klud

Medlemmer
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by klud

  1. btw: hvordan kan i drikke mælk under og efter træning. mælk bliver da vildt ulækker at have liggende i sportstasken i 2 timer(hvis det er så lang tid man træner) + evt transport hjemmefra til centret :)? uuuydr varm mælk.

    Man smutter da bare lige ned på tanken efter træning, og køber en liter KOLD mælk? :)

  2. Hejsa!

    Jeg bruger selv proteinpulver. "Standard" whey proteinpulver til ca 220kr for 2,2 kg.

    Men folkene nede i mit motionscenter bliver ved at påstå at deres lille 1kilo spand rummer det reneste protein pulver på markedet! Godt nok koster den også 360kr, men de mener at det er det hele værd!

    Kan der virkelig være så stor forskel på protein pulver? Begge dele er valleprotein. Begge dele indeholder 80% protein.

    Og lige hurtigt et par bonusspørgsmål: ;)

    Kan man få proteinpulver indeholdende mere end 80% protein?

    Kan proteinpulver miste sin effekt pga det bliver for gammelt/iltet ? (Den samme fyr fra motionscenteret, påstår nemlig at det slet ikke kan betale sig at købe en stor spand pulver, pga det bliver for iltet.)

  3. Hej

    Har lige prøvet at finde ud af hvor mange gram protein man ca. skal have pr. dag og kan se at der er nogenlunde enighed om 1½ g. om dagen ca. pr. kg. legemsvægt. Det vil sige jeg skal spise ca. 115 g. protein om dagen! Jeg checkede så mine madnotater og kan se at jeg kun får 20-40 g. om dagen de fleste dage. Idag har jeg så fået 64 g. og syntes selv jeg havde været dygtig, men OMG.....jeg får jo alt alt for lidt??!! Hvilke konsekvenser kan det have? Jeg er midt i vægttab og har sådan set kun kigget på samlet energiindtag samt fordeling af energiprocenterne. Skal jeg tage det alvorligt at jeg ligger så lavt i protein eller er det kun vigtigt hvis man ønsker større muskler? Energiprocenten for mit proteinindtag har ligget ok mellem 15-25%.

    Du kan umuligt kun spise ca 30g protein og samtidigt have din protein-energiprocent på 15-25%? :o

    Bare i 1 dåse tun er der mere protein end i din dagskost!

    Jeg vil i hvert fald råde dig til at spise lidt mere af det, da det nedsætter din appetit, og samtidigt sørger for at du mister mindre af din muskelmasse under vægttabet.

    Husk at det er per kilo muskelmasse, og ikke generel legmesvægt.

    Hr. K

    Tommelfingerreglen lyder: 1½g protein pr kilo legemsvægt. Og ikke per kilo muskel.

  4. Mine venner fortæller, at man kan risikere at få bumser af proteinpulver, er det sandt? for døjer allerede meget med dem. Er der ellers ander ulemper ved at bruge det?:)

    Ja der er andre bivirkninger: Hævede muskler og fedttab!! ;)

    Ej, der er ikke nogle negative bivirkninger ville jeg mene. Personligt synes jeg nu heller ikke at det giver flere bumser, men jeg ved ikke om det måske ville gøre for andre.

    Protein pulver er i hvert fald en godt ting at tage lige efter din træning, så jeg vil kun anbefale dig at købe en spand! :)

  5. Det er bevist at protein nedsætter sulten, og da proteinpulver næsten kun er protein må det da være en af de ting man næppe skal skære væk fra sin kostplan?

    Samtidig hjælper det hurtige protein efter træning til at kroppen ikke nedbryder dine muskler, hvilket jo er en fantastisk ting da man vil tabe mindst muligt af sine hårdt tilkæmpede muskler.

  6. ja, lav fedprocent - det må du da have!

    Jeg har en lillebror på 12, som er 170 høj og vejer - 70 kg! Han har ikke meget mere fedt på kroppen end dig, så jeg tror at du skal spise MEGET mere..

