Edior

Medlemmer
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Edior

  1. Haha, kender det alt for godt fra min egen læge! :lol: Hvis jeg f.eks har achillesenebetændelse, så kigger hun bare lidt på benet og siger "hmm, tjah... hvad tror du selv det er?" :(

    Men for at svare på dit spørgsmål, nej jeg kender ikke lige en god læge i Århus.

  2. PS: Skal jeg droppe stepperen? Jeg er ret glad for den, da jeg virkelig får forbrændt noget på den! Men gør den bare ondt værre, vil jeg jo ikke stå på den :unsure:

    Jeg synes bestemt ikke at du skal droppe stepperen, hvis du gerne vil have forbrændt det sidste fedt. Man kan altså ikke opbygge særlig meget muskelmasse ved kredsløbstræning, især ikke hvis musklerne allerede er vænnet til det. Du laver jo hundredevis af gentagelser på en stepmaskine, så det er ikke særlig god hypertrofi-træning! ;)

  3. Per Brændgaard Mikkelsen:

    Almindelig rapsolie og solsikkeolie er mindst lige så godt som Udo's Choice. Rapsolie indeholder meget alfa-linolensyre (omega-3), mens solsikkeolie indeholder meget linolsyre (omega-6). Spis en teskefuld af hver om dagen som led i madlavningen.

    Udo's Choice er noget fis og et smart forsøg på at udnytte forbrugeres og patienters manglende viden om betydningen af livsvigtige fedtsyrer for helbredet. Der er ingen videnskabelig dokumentation overhovedet for, at netop den olieblanding har en særlig gavnlig virkning på noget som helst.

    Link

    Men har han ret? Så vidt jeg ved er de almindelige raps- og solsikkeolier fra supermarkederne jo ødelagt før vi køber dem. De er blevet udsat for høj varme (så man kan udvinde mere), og desuden opbevares de fleste olier på lyse flasker, hvilket de heller ikke kan tåle?

    Så jeg vil da mene at Udo's Choice er en fornuftig investering, da det er svært at finde en god olie i et supermarked? :unsure:

  4. Jeg har hørt at den bedste måde at få protein på efter træning er at drikke en shake med proteinpulver, da proteinet i disse er meget let optageligt.

    Men kan man evt. udskifte shaken med f.eks noget kyllingebryst? Eller er protein i kød for langsomt optageligt?

    Kroppen skal jo bruge noget tid til at nedbryde det protein der er i kødet, så man har vel egentlig først glæde af det flere timer efter? Og der er vinduet jo lukket igen. Det samme gælder vel for mælk?

  5. Når jeg f.eks laver bænkpres eller bruger brystpres-maskinen, bøjer jeg altid i mine håndled. Hvis jeg skal holde dem strakte, er jeg nødt til at sætte så lav vægt på at jeg ikke kan træne pectoralis ordentligt.

    Er ikke meget for at bruge staps, for hvis jeg har svage håndled skal jeg vel netop sørge for at bruge dem? Men ved ikke om det er skadeligt at bøje så meget når man træner?? :unsure:

    Hvilke muskler skal jeg træne for at opbygge et stærkt håndled?

  6. Han har måske den forkerte muskelfiber-sammensætning, dvs mange type I fibre som ikke kan blive særlig store (i modsætning til type IIX). Dette er genetisk betinget og kan kun i ringe grad ændres ved træning.

    Til gengæld vil han sikkert være god til udholdenshedsidræt som marathon og langrend (ved godt at dette er en ringe trøst! :lol:)

  7. Jeg synes også at det er meget nemmere at løbe på løbebånd. Det fjedrer mere end et stykke asfalt, og man skal ikke bruge energi på at bevæge sig fremad. Endvidere bliver ens ben "kørt tilbage" til opsparket.

    Men handler vel i bund og grund om smag og behag. Hvis man kan lide at løbe i naturen, har man nok også lettere ved at presse sig selv der. :)

  8. Piger har de samme muskler som mænd, og kan derfor fint træne efter de samme programmer. Men hvis hun ikke er vant til at styrketræne, vil jeg nok køre lidt tilvænningstræning først, dvs omkring 2x15 gentagelser.

    Efter nogle måneder kan hun så begynde at tage færre gentagelser med tungere vægt.