MaKuMa

Medlemmer
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by MaKuMa

  1. Hvorfor står det klart for dig at tunge håndvægte ikke skal indgå i din træning ? + "at det er fedt og ikke vægten der fjenden" ?

    Hård styrketræning bliver aldrig en naturlig del af min træning, og eftersom jeg kører ud fra devicen, at den bedste træning er den, der bliver dyrket, så er det en beslutning, der står ved magt. Jeg vil ikke påbegynde en træning, der er mig dybt intetsigende. Mit mål er således heller ikke at blive stor, men blot at blive "almindelig" at se på dvs. mindre kvabset. At der skal muskler på er derfor heller ikke alfa-omega; det er at smide fedt.

    Spørgsmålet er derfor om jeg blot skulle fokusere på at indtage proteiner og minimum af fedt og kulhydrater, mens jeg fortsætter den nuværende træning.

    Der skal nok være muligt at få en smule hypertrofi (ikke meget), hvis du ikke har været i loop før, men på ligevægts indtag vil det ikke være alverden. Hvis dit mål reelt er at tage 7 kilo på i muskler tror jeg ikke tilnærmelsesvis at ligevægt indtag og et træningsregimente på Loop og cykling kan levere.

    3-4 kg. muskler kan også sagtens gøre det. Jeg har aldrig trænet muskler før.

    Desuden er jeg heller ikke overbevidst om at en fedt% på 24-25 er specielt slemt.. Hvad er dit køn, og hvad er din alder, hvordan har du fået din fedt% målt.

    Jeg er en mand, og jeg er 27 år gammel. Jeg fik målingen foretaget i Loop på en dertil indrettet impedansvægt (tror jeg det kaldes). Jeg ser jo gerne, i første omgang, fedtprocenten nedsat til 15%

  2. Hej allesammen.

    Jeg var lidt i tvivl om, hvor jeg skulle placere dette indlæg, men jeg vurderede det passede bedst herinde.

    Sagen er den, at jeg har gennemgået et vægttab over nogle år, der har bragt min vægt ned fra 132-137 kg. og til i dag 83 kg. Jeg er selvfølgelig meget stolt af min præstation, men jeg vil videre herfra. Jeg synes selv jeg har rimelig styr på kosten, men jeg har brug for noget hjælp fremadrettet.

    Min situation: Jeg er 184 cm. høj, men ser man bort fra en mave (der er en brøkdel af hvad den var engang) så ser jeg faktisk ok ud. Jeg er dog i den situation, at mit vægttab er opnået via kostomlægning og let motion (kondicykel/gang/lidt løb). Med andre ord er jeg gået fra at være meget tyk til i dag at være tyndfed (jeg har en fedtprocent på 24-25%).

    Det skal jeg have gjort noget ved, og derfor har jeg brug for nogle råd.

    1. Hvordan skal jeg skære kagen herfra? Jeg er indstillet på at øge motionsfrekvensen (mere intens kondicykel, løb og let styrketræning i Loop Cirkeltræning), men er usikker på, hvordan jeg skal anlægge min kost. Mit mål er som udgangspunkt ikke at tabe mig yderligere lige nu, selvom jeg over tid gerne vil ned på 75kg. Konklusionen er derfor: Væk med 15 kg. fedt, på med 7-9 kg. muskler.

    Skal jeg anlægge et ligevægtsindtag lidt over udgangspunktet, med masser af proteiner, og så bare træne igennem? Eller skal jeg gå amok i proteiner, træne igennem og anlægge et indtag lidt under ligevægtsindtaget? Og hvordan skal jeg tackle fedt? Jeg ved jo, at fedtet (og ikke vægten) er fjenden - betyder det, jeg skal køre fedtindtaget helt i bund og så bare træne igennem?

