eksplosivt?

    Hvis jeg forstår crossfit rigtigt, så er det meget simpelt at styrketræning, med mange gentagelser og høj puls? (Som du selv siger det - meget simpel udgave :b)

    Nu ligger jeg desvære inde med en knæ skade lige pt. (pga. overtræning, og da det har været min første "rigtige" skade, har jeg ikke været hurtig nok til at pleje den, desvære!) Så løbe delen venter lidt endnu.

  9. Dette er modsætninger, vælg en.

    Hvis du gerne vil gøre karriere i forsvaret så prøv og søge efter noget crossfit, er vist det de gerne vil lade som om de laver, men i værnepligten syntes jeg sku det kom meget an på vilke sg'er man havde... nogle er jo stadig bare strækkere og løb. Desuden så læs de begynder tråde til styrketræning der er... kan ikke lige huske hvor de er her på siden men prøv at søg.

    Okay mange tak! Ville kigge på linkene senere.

    Er klar over at de er modsætninger, men ud fra forskellige sports atleter, syntes jeg at de opnår at lave et mix imellem dem. Fx skal boxere være udholdene for at holde alle omgangene, men skal også kunne slå hurtigt (eksplosivt). Så ville er mere interesseret i at vide noget om træning, hvor man evt åbner noget der ville være et mix

    (hvis jeg er helt væk med det, ang. atleterne, så må i meget gerne rette mig)

  10. Da jeg skal ind til værnepligt en gang (og forhåbenligt skal lave karriere inde i hæren) om små 2 år, så ville nu gerne starte på en mere målrettet træning.

    Jeg har tænkt over hvad man har brug for inde i hæren, og det er dette:

    Udholdenhed

    God Kondi

    Derfor havde jeg tænkt mig at træne noget lign.

    Fokus på løb med kort-medium distance

    Set af 3x20 af diverse øvelser med fokus på at styrke min core.

    I må meget gerne rette mig hvis der er noget som mangler i forhold til at være bedst forberedt (fysisk) til hæren.

    Jeg har dog et par spørgsmål ang. styrke delen.

    Da jeg har et ønske om at være eksplosiv og udholden (hvilket burde være muligt, hvis man evt ser på sprintere (cykel)), søger jeg nogle svar på hvordan det bedst opnås (gerne links med læsestof til hvorfor det er, det opnås på den måde).

    Jeg har umedbart tænkt at jeg ville køre de 3x20, og så køre eksplosivt op. Jeg er dog meget i tvivl om det faktis har den effekt jeg ville have. Hvis det har, så ville jeg også gerne høre jeres mening på, om jeg burde køre hurtigt op og ned, eller holde igen ned af? (eller er det bare et spørgsmål om at kunne gøre øvelsen så hurtigt som muligt, med den rigtige form?)

    Og i forhold til udholdenhed, så er jeg lidt i tvivl om hvad der ville være bedst: Fyre mere vægt på, eller flere sæt? (fx 5x20 med 20 kilo, i stedet for 3x30 med 30 kilo), hvis der er nogen som har et link med lækkert læsestof til hvordan det hænger sammen, samt et svar på det, så ville det være dejligt! (:

  11. 10 min pushup challenge

    ------------------------------------

    478 - 789 (67kg)

    422 - Life raider:(88 Kg)

    418 - Pioneer (72kg)

    289 - artorious (82kg)

    281 - MeHateMe (69 kg)

    280- Blackmoore 108 kg (Med aktiv nedkøling)

    263 - Onkel Troels (102kg)

    244 - Kauf (82 kg.)

    240 - Augustinus (62kg)

    238 - Rygsvømmer (81 kg) sidste 4 blev lidt luskede ;)

    226 - DeepCore (89 kg)

    225 - Reflect (89 kg)

    223 - Gregers TF (94 kg)

    220 - Tinapigen (62 kg)

    209 - GadeDrengen (86kg)

    208 - Waits (70 kg)

    202 - Henrik J

    201 - Mr. Bulk (85 kg pat til gulv)

    200 - Musashi (Clean cut, brystet i jorden på alle reps.)

