AMB

Medlemmer
  • Posts

    235
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by AMB

  1. Hej

    Held og lykke med det hele. Det lyder spændende!

    En af mine bedste venner er frø. Han har ikke været gennem basis og hvis der er noget man ikke kunne forestille sig, så er det at HAN er frømand. .. men det er han nu engang og al min respekt til ham. Han sprang ud i det, uden at være i super form eller super stærk og som sagt uden nogen militær baggrund. Han oplever ting ingen mennesker i verden nogensinde kommer til - så gør alt hvad du kan, hvis du vil med på den vogn.

    Jeg vil helt generelt råde dig til at ligge dit ego ved døren og bare være dig selv, når det hele starter. Igen, held og lykke!

  2. 60% af din 1RM, 10x10 i alle de store øvelser. Derudover er der noget assistance som fx flies, rows osv.

    Det er programmet i sin essens. Du bliver hårdt medtaget, men det virker! Bare hold dig til samme vægt gennem alle sæt og se om du kan nå de 10x10.. hvis du kan, så sæt vægten et lille hak op - hvis du ikke kan, så bliv hvor du er. Spis som en hest.

  3. Hey you, safetybaren vejer 38 kg, sveder man nok på puden kan der rundes löst af til 40 kg. IK99 er et super sted hvis man vil traene serioest. Åbningstiderne kan dog vaere horrible og så har jeg fundet en traeningsmakker som jeg kan traene med, så jeg ikke altid skal loefte alene som foer. Desvaerre er det ikke praktisk at traene dernede mere når vi skal traene sammen, så nu ligger min traening i HSF og Ares.

    Ja i weekenden lukker de vidst tidligt, men udstyret samt prisen taget i betragtning kan jeg godt leve med de åbningstider. Har længe kigget efter noget mere seriøst end fitnesscentre og bang der var det. Hvor ligger Ares og HSF?

    Pas på knæet :)

  4. Hey

    Jeg vidste sku ikke det var din GHR og Safety Bar. Jeg nåede kun at prøve dem een gang i IK99. Øv. Svedte næsten ikke på den :) Ellers lækkert de var der. Hvad vejer safety baren ca?

    Har netop meldt mig ind dernede for en uges tid siden.

  5. Jeg er med på 3x5 eller 5x5 bill stars, madcow whatever er en god basis for enhver atlet. Øvelser som squat og cleans har direkte effekt på præstation hos alle mennesker om de så dyrker AF, fodbold eller volleyball. Det skal dog bemærkes at trådstarter allerede løfter relativt tungt. Derfor er der plads til at bruge noget mere avanceret end linær progression i basis øvelser. Kig på Joe DeFranco og nogle af de principper og øvelser han bruger, for han betragtes vidst som en guru inden for vægttræning mhb. AF.

  6. Det er vidst en myte, man kan træne det inderste af brystet. Det samme med øverste bryst samt nederste bryst. Brystmusklen er brystmusklen og alle øvelser træner de forskellige "dele" lige meget.

    Bænkpres med stang eller håndvægte er to kongeøvelser. Derudover findes der dips samt military pres som sekundære øvelser og herudover tonsvis af andre bevægelser, men som jeg ser det slet ikke nødvendige for at få større brystkasse.

    Som Simon siger: træn, spis og giv det tid så skal du nok få den krop du vil have.

  7. Hej igen

    Jeg har besluttet mig for Texas method. Een volume dag, een "let" dag og en max dag (1-3RM testes). Jeg oplever allerede fremgang og er tilbage i sædet mht squatten. Tak for hjælpen. Jeg har imidlertid oplevet problemer med bænkpres... Hele løftet føles akavet. Mine albuer kommer ned på en ubehagelig måde og jeg det er egentlig først på de sidste tre reps jeg føler mig ok. Desværre er det lige præcis de sidste reps jeg ikke altid magter at gennemføre. Jeg nærmer mig hastigt mit max og har svært ved at udføre de 3x5. Somregel bliver det 4, 4-5 og 3. Jeg er på 97,5kg nu og har stadig ikke klaret alle tre sæt a 5 endnu. Er det her normalt pga den høje intensitet eller tror I jeg har kørt den for hårdt for ledene de sidste par træninger? Spørgsmålet om teknik er også værd at overveje. Jeg drejer albuerne ind på vejen ned, holder et godt opspænd (røven i sædet og samler skulderbladene). Hvor bredt skal der holdes? Og bare lige for at være på den sikre side så vil jeg høre om det er meningen jeg skal bruge en stang hvor vægtene kan rotere ved BP? Det føles også akavet. Min fornuft siger mig jeg skal finde den rigtige stang og så deloade. Hvis det ikke virker er der jo noget galt med min teknik.