    Et står klart. Jeg ved, jeg skal træne systematisk (og uden brug af tunge håndvægte). Men kosten er jeg usikker på. Jeg håber, I kan hjælpe :)

  3. Tak, og i lige måde! :)

    Mit mål er på et tidspunkt at ramme 75 kg. Det ville være stort, som ex-fedling, en dag at kunne fremvise et vaskebræt! Ikke fordi jeg føler trang til at have vaskebræt; jeg synes bare signalet deri ville være fantastisk :)

  4. Yderst imponerende.

    Har din strategi kun været proteinholdig mad og cardio 1 time dagligt ? eller skiftede du også motionsform ved de 100 kg ?

    Ingen tvivl om, at det har været kosten, der har drevet værket. Jeg har et ligevægtsindtag omkring 24-2500 kalorier, og sørger så for at spise 1300-1400 kalorier, hvor jeg antager, at gulerødder/peber er gratis kost. Det har været nemt nok.

    Men for at svare på dit spørgsmål: Jeg har altid elsket at gå, og derfor er størstedelen af motionsdelen faktisk lange gåture på 10 km. eller mere. Og det er faktisk ikke engang fordi, at jeg har fået cyklet min daglige time ret mange dage nu jeg tænker efter. Det har primært været gåben, der har trukket læsset.

    STORT TILLYKKE med det flotte resultat :) det er super godt gået! Respekt herfra :)

    Jeg har selv tabt knap 20 kg i løbet af 2012 og. Mangler nu "kun" 4-6 kg, men jeg er nået til et punkt, hvor jeg er gået i stå! Din historie og din tro inspirerer og motiverer mig, selvom jeg ikke vejer over 100 kg, så tak for din historie.. Jeg er sikker på den vil inspirere flere mennesker end du selv regner med :)

    Det er jeg glad for at høre :)

    Det med at gå i stå oplevede jeg også. Det handler om en mental træthed over det at ville tabe sig, og dybest set handler det om, tror jeg, at være tilfreds med hver enkelt kalorie man er i underskud på en dag. Jeg har altid haft en tendens til at planlægge hvor mange kalorier jeg vil være i underskud (således man kan planlægge, hvornår det er slut). Men den taktik har indimellem straffet mig.

    Alternativt kan du gøre det, jeg kalder: "at nulstille". Det er noget med at tage en dag, hvor du spiser op til dit ligevægtsindtag af de ting du godt kan lide, og så giver du den fuld skrald den kommende dag. Jeg er altid mest motiveret for at tabe mig, når jeg lige har været usund, så det plejer faktisk at hjælpe.

    For mit vedkommende har jeg fået en kronisk angst for at blive overvægtig igen, og det er nok det, der driver det for mig. Men held og lykke :)

  5. For 5-6 år siden sad jeg på disse sider.

    Jeg vejede 132 kg. og var deprimeret over mig selv, fordi selvværdet nu engang er helt i bund i sådan en situation. Jeg var på et tidspunkt så langt nede, at jeg overvejede om tilværelsen var det hele værd. Jeg fandt trøst i at se, via Motion-Online.dk, at jeg ikke var den eneste, der havde problemer med vægten. Jeg var altså derhenne, hvor andres ulykke var den eneste trøst.

    Det tog mig noget tid at få taget mig sammen til at ændre min livsstil, mest fordi jeg forbandt det med tanken om sult, ubehagelig træning og afsavn. Og alt dette mens, man måtte give afkald på en masse socialt, fordi man ikke kan drikke øl i samme omfang som andre, når man taber sig. Jeg prøvede lidt forskellige måder og "tankesystemer" (den grundlæggende approach man har inde i sit hoved). Det begyndte lige så stille at vende, da jeg fik anskaffet mig en motionscykel og gav den en times opmærksomhed på daglig basis. Min kost var dog stadig elendig. Jeg spiste ikke så meget som før, men stadig de samme dårlige ting.

    På et tidspunkt havde jeg tabt mig 10 kg. på den måde, og jeg fandt tilbage til Motion-Online.dk, som jeg fulgte intenst derefter. Jeg havde på dette tidspunkt været på mental slankekur i et halvt års tid, og undrede mig over alt det jeg hørte om folk, der tabte sig meget hurtigt. Det kunne jeg slet ikke genkende. Der gik det op for mig, lidt efter lidt, at det var kosten den var gal med. Jeg fulgte siderne og fik sat mig grundigt ind i kostaspektet, og i løbet af det næste halve år røg jeg ned på 100 kg.

