Alcon

Medlemmer
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Alcon

  1. Mere sandsynligt er det nok at leg extension fucker knæene op førend der overhovedet er kommet nok vægt på til overhovedet at kunne give noget der bare ligner respektabel muskelvækst i benene

    Mange inkl. undertegnet har erfaret der er et øvre loft på hvor meget knæleddet kan bære når man bliver lårstærk og kan flytte rundt på mange kg i leg extension. Den måde vægten flyttes på er simpelthen uhensigtsmæssig.

    Kunne ikke være mere enig!!

    Alcon

  2. The Pump..

    jeg vil ikke anbefale at du lægger skiver udner hælene for at kunne komme længere ned, dette vil presse dine knæ længere ud over fødderne, hvilket vil give en unødig(og potentiel skadelig)belastning på knæledene.

    I stedet skal du nok eksperimentere lidt med fodstillingen. Med din højde skal du nok have en relativ bred fodstilling, måske også betydelig bredere end du har set andre benytte sig af.

    Endvidere bør du være sikker på at du vinkler fødderne udad, og når du squatter skal du sørge for at knæene følger fødderne.

    Endvidere kan det være at du holder stangen for langt oppe på nakken, hvis det er tilfælde, prøv om du kan få den placeret lidt længere nede, således at den ligger på overkanten af skulderbladene, eller måske enda længere nede, således at den hviler på den bagerste del af deltamusklerne.

    Opsummeret: find en bredere fodstilling, lad fødderne pege let udad, placer stangen længere nede, dette skulle gerne gøre dig i stand til at komme dybere ned.

    Start med en lettere vægt end du anvender nu, og byg så belastningen op stille og roglig.

    Ting tager tid, og dine knæled skal have lidt tid til at vænne sig til at du bruger din nuværende belastning i en større dybde end du er vandt til.

    Bor du i nærheden af Midsjælland er du velkommen forbi mit center, så vi sammen kigger på dine squats... NOO CHARCE!!

    Alcon

  3. Jo tak, men efter min bedste overbevisning behøver motion og sund kost ikke at hænge uløseligt sammen, selv om en kombination af disse to faktorer er det optimale.

    Efter min mening bør man motionere for at optimere sine fysiske evner, og ikke specielt for at tabe sig.

    Endvidere mener jeg at man bør priotere sit fødeindtag såled, at det først og fremst intages for at give kroppen den optimale ernæring og energi.

    Sagt med andre ord, man har fordel af at motionere, uanset om man er slank eller overvægtig.

    På den anden side bør man spise ernæringsmellig fornuftig, uanset om man motionerer eller ej.

    Hvis man kan få den almindelige dansker til at forstå dette, kunne man nemmere få dem til at gøre noget ved deres situation, selvfølgelig dem der har behov for at gøre noget ved situationen.

    Det ville være så uendelig meget lettere for mange mennesker at gå i gang med enten at lave om på sine kostvaner, ELLER at begynde at motionere, end det er at påbegynde begge disse tiltag på en gang.

    Det er så ment at sige at de er dovne eller slatne, men faktum er, at mange mennesker er pressede og stressede i hverdagen, og simpelthen har svært ved at overskue store ændringer, for ikke at tale om flere store ændringer på en gang.

    Hvis man kan få dem til at spise fornuftigt, vil interessen for motion sansynligvis dukke op senere. Hvis man modsat kan få dem til at motionere, vil interessen for sund kost måske dukke op.

    Og hvis ikke, så er det bedre at de enten spiser sundt ELLER motionerer, end at de gør et desperat forsøg på begge dele på en gang, et forsøg der sansynligvis vil mislykkes(jrf. diverse statistikker).

    Et sådant mislykket forsøg fører dem endnu længere ud i håbløshed.

    Det er ikke alle, der som JS har haft mulighed for at pensionere sig selv som 30´årige, for at hellige sig sit guddommelige korpus på fuld tid :lol: :lol: B)

  4. Arne:

    du har ret i at det ikke er korrekt at motion ikke hjælper, og det er også derfor jeg skriver at jeg giver ham "delvis" ret.

