Heyay

Medlemmer
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Heyay

  1. Hvad min facebook er? :)

    Mange tak, det var til stor hjælp. Det skal lige siges at jeg ikke ønsker at blive et stort og fedt muskelbundt. Min hovedprioritet var faktisk at tabe mig, men jeg er personligt ikke en der kan spæne på et løbebånd 5 timer om dagen. Derfor synes jeg at styrketræning er super spændende, samtidig med at man kan se mærkbare resultater. Mit mål er derfor at blive tonet samtidig med at være sund og slank - så jeg må på et tidspunkt inkludere det satans løbebånd.

    Og den store diskusison har været super spændende og underholdende at følge, så tak for det også!

    Så har jeg kunnet bidrage med lidt :) Det vigtigste er bare at få noget erfaring. Efterhånden som man har leget med træning og diæt i et godt stykke tid finder man ud af, hvad der passer en bedst. Jeg kørte i starten af gymnasiet totally booze-free, fordi jeg tog min træning rigtig seriøst. Jeg inspirerede flere af mine klassekammerater til at begynde at træne, og en af dem lagde også øllerne på hylden. Over en sommer forbedrede jeg min 100m sprint løbetid med 1 sekund over 3 måneder, og dette var i konkurrencesæsonen, så træningen var ikke optimal som faserne over efteråret, vinteren og noget af foråret (træningen er sæsonopdelt). Folkene i min klub kaldte mig et naturtalent, jeg kalder det hårdt arbejde. Som 17-årig nåede jeg en total på >450 kg i squat, deadlift og bench med en fedt% på 8 og en kropsvægt på 72 kg.

    Efterhånden finder man middelvejen. Som tiden går ændres ens mål og dermed midlerne til at nå dertil. Desuden finder man ud af, at de små ting absolut ingenting betyder. Derfor bør du, for at undgå unødig hovedpine, aldrig tænke over om du udførte de sidste par reps med en lidt forkert vinkel, eller at du gerne vil træne dine "upper pecs" mere end dine "lower pecs" (det kan anatomisk set ikke lade sig gøre, videnskabelige beviser kan findes hvis ønsket). Dit fokus bør ligge på de få søjler, der nu er:

    1. Var min intensitet 110% i træningslokalet? Jo hårdere du træner, jo mere får du ud af det. ALDRIG giv op på det sidste rep, alle de andre reps i sættet er bare opvarmning til det sidste rep hvor du kæmper for det.

    2. Er klokken 22?! Jeg burde nok gå i seng (og jeg burde gå i seng i stedet for at skrive det her, klokken er over 11!).. (Hint: Her mener jeg bare sov så meget som du føler for. Med skolearbejde og andre aktiviteter har jeg fundet ud af, at det er her jeg kan tillade mig at give den lidt slap line.)

    3. Har jeg spist nok i dag? Eller: Har jeg spist den rigtige mængde for at opnå det jeg ønsker?

    Forkert tankegang:

    1. OMG stod jeg rigtig på mine tæer da jeg lavede calf raises? :S Havde jeg placeret min lillefinger rigtigt da jeg squattede?!

    2. Jeg har ikke fået sovet præcis 9 timer 37 min 38.92 sekunder som en random calculator på nettet har sagt jeg skal sove, nu kan jeg lige så godt lade være med at træne.

    3. Ødelægger det min træning at jeg spiste 1 nød til den fest? Åh nej det skulle jeg bare slet ikke have gjort...

    Og ja, hvad er din facebook? :)

  2. Sikken en fantastisk diskussion jeg fik startet med min kommentar om skønheden af trænede kvinder... Til trådstarter: Det er jeg ked af. At du er 17 og tager handling er bare fantastisk, og til det siger jeg yderligere: Hvad er din fb? ;)

    Når det så er sagt, så er der få ting, vi lige skal have på plads:

    1. Når jeg siger "sov 18 timer om dagen, sov når du sidder på toilettet og laver nr. 2..." så skulle jeg mene at overdrivelsen fremmer forståelsen. At I kan tro, at jeg seriøst mener 18 timer om dagen, er sgu et tegn på mangel på kritisk tankegang. Jeg mente: Sov så meget som du kan. Søvn gavner.

    2. I diskussionen om alle kan nå op på 110 kg temmelig ripped på 2-år mangler der egentlige argumenter. I kommer alle med jeres personlige mening og træningserfaring, men jeg er bange for, at den tæller for lige så meget som et tyggegummi på fortovet. Det er klamt og ubetydeligt... og bliver forhåbentlig samlet op af en skraldemand på et eller andet tidspunkt. Tillad mig nu være skraldemanden...