  8. Hm ser ok ud, men laver du dropset til hver træning? Så vidt jeg ved er der bred enighed om, at det i længden godt kan skade mere end gavne iom træthed og akkumuleret stress fra træning til træning får dig til at brænde hurtigt ud. Det er derimod helt ok en gang imellem.

    Hvor lang tid tager sådan en træning? Selv gad jeg ikke have mere end to brystøvelser og slet ikke fire når du samme dag går hen og træner mili.

    Military og bænkpres stimulerer allerede triceps meget, så fire øvelser til den muskel er helt klart overkill. Du kan nøjes med een eller ingen. Sådan har jeg kørt længe og jeg er selv startet for lidt over et år siden. Mine arme følger godt med selvom jeg ikke altid træner dem med isolationsøvelser.

    mit bud: (mave, bryst, tricep og skulder)

    hanging reverse crunch

    crunch bold

    bænkpres

    mili

    laterals

    overhead tricep ext

  9. 5 * 5 --->medium

    1 * 5 ---> light

    3 * 5 ---> efter ny pr.

    opvarmningssaat til 100 kg, riptoe, texas metode

    stang, opvarmning, 10 reps, 1-2 saat

    40 kg opvarmning, 6-8 reps

    60 kg opvarmning, 4 reps

    80 kg opvarmning, 2-3 reps

    3 * 5, 100 kg (worksaat)

    Tak for hjælpen Rune. Er ikke sikker på jeg fik fat i dit afsnit om volume? Hvad er vigtigst for styrken; topsæt eller volumen/backoff sæt?

    Jeg tror også du har byttet om på volumen for onsdag og fredags træningen.

    Tak for opvarmningsbeskrivelsen. Det skulle være mit næste spørgsmål.

  10. Tak for hjælpen. Jeg har kigget på Texas Method og det skal være mit næste skridt. Hvis nogen kender godt til det, vil jeg spørge om jeg har forstået det korrekt: 3 FB træninger om ugen

    mandag: 5x5 i squat, rows og bænk/ohp plus dips og chins med vægt

    onsdag: 3x3 front squat, rows og ohp/bænk - ingen assistance

    fredag: varm op til 1-3RM max forsøg i squat, dødløft og bænk/ohp - ingen assistance

    progression: mandag tilføj 2,5kg, onsdag 10% mindre vægt end mandag og fredag går man efter højere max. Går jeg død i den deloader jeg med 10% på mandagens WO.

    Jeg synes umiddelbart det lyder af meget lav volumen?

    Bruges der er row variant om onsdagen? Seated rows, DB rows?

  11. Tak Salt. Jeg vil kigge forbi IK99 på torsdag. Hvordan går det i Atlas?

    Gudderman - det giver god mening, men jeg kunne godt tænke mig at høre mere om hvordan det foregår i praksis. Bliver du ved med at køre BSQ (back squat) samtidigt med FSQ eller dropper du hovedøvelsen i en periode og vender så tilbage til den med højere intensitet?

    Er der nogen der kan anbefale mig et program? Jeg vejer 90-95kg (har ingen vægt) og mine max løft står overfor. Squat er 110x5 hvilket giver et teoretisk max på ~125kg. Noget periodisering? Bill Starr Intermediate/advanced? 5/3/1?

  12. Hey alle

    Efter at have trænet 5x5 i alle de store det sidste års tid er jeg begyndt at gå lidt kold i det hele. Der har været god fremgang på alle fronter, men nu er jeg begyndt at stagnere for tredje gang i stort set alle løft.

    OHP 68kg

    CHINS +34kg

    BÆNK 100kg

    SQUAT 110kg (er gået helt død her)

    DØDLØFT 150kg

    Jeg savner noget nyt at give mig i kast med, uden at det bliver for underligt med bosu bolde og andre core øvelser. Jeg ønsker noget muskelopbyggende hvor der er mulighed for progression. Desværre er jeg begrænset af fitnessworlds små dårlige skiver og håndvægte op til 36kg. Jeg snatcher håndvægtene og det synes jeg er fedt, men de bliver bare ikke tungere nu og så er der ikke så meget at komme efter.

