nifma

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nifma

  1. Jeg kender ikke undersøgelsen der ligger bag, men et halvt kg ren muskelmasse om ugen er temmelig optimistisk. Ved ikke om der skulle have stået om måneden, det giver så bare et promlem med kalorie udregningen :-)

    Jeg har et andet sted læst tre til fem kg om året, men det må altså komme virkelig meget an på dit udgangspunkt.

  2. Hej

    Jeg er i gang med at træne til en kamp om 2½ mdr. Jeg skal gerne 4-5 kg ned i vægt for at nå vægt. Kan jeg samtidig indtage kreatin i forbindelse med træning, for at opnå mere muskelmasse/lavere fedtprocent, hvis jeg fx indtager ~4 g/dag i 4 uger + pause i 2 uger??

    PT er mit BMI 25, jeg er 31 år, jeg taber pt ca ½ kg om ugen. Jeg træner pt ca 5 gange om ugen - det hele er konditionstræning (+ hvad man nu laver til boksetræning af armstræk mm) så kører pt ingen tung vægttræning.

    Håber på at der er nogen, der har et fornuftigt svar eller fremgangsmåde.

    På forhånd tak

    Egentlig er regnestykket vel ok? Hvis du taber et halvt kilo om ugen, og har ti uger til at tabe 4-5 kg er det vel bare at fortstætte?

    Kreatin binder noget væske til musklerne, men det er ikke noget der bliver sidende på længere sigt, så du skal ikke være nervøs for at tage 5 kg muskler på fordi du supplerer kosten med kreatin når du primært laver cardio, omvendt tror jeg heller ikke du får den store effekt af så meget kreatin, men det er der nok andre kloge hoveder der ved mere om, der er også en god artikel på forsiden.

  3. jeg er for nyligt gået i gang med at spinne, kan godt lide intensiteten og at man giver sig fuldt ud og føler man får noget ud af det, jeger startet for omkring en måned siden og spinner ca en time af gangen. Havde som udgangspunkt tænkt mig at træne stort set hver dag, har dog læst at det ikke er at foretrække fordi man nedbryder musklerne mere end de opbygges.

    Jeg prøver at træne mig op til at ku spinne med høj intensitit omkring 1 1/2 time af gangen og ville så spinne 4 gange om ugen i stedet. Er det for meget? Hvor mange dage er det maks en god ide at spinne i træk? Fordi jeg ikke er ude efter at opbygge mine muskler men at tabe mig skal jeg stadig lade vær at spinne hver dag?

    Og til sidst, de dage hvor man holder pause fra spinning har jeg lavet et program til min overkrop. det er primært armbøj, sit ups og jeg har en håndvægt som jeg bruger. Er der nogle gode tips til træning af overkroppen? skal lige siges jeg træner hjemme, så det begrænset hva jeg har af maskiner til træning.

    Du kan finde forskellige artikler om restituering på forsiden, god ide at kigge dem igennem.

    Som tommelfingerregl skal du ikke træne hvis du er meget øm. Hvis du vil bygge muskler skal de have tid til at "komme sig" og derfor bør man ikke træne samme muskelgruppe to dage i træk. Hvis formen er til det bør der ikke være noget ivejen for at spinne 4 gange om ugen, du når aldrig helt at frisk så du kommer ikke til helt at peake, men det er vel heller ikek meningen.

  4. Uhhhh...du ka tro jeg har brugt tiiiiimer foran pc´en for at researche og blive klogere, men desværre også lidt mere forvirret :crazy:

    Men nu har jeg efterhånden fået lidt samling på det...tror jeg.

    Som sagt vil jeg benytte mig af dette løbeprogram >>> Løbetræning for begyndere.

    Vil investere i et 18 kg håndvægtsæt fra Harald Nyborg til 249,-

    Samt en curl-stang med 30 kg skiver.

    Jeg vil 3 gange om ugen lave 3 sæt af 10-12 gentagelser af disse øvelser:

    Biceps curl - oprejst.

    og

    Skulderpres, sideløft + kick-backs.

    Mit arbejde gør at min aftensmad ligger mellem 19-20 tiden. Så min træning vil foregå kl ca. 21.00.

    1,5-2 timer efter aftensmaden. Jeg vil slutte træningen af med et glas cacaomælk.

