GreNoLi

Medlemmer
  • Posts

    219
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by GreNoLi

  1. Jeg er startet for 4 dage siden med en kostomlægning. Jeg vejer 106 kg. og er 185 cm. høj, så der er en del for meget på sidebenene. Men efter at jeg har droppet alt det hvide brød, pommes frites og lignende, og erstattet det med groft brød, frugt, grønt, og magert kød, så er jeg træt og uoplagt hele tiden, og mit humør er dårligt. Er det normalt, og er der noget der hedder en "kold tyrker" når man snakker om at droppe sine usunde vaner?

    Jeg har set diætister sige at kroppen kan reagere sådan når man pludselig dropper alt det usunde, men jeg har ikke kunne finde nogen læger der udtaler sig på området.

  2. Jeg har tidligere været en meget aktiv løber med marathons på bagen, men det sidste års tid har jeg, af forskellige årsager slet ikke fået løbet. En af grundene var at mit knæ driller lidt, med et såkaldt springer knæ. Da vægten efterhånden er kommet op på 100 Kg., er det vidst ved at være tiden at starte op igen. :-)

    1) Kender i nogle gøde og nemme styrkeøvelser, som vil gavne i min situation. Altså nogle som kan styrke mine knæ?

    2) Og kan i evt. anbefale et godt begynderprogram jeg kan starte op med igen?

  3. Det er vidst et velkendt problem. Jeg synes dog, at det lyder en smule underligt, at du får slidsårene, NÅR du løber i tights. Havde samme problem INDTIL jeg begyndte at løbe i tights, hvilket afhjalp problemet for mig. Måske du skal have nogle tights, som sidder bedre.

    Har 6-6 par tights og synes de sidder rigtig godt. Problemet opstår når der kommer fugt og altid først efter 10-15 km.

  4. Jeg har et stort problem som jeg virkelig håber i kan hjælpe mig med at løse. Jeg har et stort ptoblem med slidsår. Jeg har læst alle relevante indlæg herinde, uden at have fundet løsningen. Problemet opstår kun når jeg løber i tights, hvilket jeg elsker at gøre.

    De begynder at komme når jeg kommer ud på distancer over 10 km. og efter Lillebælt ½ marathon var min lår helt smadret af de 2 slidsår på inderlårene. Det har jeg prøvet uden held:

    1) Løbe i bar røv inden under

    2) Vaseline

    3) De her trusser var rigtig dårlige da de hurtigt gav så, så snart der kom fugt

    Trusser

    4) De her korte boksere holdt problemet væk lidt længere, men under mit ½ marathon blev mine lår som sagt helt smadret.

    Boxershorts

    Hjææælp :-(

  5. Måske er weekenden en faktor, igen hvis du går amok fre-søndag hjælper det ikke lige frem :laugh:

    Anyway ryg og mavebøjninger hjælper ikke jack på love handles, du kan ikke punktslanke. Du skal se at lave noget med alle store muskel grupper. Få et fornuftig program hvor du træner hele kroppen igennem hver gang. Gang i noget fullbody styrketræning!

    Og bare rolig, du bliver ikke bodybuilder overnight. :wink:

    Hvis jeg laver cardio træning og går ned i fedt% samtidig med ryg og maveøvelser, hvorfor hjælper de øvelser så ikke? Mit dilemma er 1. Jeg hader fitnesscentre. 2. Jeg synes styrketræning er røv kedeligt. 3. Jeg er ikke interesseret i at tage på i muskelmasse da jeg som sagt er langdistance løber.

  6. Er du begynt at styrke træne?

    Får du nok protein i din kost?

    Ja jeg får rigeligt protein. Jeg løber 4 gange om ugen og laver ryg og mavebøjninger 3 gange om ugen. Lever rimelig sundt i hverdagen, men i weekenderne ryger der en del genstande og usundt mad indenbors. Kan weekenderne mon være grunden til at jeg får 2 fedtdepoter på ryggen/siden/love handles???

  7. Imponerende vægttab, vil jeg i øvrigt pointere.

    Min tanke kan være, at det er en blanding af hud og 'inaktive' fedtceller, som findes i massevis, grundet din forhenværende overvægt. Hvis jeg har ret, hvilket jeg ikke er sikker på, overhovedet, bør du søge læge, da det eneste der hjælper, er et kirurgisk indgreb.