    Måske er jeg bare blevet træt af centret og savner noget nyt. Måske kan jeg bare ikke komme videre med 5x5. Måske er jeg i det hele taget gået lidt træt i det. Jeg bor på Nørrebro så hvis I kender nogle gode steder i byen må I også gerne nævne dem herinde. Håber der kan komme frisk vind over feltet fra nogen af jer.

    AMB

  13. One arm row. Jeg forstår det om det omvendte af en one arm pushup.

    Med min ass? Højre balle kan tit irritere, både i hverdagen, men også under squat og dødløft. Jeg har sikkert meget at hente på mobilitet og teknik så er slet ingen pro. At rulle rundt på en medicin boldt, mens jeg udførte tidligere vist stræk dulmede irritationen, men nu har jeg ikke lavet den i lang tid og er desværre tilbage til hvor jeg var før. 37x100kg respekt!

  14. Hey

    Super fed træning du lægger for dagen. Følger med fra tid til anden. Spørgsmål - hvad dækker one arm bodyweight row over?

    Desuden har jeg selv haft problemer med ballen og noget der løsnede det lidt op for mig, var at lave det her stræk af ballen, samtidigt med at sidde og rykke lidt frem og tilbage på en med ball. Du rammer på et tidspunkt et sweet-spot ligesom med foam rolling og så er det bare at køre på.

    seatedhipstretch.jpg

  15. Hej Kåre

    Mange tak for dit svar. Så må jeg tage forbi en cykelshop og spørge hvad de synes.

    Bare lige så vi er sikre så vil jeg nævne, at er den rød, har lad og tre hjul. Ved ikke om du kender modellen og jeg håber den findes i større str!

  16. KåreS

    Kan du forklare mig hvordan jeg ved om jeg har ramt den rigtige stel str på en mountainbike? Jeg føler den er for lille, men kan være fordi jeg er vant til en city bike og nu skal krumme mig lidt mere sammen over styret.

    Jeg er 189cm og stellet 22". Ved godt du sagde det ikke er sådan lige at måle ud fra tal, men jeg prøver bare at give et praj her.

    Mange tak!

  17. upper/lower er hvad jeg selv kører. jeg kan ikke give videnskabelige argumenter, men jeg er bare selv glad for det. føler mig mere klar på at træne lower når jeg har en hel dag afsat til det.

    dag 1 upper - bænk, chins, dips, biceps

    dag 2 lower - squat, lunges, rdl, calf

    dag 3 hvile

    dag 4 upper - ohp, chins, triceps, rows

    dag 5 lower - squat, dødløft, lunges, calf

    dag 6 hvile

    springer til tider hvile over i hverdage og hviler så to dage i træk over weekenden.

    og musta her rammer du overkrop 2 gange på en uge, hvilket jo ville være den samme frekvens for ryg ved et 2-split.

    hvad mener du med crossover og hvorfor er det skidt? mener du man ikke får nødvendig restitution? crossover mellem upper/lower som i for høj lokal træningsfrekvens findes vel også i push/pull-split. her rammer man unægtelig skulder to dage i træk plus der bruge lats til stabilisering i presse øvelser og mener desuden også der har været snak om at triceps bruges i fx chins. lær mig...

  18. Hey Musta. masser af gode øvelser, men nok for mange endda

    helt seriøst ville jeg lave et upper/lower split:

    UPPER: hele overkroppen bryst, ryg, skulder, biceps og triceps

    BB Benchpress / BB Military Press 5x5

    BB Bent over rows / Chin-ups (med vægt) 5x5

    Tricep Dip / Pushups 3x8

    BB Bicep / Cable Triceps 3x8

    LOWER: ben, lænd

    Squat 5x5

    Dødløft 1x5 (kun een gang om ugen)

    Romanian deadlift / Lunges 3x8

    Calf raises 3x15

    Mave 3x15

    noget i den stil. skift mellem øvelserne hver træning fx bænk, bent over rows, dips, bicep curls den ene UPPER dag og mili, chins, pushups, triceps den næste UPPER dag

    det tror jeg du kommer længere med end at blaste igennem på alle de øvelser der

    desuden findes der hundredevis af tråde omhandlende 2-split her på boardet så bare søg efter det