    Lyder det okay eller er jeg helt forkert på den?

    Du taber dig jo ikke noget videre af curls, men det ved du vel godt.

    Det er jo nogle korte løbeture du skal løbe, så jeg ville måske prøve og passe dem ind lige efter arbejde og så spise aftensmad lige efter, men som du også kan læse alle vegne er den helt store forskel om du løber eller ej, om det så er klokken 19 eller 21 betyder meget mindre.

  5. Tak for input...

    Jeg har fundet et løbeprogram herinde >>> Løbeprogram for begyndere.

    Den vil jeg prøve at holde mig til. Evt tage min hund med :bigsmile:

    Og selvfølgelig nedskæring af cola, slik og chips. Ja i det hele taget skære ned på portionerne.

    1. Er det godt at spise morgenmad og mellemspise? Eller er det omsonst i mit tilfælde?

    Lad os sige min målsætning er en flad mave til næste sommer (juni). Det må være realistisk.

    Hvis jeg indtager 2000-2500kcal om dagen.

    2. Hvor meget skal jeg så forbrænde mere?

    3. Kcal tæller? Hvor finder man sådan een?

    Det er ikke vægttab jeg som sådan er ude efter. Men fedttab. Så for at jeg ikke får helt tynde arme, vil jeg styrketræne ved siden af.

    Jeg overvejer at investere i en curl-vægstang (lille sag på 120 cm) Vil ikke ha en stor vægtstang i min lejlighed.

    4. Hvor mange kg vil være passende at løfte?

    Du kan jo lige chekke artiklerne på forsiden, hvis du er så motiveret som du påstår, kan du vel også ofre de 30 min det tager at læse dem igennem?

    Ihvertfald står svaret på alle dine spørgsmål der... (og ja det er klogt at spise morgenmad, og ja vægttræning er godt hvis du vil minimere muskeltab under diæt, kcal tæller os kan du også finde på forsiden. Vægt siger de fleste artikler 3 sæt af 10 gentagelser, så du må finde ud af hvor meget det er så de sidste par gentagelser er hårde)

  6. Hej Alle,

    Havde en lang snak (eller dvs han var den type der talte meget og jeg lyttede eftersom manden ikke ville knytte sylten)

    Moralen var at forskellige forsøg har vist at der er meget skidt for muskelvækst og restitutionen hvis man laver strækøvelser/yoga dagen efter man har trænet, det skulle ifølge ham stort set negere effekten af træningen.

    Det har jeg aldrig nogensinde hørt om er der nogen der har hørt om det evt kan smide et link til en artikel? Ikke fordi jeg ligefrem er Yoga ekspert, men smidighed er jo en rimelig naturlig del af min kampsportstræning.

  7. Jeg venter også på respons fra Cormaack.

    Til dit indlæg. Du skriver:hvis de virkelig ville så gorde de det vel bare. Heri er jeg enig med dig, næsten :bigsmile: Heraf kan så sluttes at årsagen til at de ikke får et vægtab er at de ikke vil, altså tabe sig.

    Jeg tror på: Du er hvad du tænker. Heraf kan sluttes: Hvis du tænker:Jeg vil tabe mig. Da taber du dig. Eller endnu bedre: Jeg vil veje 59 kg og jeg vil spise 125 kcal mindre om dagen og træne hårdt i 60 minutter om dagen i 3 mdr. Da når du dit mål.

    Årsagen, til at jeg skriver, at jeg er næsten enig med dig, er at psyken er kompleks. Tror at underbevidstheden styrer mere end vi lige altid bryder os om. For at ændre på dette skal vi arbejde med bevidstheden, der derved vil ændre underbevidstheden. Der findes flere metoder hertil. En metode er som du skriver coaching en anden er NLP. Jeg vil komme med indlæg herom senere.

    Formålet med dette site er netop at diskkutere emner vedr. motion og kost. I en diskussion ses der ofte uenighed. Uenighed er som oftest udviklende. Det er derfor godt at være uenige. :bigsmile:

    mvh

    mister larsen

    Jeg skal ikke rode mig ud i og diskutere underbevisthedens betydning med en der påstår det er videnskabelig bevist at svinekød er ulækkert...