    Til dem der endnu ikke kender bloggen "leangains": Shame on you. Til dem der gør: Nice, I kender nok allerede til denne artikel. Martin Berkhan har skrevet om vores muscle potential uden stoffer: Maximum Muscular Potential of Drug-Free Athletes (Updated Dec 31st). Formlen lyder

    Højde i cm - 100 = Muscle potential i kg.

    Eksempel (mig): 180 cm - 100 = 80 kg (nice enhedkonvertering der, cm til kg, det er der ikke mange der kan). Dette er muscle potential når man er totally ripped - en fedt% på 5-6%.

    Hvor lang tid tager det at komme hertil? Her kommer det perfekte citat:

    During the first six months of weight training, one might see a muscle gain of 1.5-2 lbs per month; that sweet newbie magic, where you gain muscle at a rapid rate. It's not uncommon to see that muscle gain accompanied by fat loss.

    After six months and through the second year, you might see muscle gain of 1 lbs per month. You're able to increase weights linearly in the gym and everything is still pretty awesome.

    Things slows down significantly in the third year, to the tune of about 0.5 lbs muscle gain per month.

    In the 4-5th year of training, progress is slow. 1 lb of muscle every 4th month.

    5-10th year, 1 lb per year.

    Beyond a decade of consistent weight training...well, you get the point. You might be lucky to see 0.5-1 lb of muscle every other year or so. These figures are not exact by any means and progress will obviously vary depending on genetics, training, diet, etc. My point is that the law of diminishing returns kicks in real hard once you hit height - 100. Muscle gains slows down to a snail's pace. A trainer that hits height - 100 after 12 years of consistent training will not be that much bigger on his 17th year of consistent training.

    Yep.. det tager sgu noget tid. Og når man når dertil, så når man ikke over særlig hurtigt, lige meget hvor meget man bulker.

    Der er mange gode pointer i artiklen. Desuden er der lidt eye candy til pigerne...

    Som han siger, ser man i de første par måneder "newbie gains". Derfor sagde jeg, at du nok indenfor 6 måneder, hvis du gav den gas (trådstarter), ville kunne se tilfredsstillende resultater.

    Du siger, at du har en ringe diæt.. Til det siger jeg, at en diæt ikke nødvendigvis er ringe, fordi den er usund. Kroppen har bare brug for en masse kalorier og en MASSE protein.. meget mere end du tror. 2-3x bodyweight så er du på den sikre side. Se på Dave Tate fx.. han blev en fat bastard, men blev også sindssygt stærk. Mener hans total lå på 1900+ lbs eller deromkring (total i squat, deadlift, bench). Pointen er, at kroppen sagtens kan vokse, såfremt den får nok mad. Det er velværet og energien i løbet af dagen, der har godt af at spise sundt, ikke muskelvækst. Desuden fylder sund mad meget mere pr. kalorie end usund mad, hvilket kan være problematisk, når man forsøger at tage på...

  3. LisaLisa - Nice! Endelig en der tager handling. Nogle kvinder går derude og undlader at styrketræne af frygt for at de vil blive for "muskuløse og ulækre". Hvad de fleste ikke forstår er, at den muskuløsitet, som styrketræning medfører, er mega nice. Piger med atletiske kroppe er sindssygt lækre.

    Efter flere års eksperimentering med mig selv og efter at have konverseret med mine træningskammerater om kost og træning, er det virkelig ikke så kompliceret, som mange gør det til.

    Der findes en simpel, men lang vej til målet:

    1. Træn så meget som muligt. Overtræning er en myte. Jo mere træning jo hurtigere fremgang. Se blot på alle historiens strongmen - selv før steroider og testosteron blev udbredt blev de stærke fordi de trænede deres røv i laser.

    2. Spis rigtig meget når du vil tage muskler på. Især lots of protein. Tag mindst 1 tallerken mere ved alle måltider. Det er ikke let at tage på når man træner. Det er et spørgsmål om hvor meget man vil det. Viljestyrke, hvor cliché det end lyder.

    3. Spis lidt når du vil tabe dig. Størstedelen protein. Sørger du for at få nok protein og træner samtidig vil du ikke miste muskler (afhænger af alder). Et studie har vist at 800 kcal protein om dagen samt træning virkede muskelbesparende. Hverken tab i muskler and styrke.

    4. Sov så meget du kan. Tag naps. Sov 18 timer om natten. Sov mens du går. Sov mens du sidder på toilettet.

    Gentag 1, 2 og 4 eller 1, 3 og 4 afhængig af dine mål i 6 måneder og du vil se fantastisk ud.

    Når det så er sagt, skal du ikke springe ud i 7x træning om ugen eller flere træningspas om dagen indtil du er blevet lidt rutineret. Lyt til din krop.