    Enten er din lillebror born-to-be-BB'er, eller også virker jeres badevægt ikke! Den sidste er nok mest sandsynlig. ;)

    @Christianlauge: Hvis du regnede med at få sixpack af et par måneders mavetræning, så tro om igen :)

    Så bare vær tålmodig, og hold din træning god og varieret. Og selvfølgelig spis godt.

    Hvad sker der forresten for den sindsyge knogle der stikker ud i din højre side? Er det fordi du af en eller anden grund, holder vejret mens du tager billedet eller sådan noget?

  7. Mine landevejsture finder sted på Vestsjælland, hvor der stort set ikke er et stykke vej der går fladt ligeud, men da jeg starter og slutter samme sted, må den samlede distance hhv. op og ned være lige.

    Det er altid hårdere at løbe i kuperet terræn end fladt terræn, ligemeget om det går ligeligt op og ned. Det er i hvert fald min erfaring :)

    Når man løber ned ad skal der bruges energi på at bremse, hvilket gør at du ikke sparer den ekstra energi du brugte på at løbe op ad bakken

  8. hej

    jeg er 17 år gammel og har styrketrænet nu i næsten 2 år uden at tage protein eller creatine, eftersom min krop ikke rigtig udvikler sig tænkte jeg på at tage protein eller creatine, men hvad er bedst og er det overhovedet nødvendigt og er det ok i min alder...

    Det er svært at sige hvad der er bedst, da de har meget forskellige virkninger. Men hvorfor vil du ikke tage begge dele? :)

    Kreatin hjælper dig til bedre udholdenhed i din træning.

    Protein pulver hjælper dig til at indtage nok protein, som du skal bruge til opbygning af dine muskler.

    Begge dele kan godt undværes.

    Har selv spist begge dele, men er nu stoppet med kreatin da jeg ikke kunne mærke nogen forskel. Protein pulver er dog rimeligt vigtigt, vil jeg påstå, da dine muskler LIGE EFTER træning er meget modtagelige for proteiner, og det derfor er en stor fordel at have en proteinshake med hurtigt-optagelige valleproteiner.

  9. ..Målet med træningen skal gerne være at tabe mig på baller og lår..

    Det er næsten så godt som umuligt at tabe sig på et specielt punkt, ligemeget hvor mange squats/dødløft/whatever du laver. Hvis du vil tabe dig, så skal der bare kalorieunderskud til, som du altså lettere kan få gennem kredsløbstræning. :)

    Men det er derimod helt klart muligt at få strammet området op ved at øge din muskelmasse.

  10. Bare fordi man har taget kurser for at blive 'træner' så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at man ved hvad man snakker om.

    Jeg har før hørt den påstand, men jeg har ikke endnu set noget dokumentation på den pågældende myte. Det passer også meget dårligt overens med at de fleste dedikerede atleter træner over 60 min per gang.

    Du kunne jo eventuelt spørge ham om han kan uddybe eller om han kan referere til relevant litteratur på området.

    I min post skrev jeg: Manden det kom fra, skulle vist have en hel del forstand på det

    Hvilket jeg vil mene tydeligt viser min skeptiske holdning.

    Men ja du har fuldstændig ret i at det ikke passer helt overens med hvor lang tid jeg ved de dedikerede BB'ere træner :)

    Men der står skrevet præcis det samme her som min træner fortalte mig: http://www.getbig.dk/vis_artikel.php?id=1&...komplet_program => træning i mere end en time er rigtigt dumt da det øger risikoen for overtræning gennem et katabolsk (muskelnedbrydende) hormon kaldet cortisol

  11. Tag et kig på denne artikel, der bekriver et træningsprogram efter HIT (high intense) princippet. Jeg skal ikke kunne bedømme, hvor rigtigt det er, men der er da sandsynligvis noget om det.

    http://www.getbig.dk/vis_artikel.php?id=1&...komplet_program

    I artiklen du linkede står der: (træning i mere end en time er rigtigt dumt da det øger risikoen for overtræning gennem et katabolsk (muskelnedbrydende) hormon kaldet cortisol.