    Pointen er sådan set bare at vægttab ikke behøver blive gjort til rocketscience, hvis du vil tabe dig skal du spise færre kalorier og forbruge nogle flere EOD.

    At man ikke har tid eller råd til at tabe sig er i min verden en undskyldning for at man ikke rigtig gider. Så kan man selvfølgelig arbejde med motivation på alle mulige måder, og der er sikkert også nogle der har nogle genetiske fordele så de kan tabe sig nemmere end andre, men det med at man vil tabe sige mere end noget andet, man bare ikke kan lade være med at spise 3 kilo friturestægt smør med puddersukker hver aften, giver jeg ikke så meget for.

  8. Nu skal jeg selvfølgelig ikke udtale mig om hvad Cormack helt præcist mener, men for eksempel i coaching filosofien er det nærmest en grundsten.

    Altså at når nogen siger de virkelig gerne vil leve sundere, men ikke gør noget som helst for det, så vil de det ikke nok. Hvis de virkelig ville så gjorde de det vel bare? (Eller begyndte i det mindste)

    Med fare for at rage uklar med nogen, virker det også som om mange af dem herinde ikke er særlig opsatte på at skabe seriøse forandringer, når man eks skriver at man gerne vil motionere men desværre ikke har tid, at man gerne vil opbygge muskler men ikke har råd til et fitnesscenter, gerne vil løbe maraton men ikke nogen løbesko (det var der sku en der skrev engang)... så synes jeg også godt man kan sige at folk egentlig ikke vil... selvom de siger det.

    Hvis der er forskel på hvad folk siger og hvad de gør, lægger jeg mest vægt på hvad der gør.

  9. Hejsa,

    Der findes ret mange andre tråde om emnet, du kan evt bruge lidt tid på at læse herinde.

    Temmelig forenklet kan man sige at kroppen bliver større når der er overskud af energi, og mindre når der er underskud.

    Det vil sige at hvis du skal tabe dig, skal du forbruge flere kalorier end du indtager.

    Du skal altså have dannet dig et ret præcist billede af din kost, og hvor mange kalorier du indtager. Så skal du finde ud af hvad dit ligevægtsindtag er. (altså hvor der så at sige er balance i regnskabet).

    Derefter skal du have lavet en plan for hvordan du vil indtage færre kalorier, de klassiske syndere er sukker og alkohol. Men det kan være meget andet, i teorien kan du blive overvægtig af at spise for meget spinat så det kan være de ting du spiser er sunde nok, men at du bare spiser ”for meget af det sunde” (Der skal meget til, men det kan sagtens lade sig gøre)

    Hvis du er helt ny ud i denne her fagre verden, vil jeg forslå dig du starter med få noget hjælp der er lidt mere personlig end herinde fra. Der er masser af henvisninger rund omkring, vaegtkonsulenterne skulle vist være temmelig gode og billige, jeg træner i SATS og der er mulighed for at få noget kostvejledning, det vil jeg tro de fleste centre har. Det er en rimelig basic opgave så det burde ikke være svært at finde nogen der kan hjælpe. Tilgengæld vil jeg på det kraftigste fraråde de mere magiske kure (syre/base-Detox/tape for munden) der kan sagtens være noget om det, men der er ikke nogen der har kunne bevise det endnu, men det med at indtage færre kalorier end du bruger er alle (så vidt jeg da ved) enige om er effektivt.

    Derudover ville det være oplagt er du begyndte at røre dig lidt, der er en masse artikler om samspillet mellem motion og vægttab herinde. Der findes vist ca. lige så mange meninger som mennesker om hvilken motionstype der er den bedste, (og jeg skal ikke gøre mig til dommer) men de fleste er enige om at motion forbrænder kalorier og øger stofskiftet. Hvilket sådan set er det du ønsker.

    Mit råd (som ikke er spor videnskabeligt) er at du finder en motionsform du synes er sjov, om det så er bordtennis eller boksning, hvis du slet ikke dyrker noget motion nu, så er alt bedre, og det kan altså sagtens tage et lille halvt år at tabe 10kg så det er vigtigt du synes det er sjovt, og ikke giver op efter to uger. (Ikke dermed sagt der ikke er stor forskel på intensiteten af forskellige sportsgrene, jeg siger bare at lidt er bedre end ingenting) En træningsmakker og et seriøst program i et fitnesscenter er selvsagt meget mere effektiv, men mindre kan også gøre det det vigtige er at komme i gang (og blive ved)

  10. Jeg har også lidt svært ved at se problemet.

    Jeg har selv løbet tre, to i fin stil og et hvor mit knæ gav alvorlige problemer.