    185 - MaxPower (89kg)

    178 - Hoosier (62.7 kg)

    176 - MrC (82kg)

    171 - Lucas

    170 - PatrickGO(66 kg - ned og røre med brystet)

    166 - Maretti (75 kg - på knoerne)

    162 - Blackice (80kg)

    155 - Morten_katow

    151 - bRODER (97 kg)

    151 - Los (87 kg. brystet i gulvet på alle reps)

    133 - J.B (83 kg)

    128 - Taninja

    119 - JoeA (71 kg alle taget på knoerne)

    087 - BBRulez (76 kg, 15 år, og alle taget på knoerne)

    070 - izziT (70 kg)

    057 - Il principe (112 kg. brysterne i gulvet på alle reps)

    10 min chinup challenge (håndfladerne ind imod en selv)

    ---------------------------------------------------------------------------------

    141 - 789 (69kg)

    120 - KimP (81 kg)

    113 - Pioneer. (71 kg)

    108 - Tinapigen (62 kg)

    96 - Gregers TF (89 kg)

    90 - Augustinus (62 kg)

    84 - Kauf (82 kg)

    84 - Mr. Bulk (85 kg)

    76 - Karakal (83 kg)

    68 - MaxPower (89kg)

    67 - Los (87 kg)

    66 - Dines (75? kg)

    61 - Blackmoore (106 kg)

    57 - Hoosier (62 kg)

    10 min Pullup challenge (håndfladerne VÆK fra en selv)

    --------------------------------------------------------------------------------

    102 - Gregers TF (91kg)

    92 - Tinapigen (62 kg)

    87 - Mr. Bulk (85 kg)

    81 - Musashi (75kg)

    80 - Los (89 kg)

    67 - Michael Hebnes (78kg)

    50 - Maretti (75 kg)

    31 - Hoosier (64 kg)

    Snatch test (12 kg kettlebell)

    ----------------------------------------------------

    259 - QueenPearl (66kg)

    210 - Rosa-Viola (72kg)

    205 - Armoured Female (72 kg)

    Snatch test (16 kg kettlebell)

    -------------------------------------

    269 - Musashi (75kg)

    150 - QueenPearl (66kg)

    Secret Service Snatch Test (24 kg kettlebell)

    ---------------------------------------------------------

    225 - Guarden (80 kg)

    222 - Musashi (75kg)

    210 - Kauf (85 kg)

    206 - DBM (78kg)

    180 - jsc (fed)

    145 - Dochylle (81kg)

    144 - Michael Hebnes (78kg)

    140 - MaxPower (87kg)

    136 - Karakal (83 kg) - var som dead bottom snatch så ved ikke om det passer her...

    Ultimate Snatch Test (32kg kettlebell)

    ----------------------------------------------------------

    124 - Guarden

    120 - jsc

    115 - Musashi

    10 minute Kipup challenge

    --------------------------------------

    70 - MaxPower

    23 - 789

    10 Minute Dip challenge

    -----------------------------

    205 - pioneer. (71 kg)

    159 - Gregers (96½kg)

    154 - Tinapigen (62 kg)

    150 - MaxPower (87kg)

    124 - MeHateMe (69kg)

    114 - MrC (82kg)

    102 - Michael Hebnes (78kg)

    94 - Guarden (81 kg) (udført i ringe)

    88 - Blackmoore (107 kg)

    87 - Dolphen (96 kg)

    10 min mavebøjnings challenge

    ---------------------------------------

    217 - Augustinus (62kg)

    160 - Maretti (75 kg)

    10 min sandsæk skulderløft

    ---------------------------------------

    70 - MaxPower (sandsæk vægt 45kg)

    40 - therealstud (sandsæk vægt 52kg)

    10 min Pistol challenge (total antal reps, lige mange med begge ben)

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    136 - MaxPower (87kg tror jeg)

    50 pull ups med okay form hele vejen igennem... Måske skulle man prøve at snyde lidt på vej ned næste gang :b

    160 mavebøjninger

    166 push ups - på knoerne (kun til 90 grader)

  12. hej jeg er 13år vejer 51 lige for tiden og er 173cm høj, spiser okay sundt

    Mvh kristian

    Hvis dit spørgsmål er, som titlen refere til, hvordan du får markerede mavemuskler, så er det et spørgsmål om fedt procent.