    Jeg opfatter dog hans artikel som lidt "hovsa" hvor han ikke forklarer sig nærmere, men da det senere står at "man i pauserne dyrker motion", tyder det på at han mener motion er nyttig.

    Og så kan man så diskutere om det er særlig smart at kaste noget "hovsa" ud i æteren, når ens ord har den indflydelse som hans har.

    Men han har lovet at uddybe hvad han mener i nær fremtid, så det må vi vente på ;)

    Alcon

  5. Med fare for at blive hugget ned :devil: giver jeg PBM delvis ret, og det tror jeg også at mange af jer andre vil gøre, hvis i læser hans lille artikel med åbent sind.

    Det har været meget oppe i tiden igennem ret mange år, at bare man spiser fedtfattigt og motionerer, så taber man sig.

    Dette er ikke rigtig!!!

    Jeg har kendt mange, og jeg er sikker på at mange af jer andre også har, der har cyklet livet af sig selv, skyet fedt, MEN FYLDT SIG MED PASTA OG RIS. For mange af dem har deres "slankeresultater" været ynkelige.

    Det ER ikke nok at motionere og skære ned på fedtet, men samtidig fylde sig med stivelse.

    Min erfaring er, at sætter man en person til at spise "proteinprodukter"(magert kød/mejeriprodukter, eller/og

    i pulverform) der svarer til 1-2 gram pr. kg kropsvægt, gode fedtsyrer, og derefter at indtage kulhydrater i form af frugt og grønt, taber de fedt, uanset om de motionerer eller ej.

    Taber de sig for hurtigt kan de fylde på med stivelse op til det ønskede kalorieantal.

    Jeg har bemærket at erstatter man fedtet med masser af stivelse, har en diæt begrænset effekt, selv ved motion, da motionen skaber ekstra sult, og opfattelsen er, at man bare kan fylde på med stivelse da dette ikke feder.

    Nu er PBM´s artikel ikke så detalieret, men som jeg læser den, har han fat i noget.

    Alcon

  6. Devito:

    Jo jeg forstod dig da udmærket, var bare lidt ironisk....undskyld :) .

    Det jeg mente var, at man selvfølgelig ikke måler på skrå, men lige.

    Hvis man skulle måle på skrå, havde man frit spil til at måle skråt nok til at opnå det mål man nu ønskede B) B) .

    Men det er så bare min måde at måle på, om nogen af de andre holder målebåndet på skrå hen over armen, ved jeg selvfløgelig ikke :confused2: <_< :lol: :lol:

  7. Ja sådan er vi forskellige, nogen kan ikke finde ud af hvornår de har kørt et set til failiur, mens andre er i stand til at vide hvornår de har kørt et set 2 rep. fra failiur :confused2: :confused2:

    Hold nu tungen lige i munden ikk` :)

    Alcon

  8. XAX:

    ja ekstremisterne inden for HIT påstår at et fullbodyprogram hver 14 dag er nok, men de fleste fornuftige HIT-fortalere holder på at intensiteten (i HIT-forstand) og frekvensen af trænigen tilpasses hinanden.

    Nu har jeg ikke været på MOL fra starten, men når jeg ser visse personer udtale sig om HIT, omtaler de gerne de mest ekstreme tilfælde af HIT-FANATIKERE. Noget i retning af "alle de tykke er dumme" fordi der var en tyk dreng i klassen, der kun var middelbegavet.

    Og det er her jeg mener at man bør være åbensindet, læse det hele, prøve en del, og tage den smule man kan bruge fra det HELE.

    Alcon

  9. Ja ja TJ, sådan set har du ret, men vi ved begge hvad der menes med intensitet i denne forbindelse. Burde faktisk hedde "densitet" i stedet, men det er en tvist om ord.

    Det er fint at du holder dig til videnskabelige fakta, men de fleste videnskabelig beviste teorier er udsprunget fra en ide.

    Og logik er ikke til at foragte, mange af ideerne kommer derfra!!Men en logisk forklaring er ikke nødvendigvis den rigtige.

    Efter min overbevisning bør man ikke knytte sig fanatisk til en bestemt træningsform, eller udvælge sig en guro, men være åben og prøve at passe forskellige træningsformer ind i sin egen træning.

    En ting kan man tillægge HIT-fortalerne, de fornuftige af dem, de har kæmpet for at overbevise masserne om at split-træning 4-5-6 gange om ugen kun er produktiv i længden for usædvanlige genetiske begavelser, og AS-misbrugere.

    Og det var således det der var min indfaldsvinkel til at blande mig i denne diskution, altså lige at oplyse, at fullbodyprogrammer to til tre gange om ugen har været brugt i HIT kredse i mange år.

    Altså kunne visse personer have lært noget af disse mennesker, hvis man var lidt mere åbensindet, og ikke bed sig fast i en bestemt træningsform, og kun se det værste ved andre træningsformer.

    Her skal vi passe på at vi ikke kommer til at ligne amerikanerne for meget, så MOL kun kommer til at bestå af en bestemt gruppe, med en bestemt træningsteori, med nogle få "Jedi´er" der kommer med dagens sandhed, hvorefter resten klapper i deres små poter.

    Tendensen er der engang imellem :) :)

  10. Så så drenge.......nu skal i ikke tage det som personlige angreb, når i snakker om HIT drager i altid de værste fanatikere på banen.

    Nu er det således at fanatikere oftest råber højest, men sjældent er dem der har ret(og det gælder også for modstanderne af HIT :devil: ).

    HIT står for Høj Intensitets Træning, og Mentzer-brødrene var dem der i forretningsøjemed drev dette til det ekstreme, endnu længere ud end Jones havde gjort. Men det er det ikke alle der har gjort.

    Og ja TJ....selvfølgelig er det absurt af gøre en religion ud af et træningssystem, men vi taler om USA, og der er der altid en eller anden der "smartass" der gør stort set alt til en religion, da det åbenbart sælger godt i "Guds Eget Land".

    HIT har en fællesnævner, til failiur, dette er udmærket i perioder, og selv har jeg fået meget ud af denne form for træning, jeg har altid kørt de set pr. muskelgruppe den nu kunne tåle.

    Jeg så for et stykke tid siden i en log, at indehaveren kørte leg extension for at forudtrætte lårmuskulaturen inden han kørte squat. En meget intensitetsforhøjende teknik.

    Manden er modstander af HIT :confused2: ;)

  11. Det er ikke helt korekt at Fullbody har været glemt, diverse meget brugte HIT-programmer ligger faktisk tæt op ad HST.

    Jeg ved godt at det er visse herinde der "går i flint" når HIT nævnes, og altid trækker de mest ekstreme eksempler på at gøre HIT til en religion frem.

    Men faktum er også, at nogle HIT-ere har holdt på de gamle idiologier om, at intensive fullbodyprogrammer 2-3 gange om ugen, de store basisøvelser, et minimum af armøvelser, er måden at træne på for alm. mennesker.

    Se f. eks. inde på "Maximum" Bob Whelan´s naturalstrength.com, selv om han er fortaler for HIT, lægger han sig ikke fast på at man apsolut kun må træne 1 set, eller at man kun må træne hver 14. dag.

    Tværimod anbefaler han at man skal prøve sig frem med hvor mange set man skal køre, da vi alle har forskelligt pemperament, hvorfor nogen har det bedst med at køre sig ud i settene, og derfor er nødt til at reducere antal set og optimere restitutionen, mens andre ikke har pemperament til at give sig fuldt ud, og derfor skal træne mere og oftere.

    Selv om der er andre måder at træne på, der rent videnskabeligt er bedre hvis man vil opnå apsolut styrke, er hans filosofi ganske fornuftig, og giver dig den form for styrke, der gør at du kan tage en vaskemaskine i favnen og bære den til 3. sal uden at få hjertestop undervejs.

    Efter min mening en styrke der er mere værd for alm. mennesker, end det at man kan løfte et stort løft, men ikke være i stand til at bære sig selv til 3..

    Læg mærke til at jeg sagde bedre for alm. mennekser, jeg ved godt at styrkeløftere er nødt til at ofre noget af deres udholdenhed for at opnå apsolut styrke, og al respekt for det, da den apsolutte styrke jo er det de konkurerer i, men alm. mennesker har ikke meget at bruge dette til.

    Alcon

  12. Denne lejlighed til at prale kan man da ikke lade gå næsen forbi!! man er vel en stadig en dreng :lol: B)

    Højde 176 cm

    Vægt i dag 96 kg

    Fedtprocent målt med tang 10%(hvis jeg bruger TJ mål med den synlige sixpack er fedtprocenten lavere B) )

    Arme 47 cm.

    Man er vel blevet bedstefar med stil :lol: :lol: B)

  13. Claus B

    du har ret i at folk har ret til at vælge den ene vare frem for den anden, men det er ikke det forargelsen går på.

    AA har stået frem som alfaderen der har formanet befolkningen om hvad det er godt for dem at indtage som føde, og hvad der er skidt.

    Dermed er han i den almindelige danskers øjne en person som man kan stole på på kostområdet.

    Denne tillid har han vundet hos befolkningen igennem sin stilling, som JS nævnte er han blevet betalt mens han har markesført sig selv.

    Havde manden nu efter at have forladt sin stilling åbnet en kæde af helserestauranter, havde han BRUGT den goodwill han havde vundet hos befolkningen.

    Når han nu i stedet vælger at gå ud og bruge denne goodwill til at sælge noget så løgnagtigt som "et lykkeligt liv med pulver", som han i kraft af sine uddannelser ved, ikke giver en holdbar løsning for de overvægtige, og ligfrem må siges at være direkte usundt, så er det efter min mening MISBRUG af den goodwill han har vundet gennem sin stilling. :devil::devil::devil:

    Og så i gang med mit kalkunbryst med tilhørende blomkål/brokkoliblanding.

  14. jo Jo Jørgen, men hvad f.... skal han straffes for?? at have taget en selvroser??? I så tilfælde er der mange herinde der skal stilles for en højere dommer.

    I har jo moret jer kosteligt sammen, og enda sammenlignet hinandens :lol: :lol: :lol:

  15. Ja jeg har spist efter disse principper i mange år, og det er faktisk en meget logisk og helserigtig måde at spise på.

    Den er også ganske overens med hvad JS foreskriver i sin artikel "Cuts", bare er bogen ikke skrevet for bb´ere og andre trænende, men kunne lige gerne have været det.

    Det går simpelt hen ud på at du spiser proteiner i de mængder du behøver dem, spiser det fedt du har brug for, selvfølgelig de rigtige fedtsyrer, og masser af grønsager og frugt, fortrinsvis dem med et lavt GI-index, hvilket vil sige de fleste grønsager og frugter. Grønsagerne og frugterne er den foretrukne kulhydratkilde, da det også er dem der indeholder de fleste micronutritions.

    Nu skal der spises mange grønsager og frugter for at dække kulhydratbehoved fuldt ud, hvorfor der kan suppleres med yderligere kulhydrater ved at spise stivelsesholdige produkter som brød, gryn, pasta, ris, kartofler.

    Skal man tabe sig skærer man ned for stivelsesprodukterne så der opstår et kalorieunderskud, skal man vedligeholde eller tage på, øger man indtagelsen af stivelsesprodukter til den nødvendige nivo.

    Ifølge bogen bør man kun/hovedsaglig holde sig til kulhydrater med lavt GI-index for at have et jævnt insulinnivo, men dette behøver man ikke tænke så meget over hvis man spiser som beskrevet, da det kommer helt af sig selv.

    Alcon

    PS: kom lige til at tænke på.....er ligheden mellem bogen og "Cuts" tilfældig, eller er Ehlert og JS samme person :confused2: :confused2:

    Man ved squ´aldrig i disse tider :lol: :lol: :lol: :lol:

  16. Som jeg skrev i "tråden", har jeg aldrig ment at MS skulle forfølges på nogen måde.

    Den eneste potentielle skade han kunne have forvoldt var, at han kunne have fået de mere uerfarne til at benytte sig af de påståede enorme træningsmængder, i håb om at komme til at ligne ham på MS´es billede.

    Os mere erfarne har vel fundet frem til hvor stor en træningsmængde vi kan tåle fra.

    Som jeg også skrev, fandt jeg det uværdigt at kaste sig over et menneske man har set op til. Hvis man ikke har gennemskuet at vedkommende ikke er andet end et menneske, er det ens eget ansvar.

    Manden har en stor teoretisk viden (eller adgang til en stor videnbank), så hvorfor skulle han ikke blive ved med at dele ud af den.

    Derefter må folk selv finde ud af hvorledes de kan bruge, eller lade være med at bruge, denne viden i netop DERES træning.

    At manden var en inspiration for mange er ganske tydeligt, han fik da mere erfarne til at vade rundt i vinterkulden...med oppakning..... :lol: :lol:

    Undskyld.......kunne ikke nære mig :)

    PS:

    jeg har set at der var en anden grund til denne pludselige trang til stroppeture B)

  17. Jørgen:

    "Er vi ikke ved at have brugt nok tid på MS/Mind/Jones2003 og hvad han ellers kalder sig??

    Det har da været spændende og sjovt, men når alt kommer til alt: Vi kan ikke kontrollere hvem der laver indlæg, den eneste måde man kan checke hvem en person er: MOL træf!!

    Den her prankster, eller hvad hans bevæggrund nu end er (personligt tror jeg han er en ensom lille mand som nu bare er endnu mere ensom) har fået den opmærksomhed han har fortjent, og så burde vi lade det være ved det.. "

    Netop....vi bliver jo bildt alt muligt ind via diverse medier hele tiden, det er en af de moderne tiders "velsignelser" vi må leve med.

    Dette kræver jo at den enkelte skal forholde sig kritisk til det man bliver præsenteret for.

    Det MS her har "lukket ud" er ikke værre end hvad diverse TV-reklamer slynger i hovedet på vores små børn mange gange i løbet af dagen.

    Så lad MS ligge, og vær glade for at folkene bag MOL er kvalificerede nok til at sætte en stoppe for sligt scam!!'

    Dont mess with MZ :teachingfinger: :teachingfinger:

  18. Jeg tror nu at MS er ansat af teledanmark.........han kan holde hele "træningsdanmark" online :huh: :o :)

    :lol: :lol:

    Lidt dybere.........hvem er i sure på, MS?? eller jer selv? jer selv, fordi i igen håbede på at der var kommet en "messias" med opskriften til de ultimative træningsresultater.

    Det må efterhånden være gået op for de fleste, at en sådan opskrift ikke findes, og sansynligvis ikke kommer til det hellere.

    Vi er alle mennesker, og udover at lære basale tillærte ting fra os, kan vi ikke hjælpe andre til deres optimale resultater, svaret findes kun hos den enkelte.

    Dermed er ikke sagt at der ikke er nogen der ved mere end andre, men opskriften til den enkeltes susses findes kun hos personen selv.

    Jeg synes at det er lidt uværdigt, først at tildele et menneske "gurustatus", for derefter at kaste sig over vedkommende, når personen viser sig at være et menneske, oven i købet et menneske med den lide flatterende trang, at blive tilbedt. En sådan trang bevidner mangel på selvværd, og det er os ikke værdigt at træde på en sådan stakkel.

    Nu skal jeg ikke blive alt for filosofisk, og selvfølgelig er jeg også nysgerrig.

    Dog havde jeg ikke læst mange indlæg af MS før jeg fik mistanke om at der var noget galt, og jeg må sige at jeg var mere forarget over at så mange personer lod sig trække rundt i manegen, end jeg var over mandens fremturen.