    Oprindeligt, da jeg var på 132 kg., var 100 kg. min målsætning. Men efterhånden som jeg nærmede mig de 100, så fik jeg mod på mere. Derfor satte jeg 85 kg. som et nyt mål. Hvad jeg dog ikke havde taget højde for på dette tidspunkt var, at en slankekur (som det var på det tidspunkt) slider ekstremt meget mentalt, fordi man er i et stadie, hvor mad og motion betyder forholdsvist meget. Man er simpelthen mentalt slidt ned af det, og derfor gik det fuldstændig i stå omkring de 100 kg. Jeg fik løbende overbevist mig selv om, at folk på 100 kg. jo ikke er tykke. Min kost blev langsomt dårlig igen, som følge af alle de afsavn jeg havde lidt, men eftersom jeg talte kalorier så gik det aldrig helt galt. Der lå stadig en nagen i mit baghoved om, at jeg gerne ville tabe mig det sidste. Omkring nytår, hvor jeg var på 105 kg. (jeg havde fået en kæreste, som lavede god mad), besluttede jeg mig for, at NU skulle det være.

    Jeg ændrede min kost permanent: Scrambled Eggs med skinke/bacon/kylling mindst en gang om dagen, og i udgangspunktet proteinholdig kost. Jeg skar ned på min store last franskbrød, ligesom jeg holdt mig stort set fra pizza og anden fastfood. Den eneste acceptable last har været alkohol.

    I dag viste vægten så 87 kg. og jeg fandt et billede af dengang jeg var størst. Hold kæft en forskel. Næste mål er nu en syv kg. mere hen over sommeren, og det bliver intet problem, fordi kosten nu er helt på plads. Det er så stort set kun motionen, der regulerer, hvor hurtigt jeg ønsker at tabe mig. Og det i sig selv er en stor motivator.

    Motion-Online har været mig en stor hjælp i hele mit forløb. At kunne læse om andres erfaringer, gode såvel som dårlige, har været givende. Jeg har fået tilegnet mig en stor viden om kost, som også kan tilskrives sidens brugere. Det vil jeg gerne sige tak for. Jeg håber, at denne historie kan være et lys i mørket for de mennesker, der sidder derud som 132 kg. eller større, og overvejer om det er det hele værd. For når sandheden skal frem, så var det en historie som denne, der i sin tid satte mig igang.

    Jeg lovede mig selv, tilbage i 2007, at når jeg en dag "nåede i mål", så ville jeg lave en lignende historie. Det være hermed gjort! Nyd livet og tak!

    2007-nu.jpg

  6. Hej folkens. Jeg har tabt 40 kg. over et par år, og min succes (= motivation) har altid hængt sammen med, at jeg kunne måle og udregne alle mine tiltag (mad og motion). Jeg mangler nu lige at tabe 8-10 kg. før jeg har afsluttet mit livs slankekur.

    Hertil aften så jeg et program på DR angående fedtforbrænding ved gang, og da jeg undersøgte på emnet fandt jeg modstridende oplysninger (blandt andet fra Bente Klarlund). Det interesserer mig især fordi jeg selv er helt vild med at gå lange ture.

    Nuvel. Udsendelsen på DR1 fortalte, at en mand på omkring 80 kg. ved halvanden times gang havde forbrændt 130 kalorier (og derefter 300 i efterforbrænding). Det giver altså ca. 450 for halvanden time. Bente Klarlund fortæller her noget helt andet - http://vorespuls.dk/artikel/gaa-eller-loeb-du-forbraender-lige-meget

    Jeg går regelmæssigt ture på 10 kg. og har altid ageret ud fra en regnemetode, der siger, at jeg forbrænder min vægt i kalorier per kilometer (fraregnet 100 kcal. per time jeg træner, da jeg jo ville have forbrændt det alligevel). I eksemplet med de 10 km. er mit spørgsmål da: Har jeg forbrændt 450 eller 800 kcal. ved at gå dem?