    Så vidt jeg husker så er det normale, at man begynder at blive markeret ved omkring de 10-12%. Men det er forskelligt fra person til person.

  13. Hej.

    Jeg har et ønske om at forbedre min vejrtrækning i form af et "dybere" åndedræt (som jeg ved opnåes ved fx Tai Chi).

    Jeg har læst lidt hist og her omkring emnet, og meget tyder på at yoga-vejrtræknings øvelser er en af de bedere muligheder for at træne dette i hjemmet, uden at melde sig til diverse kurser.

    Jeg ville gerne høre om nogen her har erfaring/viden omkring emnet, eller om nogen kender et godt link med nyttig information?

    Mvh

    Maretti

  14. Tror du kan have godt af at have en hvile dag eller to fra styrketræning som hede nævner (evt træn kun kung-fu, de dage du ikke styrke træner).

    Ellers ser det for mig, ud til at du har godt styr på det - men husk at spise RIGELIGT! som du siger har du ikke trænet så vanvittigt meget på det sidste, så det er om at få noget ned, så du ikke går helt kold og slet ikke kommer op/ud og træner (:

  15. Hey. Har lige et par spørsmål, i må meget gerne svare med links eller links+svar her på forummet ;) (Hvis i kan finde nogle af delene :p)

    Okay.. Så jeg ville bare gerne vide lidt(en masse!) om hvad forskellen er på f,eks hastighed af øvelser. Hvad er fordelen i at løfte f,eks bicep curl esplosivt op (0-1 sec) og lidt langsommere ned, i forhold til 2 sec op og 3 sec ned?

    Også hvis nogen har et super link/etc en bog som forklare lidt hvad der sker i kroppen når man laver lave reps, i forhold til høje reps ovs ovs (ved i forvejen det basic omkring det, men ville meget gerne vide mere!)

    Også lige til sidst, hvad fordelen ved at lave 5x5 (altså større workload) i forhold til 3x5.. altså.. hvad gør flere set ved kroppen/musklerne?

  16. Du skulle også gerne have lidt protein ind efter din træning.

    F.eks. kan du skifte dit stykke frugt ud med en halvlys bolle med en gang fedtfattigt kødpålæg.

    Til dit oprindelige spørgsmål, så ja. Kroppen har rent faktisk ikke brug for det helt store lige efter træning, bare den får noget så er den glad

    Okay super. Jeg spiser noget kød (normalt fisk/kylling) 1 time til 1 og en halv før træning, men burde jeg også spise noget lige inden træning?

  17. Hej.

    Jeg er begyndt på noget wing tsun (kamp sport). Mit problem er at jeg skal tage bussen frem og tilbage (30 min i bussen plus vente tid).

    Jeg er hjemme ca. 1 time efter træningen. Træning foregår i 1 og en halv time. Træning ville jeg mene går ind under katergorien 'udholdning', hvis det har nogen betydning.

    Men jeg spiser lige hurtigt en hel frugt, bannan, æble eller lign, efter træning, og så går der så op til en time før jeg igen får noget at spise. Er det for lang tid imellem?

    Hvis det er, hvad ville i så foreslå at jeg spiser efter træning istedet?

    Mvh

  18. Jeg har tænkt mig at træne for udholdenhed, derfor jeg har valgt navy seals træningsprogram.

    Hvad fordele ville der være ved at ligge bænk press og lign ind, og hvordan skal det tages med sæt og reps.

    Mvh

    Maretti

  19. Nu er navy seals jo en eliteenhed og hvis du derfor vil træne som dem kan du ikke have en holdning til, at du kun vil træne 1-2 gange om ugen. Enten følger du det ellers laver du din egen modifikation og tolkning af programmet. :)

    Netop fordi det er et eilite træningsprogram, så er cykling(svømning) jo for at uddybe deres evner i vandet. Derfor tænkte jeg at cykling ikke er helt vildt vigtigt for mig. Jeg har jo ikke tænkt mig at styrke/løbe træne kun 1-2 gange om ugen, det ville jeg gøre som står i programmet.