    Synes bare ikke det er løs hud, men virker som en "delle". Altså at der fedt.

  8. Hejsa,

    Du kan jo få målt din fedtprocent. Det lyder som om du er ret tynd, men det kan vel være hud? Bare lidt brainstorming - der er ingen grænse for, hvor tynd du kan blive. Der er kun en grænse for, hvornår det bliver usundt og ulækkert...

    Jamen måler man ikke netop fedtprocenten fra det område jeg nævner? Ku sku være rart hvis man kunne træne det væk.......

  9. Jeg har for et års tid siden afsluttet et vægttab fra ca.120 kg. til de ca. 71 kg. jeg vejer idag. Jeg er gået hen og blevet en ret seriøs løber med marathons osv. men der er noget der irriterer mig. Jeg har 2 fedtdepoter lige på hver side af lænen, altså elskovshåndtag bare lidt bag på. Jeg er 185 cm. høj og vejer som sagt 70-71 kg. og er selvsagt ret tynd pga. alt det løb, men hvordan får jeg det fedt væk fordi så snart jeg får en t-shirt på der sidder lidt tæt så er håndtagende ret tydelige da jeg jo tidligere har været ret overvægtig. Skal jeg virkelig tabe mig mere fordi på resten af kroppen er der ikke et gram fedt på. Er der overhovedet noget af gøre?

  10. Hvorfor skulle løb være bedre end spinning hvis det er et spørgsmål om fedtforbrænding?

    Kender flere der har kørt spinnig længe, hvor programmerne bla. består af tungt tråd, som har udviklet enorme lår og lægmuskler. Det lagt sammen med min egen erfaring mht. løb.

    PS: Og nu er det nu engang bevist flere gange at løb forbrænder mere end cykling/spinning fordi du hele tiden skal flytte din egen kropsvægt.

  11. Titlen siger det hele - går til reumatolog men vil gerne se om en fys kan hjælpe mig. Nogen der har erfaringer? helst en der selv er lidt aktiv :)

    Løbeexperten v/Kim&Lone Vang

    Rugløkkevej 6

    5240 Odense NØ

    Tlf. 66 10 22 11

    Kim Vang praktiserer både fys. og zoneterapi har selv mange marthons på bagen og har hjulpent mig igennem en del løbeskader. Prisen er 200 kr.

  12. Qaz det er rigtig flot at du kan en masse latinske betegnelser, men hvordan havde du tænkt dig at lægmand skulle forstå hvad det er du skriver.

    Til trådstarter. Nogen gange er hvile og tid det eneste der hjælper på betændelsestilstande i knæene. Have patience...

    Helt enig i det du skriver ang. de latinske betegnelser som jeg absolut intet får ud af. Skal jeg forstå det sådan at hvis jeg nu holder helt hvile i en periode og får betændelses tilstanden væk, så skulle problemet være løst? Er problemet ikke at senen er for kort og problemet bare vil komme igen hvis ikke jeg får løsnet senen ved udstrækning?

    Prøve lige at poste din udstræks øvelser så vi kan se dem

    111-1.jpg

    110-2.jpg

    Især den her bruger jeg meget og i 2 varianter

    112-2.jpg

    og så bruger jeg den hvor du strækker røvballen ud, den hvor man siddere ned med det ene ben krydset over det andet.

  13. Nu har jeg i 5 uger døjet med løberknæ og jeg er ved at blive sindsyg af kun at kunne løbe 3 km. uden at skulle stoppe når man plejer at løbe 50-70 km.om ugen. Jeg har været til idrætsfys og han anbefalede en 3-4 udstræknings øvelser jeg skulle lave en 4-5 gange om dagen. Og der sker intet fremgang! Jeg strækker ud som en gal og der er bare ingen opløftning at spore, for jeg kan stadig kun løbe 3-4 km. før jeg stille og roligt kan begynde at mærke mit forpulede løberknæ igen. Fatter det ikke fordi jeg har ALDRIG døjet med det før:-( Kan man virkelig strække for meget ud og dermed gøre løberknæet være?

  14. Hej

    Jeg er selv løber og spinner.

    En ting der kan irritere senen på ydersiden af knæet er øvelser hvor man skal holde kroppen i ro (fryse) i stående passager. Det forhindre jo en naturlig bevægelse.

    Så hvis du kører masser af stående - specielt spurt kan det være du skal gå mod instruktøren og sætte dig ned.