    Håber nogle kan give uddybende svar.

  7. Godt at høre med scrambled eggs. Det er rigtig godt. Krydderkylling med en god salat kan også anbefales. Min erfaringer siger mig, at man bliver mere og mere kreativ i køkkenet efterhånden som man taber sig.

    Jeg vil anbefale dig, at du sætter dig ind i kalorietælning. Det giver dig et meget godt overblik over, hvad ting "koster" at spise og er dejligt at bruge på længere sigt. Det har helt sikkert været lykken for mig, og i dag kan jeg - stort set - anslå kalorieindholdet i mad ubeset. Det er en fordel, hvis man som jeg, oftes irriteret af spørgsmålet: Er jeg i kalorieunderskud eller er jeg ikke?

    Jeg har selv et ligevægtsindtag på 2300 kcal. om dagen, hvis jeg antager, at jeg sover 8 timer og sidder stille hele dagen. Det er et godt udgangspunkt, idet man så kan anskue det som om, at man har 2300 at handle mad for (for at være i balance), ligesom man så kan tjene kalorier ved at motionere. Det tankesystem har jeg haft meget glæde af.

  8. Dejligt at se, du er gået igang. Med de forudsætninger du har til rådighed (hjemmetræning og dejlig natur), så spår jeg dig gode chancer for at klare det og nå dit mål.

    Jeg har selv vejet 130 og er i dag nået ned på 90 kg. og jeg vil gerne efter bedste evne komme med et par råd og måske også et par opskrifter til dig.

    Først og fremmest skal du få styr på din psyke. Den naturlige tilgang er den som du har nu. Du er lige startet og du er meget fokuseret. For mange ender den fokus med at blive overdrevet, og de presser sig til mere og mere indtil de en dag kører så træt i det, at de falder tilbage til de gamle vaner. Undgå for alt i verden det - det er her, tror jeg, at de fleste vægttab kikser. Vedtag istedet hellere mentalt, at det er en lang, lang proces, og et hvert skridt i den rigtige retning er godt nok og acceptabelt.

    Derudover: Pas på med at sætte slankekuren over dit sociale liv. Meget socialt er tit forbundet med indtagelse af kalorier. Prøv at se om du kan lære at feste på en "kaloriebillig" måde, eller om du kan lære at prioritere hvad du går til. For alt i verden må du ikke komme dertil, at du sidder hjemme og cykler en lørdag aften, mens vennerne er ude. Så hellere lade projektet tage et par måneder ekstra.

    Angående mad, så har jeg et par retter, som jeg selv bruger og som er rigtig gode til vægttab. De er meget proteinholdige, og sikrer en mæthedsfornemmelse igennem længere tid (og er "billige i drift"). Den første er ganske enkelt scrambled eggs med skinke/kyllingetern. Du gør det, at du blander tre æg sammen med lidt mælk, lidt pizzaost og skinketern og så laver du det bare på panden. Det kan sagtens spises alene evt. med krydderier.

    Endvidere er jeg begyndt at lave min egen kyllingesalat, som er glimrende at spise på rugbrød. Du tager noget kvark, lightmayonaise, løg og sennep, hvorefter du blander kyllingestykker i det. Det er et godt alternativt til ren kylling på rugbrød, som jeg synes er tørt og trist.

    Tæller du i øvrigt kalorier regelmæssigt? Begynd på det ellers. Det er ideelt at sætte de dage, hvor man skal noget socialt til 0-dage, og så resten dage hvor man skal være i minus. God vind herfra :)

  9. Jeg tillader mig lige at skrive noget, som du endelig ikke må tage ilde op. Det er for at hjælpe dig.

    Du er overvægtig og du har angst. Nu har du fået den ide, at det er overvægtens skyld, at du har angst. Derfor er du begyndt at tænke: "Når først min overvægt er væk, så går min angst væk - og så kan jeg leve det liv jeg drømmer om".