    Resultater vil afhænge af dit nuværende træningsniveau, vægt, fedtprocent og alder. Hvis du kan fortælle lidt om dig selv (hvis du føler dig tryg ved det), så kan vi måske forudsige lidt om dine kommende fremskridt. Dog skal man være meget påpasselig med at forudsige ens fremtidige resultater - ofte sætter man forventningerne for lavt og skyder derfor under målet. Reach for the stars.

  4. Jeg kunne godt tænke mig at indoperere tung vægtløftning i mit sprinterprogram. Jeg har indtil videre trænet cleans og snatches for mig selv. Jeg har læst utrolig meget litteratur omkring rigtig løfteteknik, men det er ikke helt tilstrækkeligt at være sin egen, uerfarne coach :P. Med en vægt på 73 kg, højde 1,73, 17 år, kan jeg løfte omkring 95kg i clean, 60-65kg i snatch. Min teknik i snatchen er ikke særlig god.

    Hvornår er det muligt at komme forbi til at få pudset sin teknik af?

    Hvornår styrketræner I generelt derude?

  5. Jeg kunne godt tænkte mig at besøge AK Thor og snakke med vægtløftertrænerne angående deres træningsformer m.m. Det lader til at være et rigtig godt sted at træne. Hvornår er deres træningstider? Jeg har ikke kunnet finde det på nettet.

  6. Jeg leder efter en forhandler, som sælger både et fortrinligt proteinpulver samt glutamin. Kender I en forhandler, som sælger disse?

    Desuden kunne jeg godt tænke mig at købe Muscle Milk, uden at det skal sendes hele vejen fra USA! Ved I hvor i Danmark, man kan købe dette?

  7. Mulighed for allergi (Link), hovedpiner, depression, kræft (Link), forøget sult ("There is no clear-cut evidence that sugar substitutes are useful in weight reduction. On the contrary, there is some evidence that these substances may stimulate appetite." - Kilde).

    Udover ovenstående links har Mike Geary, som er en certified nutrition specialist og certified personal trainer, skrevet en artikel, hvor han deler sin viden om sødemidler. Han er bl.a. forfatteren af bogen The Truth About Six Pack Abs.

    Mit spørgsmål går stadig på, om det er smartest at ignorere, at de er i proteindrikken, eller om man skal finde en anden løsning?

  8. Hej allesammen

    I mange proteinpulvere anvendes diverse sødemidler for at give en bestemt smag; kakao, jordbær, æble...

    Sødemidler er jo på ingen måde sunde (forhøjet appetit, kræftknuder o.a.), men indtil videre har jeg ikke kunne finde et proteinpulver uden tilsat sødemiddel. Ignorerer I konsekvenserne af et dagligt indtag af sødemidler, eller har I en løsning på problemet?

    Jeg håber, at I kan hjælpe mig :)

    På forhånd tak.

    Venlig hilsen

    Heyay

  9. Jeg håber, at jeg må skrive dette indlæg, da jeg er virkelig i tvivl!

    Jeg har i en lang periode læst en masse information på internettet om næring og fitness. Jeg har nu fundet produkter fra P90X, og jeg tænkte på, og det var noget i havde erfaring med, eller om det var noget, som i kunne anbefale?

    Jeg er 15 år, 1.67 m høj og vejer 56 kg. Er følgende kosttilskud (absolut ikke kosterstatning!) gode for mig at tage?

    P90X® Peak Health Formula Multi-Vitamin Supplement

    På denne hjemmeside vises de forskellige ernærings-fakta om de anbefalede multivitamin tabletter. Der skal indtages 6 hver dag; 3 ved morgenmaden og 3 ved enten frokosten eller aftensmaden.

    *Note: De indskrevne data er ved indtag af 6 tabletter!

    Kan jeg indtage disse uden at skade min krop?

    P90X® Peak Recovery Formula After-Workout Drink

    På denne hjemmeside vises der også de forskellige ernæringsfakta om den anbefalede drik efter workout.

    Kan jeg indtage denne uden at skade min krop?

    Hvis ovenstående links er dårlige for mig, kan i så anbefale nogle kosttilskud, som jeg må indtage?

    På forhånd tak!

    Med venlig hilsen,

    En forvirret teenager

  10. Der findes mange forskellige olier på markedet. Producenterne påstår, at deres produkt er det bedste og indeholder de vigtige n-3, n-6 og n-9 olier.

    Hvad er jeres holdning til de forskellige kosttilskud og indtag af olier?

    Skal der indtages både hørfrø-, raps- og fiskeolie hver dag ? I så fald, i hvor store mængder?

    Efter hvilken ratio er det anbefalet, at n-3, n-6 og n-9 olier bliver indtaget per dag?