    Det var præcis hvad træneren nede i mit motionscenter fortalte mig. Så der må jo åbenbart være lidt om snakken :)

    Tak for svaret

  12. Hejsa MOL'ere! :)

    Jeg har i nu cirka et år trænet omkring 1½ time ved hvert træningspas, og det har egentligt virket findt nok, dvs. jeg har taget fint med muskler på.

    Men her den anden dag fortalte en af trænerne, der trisser rundt nede i centeret, at en optimal træning varer mellem 45- og 60min (alt afhængig af gener)! :o

    Det skulle angiveligt handle om et stof der bliver produceret i kroppen mens man træner hårdt, der altså virker negativt på hypertrofien.

    Er der noget hold i dette? Eller er det bare sludder?

    Manden det kom fra, skulle vist have en hel del forstand på det, eftersom jeg mener at vide at han har taget en uddannelse/kurser indenfor området.

    Og JA, jeg har søgt på det og prøvet at finde en gammel tråd.

    Og NEJ, jeg fandt ikke noget ;)

  13. Jeg har nu efterhånden hørt en masse forskellige forklaringer på hvordan man får store, markerede muskler.

    Nogle siger at få gentagelser med tunge vægte er vejen frem, andre at flere gentagelser med færre kilo virker bedst!

    Hvilken af metoderne virker bedst hvis mit mål kort sagt er masser af muskelmasse?

    Håber der er nogen der kan hjælpe! :)

  14. Hey

    Når mine venner og jer er nede at træne plejer vi næsten altid at træne, specielt bryst og biceps, med noget nær vores max, hvor vi så har en ven bagved til at hjælpe med de sidste par stykker.

    Vi synes at det er det der får kørt vores muskler mest ud, da vi jo så løfter alt det vi kan, og ham der står bagved tager resten.

    Jeg mener at det er det man kalder forced reps, og jeg læste nemlig lige i en anden tråd at det var en dårlig idé at køre med det.

    Passer det? :)

    //Klud

  15. Jeg skal prøve at forklare det så godt jeg kan :)

    Ja det er den helt rigtige måde du gør det på :) Du skal bare spise så meget som muligt så skulle du gerne få lidt mere sul på kroppen og en del muskelmasse.

    At bulke er som jeg har forstået det at tage masse på. Det vil sige bare at spise alt hvad man kan komme i nærheden af.

    Efter man har bulket "cutter" man. Det er at tabe alt det overflødige fedt man har taget på da man bulkede, så ens muskler igen bliver tydelige. Specielt vigtigt for mavemusklerne da de slet ikke ses hvis man har for meget fedt.

    Man bulker gerne i vintermånederne og cutter op til sommermånederne så man får en god krop på stranden osv :D

    PS Du er da egentlig usædvanlig høj af en 14-årig at være :blink:

  16. Tusind tak for de lynhurtige svar :smile:

    Jeg tror jeg må til at prøve den øvelse hvor du ligger og løfter benene op i luften.

    Lige et hurtigt ekstra-spørgsmål: Må man godt træne sin mave hver dag? En af mine venner trænede sin mave så godt som hver dag flere måneder i træk, og fik gode resultater ud af det. Er det anbefalelsesværdigt? :smile:

  17. Hej derude!

    Jeg har nu efterhånden trænet i 10 måneder. Jeg har altid haft en lav fedtprocent og forholdsvis tydelige mavemuskler.

    Mit problem er at det kun er de 4 øverste af mine mavemuskler der er tydelige. Jeg har hørt at når man træner sin mave, træner man automatisk "alle" musklerne deri, enten statisk eller dynamisk, men de 2 nederste muskler i mit six pack gemmer sig altså stadig.

    Er der en måde man kan få de nederste mavemuskler med på?

    -Klud :superman: