Vicas

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Vicas

  1. Hej salt, jeg så din film, jeg synes den var rigtig interessant. Det var utroligt hvad han kunne opnå på et halvt år, men jeg synes også det er utroligt at han kunne leve på under 1300 kcal i den sidste del af hans træning - det kan da umuligt være sundt.

    Det faldt mig i øjnene at han brugte 12 uger inden på udelukkende at styrketræne og dyrke lidt cardio, helt uden diæt, og så først derefter gik i gang med at cutte.

    Det kunne være mit næste forsøg.

    Kender du til det styrketræningsprogram han brugte? "MaxOT"?

  2. Lyder som om du nærmest er besat om tanken om at få six-pack. Burde du ikke begynde at gå op i andre ting?? Er ikke for at lyde negativ, men det lyder næsten sygeligt.

    Det kan godt være det lyder sygeligt - men hele mit liv har jeg været en "sofakartoffel", som en anden poster herinde kaldte det, og når jeg så endelig bryder med den nemme løsning og virkelig lægger hele mit liv permanent om, så vil jeg også have en successoplevelse ud af det, og det har der ikke rigtig været. :-(

  3. ' date='27. March 2010 - 20:01 PM' timestamp='1269716513' post='1417236']

    Kan du ikke fortælle os hvad din fedtprocent er på??

    Det synes jeg kunne være meget relevant og interessant!

    Jeg har ikke målt den, da jeg kan forstå at alt andet end en fedttang er præcis, og sådan en har jeg ikke. Men altså, der er ingen tvivl om at det er min fedtprocent den er gal med. 93 cm om maven er alt for meget :unhappy:

    Diætister ved ofte ikke det store. Fitnessinstruktører ved tit ikke en skid.

    Skal du have rigtig hjælp, må du nok finde en kandidat i humanfysiologi eller en sportslæge.

    Det lyder som en god idé, det må jeg prøve at undersøge. :)

  4. Sorry men måske Vorherre bare ikke syntes at du skulle have den?.

    Nu er der jo ikke noget billede af din mave men du kan jo selv inspicere den :) er du fed på maven? træner du / har du trænet mavemusklerne igennem de 1½ år?

    Kan du sige nej til det første og ja til det andet så er det nok bare Vorherre der sidder og griner og så kan du leve af forklædesuppe og kartoffeldampe og træne mave til du dør uden at få "rigtig" sixpack men "bare" stramme og hårde mavemuskler

    Ja, det kan også godt være at jeg bare har generne imod mig, men som jeg har skrevet tidligere måler jeg 93 cm på den nederste del af maven - i det stykke der måler navlen og nedefter. Det har bare ikke ville gå væk i alt den tid jeg har trænet, så om jeg kan få six-pack eller ej så skal det stykke fedt sgu kunne forsvinde ligemeget hvad, og det forstår jeg ikke, ikke er sket endnu. :unhappy:

  5. Jeg vil gerne erklære mig enig i at være uenig. Jeg kan ikke se hvorfor du udskifter så god fiberrig kost med store mængder fedt og protein?

    Presser du overhovedet dig selv i din træning?

    Er det havergryn du henviser til angående store mængder fedt og protein?

    Jeg løber 6 km på 27 minutter når jeg ikke intervaltræner, hvilket jeg gør én gang om ugen. Jeg motionerer så jeg forbrænder lidt over 500 kcal pr. gang - det er muligt det ikke er marathon-standarder men jeg synes da ikke det er særlig afslappet. Jeg er steget stødt i mængden af kilo jeg kan tage siden jeg startede, men det er ganske vist ikke voldsomme stigninger. Som jeg har skrevet tidligere er jeg ikke så fokuseret på at blive stor og pumpet, jeg vil bare have six-pack, det er det eneste jeg har ønsker og forventninger om...

  6. Morgenmad: Omelet på hele æg stegt i smør, fyld i form af kød, fisk eller fugl samt grønsager.

    Frokost: 1 stykke rugbrød, ristet, stor salat med grønsager og kød, fisk eller fugl, dressing af cremefraiche (evt. blandet med kvark eller lign).

    Eftermiddagsmad: evt en smule nødder og lidt ost.

    Aftensmad: Din aftensmad er fin som den er men ved at øge kød og grønsags delen og undlade de vilde ris, vil du sænke kulhydrat indtaget yderligere.

    Tak for dit input. Kan du forklare hvorfor udskiftningen af havegryn med skummetmælk til fordel for smørstegt omelet, og rugbrød med typisk pålæg udskiftet med salat og creme fraichedressing vil løse mit problem med manglende six-pack?

    Jeg har læst mange uafhængige artikler der priser havregryn for at have præcis det nødvendige indhold, og fordeling, af protein, kulhydrat, fedt og kalorier for et morgenmåltid for en der "cutter". Hvis jeg ser på en typisk rundtenom rugbrødsmad med makrel er der ca 78 kcal + 37,5 = 115 kcal pr. mad. Min frokost består typisk af 2 rundtenom'er - dvs 230 kcal plus det løse - en frokost med det du siger vil være rigere på kalorier end det jeg spiser, og altså virker det på mig som en forøgelse i kalorieindtaget og vil have den modsatte effekt end det jeg ønsker.

  7. Nu skriver du så til gengæld:

    Nu er det ikke så enkelt som at lave nogle mavebøjninger, og ellers få en lav fedt procent. Der er folk med høj fedt procent, som har synlige mavemuskler.

    Hvilket jeg ikke forstår noget af.

    Jeg er glad for de folk der vil prøve at hjælpe mig, men jeg synes stadig jeg mangler lidt et svar på hvad jeg kan gøre anderledes, som I mener er direkte årsagen til manglen på lavere fedtprocent. Jeg prøver ikke at være "Rasmus Modsat" - men 1 ekstra træningsdag og 4 gulerødder i stedet for æbler har jeg svært ved at se som den endegyldige løsning...

  8. Mæthed bør du så istedet få fra proteinholdige (og fedt) fødevarer. Grønsager med lavt kulhydrat indhold er ok, uden begrænsning.

    Mvh Andreas

    Kan du give mig eksempler på en normal daglig kost der så indeholder det du siger, og som er meget forskellig fra min?

    Du skriver at du selv synes at du træner meget! Beklager, men 3 gange om ugen er altså ikke meget, medmindre dit udgangspunkt er et liv som sofa-kartoffel.

    Jeg kan højest træne én dag mere hvis jeg skal have mulighed for at restituere mellem hver træningssession.

    Når jeg løber 6km forbrænder jeg næsten 600 kcal, og ved træningen ved siden af som typisk taler halvanden til to timer forbrænder jeg i hvert fald det samme - det er 3600 ekstra kcal jeg forbrænder hver uge + den øgede forbrænding 48 timer efter, modsat 4800 kcal hvis jeg trænede en dag mere. Er det virkelig den store forskel?

  9. Spis flere kalorier og specielt mere protein.

    Drop frugten og spis grøntsager i stedet. Du spiser generelt ikke særlig meget, og slet ikke særlig mange grøntsager.

    Hvis et flot udseende er dit eneste mål, så drop at løbe så meget.

    Jeg ville være glad hvis du gad uddybe hvorfor du mener disse råd vil gøre at mit mavefedt forsvinder. Mener du, at de fire æbler jeg spiser i løbet af en dag, er direkte årsagen til at 1kg ren fedt ikke er forsvundet efter 1 1/2 års træning?

    Jeg ville gøre det diametralt modsatte og løbe, cykle, ro, svømme, springe, kravle og gå en helvedes masse. Når mavefedtet så er væk, kan du begynde på det MamboMads siger, for at opbygge endnu mere masse. Jeg er dog ikke ekspertuddannet, baseret på erfaring.

    Hej fcqv1st og også tak for dine tidligere svar - du skriver generelt hvad jeg før selv har ment var det rigtige, men som du kan se er det stort set hvad jeg har gjort hele tiden, uden at det virkede. :unhappy:

    Hvilken af de 2 der er problemet, eller om det er begge 2, tør jeg ikke sige. Ud fra din kost at bedømme, tror jeg næppe din muskelmasse er særlig høj, for du spiser dælme ingentnig! Du kan evt. poste et billede af dig selv?

    Det er helt sikkert 2. Uden tvivl. Jeg kan prøve at få et billede på snart, så I selv kan se hvad jeg taler om.

  10. Hej MOL.

    Jeg har nu trænet intensivt efter at få en six-pack i over halvandet år. Interesserede kan læse to tidligere indlæg hvor jeg har beskrevet mere om hvad jeg rent faktisk har gjort i et indlæg fra 2008 og et fra 2009.

    Jeg er i seriøs vildrede over hvad i alverden jeg kan gøre forkert. Jeg forstår ikke hvordan det kan være så svært at smide hvad der måske er 1 kg ren fedt på maven, når jeg er så fysisk aktiv som jeg er.

    Jeg træner stadig tre gange om ugen:

    Jeg starter med at løbe 6 km på lidt under en halv time, dernæst styrketræning af hele kroppen med bænk, dødløft, diverse maveøvelser, dips, biceps og diverse rygøvelser.

    Jeg har et meget fast kostprogram hvor jeg forsøger at være i kalorieunderskud, en dag ser, næsten altid, således ud:

    Morgenmad: 100 g havregryn / skummetmælk

    Frokost: 3 stykker rugbrød med typisk pålæg, forskelligt kød og tun/makrel og lignende.

    Eftermiddagsmad: 2 stykker rugbrød igen med typisk pålæg.

    Aftensmad: Et stykke kød, (bøf, kottelet, eller fisk), 200g grøntsager, 50g vilde ris.

    Sideløbende altid frugt som mellemmåltider.

    Ovenstående har været mit liv i halvandet år stort set uden udsving - jeg har spist som en puritansk munk og motioneret som en besat, og stadigvæk er det eneste mål jeg nogensinde har sat mig, at få det sidste fedt væk fra min mave så jeg kan få en six-pack, ikke blevet opfyldt.

    Jeg håber man som læser kan sætte sig ind i at min motivation er drastisk nedadgående - jeg har deltaget i diæt-kurser som mit træningscenter har afholdt, jeg har snakket med instruktører og jeg har skrevet her på MOL, og alle mener at have lige løsningen på mit problem. Jeg har forsøgt at lytte og følge alle råd folk har givet mig, og i sidste ende er mit træningsprogram og daglige kost-rutine et resultat heraf - men lige lidt har det hjulpet.

    Igen prøver jeg at råbe om hjælp fra læserne, hvad skal jeg gøre? Jeg begriber ikke hvordan det kan være så stort et problem. :unhappy:

    Mvh

    Vicas

    PS: Hvis nogen ikke ser det i de tidligere posts, så er jeg 26 år, vejer mellem 73 og 75 kg, er 186 cm høj, og tager jeg et målebånd rundt om den nederste del af min mave siger den 93 cm.

  11. Hele formålet med vægttab har et overordnet psykologisk aspekt - hvis ikke du har psyken med dig, kan selv de bedste kostplaner være ubrugelige. Jeg mener at mask1s kostplan vil få flertallet til at falde fra langt før de 4 måneder er gået. (Det var vel derfor den ikke var for tøsedrenge.) Det handler vel primært om at folk kan ændre deres livsstil, og bibeholde vægttabet bagefter - sidstnævnte kunne blive problematisk med mask1s meget strikte plan. Er det bedste ikke at flest folk får det bedre med sig selv? :-)

  12. At du så ikke kan se en fremgang på vægten, betyder ikke, du ikke har tabt fedt.

    Men jeg måler også stadig det samme rundt om maven - ca 97 cm. :cry3:

    Men ud fra hvad I skriver kunne det være et problem at jeg mangler grøntsager - men hvis jeg udskifter store dele af min diæt med grøntsager kommer jeg vel samtidig til at indtage endnu færre kalorier end jeg allerede gør?

  13. Tak for henvendendelserne indtil videre!

    Kunne forestille mig, at det var i de baner du tænkte..

    Jeg tænkte, at der ofte tales om at man ikke taber sig så meget i vægt fordi musklerne vokser samtidig, men jeg regnede ikke med mine muskler ville vokse hvis jeg ikke er i kalorieoverskud?

    Smid din kost op for en dag. Typen og timingen af maden kan også have en indvirken, ikke kun det samlede kalorieindtag. Dog burde du da have tabt dig lidt, hvis du virkelig indtager 2000 kcal, hvilket jeg, i øvrigt, synes er klart for lidt af en fyr på din størrelse.

    I går spiste jeg:

    En portion havregryn til morgenmad

    To rundtenom'er rugbrød med dåse-makrel og dåse-tun til frokost

    Senere spiste jeg et æble

    Jeg spiste igen en rundtenom med noget skinke til mellemmad

    Og slutteligt spiste jeg en ret med ris og frikadeller

    Som det måske fremgår er jeg enig med fcqv1st i at man ikke skal gå helt i mad-cølibat i træningens navn - jeg ved godt min kost kan optimeres meget i form af fordelingen af vitaminer og mineraler, men jeg fokuserer mest på kalorieindtaget, i hvert fald i første omgang. Så længe det ikke er direkte skadeligt?

    Og, hvis du skal nå dit mål, så skal du få din røv ned i centret og begynde at græde af smerte.

    Det kan jeg godt følge - men mine løbeture må da give NOGET til forbrændingen?

    Jeg har selv haft god succes med denne tilgang. Er selv temmelig tæt på mit mål og har tabt meget af det sidste på maven. Man skal dog huske at succeskriteriet jo heller ikke er at forsvinde helt:P Held og lykke med vægttabet og turen.

    Skønt at høre at jeg ikke er alene :D Hvor meget vægt smider du om måneden?

  14. Hvis ikke du taber dig, indtager du for mange kcal, så simpelt er det.

    Ja, fordi jeg har forstået det rigtigt, at jeg burde ikke få større muskler af min motion når jeg indtager mindre end jeg forbrænder, vel?

    Jeg forstår simpelthen ikke hvor de ekstra kalorier kommer fra!

  15. Ærede herskaber!

    Jeg kæmper febrilsk med idéen om at imponere præsidentialisterne ved blive flot og spændstig til når jeg skal på universitet i USA til sommer. Jeg er ikke overvægtig men min fedtprocent er helt i hegnet. 186 cm høj, 80 kg, mand. Rundt om det allernederste af maven måler jeg cirka 97 cm.

    Jeg har ikke direkte forhåbninger om en stor six-pack til stranden, jeg vil bare gerne undgå at ligne Michelin-manden når jeg sætter mig ned i bar overkrop.

    Før midt-oktober bevægede jeg mig ALDRIG. Bus i skole, bus hjem, sidde ned resten af dagen og dernæst at gå i seng.

    Efter midt-oktober droppede jeg bussen og cyklede overalt - indførte løb hver anden dag som dengang ikke strak sig ret langt, men i dag kan jeg næsten løbe 5 km på 30 minutter.

    Jeg gik i kalorie-tælle-mode og forsøgte at indtage cirka 2000 kcal om dagen eftersom http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vae..._energiforbrug/ berettede at jeg cirka forbrændte 2800 kcal om dagen. (Og jeg tænkte at det nok var lidt mindre end det: fx 30 minutters løb hver anden dag omregnede jeg så til 15 minutter om dagen hvilket vel ikke helt kan regnes med.)

    Før jul vejede jeg mig og vægten berettede om et vægttab på 0 kg: 80,0 var min vægt, fuldstændig uændret af hvad jeg ellers syntes var noget af en livsstilsændring.

    Hvad mangler jeg?

    Hvad gør jeg galt?

    Løber jeg alt for lidt?

    Er det forkert at forsøge at løbe længere og længere, men i stedet hurtigere og hurtigere?

    En kammerat påstår at jeg burde styrketræne de andre dage, og bibeholde mit lave kalorieindtag for derved at forbrænde endnu mere - kan man det?

    På forhånd tak, og godt nytår

  16. hej.. tak for svaret.. men vil lige høre om du så har tabt dig at at spise som du skriver du gør? for så lyder det jo meget overskueligt.

    Ja øh, det er jo så et ret relevant spørgsmål jeg faktisk ikke kan svare på - jeg har ikke nogen badevægt så jeg må klare mig med målebånd - men siden fedtet forsvinder forskellige steder ved motion kan jeg faktisk ikke rigtigt give noget klart svar på det spørgsmål, også til min egen frustration :-S Men jeg har også kun været i gang i lidt over en måned!

  17. Jeg kan svare på nogle af spørgsmålene:

    hvordan træner man mest effektivt ved at løbe og cykle så man forbrænder mest muligt? og evt. hvor meget hver uge?

    Jeg vil anbefale at du tager et kig på artiklerne her http://www.motion-online.dk/konditionstrae...ion_-_artikler/ - eksempelvis starte med

    http://www.motion-online.dk/konditionstrae..._for_begyndere/ (LøB)

    og http://www.motion-online.dk/konditionstrae...beprogram!/ (LøB)

    og http://www.motion-online.dk/konditionstrae..._pedalfrekvens/ (Cykel)

    Ud fra hvad jeg har læst herinde, anbefaler de fleste at man ikke løber meget i starten, eksempelvis to gange om ugen til at starte med, som "Løbeprogram for Begyndere" foreslår. Hvis det går godt i et par uger uden du får smerter og skader kan du hæve det til 3 gange om ugen når du kommer i bedre form. Jeg har både læst folk sige at det ikke er usundt at løbe hver dag, og at det er sundt, så det vil jeg lade en med mere erfaring svare på - men hvad alle er enige om er at det er meget vigtigt at starte langsomt!

    derudover kunne jeg godt tænke mig at få nogle gode forslag til hvad jeg kune spise i løbet af dagen. hvad er det bedste om morgenen og til at have med i madpakken og til aftensmad? og ellers hvad jeg kan spise ind imellem. eller skal det bare være frugt?

    Ud fra hvad jeg har læst herinde kan man i teorien spise de mest almindelige ting, så længe man indtager færre kalorier i døgnet end man forbrænder. Nu siger du at du "ikke spiser særlig sundt", men det kan være et vidt begreb - så du skal måske specificere hvad det er du spiser - men jeg har selv for nylig ændret mine spisevaner i et forsøg på at tabe mig, og jeg spiser generelt altid havregryn til morgenmad, frugtstykker til mellemmåltider, almindelige rugbrødsmadder til frokost og almindelig aftensmad uden højt kalorietal - altså mad uden fed brun sovs, friturestegt mad, fedtrigt hakket oksekød o.s.v. For det meste ved man godt selv at det eksempelvis er sundere at tage en kyllingefilet ned i indkøbskurven end at tage en roulade :-)

    Jeg har ikke rigtig nogle mere konkrete eksempler på måltider, jeg plejer bare at notere kalorieindholdet i det mad jeg laver og sørger for det ikke overstiger min grænse.

    Håber det var en start

  18. Maven er det sted på kroppen du taber dig sidst og det er så svært at komme af med det lille fedtlag:)

    Jeg har set den påstand diskuteret mange gange her på sitet og aldrig dokumenteret.

    5 km er ikke langt at løbe. Desuden forbrænder du mere ved høj intensitet eller intervaltræning.

    5 km er for en på 64 kg er cirka 340 forbrændte kcal iflg rutemåleren.

    Jeg har samme problem som posteren, faktisk stort set fuldstændig ens problem. Det er lidt frustrerende! :-)

  19. For at se mavemusklerne, skal du tabe dig på maven. det er det sidste sted man taber sig, og det første sted man tager på.

    Er det virkelig sådan? Jeg er nemlig selv i gang med et sixpack projekt og jeg synes det går meget langsomt med at tabe mavefedtet.

  20. Nej jeg har ikke vejet mig siden jeg startede grundet mangel på vægt, men jeg kunne forsøge at få fat på en.

    Jeg måler over 90 om livet, nærmere 96-97! Men jeg forstår vitterligt ikke hvordan jeg skulle have indtaget mere end 2000kcal om dagen, jeg har målt og vejet alt jeg har indtaget.

    Er der ingen andre muligheder?

    EDIT: Eller det er ikke rigtigt helt om livet, men nærmest det nedereste af min mave.

  21. Hey Mol, jeg er en gut på 24 der har fulgt løst og fast med på boardet i flere år.

    Jeg er 186 cm høj og vejede 80 kg i oktober. Jeg er studerende og har ikke lige taget mig sammen til at købe en vægt selv, men grunden til jeg skriver den er mere for at give et billede af at jeg altså ikke er svært overvægtig og ligger vist rimelig normalt i BMI.

    Alligevel er jeg ret "lasket" grundet total mangel på motion i flere år. Det vil sige at jeg har en topmave og meget hud at "tage fat i" rundt omkring på kroppen, og jeg har sat mig et mål om at blive strand-klar til jeg skal over og studere i USA til sommer. Med strand-klar mener jeg at jeg ønsker at komme så langt ned i fedtprocent som overhovedet mulig.

    Efter at have læst en masse af artiklerne og forumindlæggene herinde fik jeg et godt billede af hvordan jeg skulle komme i gang, og jeg begyndte at tælle kalorier, udskiftede bussen med en cykel og begyndte at løbe hver anden dag.

    Sådan har jeg fortsat siden midten af oktober. Jeg gik fra at sove 7 timer om dagen, og sidde ned resten af døgnet i en bus og i forelæsningslokaler og foran min computer, og spise når jeg var sulten.

    Mit daværende energiforbrug blev på MOL-beregneren målt til omkring 2400.

    Ved løb hver anden dag (der i starten var meget kort, men i dag er blevet meget bedre, dog ikke så godt som jeg håbede), cykling til og fra skole og andre ærinder måler den i dag til omkring 2800.

    Jeg har ved hjælp af et virvar af madskemaer og køkkenvægte målt og vejet alt jeg indtager og forsøger derfor at holde det på omkring 2000, da jeg gerne vil have plads til lidt "slør".

    Så vidt jeg har forstået burde det give cirka et halvt kilos fedttab om ugen?

    Problemer er bare at jeg efter halvanden måned med denne ikke synes at have mærket nogen ændring i min fysiske fremtoning. I sidste uge købte jeg et målebånd for at prøve at måle omkredsen af livet, som en slags erstatning for manglen på badevægten, men indtil videre er der ingen forskel.

    Er der nogen som kan se nogle fejl eller mangler i mit "projekt" der gør at jeg ikke mister min fedtprocent? Jeg har forsøgt at følge den meget nøje og er fast besluttet på at være strandklar til juni.

    På forhånd tak