    (Det hører jo iøvrigt heller ikke til på en god, fornuftig og effektiv spinning time).

    Thomas

    Er i hverfald ikke i tvivl længere om hvad mit problem skyldes så. Da jeg var i ret god løbeform synes jeg at det var ret svært at få min pulsslag op på det samme som når jeg løb intensiv løb eller for den sags skyld bare løb, så jeg stod stort set op i cyklen det meste af timen og til tider i meget tungt gear for at presse min puls op. STOR fejl kan jeg høre:-)

  15. Hej :bigsmile:

    Hmm... umiddelbart vil jeg tro at det kan være din spinningsko der ikke er rigtig indstillet el at klampen er skæv på den ene sko.

    Selvom det bare er millimetre kan det sagtens skabe et vrid der i løbet af en time eller to kan føre til overbelastning.

    Har du løbet i andet terren end du plejer?

    Nu har jeg aldrig oplevet løberknæ i forbindelse med løb før og det kom først efter et jeg begyndte på spinning. Jeg har besluttet at droppe spinning. Men på trods af masser af udstrækning,is og Ipren kur synes jeg sgu ikke rigtig at der er fremgang at spore:-(

  16. Jeg har det sidste år løbet marathon og en del ½ marathons uden nogle skader overhovedet. Pludslig den anden dag kunne jeg slet ikke løbe pga. af smerter på ydersiden af knæet. Altså helt klassisk symptomer på et løberknæ. Jeg synes det er ret mærkeligt da det er kommer helt pludsligt fra den ene dag til den anden, og at jeg ikke har lavet nogle vrid i knæet. Jeg har oven i købet trappet mine ugentlige km. ned efter HCA marathon til ca. 50 km. og erstattet det med en ugentlig spinning dag, da det jo ikke skulle være så hårdt belastende. Men kan spinning i virkeligheden være årsagen, da der jo sker en del gentagelser hvor den store sene kører over knæskallen? Alle gode råd er velkommen. På forhånd tak

  17. Hjælp ønskes! Jeg har ondt i det markerede område (allernederste del af skinnebenet på indvendig side) efter min løbetur. Det er kun venstre skinneben og kun der.

    Smerten kommer typisk efter en kortere løbetur (5 km) i moderat tempo (ca. 6 min/km)

    Jeg lider af overpronation, men skoene er der styr på. Der udover har jeg fået lavet indlæg ved bandagist og det har fjernet smerten i højre ben fuldstændigt.

    Råd ønskes! er det "bare" en overbelastning eller ??? Jeg forsøger at strække ud efter hver træning og sidder også med en ice-pack på for nedkøling, men det hjælper ikke rigtigt.

    Jeg har ikke været til fys. endnu, men det bliver nok det næste skridt.

    På forhånd tak.

    Har du fået tjekket om dit ene ben måske er lidt længere end det andet?

  18. Jeg har efterhånden læst et hav af bøger og artikler vedr. løbe og løbetræning. Det har givet mig en del indsigt, men er der et område hvor de "kloge" folk ikke kan blive enige, så er det omkring effekten af train low, compete high princippet eller om man skal indtage hurtig energi i form af kakomælk, maltodextrin osv. i det åbne vindue, lige efter sin træning. På den ene side lyder det fornuftigt at vente lidt med indtagelsen af hurtig energi efter træning, da det så skulle vende kroppen til at fedtforbrænde fedt bedre, og dermed give bedre udholdenhed. På den anden side vil et hurtigt indtag af energi efter træning også betyde hurtigere restitution og at man rammer superkompensations perioden lettere+måske lidt mere kvalitet i næste træningspas. Jeg har som sagt læst spalte op og spalte ned, men er ikke blevet klogere på dette område.

    Så hvad mener i? Indtag energi efter hård træning eller vent lidt alá train low, compete high formlen?

  19. vi er en gruppe der skal til at skrive eksamensopgave på sygeplejestudiet. Vi vil skrive om fedme, og i denne sammenhæng om rehabilitering af overvægtige.

    Det vi søger er om nogle kan hjælpe med titlen på den serie der har kørt på TV3 for noget tid siden, om ekstrem overvægt fra USA, patienterne er indlagt på et sted kaldt Broken Heaven.

    Håber der er nogen der kan hjælpe da den gerne skulle være omdrejningspunktet for opgaven.

    på forhånd tak..

    Fedme program