    Du har jo løbetrænet i mange år, så det er ikke kondien der mangler om dine led kan holde er der jo næsten kun en måde at finde ud af på.... prøv og løb.

    Du skal selvfølgelig lytte til din krop, og hvis du går helt ned efter 30km (ikke særlig sansynligt) må du jo stoppe eller i værste fald udgå, men efter min bedste overbevisning er det da fjollet ikke at stille op af frygt for du måske ikke kan gennemføre.

    Som andre også er inde på er det dit første løb, så bare det at gennemføre er jo præstation i sig selv, og du kommer sikkert ind i fin tid.

    Jeg synes bare du skal prøve,

  11. Du bliver heller ikke overvægtig af at spise et æble om dagen, men det betyder dælme ikke det er den rigtige løsning....

    Jeg laver her en kostplan:

    1. Spis kun smør. Spis 50g smør om dagen dagen fedtet i smør er sundt, og du vil derfor tabe dig hurtigt.

    2. Slå dig selv i hovedet med et bat, da hjernen bruger meget energi til at danne nye hjeneceller. Det taber du dig af.

    3. Spis dit eget sæd, da det indeholder alle de vitaminer og mineraler du har brug for.

    Denne kostplan vil du sikkert også tabe dig af......

    Sejeste kostplan ever... Men hvad gør man når man vil have slushice med svinekøds smag, kan man slå sig selv lidt ekstra med battet, eller droppe smøret en dag?

  12. Hej Stewart,

    Som du kan fornemme er det en broget flok herinde, der er både folk der ved hvad de taler om og gerne vil hjælpe, og så er der dem der bare vil vise at de ihvertfald kan gennemføre kure der ikke er for tøsedrenge...

    Hvis du er så opsat på det som du siger, vil mit råd være at få lagt en kostplan af en prof, og så holde nogle opfølgende møder (jeg ved ikke helt hvordan det foregår men der er forskellig modeller) det koster selvfølgelig nogle tusinde kroner men jeg tror det er givet godt ud.

    Ikke et ondt ord om det her forum der er masser af gode råd og inspiration at hende, men hvis du er helt på bar bund, så ville mit forslag være at "starte" et andet sted. I det center hvor jeg træner, er der kostvejledere tilknyttet, tror de hurtigt ville kunne hjælpe rigtig meget.

    Et andet råd er at sørge for at holde dine mål realistiske, de der "nu går jeg fra junkfood og playstation, til kylling og grøntsager skyllet ned med kildevan light og 2timers daglig træning" kure plejer ikke at holde alligevel, på sigt er det MEGET bedre at få lavet en realistisk kostplan (hvor der også er plads til et glas vin eller en pizza i ny og næ) og så stille og roligt vente på at ens vægt kommer til at passe til ens nye livsstil.

    Pøj med det.

  13. Heps,

    Skal lige bruge lidt faglighed herinde fra. (Det er sikkert banalt, jeg ved det bare ikke)

    Jeg kører et fullbody 3 gange om ugen, som supplement til min anden sport. Normalt har jeg en makker, men han er nød til at melde fra i den kommende tid, hvilket vil sige at jeg ca hver anden gang skal træne alene.

    Normalt kører jeg 3 sæt med 12-10-8 rep og vægt øgning mellem hver sæt, det betyder at jeg nogen gange skal have lidt hjælp i det midterste og de sidste trækker seriøst tænder ud, kan nok kun lave 6 helt uden hjælp.

    Spørgsmålet er så nu hvor jeg skal træne alene og altså ikke kan få den hjælp er det så bedre at sætte vægten lidt ned så jeg kan tage det ”rigtige” antal reps, eller giver det mere at køre med samme vægt og så spare en eller 1 reps. (altså eks 8 gange 75kg eller 5-6 gange 80kg)

    Hvad er bedst og hvorfor?

    Niffer