    Det er desværre forkert. Din angst vil formentlig være intakt, selvom du med dit vægttab løbende kortvarigt føler, at du får mere selvtillid. Men jeg kan love dig for, at den energi du kommer til at bruge på vægttabet omvendt, løbende, vil skrøbeliggøre dig og selvforstærke din angst (fordi den type vægttab du lægger op til er af den type, hvor det bliver en besættelse). Det betyder, at du måske kommer til at retfærdiggøre overfor dig selv, at du dropper sociale arrangementer, fordi det koster kalorier - og dermed vil din angst tage til.

    Derfor vil jeg anbefale dig at tage den med ro og gøre dig klart, at det er en lang rejse du er ude på for at blive normalvægtig. Men endnu vigtigere: At få kontrol over din angst.

    Jeg vil derfor anbefale, at du bruger det forslag Hansens Fodslaw kommer med. Tag den med ro, og brug istedet din energi på at træne det at blive social. Når du er social og er sammen med mennesker, som du godt kan lide (og som godt kan lide dig), så tanker du energi til at kunne tabe dig. Det er bedre end den måde du selv lægger op til.

    Held og lykke, og alt det bedste herfra!

  10. Dengang jeg selv var igang, vekslede jeg også meget mellem gang og motionscykel. I dag ved jeg, hvor dumt det egentlig var.

    For uanset hvordan man vender og drejer det, så er motionscykling det bedste og klart at foretrække over gang. Dels er det mere effektivt og dels er det ikke nær så hårdt ved kroppen.

  11. Jeg vil på det kraftigste fraråde dig at begynde at løbe med 130 kg.

    Jeg gjorde det selv og min bitre erfaring er, at man får ualmindeligt ondt i sine knæ. Jeg stoppede inden jeg fik pådraget mig en slem knæskade.

    Motionscykel og fjernsyn er vejen frem til man når de 110. Dernæst er løb fremragende i mine øjne!

  12. Nice så jeg jo ikke helt dum =)..

    Så hvis jeg køre som du siger som du siger med 15min- 6min,6min,3min - pause, Så burde det fungerer meget godt :).

    Har dog bare kort 15min - pause i samme niveau men vil da prøve din metode her til aften =)..

    Held og lykke! Det med niveauskiftene er en god ide.

    Dels øger det forbrændingen og dels gør det, at du ikke bare kører 15 min. i et stræk (hvilket er ret kedeligt og irriterende). Mens man skifter gear på cyklen kan man også ændre sin stilling marginalt på cyklen, hvis det er nødvendigt - ellers er det man får ondt bagi :)

  13. 15min cykle.

    1-2min pause.

    15min cykle.

    3min pause.

    15min cykle.

    1-2min pause.

    15min cykle.

    Okay! Det her er sært!

    Det er præcis den metode jeg bruger! Jeg kører tre forskellige niveauer i 15 min. moduler (som du også lister op der - 6 min. på laveste niveau, 6 min. på mellem og så 3 min. på det hårdeste niveau). Pausen bruger jeg på at drikke vand og strække igennem.

    Du kan forbrænde 600 kcal. i timen, så det er værd at bestræbe sig på at være mest muligt på cyklen, UDEN man kører død i det :)

  14. Har hørt mange sige det med at jeg skal tælle kalorier. problemmet er jeg ikke ved hvor meget man skal have dejligt samt, og siden jeg bor hjemme er det normalt mine forældre som stadig laver maden osv.

    Det første. Det er ret vigtigt for din psyke i længden, at du ved hvor meget du skal have for at holde din ligevægt - ellers er det, at du begynder at plage dig selv med spørgsmålet: "mon jeg taber mig nu?". Hvis du får konkret styr på de tal og så dit indtag, så er du en stor bekymring foruden.

    http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/beregn_dit_energiforbrug/

    Et råd: Forudsæt, når du indtaster dine data, at du SLET ikke bevæger dig (fordel dine timer, så der kun er søvn og så tid, hvor du sidder ned). Således får du et tal, der ligger i underkanten af hvad dit ligevægtsindtag reelt er - og dermed er du altid sikker på at være i kalorieunderskud, hvilket jo er målet. Hvis du tager udgangspunkt i det, så vil du også motiveres ekstra til at cykle mere, når du sidder på cyklen, eftersom du jo kan tænke sådan, at alt hvad du cykler og forbrænder ryger direkte fra maven af.