    Jeg håber, at i kan hjælpe mig med disse få spørgsmål!

    Mvh.

    ~Heyay

  11. Her på det seneste har jeg overvejet at skaffe et home gym. På internettet er jeg faldet over et produkt kaldet "Bodylastics". Det bliver rost til skyerne af de fleste hjemmesider - men er det sandt? Jeg beder jer om jeres mening. Jeg vil ikke bruge 400, på at købe det for så at vise sig at være spild af penge senere.

    Hvad synes i om "Bodylastics"?

    Jeg håber, at i kan hjælpe mig!

    -Heyay

  12. Somme tider finder jeg det svært at holde motivationen på et højt niveau. Hvad gør i, som får jer til at blive ved med at træne?

    Lige nu tænker jeg over, om det ville være smart at installere et home gym. Det jeg havde i tankerne var at købe Bodylastics, en stability ball (de store blå eller grønne bolde som anvendes i mange øvelser) og etablere en pull-up bar.

    Med dette vil jeg gerne lave styrketræningsøvelser ca. 45 min-60 min hver anden dag. De dage, hvor jeg ikke laver styrketræning, løber jeg 20-30 min.

    Hvad synes i om den idé? At få sig et Home Gym?

    Synes i, at Bodylastics er et godt produkt? Og hvad med en stability ball? Er de begge værd at investere i?

    Jeg håber, at i kan hjælpe mig!

    ~Heyay

  13. Jeg er en dreng på 15 år, som indenfor de sidste par år er blevet en stor motions- og fitnessentusiast. Jeg har brugt utrolig mange timer på at læse information om fitness på nettet. Jeg har dog stadig nogle ubesvarede spørgsmål, som jeg håber, at i kan hjælpe mig med.

    Først lidt information om mig selv:

    Jeg er 168cm høj

    Jeg vejer 57 kg

    Få måneder før jeg fyldte 14 år, begyndte jeg at lave alsidige øvelse med vægte hjemme ca. 2 gange om ugen

    Dette har nu ændret sig. Nu går jeg to gange om ugen i styrketræningscenteret. Jeg løber også på disse dage, før jeg styrketræner. Den ene dag løber jeg en hel time (ikke uafbrudt - intervaltræning, stigningsløb osv.) førend styrketræningen. Den anden dag løber jeg kun 5-6 min. som opvarmning før træning og 5-6 min. efter træning, som afkølning.

    Jeg har fundet et program på internettet, som efter min mening er et perfekt program. Al styrketræning foregår hjemme ved brug af expanders, en stability ball og en chin up bar / pull up bar. Programmet ser således ud:

    Mandag - Styrketræning (herved vedlagt et øvelsesprogram samt videovejledning til hvordan øvelserne skal laves). Øvelserne i alt (arme, ben og mave) skulle gerne tage i alt 1 time - 1 time 30 min., alt efter hvor garvet en fitnessudøver man er.

    Tirsdag - Løbe- og intervaltræning (5-6 min. opvarmning, 1 min. løb på højeste intensitet (10 på en skala hvor 10 er maximum), 2 min. på en smule lavere intensitet (6-7 på en skala hvor 10 er maximum). Dette gentages 3 gange i alt; foruden flere ganges opvarmning selvfølgelig. Herefter løbes en 4-5 min som afkølning: I alt gerne 20 min. træning).

    Onsdag - Styrketræning (samme procedure som ovenstående).

    Torsdag - Løbe- og intervaltræning (samme procedure som ovenstående).

    Fredag - Styrketræning (samme procedure som ovenstående).

    Lørdag - Løbe- og intervaltræning (samme procedure som ovenstående).

    Søndag - Fridag.

    Siden jeg kun er 15 år og stadig i en alder hvor der sker mange ændringer med min krop, vil jeg ikke overbelaste min krop på nogen måde, som kan forårsage skader i fremtiden.

    Er dette et gyldigt træningsprogram for en dreng som mig?

    Tit hører jeg om, at for meget intervaltræning om ugen kan være skadeligt, og derfor frarådes det at følge ovenstående program.

    Er dette et sandt udsagn?

    Jeg har endnu et spørgsmål, som lyder følgende:

    På det seneste har jeg fra tid til anden kunne mærke en vag smerte i min højre albue - dog er den ikke konstant. Den kommer og går - tit mærker jeg det kun 1 gang om ugen med en varighed af 10 min.

    Skal jeg søge læge om dette, og kan det være et resultat af tidligere tiders måske dårlig styrketræning? Eller kan det være på grund af overbelastning i styrketræningscenteret?

    Jeg håber inderligt, at i kan hjælpe mig med mine problemer.

    Med venlig hilsen,

    Heyay