    Det dårlige alternativ er, at du inkluderer cyklingen (og motion generelt) i dit resultat derimod. Jovist får du et højere ligevægtsindtag, men det TVINGER dig omvendt også på cyklen HVER dag - da du ellers potentielt tager på. Og jeg kan godt fortælle dig, at din røv får det skidt efter tre måneder på cyklen, så hvis det en dag er helt slemt eller humøret er nede, så er det rart at kunne tænke, at det ikke behøver betyde noget for om du ryger i underskud for dagen eller ej. Så bare et lille råd! :) Det gør det noget nemmere i praksis.

    Det andet. Laver dine forældre så den rigtige mad til dig eller er det den samme mad, som er en del af forklaringen på, at du vejer hvad du gør? Hvis det er tilfældet, så bør du nok overveje selv at give dig i kast med madlavning - så bestemmer man selv sit indtag.

    15-30min omkring kl. 15:00-16:00

    og 20-30min omkring: 19:00-20:00

    Det her er rigtig godt. I teorien.

    I længden tvivler jeg dog kraftigt på, at du kan blive ved med at gøre det to gange dagligt på den måde, så mit råd er - eventuelt over tid - at få det slået sammen til en god, lang træningssession. Og sørg for altid at cykle foran en computer eller et fjernsyn - man kan jo lige så godt se film, når nu man plager sig selv.

    (personligt har jeg set hele Matador fra en motionscykel)

    Du skal tænke på, at der kommer en dag, hvor de første ugers begejstring over at være kommet i gang pludselig forsvinder. Det skal du så vidt det er muligt være opmærksom på, og så undgå at falde tilbage i den gamle rille (det er desværre tit det man ser).

    Du snakkede lidt om at jeg skulle få styr på min Prioritering. kan jeg få dig til at uddybe det lidt??

    Ja gerne. Det er sådan, at når tynde mennesker skal rådgive os fede, så glemmer de tit det psykologiske aspekt. De smider således hele manualen direkte i hovedet på os, og så er det bare med at komme igang. Tag nu Chris McDonald som tvinger sine "ofre" direkte fra usund livsstil og så ind i et nyt liv, hvor der serveres salatblade og ikke ret meget andet.

    Derfor er det vigtigt at gå langsomt frem (eller bliver det en PLAGE uden lige). Få styr på det mest basale og når det sidder på rygraden, så kan du lige så stille bygge på og indføre rådene i din livsstil langsomt. Det går ikke at forcere og ændre det drastisk fra den ene dag til den anden, for så kan hovedet ikke følge med.

    I dit tilfælde, så bør du først og fremmest fokusere 100% på, at du:

    1. er i kalorieunderskud hver dag

    2. motionerer dagligt

    Derudover skal du gerne drikke en masse vand (sætter din forbrænding meget i vejret), og så spise en masse proteiner. Men sørg for først at have styr på det basale, for ellers risikerer du at tabe dig selv mentalt på gulvet fordi det bliver for uoverskueligt og nyt.

    Altid rart med viden fra en som har været igennem det sammen som jeg er igang med.

    Det er så lidt. Du må endelig spørge.

  15. Hej Almie. jeg har selv vejet 130 kg. (er et godt stykke under de 100 i dag) og ved præcis hvordan det føles.

    Mit råd er, at du får styr på din prioritering først og fremmest. En så markant livsændring og en tråd på et forum resulterer tit i rigtigt mange gode råd. De bør dog indfases løbende, da det ellers bliver et helvede for dig at overholde i længden ("det lange seje træk"). Jeg har været der :)

    Nu ved jeg ikke hvordan du cykler på motionscykel, men du bør overveje det her nøje: Overvej, hvordan du cykler på den, for 30 min. om dagen er mindre end du med garanti kan cykle dagligt, hvis du indretter dig taktisk. Du kan snildt komme op på en time dagligt. Hvor stærkt cykler du? Og indlægger du pauser? (jeg har tabt mig 40 kg. via motionscykel og ved, at man sagtens kan klemme ekstra km. ud af sig selv, hvis man cykler taktisk). Og det vinder man med i det lange løb!

    Derudover, så husk for guds skyld proteinerne (!!!). Hvis du som jeg kan lide kød, så er kylling og engelsk bøf din ven. Men begynd at tælle kalorier; det kommer lynhurtigt til at sidde på rygraden, og vær sikker på, at du altid er under dit ligevægtsindtag dag for dag.

    Det - og så daglig cykling! Så vil du før eller siden nå i mål! Du er velkommen til at spørge, hvis du har spekulationer eller spørgsmål.

    Held og lykke - og respekt for at tage opgøret!

    Man fortryder det ikke!

  16. Såså!

    Forbrændingen kan være nedsat, hvis man over tid er underernæret. Den når dog aldrig under basalstofskiftet, og det ligger væsentlig over de 7-800 kcal.

    Det lyder dog mærkeligt, at hun spiser tre gange og du skal lægge lidt til for at det giver 770. Det er MEGET lavt og hun vil være meget syg efter kort tid, hvis hun vitterligt levede som du siger.

  17. Det er meget nemt. Du er udsat for, at du har meget i kroppen og derved vejer mere. Der er markant forskel på om du vejer dig efter en weekend med synd (og derved højere indtag, rent vægtmæssigt), eller efter fire dage med lavere væskebalance og i kalorieunderskud.

    Standardiser derfor dine vejninger. Jeg er ret sikker på, at du intet har taget på.

  18. Angående det med at cykle 38 km. om dagen. Hvordan har benene med det? Hvis du er smadret dagen derpå, så skal du tage pauser (i første omgang) - ellers ser jeg ingen grund til, at du ikke skulle cykle dagligt. Det har jeg selv gjort under mit 30 kg vægttab og det med hviledage var for mig en dårlig ide - det gjorde det nemlig svært for mig at indoperere det som en sædvane (og derved sværere at overholde).

    Men lyt først og fremmest til benene. Hvis du føler du har influenza og er træt og sær i hovedet hver dag du står op, så cykler du klart for meget.

    Angående energiindholdet, så handler det jo om at være i underskud. Men derudover skal du sørge for at få 1,5g protein per kg du vejer dagligt. Jeg håber derfor meget for dig, at du enten kan lide engelsk bøf eller kylling - her er 22-23g i per 100 gram og derfor optimalt. Det er også den billigste måde at tilrane dig kalorier på, og du holder dig langt mættere på det - med tiden bliver du så ekspert indenfor alskens marinade så det ikke smager ens hver dag.

    Proteinerne skal til for at opbygge muskler og vedligeholde muskler. Hvis du sørger for at få dine proteiner dagligt, så vil kroppen "betale af" i fedt på dine kalorieunderskud. Får du dem ikke, så taber du ligeledes muskler - og det bliver derved også hårdere at motionere. Det er den vigtigste regel.

    Endvidere så er det godt at have en kande af en eller anden art stående i nærheden, og så fra tid til anden uden videre

    drikke en liter vand. Derved tvinger du kroppens forbrænding i vejret. Mellem 2 og 4 liter om dagen - rent psykisk betyder det meget, at vand er gratis og indimellem kan det faktisk også tage den "fiktive sult" (lækkersulten).

    Jeg vil tro, at dit ligevægtsindtag som udgangspunkt ligger på 2500-2600 kalorier (forudsat du ikke motionerer). For hver time du cykler tjener du så 600 kalorier. Det er i al fald det tal jeg regner med og det passer ret godt, er mit indtryk.